Ökad risk för alkoholmissbruk efter fetmakirurgi (GBP)

Individer som genomgår fetmakirurgi löper högre risk att börja missbruka alkohol redan det andra året efter operationen. Så kan man sammanfatta en amerikansk studie som presenteras i JAMA.

I studien deltog 1945 personer och andelen med alkoholproblem i kontrollgruppen var 7,3% vilket i den grupp som viktopererat sig ökade till 9,6%, en relativ ökning med 31,5%.

Översatt till svenska förhållanden med 40.000 GBP-opererade så har vården producerat 920 fler alkoholister (som debuterat inom två år efter operation). Andra studier indikerar att risken för alkoholism mer än fördubblas med tiden och det innebär att vården (med ovanstående data) producerat ytterligare 3000 alkoholister genom att viktoperera.

Varje medborgare som går från bidrag till arbete beräknas vara värt 300.000 kronor per år i en samhällskalkyl och det innebär att enbart alkoholism adderar till 900 miljoner kronor per år i ökade samhällskostnad på grund av arbetsoförmåga.

Därtill kommer 300.000 kronor per patient i ökade vårdkostnader, vilket för 40.000 patienter innebär en kostnad på 12 miljarder kronor. Mycket pengar för en metod som orsaker fler problem är vad operationen löser, som sänker livskvaliteten redan inom några år, en experimentmetod som det inte finns några långtidsstudier på.

Källa: Läkartidningen

”Allvarligt tarmvred drabbar många fetmaopererade” och en genomgång av olika typer av viktoperationer.”

Vården bryter mot lagen

Att operera sönder magen för viktnedgång är obegåvat när problemet ofta är lokaliserat till hjärnan i form av sockerberoende (eller en ätstörning) OCH speciellt när det finns en metod UTAN biverkningar som fungerar alldeles utmärkt för de allra flesta.

Lågkolhydratkost har Socialstyrelsen funnit (16 januari 2008) vara enligt vetenskap och beprövad erfarenhet, för behandling av diabetes och övervikt. Att bortse från denna metod är ett brott mot Patientsäkerhetslagen.

Fram tills folket vaknar och agerar mot detta vansinne, detta brott som begås mot medborgare och som bekostas via medborgarnas skattemedel, fram tills dess kommer mage och tarmar att skäras sönder på i snitt en svensk i timman, alla timmar året runt.

En experimentmetod med svåra och ofta dödliga biverkningar och med ett uruselt resultat. Vikten kan gå upp igen med 80% av initialt tappad vikt, efter bara 8 år, enligt studie.

Fuskstudie

Gastric Bypass vilar dessutom på en ”fusk-studie” (SOS-studien) som bara till 13% handlar om GBP, som inte var randomiserad och där resultatet endast var 1,4% i absoluta tal (vilket har blåsts upp till 30% relativt). Kvalificerat trixande med både studie och siffror.

Danmark

I Danmark väller det idag in patienter på vårdcentralerna med diverse komplikationer efter GBP! I Sverige blundar ansvariga.

HUR KAN DETTA VANSINNE TILLÅTAS FÅ FORTGÅ I EN ÖPPEN DEMOKRATI?

”Matvanor är bra”, 38 Mkr (2011), 42 heltidstjänster, 8 % av Livsmedelsverkets verksamhet, tillåts terrorisera Sverige.

Livsmedelsverket får parallellt ostört fortsätta med sin propaganda för en extrem högkolhydratkost som ytterligare fyller på köerna till viktoperationer och diabetesmottagningar. Det börjar redan i förskolan med kommunpolitikers välsignelse (t.ex. som nu i Vingåker). Politiker som i sin okunskap och brist på engagemang väljer att lägga sig platt inför tokiga myndighetsdirektiv.

ÄR OKUNNIGHETEN TOTAL OCH INTRESSET BLAND VÅRA FÖRTROENDEVALDA POLITIKER NOLL? VARFÖR HAR DE BLIVIT POLITIKER OM DE INTE BRYR SIG?

T.O.M. EN FEMTEKLASSARE FATTAR JU GALOPPEN EFTER ETT PAR LEKTIONER!

Hur tänker våra förtroendevalda?

Hur tänker politiker när de anser sig ha mandat att påtvinga skolbarn en kost som de valt bort (var fjärde medborgare enligt Demoskop), en kost som ökar risken för diabetes och övervikt, plus en massa andra sjukdomar. En lightkost som per energienhet är dyrare än riktig mat (runt en halv miljon kronor per år för en mindre kommun).

De vill påtvinga barnen en energifattig mjölk och ett vattenutblandat industrifett fullt med kemikalier (lättmargarin), vars konsekvenser är outforskat. Bara för att en avdelning inom Livsmedelsverket har vidarebefordrat kostråd som kommer från industrin. En kost som först gör barnen hyperaktiva och sedan ofokuserade och hungriga, vilket försämrar utbildningskvalitén. Också ett miljöhot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen