Läkaren Nisse Simonson lär ut sambandet mellan kost och hälsa

Nyhetsmorgons söndagsskola lär ut sambandet mellan kost och hälsa och vilka faror som lurar om vi inte blir mer uppmärksamma på vad vi stoppar i oss. Läkaren och föreläsaren Nisse Simonson undervisar.

Några stolpar:

  • Hur man förlänger livet med ytterligare 16 friska år, där kost, sömn och motion är viktigt.
  • Vi har levt på savannen i tre miljoner år och idag har vi plötsligt ändrat på allt, vilket inte alltid är så lyckat.
  • Socker går in i hjärnan och påverkar på samma sätt som narkotika. Bröd är bundet socker och även pasta, ris och potatis är bundet socker.
  • När barnen äter sina flingor på morgonen blir de först hyperaktiv och lagom till första lektionen blir de oroliga, nervösa och sprättiga när blodsockret sjunker. De följande lektionerna får eleverna energibrist! Hur fungerar undervisningen då? Arbetsmiljön för lärarna blir först hyperaktiva barn, sedan oroliga, nervösa och sprättiga, när energin tryter. Lärarna och barnen är slagna på förhand.
  • Barnens mat framkallar även inflammationer, ett förstadium till hjärt/kärl problem och senare demens. Kosten lägger också grunden till diabetes, övervikt och drogberoende.
  • Det Dr Nisse Simonson inte hann med att nämna var att den fettsnåla kosten gör att barnens hjärnor (som består av 60% fett) inte kan utvecklas normalt.
  • Dr Nisse Simonson rekommenderar Dr Lustigs film ”Den bittra sanningen om socker” som redan setts av mer än tre miljoner.
  • Läkare i Sverige får ingen utbildning på vad vi stoppar i oss. ”Vi läkare kan inte det där.”
  • Supervitamin D är egentligen ett hormon som påverkar 2000 gener, som påverkar hela kroppen. Men de flesta läkare vet inte att D-vitamin är ett hormon.
  • Om man solar 10 minuter så får man 10.000 IE D-vitamin, men apoteken rekommenderar 200 IE per dag (vilket är alldeles för lite).
  • D-vitamin går inte att överdosera (Livsmedelsverket menar dock att överdoser är giftigt – ytterligare en trossats som saknar vetenskapligt stöd).
  • Fruktsocker metaboliseras i levern precis som alkohol (båda kan ge fettlever) och man blir fet av för mycket frukt (som t.ex. juice).
  • Nisse Simonson började äta D-vitamin och slutade med socker (även bundet) och med fruktsocker. Han tappade 10 kg i övervikt på två månader, utan att känna hunger.
  • Dr Nisse Simonson blev på tre veckor symptomfri från sin kroniska tarmsjukdom som plågat honom under decennier.
  • D-vitamin är viktigt för alla åldrar; barn, ungdomar, vuxna och inte minst äldre.
  • D-vitamin minskar risken för cancer med cirka 60 % (prostata-, bröst- och tjocktarmscancer).
  • Om vi kände efter testikelcancer skulle vi rädda tio liv per år. Det går att BOTA om det upptäcks tidigt (ofta unga män).

Kommentar

Att D-vitamin är viktigt börjar nu alltfler inom vården få kunskap om, men kunskapen är fortfarande ytlig inom vården. Livsmedelsverkets rekommendation är på tok för låg och de har mage att varna för överintag.

Att Ulcerös kolit och Crohns sjukdom kan kostbehandlas med stor framgång vet snart alla utom vården, som rekommenderar att patienterna skall fortsätta äta det som skadar och sedan medicinera symptomen. Detta är helt i linje med den behandling diabetiker får.

Hur länge till skall detta vansinne och resursslöseri tillåtas fortgå, finansierat med skattemedel? Det bestämmer ansvariga politiker (och vi medborgare)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen