Docent Ralf Sundberg kommer till Göteborg 23 mars

.

ralf-sundberg-berättar-om

.
ζ
.

Forskningsfusket-föreläsning-23marsKlicka för att förstora (pdf)

ζ

Docent Ralf Sundberg kommer till Göteborg

cui-bono-leftDocent Ralf Sundberg, kirurg, forskare, debattör och författare till boken Forskningsfusket kommer att hålla föreläsning i Göteborg söndagen den 23 mars klockan 13.00.

Föreläsningen arrangeras av föreningen CUI BONO

  • Här en recension av Forskningsfusket av Pia Hellertz … Newsvoice

ζ

CUI BONO

Mycket kort historik

Föreningen Cui Bono grundades en solig sommarkväll den 7 juli 2010 av fem människor i Göteborg. Dessa fem delade alla uppfattningen att dagens dominerande och konventionella medier inte riktigt lever upp till sådana ädla begrepp som opartiskhet, källgranskning och folklig representation, och att det nu var dags att göra någonting åt det. Det visade sig ganska snart att det fanns fler som delade denna uppfattning.

Om uttrycket ”Cui Bono”

Uttrycket ”Cui Bono” uttalas som ”kvi bånå” (med fonetisk skrift [kvi: bono] där ”i:” anger lång vokal och det första ”o”:et i ”bono” är kort och det sista obetonat), enligt det klassiska latinska uttalet. ”Cui Bono”, vilket egentligen är en fråga (Cui Bono?), kan översättas till svenska som ”Till vems fördel?”, ”Vem tjänar på det?” eller ”Vem gynnar det?”.

ζ

Ett videoinslag med författaren Ralf Sundberg

Här finns boken att köpa:

email-notisFör att vara säker på att få en plats så skicka ett E-mail och anmäl dig till;

ingmarlun@yahoo.se

Uppge namn och tel.nr och hur många platser du vill reservera.

Om du gjort en föranmälan, kom då senast en halvtimma innan så vet man hur många platser som återstår för dem som har is i magen och som kommer utan föranmälan. Alla är välkomna, men antalet platser är begränsade.

I boken Forskningsfusket avslöjar Ralf Sundberg fusk och bedrägeri på högsta nivå inom kost- och läkemedelsindustrin. Ett bedrägeri som sker i samförstånd med delar av det medicinska etablissemanget, med statliga myndigheters goda minne och med medias benägna bistånd.

Boken avslöjar hur våra skattefinansierade institutioner med ansvar för folkhälsan  går i ledband hos kommersiella krafter. Den avslöjar  historielöshet och avsaknad på  kontakt med både verklighet och  vetenskap hos dessa institutioner.

Forskningsfusket_Ralf_SundbergFörfattaren ger oss bakgrunden till hur läkemedel blev en megaindustri. En industri som i dag påverkar våra liv på gott och på ont från vaggan till graven.  Olja, krig, en stor förmögenhet och en förhärdad och skicklig marknadsföring låg till grund. Långt ifrån verkliga behov och långt ifrån det som en gång gett oss livräddande preparat som sulfa, penicillin, kortison, streptomycin och insulin.

Avslöjande böcker har skrivits om läkemedelsindustrin av både f.d. beslutsfattare och vanliga  anställda inom industrin. Några f.d. redaktörer för medicinska tidskrifter har gjort avslöjanden. Medicinska journalister och enskilda läkare har kritiserat läkemedelsindustrin. Namnkunniga professorer har tagit bladet från munnen efter pensioneringen.

En sak som skiljer Ralf Sundberg från flera av dessa författare är att han fortfarande är yrkesverksam som läkare vilket tyder på både civilkurage och rättspatos.

Något annat som skiljer är att det handlar om hur vi i Sverige är berörda – vi känner igen oss. Men visar också på hur hårt avhängiga och beroende vi är av  USA -institutioner.

Författaren har gjort det som vi själva inte kan göra. Han har trängt in i kända studier och hittat det  som skickliga statistiker och förhoppningsfulla forskare försökt dölja. Studier som styrt och styr vad vi skall äta och vars följder vi uppmanas att ta kemiska preparat för att motverka.

För att vara en bok som bygger på så bred och djup research och rymmer så mycket fakta så den lättillgänglig. Den är logisk, övertygande och välskriven och visar på ett starkt personligt engagemang.

Boken utmynnar i en viss förhoppning hos författaren om ett paradigmskifte när det gäller vad som är artegen kost för människor. Eller snarare vad som inte är artegen kost. Den senare är den som som våra myndigheter försökt pracka på oss i decennier.

Frågan uppkommer. Varför har vi inte läst någon anmälan av Forskningsfusket i SVD, DN eller GP någon annan större tidning. Det förstår man när man läst boken. Det handlar om samma maktsfär.

Missa inte att läsa författarens skrivelse från 2007 till Socialstyrelsen med anledning av en anmälan mot dr Annika Dahlqvist för att ha brutit mot vetenskapen vid behandling av diabetiker. Den ligger sist i boken. Den är en minikurs i medicinsk vetenskap. En kunskap som tycks saknas hos dem som utger sig för att företräda den medicinska sakkunskapen i vårt land.

Kom och lyssna på författaren söndagen den  23 mars!

 .
Margareta Lundström

Kostintresserad sjuksköterska
Bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/margareta/

ζ

Tidigare inlägg om ”Forskningsfusket”

Klicka på löpsedeln för att läsa mer om en av vår tids viktigaste böcker, skriven så att fler ska kunna läsa med behållning. En bok man försöker tiga ihjäl, då det inte går att sakligt argumentera mot innehållet.
.

Ett svar på ”Docent Ralf Sundberg kommer till Göteborg 23 mars”

  1. intressant föredrag av Ralf Sundberg!

    Idag har jag lyssnat på docenten och läkaren Ralf Sundberg. Han har hållit ett föredrag i Göteborg om forskningsfusket, i en fullsatt lokal. Han har ju också skrivit en bok som heter just ”Forskningsfusket”!

    Om man tidigare hade vissa illusioner om att ”vetenskapen” jobbar för oss vanliga människor så har man inte det längre efter att ha lyssnat på Ralf Sundberg.

    Läs mer … http://fethalsa.wordpress.com/2014/03/23/intressant-foredrag-av-ralf-sundberg/

Kommentera