Viktoperationer har två sidor

Alla mynt har två sidor

Se en välgjord reklamfilm om patienten Mikael – dagen innan och sex månader efter operation. En riktig solskenshistoria.

En film som ger hopp för dem som genomgått en viktoperation, men syftet är nog snarare att locka nya kunder, som dock rekommenderas att först informera sig om ingreppets baksida. Allt som glimrar är inte guld och det märker man om man skrapar lite på det skimrande ytskiktet.

För det första finns det kanonbra alternativ som höjer livskvalitén ut alla aspekter

För det andra så är risker och biverkningar sjufalt värre än patienterna får reda på innan operation.

För det tredje är viktresultatet uruselt inom en tio-års-period (de flesta blir feta igen). Det senare beror på att patienterna lämnas åt sitt öde när det gäller att lägga om livsstil och många styrs av ett obehandlat sockerberoende som i styrka kan mäta sig med ett heroinberoende.

Att skära sönder magen när problemet sitter i hjärnan förefaller vara mindre intelligent.

Alternativet – som fungerar

Det finns ett alternativ, godkänt av Socialstyrelsen för behandling av diabetes och övervikt, som inte ger några biverkningar och som ger mycket bättre resultat (och som är mycket billigare).

Det är heller ingen enkelriktad väg. Om man ångrar sig kan man alltid viktoperera sig senare (en viktoperation går dock inte att göra ogjord).

Det kommer att kräva mycket i form av kunskap, tålamod och sannolikt behövs support. Inte alls särskilt enkelt för många, medan det går lekande lätt för andra.

Men det är en barnlek jämfört med det som väntar de som genomgår en Gastric Bypass.

En positiv bieffekt är att man på köpet kan bli fri från de flesta andra moderna sjukdomar, ”bara” genom att äta sig mätt på god och naturlig mat. Många värderar detta minst lika mycket som viktnedgången. Varför nöja med mindre än så?

Också den bästa kosten för de som genomgått en Gastric Bypass. Synd att de inte fick reda på detta innan – då hade de sluppit operation med dess risker och biverkningar.

Baksidan av myntet.

Riskerna och biverkningarna efter en GBP-operation är sjufalt större än vad patienterna får reda på. Många ångrar sin operation redan dagen efter, medan sannolikt de flesta ångrar sig inom en tioårsperiod (när många blivit feta igen och när den kroniska vitamin- och mineralbristen börjar ge sig tillkänna).

När de sedan får reda på att det sedan 16 januari 2008 har funnit en godkänd metod som vården mörkat, då ………….. ! Ett tydligt lagbrott som tillåts passera utan konsekvens!

Upptill 4,6% dör inom ett år enligt en amerikansk studie, bland annat på grund av självmord.

Hjärnforskaren Martin Ingvar skriver i sin bok ”Hjärnkoll på vikten” följande…

Den SOS-studie som ofta refereras till handlar inte om GBP, således grovt missvisande att hänvisa till den i dessa sammanhang. Resultatet är dessutom uppblåst, en absolut procentsiffra på 1,4% har man blåst upp till en relativ procent på 28%.

T.o.m. en femteklassare begriper att man inte kan skära bort större delen av magsäcken och tarmar utan att det får allvarliga konsekvenser på både kort och lång sikt.

Slutsats

Om man beskådar bägge sidor av myntet är slutsaten enkel för de flesta.

Det finns tre anledningar att tillämpa ”njutmetoden” (LCHF) framför operation:

LCHF (”njutmetoden”) fungerar mycket bättre och är utan biverkningar, enbart positiva bieffekter som lindrar eller botar de flesta ”moderna” sjukdomar.

Gastric Bypass är livsfarligt och ger de flesta svåra biverkningar inom tio år. En studie visade också att en majoritet dessutom blir feta igen inom åtta år (BMI > 30), men biverkningarna i form av en dåligt fungerande mage och kronisk vitamin- och mineralbrist består.

För de som överväger en viktoperation och som vill veta mer rekommenderas ett medlemskap på facebookgruppen … Gastric Bypass: Stödgrupp med alternativ, där den osminkade verkligheten beskrivs, och goda råd och erfarenheter utbyts.

Skandal att vården tillåts sänka livskvalitén på detta vis. De verkar inte förstå vad de håller på med. Detta är en tickande bomb med 40.000 drabbade, som ökar med 10.000 per år. Bara en tidsfråga innan det smäller, när 50.000 drabbade gör sin samlade stämma hörd.

LCHF är ingen återvändsgränd, men det är däremot en viktoperation som inte kan göras ogjord. De flesta ångrar sin operation, en del direkt, medan det tar några år för andra.

Men som sagt, reklaminslaget ovan (”89.200 kronor, lågt pris och hög kvalité – Ring oss nu!”) ger de som redan är opererade hopp om ett bra liv – vilket är bra!

Nedan ett oslagbart alternativ vid diabetes och övervikt och som även lindrar eller botar de flesta andra moderna sjukdomar (läs mer…), eller om man bara vill må bra och prestera på topp (som alltfler elitidrottsmän nu börjar komma underfund med).

VALET ÄR SJÄLVKLART!

PS. En berättigad fråga är:

– Vad sysslar våra politiker, våra myndigheter och vår sjukvård med?

De gör ont värre för 3000 miljoner kronor per år (skattepengar) och de förvägrar diabetiker och överviktiga den kostbehandling som de enligt lag har rätt till! De bryter medvetet mot lagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen