Moderaterna förespråkar GMO

Moderaterna förespråkar GMO – för ökad avkastning inom jordbruket.

Moderaternas årliga arbetsstämma 2013 hölls i helgen i Norrköping. Inför denna stämma och inför det stundande valet 2014, har moderaterna tillsatt fem arbetsgrupper för att utveckla politiska förslag om hur Moderaterna ska, som de själva uttrycker det, göra Sverige bättre. Under stämman diskuterades delar av materialet, som man samlat i dokumentet ”Framtidsförslag för hela Sverige”.

I avsnittet som handlar om Jord- och lantbruk, skriver moderaterna:

”Vi står inför stora utmaningar då världens befolkning växer och beräknas 2050 vara 9 miljarder människor. För att kunna försörja så många människor med livsmedel krävs snabba omställningar i jordbruken världen över. Vi tror att genetiskt modifierade organismer, GMO, kan vara en av flera viktiga vägar framåt för att öka avkastningen och få tillräcklig skörd.”

Med andra ord tar Moderaterna nu ställning i en komplicerad och infekterad fråga och förespråkar GMO-odling. I Moderaternas text omnämns problemet med jordbrukets användning av kemikalier och att man vidare som en möjlig lösning önskar en sammanslagning mellan konventionella och ekologiska metoder.

GMO-debatten aktualiserades nyligen efter ett besked från EU – domstolen. Domstolen menar att EU-kommissionen gjorde fel som inte offentliggjorde information vid godkännandet av glyfosat. Greenpeace begärde ut information om vilka försök som gjordes vid godkännandet och fick avslag.

EU-kommissionens argument för att inte lämna ut information, var att det skulle skada upphovsmännen om informationen offentliggjordes. Men nu anser alltså EU-domstolen att EU-kommissionen brutit mot allmänhetens rätt till miljöinformation.

Glyfosat marknadsförs bl a av företaget Monsanto i form av produkten Roundup. Samma företag saluför GMO-grödor som är tåliga mot just Roundup. En GMO-gröda som är mycket vanlig i USA. Men flera års användande av glyfosater har även gjort ogräset resistent, vilket drivit på utvecklingen av nya GMO-grödor, som ska tåla nya starkare bekämpningsmedel.

Kommentar

Moderaterna har blandat bort korten. De tror att GMO-vänliga landsbygdsminister Eskil Erlandsson är en ”Joker”, medan de i själva verket kommer att sitta med ”Svarte Petter” på valdagen. Hur har detta gått till?

Den fråga man måste ställa sig är hur Moderaterna så fullständigt tappat kontakten med verkligheten i denna fråga?

De har nu inofficiellt lierat sig med Monsanto och andra ”Monopolfigurer” som tjänar stora pengar på genmanipulerade organismer och på de gifter som ingår i konceptet. Att vi redan nu vet att det ”går åt skogen” för folket och för miljön, det verkar inte nya Moderaterna ännu ha uppfattat och förstått.

Men det har folket – därför går även valet ”åt skogen” – för nya Moderaterna. Det finns inga frågor som kan väga upp GMO-frågan – här är det endast en konsekvent och tydlig NEJ-linje till GMO som duger.

Och om Sverige, genom sitt EU-medlemskap, blir tvingad att accepterar GMO – livsmedel så gäller en tydlig GMO-märkning, liknande den på cigarettpaket, även på allt som kommit i kontakt med GMO (som t.ex. kött eller mejeriprodukter från kor utfodrade med GMO). Allt annan är oacceptabelt, ur folkets synpunkt.

Moderaterna har genom sitt ställningstagande i GMO-frågan vådaskjutit sig själva i foten och lämnar walkover i valet september 2014, om beslutet inte rivs upp.

De har nu knappt ett år på sig att göra en ”kovändning” – om de aspirerar på att ta fighten om makten nästa mandatperiod. Ytterst få pålästa väljare kommer att rösta på politiker som öppnar dörren för GMO – nutidens största hot mot mänskligheten – för att ett fåtal kortsiktigt ska kunna sko sig.

Mer än en kvarts miljon bönder har begått självmord i Indien under de senaste 16 åren i vad som är den största registrerade självmordsvågen i historien. Just för att GMO-konceptet inte fungerar i praktiken.

De har blivit grundlurade!

”En kovändning” erfordras av M i GMO-frågan

Självfallet ligger GMO-landet nummer ett (där runt 90% av all soja och majs är genmanipulerad) och trycker på, viftande med handelsavtal (dvs. USA). Landet med världens dyraste sjukvård (17% av BNP) och världens sjukaste folk. Ett grundlurat folk.

Men vår, våra barns och barnbarns livskvalitet och hälsa säljer vi inte ut för en spottstyver.

När genmanipulerade gener väl spritt sig och etablerat sig i generna hos växter, djur och hos människan, är det inte säkert att vi kan reparera skadan. Då får vi vackert leva eller dö med dessa genetiska effekter (som t.ex. cancer).

Finns det då inga positiva effekter för konsumenterna? Svar nej.

Från början var det ett högriskexperiment, men nu vet vi så mycket att det är fel att benämna det experiment, det går ju garanterat ”åt skogen” med miljön; med växter, djur och människor. Och det är inte säkert att det går att återställa när dessa defekta gener väl har fått spridning.

Allt för att några få idag ska kunna kontrollera vår mat (lika med makt) och bli snuskigt rika på en genmanipulerad livsmedels- och foderproduktion och dess gifter.

För att lyckas med detta maktövertagande måste tongivande organisationer, myndigheter och politiker infiltreras och manipuleras. Och nu har även moderaterna ryckts med i denna dans runt denna ”guldkalv”. Mycket beklagligt och notan riskerar att bli tung att bära för våra barn och barnbarn. Och som sagt inga fördelar alls för konsumenterna, bara eländes elände.

Med detta stämmobeslut kommer nya Moderaterna att radikalt medverka till att rita om den politiska kartan i Sverige, till nya Moderaternas nackdel, där grogrunden för missnöjespartier och extrempartier nu markant har förbättrats.

Trogna M-väljare som är väl insatta i GMO-frågan får tack vare denna inriktning av politiken, ett dilemma september 2014.

Men det är inte försent att göra rätt…

Med den nya GMO-inställningen som nyligen manifesterades har sannolikt nya Moderaterna satt sin sista morot (se bild nedan) – om de inte som sagt reagerar blixtsnabbt och gör en kovändning i GMO-frågan. Men då krävs det en ny landsbygdsminister, för att det ska bli trovärdigt.

Om sedan den nya landsbygdsministern befriar Livsmedelsverket från uppdraget att ge ut sjukdomsframkallande och fetmabildande kostråd, då kan de kanske vända en säker förlust till en sannolik seger. Det är sprängkraft i bägge frågorna.

Dagens Medicin … Livsmedelsverket bör omedelbart sluta med kostråd till allmänheten … undertecknat av Sveriges oberoende expertis.

Dagens Medicin … Radikal förändring av WHO:s syn på fett … undertecknat av Sveriges oberoende expertis. Men Livsmedelsverket tjänstemän verkar inte fatta någonting och inte heller ansvariga politiker.

Livsmedelsverket sorterar under Landsbygdsdepartementet och således är landsbygdsminister Eskil Erlandsson ytterst ansvarig, som har låtit ärendet ligga och gro under mer än sju års tid, medan ohälsan ohämmat har spritt sig och växt sig stor.

Varken tjänstemän eller politiker verkar se eller uppfatta att folkhälsan, omsorgen och sjukvården redan har kraschat och att de behöver agera. I vilken värld lever de?

Men det är nog för stora steg i den politiska sfären – bättre att istället förlora valet och krascha vården och omsorgen – och att bädda för nya missnöjespartier. Eller?

Hur tänker dessa politiker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen