ALLA får läckande tarm av gluten!

vete-orsakar.
ζ

.ζ

ALLA får läckande tarm av gluten!

Ny forskning visar att inte bara glutenintoleranta, utan alla människor drabbas av läckande tarm när de äter gluteninnehållande spannmålsprodukter som bröd och pasta.

Dr Alessio Fasano har forskat om detta och det visar sig att vi människor, till skillnad från alla andra primater har ett förändrat protein som de saknar. Proteinet i fråga heter haptoglobin två, även kallat zonulin. Fördelen med detta protein som finns i vårt tarmsystem var att det hjälpte oss under vår eveolution när vi drack bakteriellt förorenat vatten från något vattenhål.

Zonulinet reagerar på bakteriegifter i till exempel salmonella- och kolerabakterier. Zonulinet möjligör då att vatten läcker ut från kroppen till tarmen och vi får diarréer och kan på så sätt snabbt bli av med de giftiga bakterierna.

Problemet för människosläktet som är den enda primat som äter spannmål, är att zonulinet även reagerar på gliadin, en del av glutenkomplexet i spannmål, framför allt vete. Denna reaktion skiljer sig dock på ett avgörande sätt från reaktionen på bakterigifter. När zonulinet reagerar på gluten så blir resultatet inte enbart att vatten läcker ut ur kroppen till tarmen, utan också att tarmen läcker åt andra hållet, in i kroppen. Därmed kan allehanda proteiner från vår föda, som definitivt inte hör hemma i vårt blodomlopp få fri passage in.

mage-ont-jeans[Kommentar: Drabbar många unga som
är uppvuxna på välling, pasta och bröd]

De som lider av glutenintolerans drabbas av ett mycket högre läckage från tarmen och in i kroppen men alla drabbas mer eller mindre, även de som inte visar tecken på glutenintolerans. Dr Fasanos forskning har kopplat detta läckage till en lång rad autoimmuna och inflammatoriska sjukdomar som reumatoid artrit, Chron’s och diebetes typ 1.

Läs mer på Dr William Davis blogg här… (engelska)

Källa: Karl Hultén

Om författaren

Karl-HultenKarl Hultén

Har en magisterexamen i Biomedicin, är författare till boken “Hjärnhälsa, kost och motion för hjärnan”, är licensierad Crossfit-tränare och expert för SvD-bilagan ”Sport & Hälsa”. Karl har tidigare forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet och arbetat som medicinjournalist för ett flertal tidningar. En långvarig kronisk inflammationssjukdom har motiverat mig att söka egna svar när det gäller kopplingar mellan mat och hälsa. Nu vill jag hjälpa andra att ta kontroll över sin egen hälsa. Blogg … http://karlhulten.se

Läs även … Så undviker du de inflammationsskapande fetterna

becelhjärtaObservera att solrosolja och majsolja som saluförs som nyttiga, är inflammationsdrivande, liksom margarinet Becel (läs mer…). Inflammationer i sin tur orsakar hjärt- och kärlsjukdomar, så det är högst anmärkningsvärt att Becel får saluföras som nyttigt för hjärtat i TV-rutan, därtill är Omega-3 i Becel vegetabiliskt, som vi bara kan tillgodogöra oss några futtiga procent av. Således rent lurendrejeri som understöds av 1,6 & 2,6 miljonersklubben (mot sponsring). Läs mer om kopplingen mellan inflammationer och hjärt- och kärlsjukdom i artikeln nedan.

ζ

Medicine Doktor Dwight Lundell

Vi läkare med all vår utbildning, kunskaper och auktoritet skaffar oss ofta ett ganska stort ego som tenderar att göra det svårt att erkänna att vi har fel.

Så, här är det. Jag medger gärna att jag haft fel. Som hjärtkirurg med 25 års erfarenhet, och efter att ha utfört över 5.000 öppna hjärtoperationer, är det nu dags att rätta till vad som är fel med medicinska och vetenskapliga fakta.

Jag utbildade mig i många år tillsammans med andra framstående läkare som betraktades som auktoriteter. Jag bombarderades med vetenskaplig litteratur, deltog oavbrutet i utbildningsseminarier och som experter påstod vi bestämt att hjärtsjukdom helt enkelt berodde på ett förhöjt kolesterol i blodet.

Det enda accepterade behandlingen var läkemedel för att sänka kolesterolet och en kost som kraftigt begränsade fettintaget. Den senare skulle sänka kolesterol och förhindra hjärtsjukdomar framhärdade vi naturligtvis. Avvikelser från dessa rekommendationer ansågs vara irrlära och innebära felbehandling.

Det fungerar inte!

Läs mer….  (delat på mer än 34.000 Facebooksidor)

Läs även snabbguiden … Kolesterolmyterna

ζ

Kommentar

Per Wikholm 2Per Wiklholm

Mycket intressant forskning! Det tragikomiska är att Livsmedelsverket med flera som förordar mycket spannmål och spannmålsfibrer i födan gör det med motiveringen att det är bra för vår mag-tarm-hälsa, att tarmtömningen skyndas på. Den nya forskningen visar att denna snabbare tarmtömning på grund av vattenläckage från kroppen till tarmen samtidigt sker till ett högt pris av att främmande substanser tar sig in i vårt blodomlopp.

Det är ett ödets ironi att vi, den enda primat som frivilligt äter spannmål samtidigt är den enda primat som har ett protein som gör att tarmen läcker åt båda hållen. Nu mår inte andra primater heller bra av spannmål, även om de saknar proteinet zonulin i sina tarmar. De blir feta och hjärtsjuka när de på zoo utfodras med spannmålsbaserade kakor. Något jag skrivit på engelska om här i ett långt inlägg om gorillor, läs mer…  (Googleöversatt)

/Per Wikholm

Översättare:

Författare:

ζ

3 svar på ”ALLA får läckande tarm av gluten!” 1. CBS:
  Modern wheat a ”perfect, chronic poison,” doctor says

  Read more … CBS News

  – – –

  CBS: Modernt vete är ett ”perfekt kroniskt gift”, säger Dr William Davis, hjärtspecialist.

  Läs mer … Goggleöversatt

  ”Om tre människor tappar 4 kg, big deal”, sade han. ”Men vi ser hundratusentals människor förlorar 15, 40, 75 kg. Diabetiker blir inte längre diabetiker,.. Människor med artrit får en dramatisk lättnad, människor förlorar bensvullnad, sura uppstötningar, IBS, depression och så vidare varje dag.”

  Davis sade att vetet vi äter idag är inte det vetet din mormor hade: ”Det är en 18-tums hög växt som skapats av genetisk forskning på 60 och 70-talet”, sade han på ”CBS i morse.”

  ”Det moderna vetet har många nya funktioner som ingen berättat om, till exempel att det finns ett nytt protein i det moderna vetet kallad gliadin. Det är inte gluten. Jag pratar inte om personer med gluten känslighet och celiaki. Jag talar om alla andra eftersom alla är mottagliga för gliadin protein som är en opiat, som reagerar med opiat receptorerna i hjärnan och hos de flesta människor stimuleras aptiten, så att vi konsumerar 440 fler kalorier per dag, 365 dagar om året.”

  Att byta vitt vetemjöl mot fullkorn är ungefär som om en rökare som röker cigaretter utan filter skulle gå över till ”hälsosamma” filtercigaretter.

  Eller varför inte ekologiska? Ännu nyttigare!

Kommentera