Kolesterolbluffen – som dödar i förtid

.

Varldens mest salda

Allt du behöver veta om kolesterolsänkande mediciner.

Som din läkare INTE upplyser dig om.

ζ

Kolesterolbluffen

Det ”onda” kolesterolet är inte alls ont. Tvärtom är det livsviktigt.

Ny medicinsk studie

Klicka på bilden för att se inslaget i TV4


Lars Bern kommenterar (klicka på bilden nedan):

En medicinsk skandal.
ζ

”KVACKSALVERI”

statinsSvenska legitimerade läkare ordinerar drygt 850.000 svenskar verkningslösa kolesterolsänkande mediciner med allvarliga biverkningar. Detta är något som varit känt under decennier – ett skolexempel på ”kvacksalveri”. Högst anmärkningsvärt att Läkemedelsverket och Socialstyrelsen inte ingriper – och att förtroendevalda politiker tillåter detta.

 • En medicinsk skandal som underminerar trovärdigheten hos skolmedicinen … klicka här
 • Sluta ät statiner … Kostkunskap
 • LDL kolesterol är inte alls farligt! … klicka här
 • Stor studie visar att det ”dåliga kolesterolet” är bra
  – Sluta ta statiner … klicka här
 • Kolesterol är nyttigt och inte skadligt … NEWSVOICE
 • Har du fyllt 60 och har högt kolesterol? Grattis! … Världen idag
 • Mai-Lis Hellénius och Lipitor … klicka här

Observera att man inte bör sluta tvärt med statiner – utan att man gradvis bör trappa ner under flera veckors tid (tala med din läkare). Och om du inte är nöjd med din läkare – överväg att byta läkare.

Att statiner gör mer skada än nytta har vi vetat under decennier. En vaken medborgare sammanfattade läget december 2013 (kanske i ett försök att väcka ansvariga tjänstemän och politiker). Men tro inte att det hänt något på Livsmedelsverket, Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, KO (med tanke på alla vilseledande reklam om att man ska sänka sitt kolesterol) och inte heller någon reaktion inom vården eller bland ansvariga politiker. Även media tiger som muren. Det verkar vara en konspiration mot folket som ska lockas in i sjukdomsträsket.

 • Nyhetsbrev 2013: Mättat fett ej farligt längre och bättre med högt än lågt kolesterol … 19 december, 2013

En annan studie som nyligen kom fram till samma resultat – att lågt kolesterol är livsfarligt:BMJ-helping doctors

 • Dagens Medicin 2016: Vegetabiliskt fett skyddar inte hjärtat. Att ersätta mättat fett med vegetabiliskt fett sänker inte risken för hjärtsjukdomar, enligt en ny metaanalys som publicerats i tidskriften BMJ … klicka här
  .
  Citat:Det har funnits en allmän uppfattning om att vegetabiliska oljor som är rika på linolsyra har en skyddande effekt mot hjärtsjukdomar eftersom blodets kolesterolhalt sänks. Men den nya analysen visar att kost rik på fleromättat fett inte minskar risken för exempelvis hjärtinfarkt eller ateroskleros. .
  Enligt resultatet fanns i stället en 22-procentig ökad risk att dö för varje 30mg/dL som kolesterolnivån sänktes i serumet.”

ζ

tystnad-rund-skyltMedia

Svensk media och public service tiger som muren om att världens mest sålda läkemedel är en bluff som bara i Sverige lurar mer än 850.000 svenskar till en förtidig död och som lurar svenska skattebetalare på en miljard kronor om året plus flerfalt mer för mediciner mot biverkningarna.

Men utomlands skrivs det..

 • Lowering13 june 2016: High cholesterol ’does not cause heart disease’ new research finds, so treating with statins a ’waste of time’The Telegraph

.
ζ
.

Professor David Diamond

– Demonization and Deception in Cholesterol Research

Nedan en mycket bra film från september 2015 som på ett pedagogiskt sätt förklarar mycket om kolesterol och vad kolesterolsänkande läkemedel ställer till med i kroppen. Ofattbart att läkare tillåts skriva ut läkemedel som enbart skadar – och detta år efter år trots att ALL vetenskap och ALL beprövad erfarenhet säger ”SLUTA MED STATINER”. Har vi blivit galna eller är vi ockuperade av Läkemedelsindustrin.

Klicka på bilden nedan för att se en pedagogisk film med förklarande bilder:
(för dig som föredrar en föreläsning på svenska så finns en sådan längre ner)

David Diamond

Google översättning:

Publicerades den 26 september 2015

Under de senaste 60 åren har det skett en samordnad insats för att demonisera mättade fetter, som finns i animaliska produkter och tropiska oljor och kolesterol, i vår mat och i vårt blod. Trots de väletablerade hälsoeffekterna av en kost rik på kolesterol och mättat fett, bristfälliga, vilseledande och partisk forskning har skapat myten om att en låg fetthalt, är växtbaserad kost idealisk för en god hälsa. Dåligt genomfört epidemiologisk forskning har USA: s regering ingripande och desinformation förmedlas av samtida livsstil forskare har bidragit till den nuvarande tillstånd av förvirring om diet påverkan på hälsan.

”Allmänheten måste själv utbilda sig om hur man kan
optimera sin kost och sin kardiovaskulära hälsa.”

David M. Diamond är professor i departementen psykologi och molekylär farmakologi och fysiologi vid University of South Florida och är en forskarkarriär forskare vid the Tampa Veterans Hospital, där han har riktat sin forskning på posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) och traumatisk hjärnskada (TBI). Han har också tjänstgjort som chef för USF neurovetenskap Collaborative programmet och är en Fellow vid American Institute of Stress och den internationella Stress and Behavior Society.

Dr Diamond har tjänstgjort hos den federala regeringens studie sektioner och kommittéer som utvärderar forskning om neurobiologi stress och minne, och har över 100 publikationer, recensioner och bokkapitel på hjärnan och minnet. Han har suttit i redaktionen för ett flertal medicinska tidskrifter och har fått över 25 års federalt finansierade stöd för sin research. Under det senaste decenniet, har Dr Diamond utökat sitt forskningsprogram för att inkludera hjärt-kärlsjukdom och näring.

Hans kontroversiella forskningen är en förlängning av ett avancerat seminarium han leder vid University of South Florida med titeln ”Myter och bedrägeri i medicinsk forskning”, som betonar den kritiska utvärdering av metoder och intressekonflikter i hälsorelaterad forskning. Under de senaste åren har han lagt till sin lista över publikationer kontroversiella artiklar om kost, kolesterol och statiner, inklusive en artikel publicerad i peer-reviewed medicinska tidskriften ”Expert Review of Clinical Pharmacology”, som beskrev de bedrägliga metoder som används av forskare som främjar statiner för behandling av hjärt-kärlsjukdom. Dr Diamond har inbjudits att presentera sina myt-busting syn på kost och kolesterol att lekmän och läkare på näring, kardiologi, fetma och diabetes konferenser över hela världen.

Dr Diamond disputerade i biologi 1985, med inriktning mot Behavioral Neuroscience, från Centrum för neurobiologi för inlärning och minne vid University of California, Irvine.

ζ

Nedan stark kritik från Riksrevisionen som granskat regeringen, Socialstyrelsen, Läkemedelsverket och Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU). Men som vanligt så bryr de sig inte utan går vidare i Läkemedelsindustrins hjulspår. Suck!

Läkemedelsvrker-skyltDetta gäller i synnerhet kolesterolsänkande mediciner och man kan fundera över hur det gick till när dessa medel godkändes som ”läkemedel” och varför ingen på verket agerat när det under decennier varit uppenbart att statiner skadar patienterna.

Ett starkt skäl till att inrätta en oberoende kommission med uppdrag att se över hur Läkemedelsverket fungerar (se över riktlinjer, regelverk, lagstiftning, kvalitetssäkring och kompetens). Det är ju självklart att ”läkemedel” ska gagna medborgarnas hälsa och inte att biverkningar ska överväga. En politisk fråga.

Och det gäller inte vilket läkemedel som helst – utan världens mest sålda som ordineras nästan en miljon svenskar. Således en läkemedelsskandal som orsakar ett enormt stort onödigt mänskligt lidande och stora onödiga kostnader för samhället.


Riksrevisonen-skyltRiksrevisionen:

Värna oberoendet gentemot läkemedelsindustrin

gungbräda-obalansStaten måste göra mer för att värna sitt oberoende gentemot läkemedelsindustrin. Det är Riksrevisionens slutsats efter att ha granskat förhållandet mellan läkemedelsföretagen och de myndigheter som sköter läkemedelskontroll.

En stor del av kunskapen om läkemedel kommer från läkemedelsindustrin som utöver att se till folkhälsan drivs av vinstintresse. Statliga myndigheter gör inte tillräckligt för att kompensera läkemedelsföretagens övertag när det gäller information om läkemedel, skriver Riksrevisionen i ett pressmeddelande med anledning av den nya rapporten »Säkra och effektiva läkemedel – hur hanterar staten läkemedelsindustrins inflytande?«.

Läs mer … Läkartidningen

I KLARTEXT: Regeringen, Socialstyrelsen, Läkemedelsverket och Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU) gör inte sitt jobb – utan de låter Läkemedelsindustrin styra svensk hälso- och sjukvård med ett för folket katastrofalt dåligt resultat.

ζ

bananrepublik

Det verkar som om vi lever i en ”bananrepublik” när det
gäller kost, hälsa och myndighetsutövning. Priset för
det är katastrofalt högt för svenska medborgare.

↓ klicka på löpsedeln ↓

Observera att analogin är jämfört med forna Sovjetunionen som styrdes med järnhand av Lenin och Stalin – vilket inte ska förväxlas med dagens Ryssland som är betydligt mer liberalt än Sverige när det gäller hälsofrihet (där alternativ, naturlig och funktionell forskning och medicin har en plats) – och som dessutom har bojkottat GMO och istället satsar på ekologisk odling. På dessa områden har Sverige mycket att lära av Ryssland.

ζ

Funktionell medicin

Skolmedicin är bara en pusselbit och är dessutom ett relativt nytt kommersiellt påfund (med mycket allvarliga biverkningar) som i Sverige har tillförskansat sig monopol på den skattefinansierade hälso- och sjukvården. Läkemedelsindustrin har tillförskansat sig ett oinskränkt behandlingsmonopol trots att biverkningar av ”läkemedel” har utvecklats till vår tredje största dödsorsak och när det gäller behandling av många kroniska sjukdomar är den positiva verkan högst diskutabel – så visst behövs alternativ. Skolmedicinens största förtjänst är främst vid akut sjukdom som utgör cirka 20 procent av vården (resten 80% svarar kroniska sjukdomar för som t.ex. diabetes och cancer).

 • Inga dödsfall från kosttillskott men 783.000 dödsfall av läkemedel per år i USA (det blir 89 dödsfall per timma – dygnet runt – året runt) … klicka här

Våra myndigheter jagar kosttillskott och ser mellan fingrarna när det gäller ”läkemedel”. Hur tänker de då?

När det gäller kroniska sjukdomar så finns det effektiv funktionell medicin utan biverkningar – men detta förnekas svenska patienter på grund av skolmedicinens monopol på våra skattepengar (10 % av BNP eller i snitt 90.000 kr per arbetande svensk och år).

Ett axplock av funktionell medicin. Obs.att skolmedicin har monopol på skattefinansiering.

Funktionell-medicin
.

Klicka på bilden ovan för att förstora den

ζ
.

Varför även alternativ till skolmedicin behövs

ζ

Världssensation

– när världens mest sålda ”läkemedel” gör oss allvarligt sjuka

megaphone
850 000 svenskar är grundlurade av sina läkare

Det borde blivit KRIGSRUBRIKER i media och stora reportage i public service. Socialstyrelsen och Läkemedelsverket skulle snabbt gå ut med nya rekommendationer till samtliga läkare i landet att sluta skriva ut recept på statiner och att rekommendera samtliga patienter att trappa av sin medicinering under några veckors tid – innan de helt slutar ta statiner (man bör inte sluta tvärt). Patienterna skulle omedelbart blir friskare och landstingen skulle spara en miljard kronor per år (som statiner omsätter i Sverige) plus flerfalt mer på att det inte behövs mediciner mot biverkningarna.

Mänskligt lidande skulle reduceras

och död i förtid undvikas.

Men detta ligger inte i läkemedelsindustrins intresse – och det är ju de som styr svenska sjukvård och media som med få undantag tiger som muren. Denna nyhet är något för public service att belysa på bästa sändningstid – men det lär väl inte hända. Om SVT och SR inte tar upp denna fråga har de inget existensberättigande och deras rätt att beskatta (kräva licenspengar) bör avskaffas.

Undantaget som slank igenom den informella mediacensuren:

 • Ny rapport: Kolesterol är nyttigt, inte farligtSydsvenskan

– Våra resultat är tydliga: Äldre människor med höga LDL-nivåer lever längre och löper mindre risk att få infektionssjukdomar, säger kollegan Malcolm Kendrick.

Högst anmärkningsvärt att läkare under dessa omständigheter (som varit kända länge) ordinerar statiner. Det är ju ett skolexempel på en allvarlig form av  ”kvacksalveri” som drabbar nästan en miljon svenska medborgare. Vad sysslar egentligen ansvariga politiker och tjänstemän med?

huvudet-i-sanden-x2-dollar

ζ

Docent Uffe Ravnskov

– Sveriges ledande expert på kolesterol och effekter av kolesterolsänkande mediciner.

Kolesterolmyter

Uffe_Ravskov_casualEn av de mest seglivade myterna inom medicinen säger, att för mycket animaliskt fett i maten och ett förhöjt kolesterol är farligt för hjärta och kärl. På denna och de följande sidorna kommer några fakta som säkert kommer att överraska många och som de flesta läkare och forskare inte känner till.

 • Läs mer … av docent Uffe Ravnskov (en av världens ledande kolesterolexpert)

Snabbguide (klicka på bilden nedan):

Broschyrbild-Kolesterolmyternaζ

Läkaren Agneta Schnittger förespråkar ketogen kost och varnar för statiner

Ketogen kost ger en lägre risk för komplicerade sjukdomar, minskad risk för kärlskador, jämnare blodsockervärden, minskat behov av injicerat insulin, inget behov av blodtrycksmediciner eller statiner och en viktminskning kommer som en bonus för att inte tala om samhällsbesparingarna, säger Agneta Schnittger. Tillägg: Ketogen kost minskar också risken för cancer och minskar risken för spridning och tillväxt om man redan drabbats av cancer.

.

läkare_auktoritet

Agneta Schnittger: Börjar du ta statiner så kommer ”ålderssjukdomarna”

Agneta Schnittger säger att patienterna är i underläge i relation till läkarna, att de inte vill stöta sig med läkarnas auktoritet och ordinationer. Hon menar att de flesta äldre människor ordineras statiner och när de tar dessa leder det till en rad hälsoförsämringar. Dessa betraktas som åldersrelaterade symptom, vilket i sin tur resulterar i ännu fler mediciner.
.

.
ζ
.

SPF SENIORERNA

.
SENIOREN: Statiner på gott och ont.

Debatten om läkemedelsbiverkningar har gått hög på Veteranens hemsida. Det kolesterolsänkande medlet statiner finns med i diskussionen. Vad säger forskarna? Statiner är ett av de mest ordinerade läkemedlen i Sverige. Det är kolesterolsänkande och används enligt Läkemedelsverkets årsbok 2009 av omkring 800 000 svenskar. För varje år ökar antalet med tusentals patienter. Statiner produceras av många tillverkare och har olika namn, det vanligaste är Simvastatin, som enligt Apoteksbolaget levereras av 17 olika läkemedelsföretag.

statin-drug-therapy-dangersMer än 60 procent av landets medelålders och äldre tar Simvastatin varje dag och behandlingen är ofta livstidslång. Det är »The biggest selling drug in the world« med beräknad försäljning på 20 miljarder dollar (cirka 165 miljarder SEK). I Sverige cirka en miljard kronor.

(Sannolikt så säljer de mångfalt mer mediciner för att dämpa symptomen av de biverkningar som kolesterolsänkande läkarmedel ger upphov till)

Ofta är biverkningarna av statiner korta och lindriga, detta är några av de som rapporteras in: Anemi, magbesvär som kväljningar, förstoppning, buksmärta, gasbildning, illamående, matsmältningsbesvär, diarré och kräkningar, allt från lindrig till uttalad smärta och svaghet i musklerna. Mer sällsynta fall handlar om en nedbrytning av muskelvävnad vilken i värsta fall kan leda till njursvikt.

(Många drabbas också av potensproblem – vilket ger merförsäljning av Viagra)

Läs mer … SENIOREN

frågetecken2KOMMENTAR: Statiner minskar nivån av Q10 som musklerna behöver och hjärtat är en muskel. Det minskar också nivån av K2 vilket göra att skelettet blir skörare och att risken för åderförkalkning ökar. Så frågan är berättigad:

Vad tusan sysslar svenska läkare med när de skriver ut denna farliga bluffmedicin till 60 procent av landets medelålders och äldre – som ordineras att ta t.ex. Simvastatin varje dag (och behandlingen är ofta livstidslång)? Är läkarna inkompetenta eller vågar de inget annat än att göra som läkemedelsindustrin säger åt dem att göra?

ζ

Ibland går det riktigt illa

Statiner gjorde en tidigare pigg pensionär nästan oförmögen att gå.

 • Statins leave fit pensioner barely able to walkEXPRESS UK
 • Googleöversatt … Statiner gjorde att en vital pensionär knappt kunde gå … klicka här

KOMMENTAR: Om du tappat orken och kanske också har muskelvärk så är det statiner bland det första man bör misstänka. Lösningen är att sluta med statiner – men observera att man inte bör sluta tvärt utan trappa successivt ner dosen under några veckors tid så att kroppen hinner anpassa sig. Detta bör ske i samråd med din läkare och om du inte är nöjd med din läkare – överväg att byta läkare.

ζ

Fördjupning

För dig som vill veta mer än din läkare så rekommenderas boken ”Hur kolesterolmyten hålls vid liv” av docent Uffe Ravnskov.

Hur-kolesterolmyten-hålls-vid-liv

Om din läkare ändå insisterar på att du ska äta statiner – byt till en mer kompetent läkare. Boken kan köpas i bokhandeln eller på nätet:

Ett annat sätt att lära sig mer om nyttan med
kolesterol är att se nedanstående föreläsning ↓

ζ

Slutkommentar

Frågetecken-grubbla-personKommer Socialstyrelsen nu att gå ut med en rekommendation till alla läkare att sluta skriva ut statiner? Något annat är ju en allvarlig form av ”kvacksalveri” som understöds av statliga ämbetsverk och av regeringen!

Kommer läkarna nu att på eget bevåg sluta med att ordinera statiner (annars är de ju ”kvacksalvare”)? Kommer ansvariga politiker att agera vilket skulle spara miljarder skattekronor, höja livskvaliteten för nästan en miljon svenskar och många skulle slippa en förtidig död (annars gör de ju inte sitt jobb)?

sprattelgubbe-vSannolikt inte då det är LÄKEMEDELSINDUSTRIN och dess lobbyister som styr svensk sjukvård – en ordning som endast folket kan rätta till. Börja med att fråga din läkare om hur han/hon tänker när han/hon skriver ut statiner.

Sedan måste vi byta politiker i nästa val då dagens ansvariga politiker bevisligen uppnått sin inkompetensnivå – att statiner är skadligt och inte gör någon nytta har ju varit känt under decennier.

Som doktor Björn Hammarskjöld uttryckt det:

Björn_hammarskjöldBara se vad som händer om man tar ett kolesterolprov.

De som har högsta kolesterolvärdet lever längst och är friskast. Mer än 90 % av alla över 65 år har ett totalkolesterol som är över 5 mmol/L (godtycklig gräns satt av läkemedelsindustrin, normalt kolesterol är 4 – 8,8).

Därför ska de med högsta kolesterolvärdet äta kolesterolsänkande statiner och få trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, potensproblem, hjärtsvikt och diabetes bland alla andra biverkningar, för att en man av 400 män ska få sin hjärtinfarkt uppskjuten mindre än två dagar.

Och alla går på detta utan att tänka efter före. Tänk efter före!

PS. Kvinnor för inte ens sin hjärtinfarkt uppskjuten två dagar. De cirka 380.000 svenska kvinnor som äter statiner får endast biverkningar. Inte underligt att folkhälsan och svensk sjukvård brakar samman – och det är inte pengar de har brist på.

ζFOTNOT

Om du uppskattar Team Kostdemokrati’s arbete och tycker att det är viktigt för dig och dina barn.

18 svar på ”Kolesterolbluffen – som dödar i förtid”

 1. ETT SLAGKRAFTIGT ALTERNATIV – BÄTTRE EFFEKT OCH UTAN BIVERKNINGAR

  Att medelålders män som tidigare har haft hjärtsjukdom har en ytterst liten positiv effekt beror sannolikt på att statiner har en mindre antiinflammatorisk effekt och inte på grund av att kolesterolet sänks (som istället ger allvarliga biverkningar).

  Denna antiinflammatoriska effekt kan man istället få genom att byta kost till LCHF (”NJUTMETODEN”) och undvika de matoljor som är rika på Omega 6 – som Livsmedelsverket rekommenderar (som t.ex. majsolja och solrosolja).

  Man kan också komplettera med ”BrudyRetina 1,6g” – ett av världens bäst dokumenterande och mest testrade Omega-3-tillskott som har dokumenterade antiinflammatoriska egenskaper och som dessutom är det enda DHA-tillskott som kliniskt har visat sig har en ”anti-aging-effekt” (föryngra huden och alla andra celler – inifrån).

  BrudyRetina är också ett tillskott en halv miljon svenskar som riskerar gula fläcken förändringar skulle kunna ha glädje av. Klicka på bilden nedan för att läsa mer.

  – – –

  TAR DU VITAEPRO ELLER ÖGONTILLSKOTTET OPTIVITAL?

  KONSUMENTJÄMFÖRELSE: Vi har jämfört ”BrudyRetina” med TV-stjärnor som VitaePro och mot det ögontillskott som svenska läkare rekommenderar (och slutsatsen är att även här behöver svenska läkare uppdatera sina kunskaper). Det blev teknisk ”knockout” i samtliga ronder.

  – VitaePro, MegaRed och Optivital MOT Algatrium Plus och BrudyRetinaklicka här

 2. Har du fyllt 60 och har högt kolesterol? Grattis!

  Detta borde alla läkare läsa så slapp de lura patienterna in på en väg som leder till lidande och förtidig död.

  Om du själv äter kolesterolsänkande medicin eller om du känner någon – så bör du absolut läsa detta. Observera att man inte bör sluta tvärt med statiner – utan man bör gradvis trappa ner dosen.

  Läs hela artikeln av … Docent Ralf Sundberg

 3. – – –

  ÄNTLIGEN EN DEBATT ÄVEN I LÄKARKRETSAR OM STATINERS BIVERKNINGAR OCH BRIST PÅ POSITIV EFFEKT.

  Äntligen i Läkartidningen. Då kanske fler läkare uppdaterar sina kunskaper och som sedan förhoppningsvis slutar med att ordinera ett ”läkemedel” som gör 850.000 patienter SÄMRE i Sverige och som förkortat deras liv.

  – – –

  Uffe Ravnskov och medförfattare:

  »Kolesterolhypotesen måste vara fel«

  Vår nyligen publicerade studie i BMJ Open visar att äldre med högt LDL-kolesterol lever längst. Att förebygga hjärt–kärlsjukdom genom att sänka blodets halt av en molekyl som är förenat med ett långt liv bör upphöra.

  Läs hela artikeln i Läkartidningen … klicka här

  1. 901 534 patienter stod på statiner 2015-12-31. 45 % av alla män mellan 70 och 84 år.

   Statiner blockerar kolesterolproduktionen.

   Mindre mängd kolesterol minskar transporten av insulin från betacellerna till blodet
   Mindre mängd insulin ökar P-glukos och fler får sockersjuka och mer symtom på sockersjuka.

   Statiner ger mer sjukdom som kräver mer mediciner som ger ökade vinster hos läkemedelsbolagen.

 4. Nisse Simonson på Facebook
  2016-07-20

  Jag har under Allsången med för mig helt likgiltiga artister läst igenom David Evans bok: Statin toxic side effects och blivit ännu mera skrämd än när jag läste igenom de 500 vetenskapliga artiklarna för ett par år sen om alla av industrin och deras mutade professorer dolda biverkningar. Benhanlingsföreskrifterna är skrivna av folk som tjänar miljoner dollars för att de ska få alltfler friska människor att på livstid äta mediciner som endast marginellt ökar deras chanser till överlevnad.

  Skillnaderna i de flesta av undersökningarna är skillnaden en procent flera överlevande i den grupp som står på statiner jämfört med sockerpiller. Men priset är att 20-30% har svår muskelvärk, männen blir impotenta och många blir dementa. Trots att inga studier visat annat än en ökad dödlighet vid lågt kolesterol över 60 år så luras patienterna att ta dem på livstid.

  Jag är till 100 % övertygad om att den läkare som läser igenom den här boken aldrig en enda gång kommer att skriva ut ett enda recept på statiner. Men efter att ha varit läkare i 45 år vet jag att de flesta kollegor som mest läser Läkartidningen.

  Vårt yrke är en ständig process av att läsa och följa med. Många gör inte det.

  Jag skriver en enda gång till: Den som läser David Evans sammanställning av 500 vetenskapliga artiklar om statinernas biverkningar på muskler, hjärta och hjärna kommer aldrig att en enda gång till skriva ut ett statinrecept.

  Problemet är att de texter som läses är som regel broschyrer från Big Pharma. Många av mina medicinska kollegor läser inte regelbundet de amerikanska och engelska stora tidskrifterna. Man kan ladda ner boken till motsvarande vad en pizza kostar till sin padda eller dator om man nu inte vill lägga ut 200 kronor via t.ex. Amazon för en inbunden eller pocketbok.

  Att säga som en kollega sade mig rakt upp i ansiktet: Det jag lärde mig under utbildningen räcker med råge. Det är i mina ögon som att fortfarande köra på vänster sida trots att vi andra kör i högertrafik.

  Nu ska jag läsa om David Evans bok: Low cholesterol leads to an early death. 101 vetenskapliga artiklar som visar att det är farligt att sänka kolesterolet.

 5. UNT 2012-02-06

  Detta var känt redan för mer än fyra år sedan – men myndigheter och vårdens auktoriteter bryr sig inte.

  Statiner gör mer skada än nytta

  Trots att försäljningen av kolesterolsänkande mediciner tredubblas i Sverige går det inte att se någon minskning av antalet hjärtinfarkter eller antalet dödsfall i infarkt. Behandlingen i sig är inte ofarlig utan kan ge svåra biverkningar. Det är dags att ifrågasätta ordinationen av en farlig medicin som inte gör nytta skriver Uffe Ravnskov med flera.

  Läs mer … UNT

 6. Dåliga nyheter för Big Pharma Kartellen: Statinvinster kollapsar – Kolesterol bubblan har spruckit.

  I en pressrelease den 1 november 2016, meddelade Pfizer, ett av världens största läkemedelsbolag, skrotning av sin högprofilerade experimentella kolesteroldrog ”Bococizumab”. Väl genomförda studier visade på stora biverkningar och på drogens (kemikaliernas) ineffektivitet, vilket konstaterades av läkemedelstillverkarna själva, som drog slutsatsen att denna nya experimentdrog som skulle injiceras ”inte kommer att ge något värde för patienter, läkare, eller aktieägare.”

  I klartext betyder det att den inte fungerar och att investerare inte kommer att tjäna pengar på drogen. Den globala försäljningen av statiner och andra så kallade ”kolesterolregulatorer” har nu fallit mer än 32 % under de senaste 5 åren, vilket tillsammans med ovanstående tillkännagivande är bevis på att läkemedelsindustrins biljondollar ”kolesterolbubbla” nu har spruckit. En bluff som länge varit en av läkemedelsindustrins större inkomstkälla. Läs mer:

  – Bad News For The Pharma Cartel: Statin Profits Collapsing, The Cholesterol Bubble Has Burst
  DR RATH HEALTH FOUNDATION

  – Googleöversatt … klicka här

  – – –

  KOMMENTAR

  900.000 svenskar äter statiner som ordinerats av läkare och kvinnorna får endast biverkningarna som är betydande – vilket kräver ännu mer ”läkemedel”. Män får svåra biverkningar och knappt några fördelar heller.

  Som doktor Björn Hammarskjöld uttryckt det:

  Bara se vad som händer om man tar ett kolesterolprov.
  .
  De som har högsta kolesterolvärdet lever längst och är friskast. Mer än 90 % av alla över 65 år har ett totalkolesterol som är över 5 mmol/L (godtycklig gräns satt av läkemedelsindustrin, normalt kolesterol är 4 – 8,8).
  .
  Därför ska de med högsta kolesterolvärdet äta kolesterolsänkande statiner och få trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, potensproblem, hjärtsvikt och diabetes bland alla andra biverkningar, för att en man av 400 män ska få sin hjärtinfarkt uppskjuten mindre än två dagar.
  .
  Och alla går på detta utan att tänka efter före. Tänk efter före!

  – – – slut citat – – –

  DETTA ÄR OFFENTLIGT FINANSIERAT KVACKSALVERI SOM DRABBAR 900.000 SVENSKAR
  OCH SOM KOSTAR SKATTEBETALARNA TUSEN MILJONER KRONOR PER ÅR – OCH MÅNGFALT MER OM MAN BEAKTAR BIVERKNINGARNA. HAR VI BLIVIT TOKIGA?

  SLUTSATSEN ÄR ATT VI INTE KAN LITA PÅ VÅRDEN OCH LÄKARNA – SOM UPPENBARLIGEN BLIVIT ”KAPADE”. VI MÅSTE SJÄLVA LÄSA PÅ OCH SJÄLVA TA ANSVAR FÖR VÅRA HÄLSA. SEDAN MÅSTE VI BYTA POLITIKER – FÖR SÅ HÄR KAN VI INTE HA DET.

  Kemoterapi
  – som enligt studier misslyckas i 97 % av fallen – är nu tänkt att bli de nya storsäljarna efter statiner. Sannolikt går vi på den också och får plikta med våra liv och skattepengar.

  DAGS ATT VAKNA!

Kommentera