Ny krönikör: ”askorbin” lär oss det vi behöver veta om C-vitamin

21:45, 25 juni 2015 in askorbin by Guests

.

Allt du behöver veta om C-vitamin

ζ

Ny krönikör under signatur ”askorbin”

– lär oss det vi behöver veta om ”kungen bland vitaminer”.

Vi har nöjet att presentera en ny krönikör under signaturen ”askorbin” som framöver kommer att förmedla viktig information om bland annat C-vitamin. Kunskaper och insikter som ökar våra möjligheter att optimera vår hälsa – till en låg kostnad.

Vi låter ”askorbin” presentera sig själv och hur han ser på utvecklingen i Sverige..

ζ

askorbin”askorbin”

Jag är utbildad socionom och har även gått en friskvårdsutbildning på idrottshögskola. Det jag brinner för är hur man på ett naturligt sätt uppnår en optimal hälsa och mitt intresse ligger bland annat på supervitaminet ”C” som jag menar är undervärderat (inte minst inom vården). Jag är 55+ och har hunnit skaffat mig djupa och breda erfarenhet inom flera olika områden, som gör att jag lättare ser samband. Jag önskar att fokus ska ligga på innehållet i mina inlägg och inte på min person, varför jag har valt att uppträda under signaturen ”askorbin” – som skvallrar om jag kommer att skriva rätt mycket om C-vitamin, kungen bland vitaminer, som har större betydelse för hälsan än de flesta anar.

hjärtattack_2-lj

Jag har hållit på med ett hälsoprogram kopplat till forskning under drygt tjugo års tid. Materialet är samlat från de största forskarna och auktoriteterna inom kost och näring, men framförallt har jag fokuserat på nya rön om C-vitamin

Jag ser materialet som underlag för hur vi ska kunna
förebygga dagens degenerativa sjukdomar såsom
hjärt-kärlsjukdomar, stroke, cancer, diabetes typ 2
och hjärnans förtidigt åldrande.

Det följer en ny linje, (”framtidens linje”) – som inte är tidsenligt i Sverige idag. Som jag ser det ligger Sverige efter, när det gäller uppfattningen om C-vitamin och andra viktiga antioxidanter, men också när det gäller vilka doser av olika näringsämnen som ska administreras till kroppens celler.

Livsmedelsverket_hög_logo-bwMycket av det jag har dokumenterat i det kost- och näringsprogram jag utvecklat är kopplat till oberoende forskning, som fortfarande kritiseras skarpt i Sverige. Problemet är bland annat att läkare och personer på Livsmedelsverket och KI inte har kunskaper hur C-vitamin verkar i kroppen och inte heller vetskap om vilka doser som erfordras för att kroppens celler ska fungera optimalt.

Ett ytterligare stort problem är att Livsmedelsverket på sin hemsida refererar till flera studier som kritiserats hårt för de stora brister de innehar och legitimerar dessa för att extra tillskott av olika antioxidanter kan vara skadliga eller inte ha någon effekt.

Cell-mänsklig

En vuxen människa består av ca 100.000 miljarder celler

ζ

 Cellnäring handlar om hälsa, inte sjukdom.

Att ”attackera” den grundläggande orsaken till kroniska
degenerativa sjukdomar är sann
förebyggande medicin.

ζ

Optimal cellulär näring innebär helt enkelt att ge alla näringsämnen till cellen vid optimala nivåer, vilket gör det möjligt att bestämma vad den faktiskt behöver och inte behöver. På detta sätt kan du vara säker på att det inte kommer att bli någon näringsbrist – eftersom näringstillstånd automatiskt korrigeras inom några månader genom att återfå optimal cell näring.

Tänk på cellulär näring som ett mycket klokt sätt att använda
tillskott
och din mat som ”förebyggande medicin” för att stoppa
sjukdomsförloppet
– innan det ens börjar.

Det är vad mitt hälsoprogram handlar om, svårare än så är det inte.

Media-molnDet jag har skrivit om har fått mycket lite utrymme i media i dagens Sverige, eftersom media och vissa myndigheter (Läkemedelsverket, Livsmedelsverket, KI) går efter vad några studier (Cochrane-studien, UK Heart Protection studien m.fl.) som visat på att antioxidanter kan vara farliga eller inte ha någon effekt. Dessa studier har blivit hårt kritiserade globalt för att de innehåller många brister, men tyvärr har media i Sverige ignorerat detta.

Sålunda påverkar detta opinionen i Sverige att tro att
antioxidanter är farliga och att vi får tillräckligt med
C-vitamin och andra mikronäringsämnen genom kosten.

KI-logoKI (Karolinska Institutet, miljömedicin) har underblåst denna uppfattning genom att gå ut med två egna studier om att C-vitamintillskott bidrar till njursten och gråstarr, som går stick i stäv till många andra studier globalt. Detta gynnar självklart läkemedelsindustrin som kan fortsätta sälja sina medikament som den enda lösningen på många sjukdomar i dagens Sverige. Men detta är inte förvånande eftersom KI har starka kopplingar till läkemedelsindustrin.

En serie om C-vitamin där vi går på djupet är planerad och den inleds med en krönika som kommer att handla om att C-vitamin och Omega 3 har många likheter. Två strategiska tillskott som har större betydelse för hälsan än vad de flesta anar.

Visste du t.ex. att C-vitamin och Omega 3 har följande gemensamma påverkan:

 • Sänker högt blodtryck.
 • Hämmar klumpbildningen i blodet.
 • Håller blodets viskositet i bra form för att det ska flyta bra.
 • Minskar sammandragning av blodkärl.
 • Ökar blodflödet till hjärta och hjärna.
 • Är viktiga för hjärnan och ögat.
 • Minskar mängden fibrinogen (klumpbildande faktor).
 • Ökar mängden fibrinolys (klumpupplösande faktor).
 • Antioxidanteffekt som eliminerar fria radikaler ur kroppens olika vävnader.
 • Minskar risken för dödligt hjärtflimmer (oregelbunden hjärtrytm).
 • Minskar risken för hjärtinfarkt och stroke.
 • Antiinflammatorisk effekt i kroppen och i hjärnan.
 • Förstärker insulinets effekt.
 • Motverkar cancer.
 • Stimulerar kommunikationen mellan cellerna i hjärnan.
 • Förebygger försämringar av hjärnans kognitiva funktioner som minne, inlärningsförmåga, koncentration och uppmärksamhet.
 • Kan skydda från demens eller Alzheimers sjukdom.

 

Krona-kung

Det finns många skäl till varför C-vitamin kallas för
”kungen bland vitaminer” – och varför Omega 3 är ett
viktigt strategiskt kosttillskott för optimal hälsa.

frågetecken-bwKunskap

Vilken funktion har C-vitamin och Omega 3? Vad ska man välja i den ”kostdjungel” som råder? Hur mycket ska man ta och hur ofta? Kan man lite på myndigheternas rekommendationer? Vad säger vetenskapen?

Svaren på dessa frågor och många fler, kommer att besvarar i krönikor av ”askorbin” framöver. Tillskott av C-vitamin är ett enkelt, effektivt och billigt sätt att optimera sin hälsa. Fungerar mot såväl lättare förkylningar som mot dödligt allvarliga sjukdomar.

sprattelgubbe2-bwMen detta får man själv ta reda på – för myndigheter och vården tiger som muren om C-vitamin. Hur skulle det se ut om folket själva optimerade sin hälsa med relativt billiga strategiska kosttillskott som inte går att patentera. Då skulle ju försäljningen av lukrativa ”läkemedel” kunna skadas, varför det är munkavel på våra tjänstemän inom myndigheter och inom vården.

Gissa vem som styr vården? Inte är det våra förtroendevalda politiker!

Gissa vem som betalar slutnotan? – med ohälsa och med skattepengar!

.
”Askorbin”

Bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/guests/category/askorbin/