Tänk om det fanns ett botemedel för Alzheimers …

.

tänk-om-det-fanns

EXTRA!

Ett extra stort nummer om Alzheimer som redan är ett hot mot vår livskvalitet och vår välfärd. President Barack Obama säger sig ha insett faran och förklarat krig mot Alzheimer. När det gäller amerikanska myndigheters ”krig” mot diverse saker, t.ex. fetma, kan man förstås misstänka att framgångarna blir rätt begränsade…
De verkar mer kriga för GMO, kemiföretagen och läkemedelsindustrin.

huvudet_i_sanden_1Sverige bör ta hotet på verkligt allvar och ta fighten. Men forskarna och vården traskar vidare i sina läkemedelsspår och politikerna är okunniga och hukar sig i sina bänkar. Traditionell media har ännu inte uppfattat hotet.

vote-vard-omsorg-3Återstår Internet och att folket tar befälet över sin egen och närståendes hälsa och att vi sätter press på förtroendevalda och ansvariga politiker att ta sitt ansvar och göra sitt jobb (annars byter vi ut dem).

Vården kan inte själva ta sig ur den hörna som de själva målat in sig i. De behöver hjälp.

it-is-warLyckligtvis finns det mycket att göra för att både förebygga och behandla Alzheimer och andra demenssjukdomar. Men det är viktigt att börja i tid, för symptomen kommer först efter 10 – 20 år när bara cirka 30 % av hjärnkapaciteten återstår och idag finns det 40-åringar som är drabbade.

Visste du att 20.000 – 25.000 svenskar drabbas varje år (55 – 70 medborgare per dag) och idag finns det cirka 150.000 svenskar med Alzheimer och snart tre gånger fler, om vi fortsätter i samma gamla hjulspår.

Förra året gick demenssjukdomar om hjärtattacker som dödsorsak i Sverige. Dags att göra något, och en bra början är att informera sig. Sedan gäller det att organisera sig, annars händer inte mycket mer än att vården och omsorgen kraschar. It’s war.

ζ
:

Alzheimer1

 

”Traducteur Sans Frontiéres”

Traducteur Sans FrontiéresVi fick ett mail med en både spännande och hoppingivande historia. Översättaren ville ett vi skulle publicera översättningen på vår hemsida och det gör vi naturligtvis med glädje och passar också på att tacka för det gedigna arbetet. Översättaren föredrar att vara anonym och framträder under pseudonymen ”Traducteur Sans Frontiéres”. Det kommer mer spännande översättningar längre fram som kommer att chocka många.

Den översättning vi nu kommer att presentera har titeln:

Tänk om det fanns ett botemedel för Alzheimers sjukdom,
men ingen kände till det?

Den som berättar historien om sin man Steves sjukdom, är läkaren Dr. Mary Newport:

Mary-Newport-couple

Doktor Mary Newport och hennes man Steve och hans urtavla
FÖRE och EFTER ett par dagars behandling med kokosolja.
.

Steves sjukdom

”Min make Steve, 58 år, har haft en framskridande demens i minst fem år.Han gjorde en MRI (magnetkamera-undersökning) i maj 2008 som påvisade en diffus involutional förändring av front- och parietala loberna, måttlig vänstersidig och allvarlig högersidig amygdala och hippocampus atrofi utan ischemisk förändring, vilket skulle stödja en klinisk diagnos av Alzheimers sjukdom.För icke-medicinskt insatta människor, innebär detta att han har områden i hjärnan som krympt. Många dagar, ofta flera dagar i rad, befann han sig i en dimma, kunde inte hitta en sked eller minnas att man hämtar [kylt] vatten ur kylskåpet.Vissa dagar var inte så dåliga, han verkade nästan [vara tillbaks] i sitt forna jag, glad, med hans unika känsla för humor, kreativ, full av idéer. Om jag frågade honom en dag om ett visst samtal som jag väntat på kommit, kunde han svara ”Nej”. Två dagar senare kunde han komma ihåg meddelandet från den-och-den, från några dagar tillbaks och vad de sagt.”PDF-loadLadda hem en spännande och lärorik berättelse (17 sidor):

 • Tänk om det fanns ett botemedel för Alzheimers sjukdom (PDF)

ζ ζ ζ

Kommentar

Var rädd om din hjärna

brain_puzzleTa ett par matskedar kokosolja till frukost och gärna också tillskott av Omega-3 (av bra kvalitet).

Alzheimer och Parkinson kommer inte plötsligt. Sjukdomarna utvecklas långsamt, kanske under decennier (10 – 20 år). Innan symtomen upptäcks, kan 70 procent av hjärnans minneskapacitet ha gått förlorad. Och då är det för sent.

Om du inte vill vänta, finns det många saker du kan göra. Du kan förebygga genom att äta rätt kost. Du kan förhindra att Alzheimer, Parkinson och ALS tar över ditt liv.

Men du måste börja nu! Att behålla din hjärnas kapacitet är nämligen mycket enklare än att reparera det du har förlorat. Även när man tappat 10 – 20 – 30 – 40 – 50 – 60 % av sin hjärnkapacitet så presterar man intellektuellt sämre, vilket gör att vi tappar konkurrenskraft på den globala kunskapsmarknaden om framtidens jobb, där kreativitet och problemlösningsförmåga står högt i kurs, medan kunskap numera kan köpas billigt. Således en alarmerande utveckling redan innan demens kan diagnostiseras.

En smygande lömsk sjukdom som förra året gick om hjärtattacker som dödsorsak i Sverige.

ζ

Demenssjukdom drabbar inte bara äldre

Demens förknippas för de flesta av oss med äldre människor. När man blir gammal ökar risken att drabbas av någon demenssjukdom som långsamt bryter ner hjärnans psykiska funktioner. Det är sant, men demens kan även drabba yngre människor.

Alzheimer-brain– Den yngsta patient jag har mött var bara lite över 30 år, berättar Ulla Passant, docent i geriatrisk psykiatri i Lund och framgångsrik forskare på framförallt frontallobsdemens och vaskulär demens.

– Flera av de patienter med frontallobsdemens som jag följt har inte varit äldre än mellan 30-40 år när de insjuknat. De flesta som drabbas är emellertid mellan 40-60 år.

Läs mer … www.med.lu.se/… PDF

Motiverad att läsa vidare?

ζ

Modern forskning och erfarenheter pekar alla åt samma håll

Resultatet stämmer väl överens med slutsatserna i boken:

Stoppa-Alzheimer-nuKlicka på boken för att läsa mer om hur Alzheimer kan förebyggas, lindras och stoppas.

Om man äter mycket kolhydrater under lång tid får man s.k. insulinresistens, så att det krävs stora mängder insulin för att föra in glukos i cellerna. Detta gäller även blod-hjärnbarriären. När man äter mycket kolhydrater går hjärnans celler huvudsakligen på glukos. Insulinresistens i blod- hjärnbarriären betyder då att hjärncellerna får för litet energi och dör efter hand.

En bok som handlar om mycket mer än Alzheimer. En bok som som förklarar hur vi fungerar och hur man håller sig frisk i största allmänhet, på ett lättläst sätt. En mycket bra översättning.

Läs mer:

ζ

brain-head-blueHjärnans bästa bränsle – ketoner

Om man däremot äter mer fett, börjar hjärncellerna istället använda ketoner, som kommer från fett. Ketonerna behöver inte insulin för att komma in i cellerna och är faktiskt hjärnans favoritbränsle! Kokosfett omvandlas snabbt i levern till ketoner och äter man tillräckligt av detta får hjärnan den nödvändiga energin och börjar fungera igen. Den fungerar naturligtvis bättre, ju mindre den tagit skada av den tidigare energibristen.

Alzheimers utvecklas under lång tid (10 – 20 år) och det dröjer innan symptomen märks tydligt. Det kan vara bra att börja äta riktigt ekologiskt kokosfett, innan symptom på demens eller Alzheimers visar sig!

beta-amyloidAndra faktorer för utveckling av Alzheimers spelar in, men det gemensamma för de flesta är att att hjärnan ges fel bränsle. Plack av proteinet beta-amyloid blir kvar i hjärnan. Ett enzym, IDE (insulindegrading enzyme), ska ta hand om och föra bort både använt insulin och beta-amyloid. Vid för mycket insulin (på grund av kolhydratätande och insulinresistens) lämnas beta-amyloiden kvar och ”tvinnar ihop” hjärnans nervtrådar.

Dessutom tillkommer inverkan från vacciner (Alzheimer kan kallas autism för åldringar), fluorider från bland annat tandkräm, kvicksilver (från t.ex. vacciner, amalgam, trasiga lågenergilampor), aluminium (t.ex. från kokkärl) m.m.

Underskott på D3-vitamin,överskott på inflammationsdrivande Omega-6 och underskott på inflammationsdämpande Omega-3 (framför allt DHA) tillskrivs också stor betydelse.

Läs mer i vår snabbguide om Omega-3:

klicka på bilden ovan

ζ

Genombrott om Alzheimers :

Forskare har upptäckt att omega-3 kan hämma effekten från den dåliga genen ApoE4

omega3fisk

En kost rik på omega-3, ifrån fet fisk som lax och valnötter kan blockera de negativa effekterna som kommer från ApoE4 genen. APOE-genen återfinns hos 50 procent av alla patienter som lider av Alzheimers sjukdom och hos cirka 15 procent av hela befolkningen. Om du har ApoE4-genen ökar alltså dina risker för att utveckla Alzhemers sjukdom markant.

Forskare har funnit att de finns fem olika ämnen som kan påverka eller orsaka Alzheimers. Om dessa sedan är kopplade till miljöfaktorer inkluderat kost och livsstil, återstår att se på framtida forskning. En av dessa fem ämnen, APOE, skapas av den apolipoprotein E. gen som finns i alla mänskliga kroppar. Enligt ny forskning, så finns det en ”bra” APOE gen och en ”dålig” APOE genen, dvs ApoE4.

I djurförsök har forskarna undersökt hur kost och miljö kan inverka på ApoE4. Resultatet visar att en kost rik på omega-3 oljor, tillsammans med lågt kolesterol avsevärt minskar de negativa effekter som orsakas av ApoE4-gener.

Tidigare forskning har visat på många kopplingar med födoämnen som kan minska Alhemiers sjukdom, samt ämnen som kan förbättra hjärnans volym och kapacitet. Det finns också forskning på vikten av motion, god sömn, träning av hjärnan, att undvika kemikalier/miljögifter o.s.v.

Källa:  zarahssida (med refefenser)

ζ

PressRelease

.
Omega-3 i kosttillskott passerar blodhjärnbarriären

2013-12-04 Pressmeddelande från Karolinska Institutet

omega-3-1Forskning från Karolinska Institutet stärker bevisen för att omega-3 kan ha gynnsam effekt vid vissa former av Alzheimers sjukdom. Resultatet visar att omega-3-fettsyror som kosttillskott kan överföras till hjärnan över den så kallade blodhjärnbarriären med effekt på kända markörer för både sjukdomen i sig och inflammation.

Vi rekommenderar ”Algatrium” eller ”BrudyRetina”. Ett Omega-3-tillskott med exceptionell hög andel DHA av mycket hög kvalitet och med en kraftig antioxidativ effekt på cellnivå; bra för hjärnan, ögon, nerver, hud, …. (alla celler). Läs mer:

.
ζ
.

Så upptäcker du Alzheimer tidigt

Lars-LannfeldtVarje dag drabbas runt 70 personer i Sverige av alzheimer. Men det finns sätt att tidigt upptäcka sjukdomen.

– Problem med närminnet är det vanligaste tidiga tecknet, säger den världsledande forskaren Lars Lannfelt.

Läs mer … Expressen

Kommentar: En bra artikel med ett par undantag i ”fakta” delen. Att äta statiner och blodtryckssänkande läkemedel samt att dra ner på mättat fett finns det inget hållbart vetenskapligt belägg för, snarare tvärtom. Men det är detta budskap som forskarna och sjukvården predikar, på uppdrag av kost- och läkemedelsindustrin.

ζ

Diagrammet i slutet av Mary Newports berättelsen väcker intressanta frågor

Jägarsamhäälet-Bondesamhället-InfosamhälletDiagrammet gör antaganden om matens innehåll av probiotika,
fettsyror, och antioxidanter under vissa tidsepoker.

ζ

Probiotika

JBI-Probiotika

Förr fermenterade (jäste) vi mycket av vår föda. Det gav maten ett högt innehåll av probiotika. Under 1900-talet har denna teknik kommit ur bruk hos större delen av befolkningen och industrimaten är i stort sett helt utarmad på probiotika. Eftersom 70 % av vårt immunförsvar finns i bakteriefloran i tarmsystemet, är detta naturligtvis mycket viktigt.

Klicka på bilden ovan för att läsa mer

ζ

Probiase

Problase-90-x

Vi rekommenderar att prova ”Probiase” – en högkvalitativ probiotika som skulle göra skillnad för många – ett strategiskt tillskott med en positiv verkan utöver det vanliga.

Det är väl känt att stress påverkar våra kroppar negativt och kan även förvärra tillståndet för vissa medicinska tillstånd. Detta är fallet för dem som lider av IBS.

Enligt en studie utförd av forskare vid University of Michigans hälso- och sjukvårdssystem, påverkar stress samspelet mellan hjärnan och matsmältningssystemet. Detta kan leda till inflammation i tarmen, som manifesteras som en kronisk smärta i buken, aptitlöshet och tarmkanalens sjukdomar.

”De negativa effekterna av stress kan lindras med hjälp av probiotika” säger gastroenterologen John y. Kao, MD, docent vid University of Michigan.

Därför är det viktigt att alltid ta probiotika vid behandling av IBS.

mage-ont-jeansCirka 2 miljoner svenskar lider idag av IBS och de flesta skulle bli hjälpa av en bra probiotika, som vi menar är ett strategiskt tillskott (som majoriteten har glädje av). Men vi är alla olika och reagerar olika på olika typer av probiotika, så här gäller det att läsa på och sedan prova sig fram. Observera dock att probiotika, hur bra den än är, inte kan kompensera fullt ut om man fortsätter att äta skräpmat. Grunden är riktig mat och då fungerar probiotika som bäst.

ζ

Antioxidanter

JBI-Antioxidanter

Att innehållet av antioxidanter i födan minskar, är en följd bland annat av att jordarna utarmas av kemikaliejordbruket. På köpet får vi också rester av växtgifter i födan. Det ökar också kraftigt risken för t.ex. bröstcancer (läs mer…).

the-only-DHADe Omega-3-tillskott som vi rekommenderar (Algatrium och BrudyRetina) har en kraftfull antioxidativ effekt på cellnivå som ibland kallas för ”anti-aging” effekt, vilket bland annat beror på hög andel enzymatiskt framställd DHA som kroppen har lätt att ta upp.

 • Algatrium och BrudyRetina som antioxidant (”anti-aging”) … läs mer…
  .
 • ”The only DHA with clinically demonstrated ANTIOXIDANT ACTIVITY” … PDF

 ζ

Fetter

JBI-Transfett

Industriella transfetter

Observera på kurvan att andelen industriella transfetter ökat kraftigt på senare tid, vilket alla nu är överens om kraftigt ökar risken för hjärt- och kärlsjukdom (och det räcker med ett par gram om dagen).

Observera att naturligt transfett som bland annat finns i mejerivaror är ofarligt och t.o.m. nyttigt, men det låtsas inte Livsmedelsverket om. Ibland bandar de också ihop mättat fett med transfett. Okunskapen verkar vara total eller så vilseleder de medvetet.

Tidigare innehåll margarin stora mängder industriella transfetter och det kan mycket väl vara en stor del av orsaken till ökningen av hjärtsjukdom, tillsammans med omega-6-oljor och en extrem högkolhydratkost, som Livsmedelsverket rekommenderar. Det innebär att ämbetsverket inte bara har trefaldigat diabetes och fördubblat övervikt på bara tjugo år. Deras rekommendationer har också bidragit till att öka hjärtsjukdom

piratflaggaMedan andra länder nu fasar ut transfetter så verkar Sverige bli dess sista bastion (läs SvD 27 november 2013, nedan). Livsmedelsverket kämpar på som skräpmatsindustrins vapendragare. Genom att de uppträder som ett statligt verk med uppdrag att värna medborgarnas intressen, så seglar de under falsk flagg. De gör större mänsklig och ekonomisk skada än vad traditionella terrororganisationer inte ens skulle våga drömma om.

Därför är det en mycket angelägen valfråga, att Livsmedelsverket snarast befrias från uppdraget att utfärda kostråd. De utgör idag skräpmatsindustrin ”postkontor” när de vidarebefordrar industrins direktiv till läkare, dietister och kostchefer som inte vågar annat än lyda. Därför ska våra barn, sjuka och äldre påtvingas lättmargarin.

ζ

Sverige-riskerar-att

USA dömer ut transfetter

(SvD 27 november 2013)

Det mäktiga amerikanska livsmedelsverket FDA har beslutat att definitivt dra undan mattan för transfett. Nu riskerar Sverige, pinsamt nog, att bli en av de sista bastionerna för det hjärtkleggande fettet.

Citat:

Bevisen har nämligen hopat sig länge.

”Ingen vettig människa kan längre påstå att partiellt härdade fetter kan betraktas som säkra, eftersom varje större organisation som tittat på frågan har kommit fram till att transfett som bildas vid partiell härdning är skadligt”, kommenterade en av världens ledande forskare på området mat och hälsa, Harvardprofessorn Walter Willett.

Läs mer…

KOMMENTAR: Vad sysslar Livsmedelsverket? Jo, de vill förbjuda naturlig mjölk!

ζ

Mättat fett och totalfett

JBI-Totalfett-Mättat

hedenhös

Diagrammet reflekterar den uppfattning om vår ursprungliga föda, som blivit gängse bland folk som säger sig äta paleolitisk kost, eller paleo, dvs den kost som åts under paleolitikum, den äldre stenåldern.

Denna uppfattning kommer från arbeten av ett par amerikaner, Loren Cordain och Boyd Eaton. Cordain och Eaton har också fått en efterföljare i svensken Staffan Lindeberg vars studier av en tidig jordbrukarbefolkning på ön Kitava, märkligt nog fått bli modell för paleolitisk kost.

Deras uppfattning är att stenåldersjägarna skulle förkastat feta delar av bytena och att paleolitisk kost därför också vara låg på mättade fetter. Av detta följer att totalfettet också skulle varit lågt.

Cordain-Eaton-Lindeberg

Denna uppfattning har tacksamt tagits emot av Livsmedelsverket, som med hänvisning till Cordain, Eaton och Lindeberg på sin sida om stenålderskost fått den att i allt väsentligt likna livsmedelsverkets näringsrekommendationer!

Fallon-Enig

Mary Enig och Sally Fallon vid Weston A. Price Foundation har kraftigt opponerat sig mot detta synsätt och menat att det är en rätt opportunistisk anpassning och eftergift till det rådande kostparadigmet. De har gjort en genomgång av argumenten, bland annat i sin artikel ”Guts and Grease: The Diet of Native Amerikans”

dog-wildSally Falllon och Mary Enig visar övertygande, att Boyd Eatons uppskattnigar av fettinnehållet i de bytesdjur som indianerna jagade inte hade något med verkligheten att skaffa, utan snarare var ett försök att anpassa sitt budskap till det rådande kostparadigmet om en fettsnål kost. Eaton bortsåg dessutom från att man jagade selektivt, dvs. man jagade de äldsta och fetaste djuren och valde ur dessa ut de fetaste bitarna.

Det magraste köttet kastades till hundarna!

Indianernas kost var hög på fett och låg på kolhydrater, dvs mycket närbesläktad med LCHF!

Artikeln presenteras nedan (klicka på bilden) i svensk översättning. Den finns också som bilaga i vårt omfattande studiecirkelmaterial (läs folder här…).

Inälvor-och-fettklicka på bilden ovan för att ladda hem PDF (13 sidor)

 

.
Team KOSTDEMOKRATI

Programförklaring ... läs mer... 

ζ

Slutsats

 • Ät naturlig mat, utan för mycket kolhydratet och omega-6-oljor … NJUTMETODEN
 • Komplettera med kallpressad ekologisk kokosolja och Omega-3-tillskott (av hög kvalitet). Även probiotika kan ha större effekt än vad man kanske anar, inte bara när man har magproblem (en verksam probiotika påverkar hur hela kroppen och hjärnan mår).

Då förebyggs demenssjukdomar (och mycket annat) och om man redan är drabbad kan förloppet lindras. Då ökar också vitalitet och prestationsförmåga. Ett sätt att öka sin livskvalitet.

Statiner-till-alla.
Observera
att denna information inte fås via våra statliga myndigheter, forskningen som bekostas av läkemedelsindustrin eller via landstingens sjukvård. De talar sig istället varma för koster som orsakar demens, för att man ska ta blodtryckssänkande mediciner och för kolesterolsänkande läkemedel, vilket ytterligare förvärrar situationen. De gör som de blivit instruerade att göra och om de vägrar så äventyrar de sina egna jobb och sina karriärer..

Detta är således kunskaper och insikter som man själv måste inhämta.
.

Hur-kolesterolmyten-hålls-vid-livLäs mer och beställ … AdlibrisBokus.

Om du vill ha mer fakta och medverka till att rädda sjukvården och välfärden, så läs vidare nedan (FAKTA OCH FÖRSLAG PÅ LÖSNING). USA:s president Barack Obama förklarade nyligen krig mot Alzheimers sjukdom, då den hotar nationen. Ska vi bara sitta och titta på?

ζ

FAKTA OCH FÖRSLAG PÅ LÖSNING

Varje-dag-drabbas

BRÄNNPUNKT. SvD – 10 april 2013.

Se allvaret i hotet från Alzheimers sjukdom

Demenssjukdomar orsakar både stort mänskligt lidande och stora kostnader. Nu är det hög tid att också våra styrande inser allvaret i hotet mot både folkhälsa och samhällsekonomi, skriver representanter för forskarnätverket Swedish Brain Power.

Det finns mycket forskning om hur man bäst vårdar personer med demenssjukdom. Denna viktiga kunskap behöver spridas snabbare och effektivare, inte minst för att förhindra framtida vårdskandaler. Frågan är om det finns någon som är intresserad av att lyssna?

Vi som forskar i äldrevård och demensfrågor är mycket oroade över utvecklingen. Vi lever som bekant allt längre och ju äldre vi blir, desto större blir risken att drabbas av demenssjukdom. Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) är demens en folksjukdom och vår tids snabbast växande folkhälsoproblem. Var fjärde sekund upptäcks ett nytt fall någonstans i världen.

explosionI Sverige insjuknar mer än 20.000 människor varje år i Alzheimers sjukdom, som är den vanligaste demenssjukdomen. Totalt beräknas 150.000 svenskar vara drabbade av någon typ av demenssjukdom och antalet växer snabbt.

Förra året (2012) översteg för första gången antalet döda i demenssjukdom antalet döda i hjärtinfarkt i vårt land.

I dag kostar demenssjukdomarna i Sverige över 50 miljarder kronor per år och är därmed den sjukdomsgrupp som kostar vårt samhälle allra mest. Detta kommer att utmana hälso- och sjukvårdssystemen inte bara i vårt land, utan över hela världen.

utropstecken_gubbeÅr 2010 beräknades den sammanlagda samhällskostnaden för världens cirka 36 miljoner demenssjuka till drygt 600 miljarder dollar.

WHO befarar att år 2050 kommer antalet demenssjuka i världen att ha tredubblats.

Trots den stora utmaning som en åldrande befolkning innebär så satsas det jämförelsevis lite pengar på forskning om demens. Även de styrande inom Stockholms läns landsting och Karolinska Institutet visar, genom att exkludera demenssjukdom i sin gemensamma satsning på att förbättra vård och klinisk forskning, att demenssjukdomarna inte finns med i ”finrummet”. I deras satsning inkluderas fyra diagnosgrupper (hjärt-kärlsjukdomar, bröstcancer, åldersdiabetes och reumatologi) som de felaktigt beskriver som våra vanligaste folksjukdomar. Demenssjukdomarna nämns över huvud taget inte. Vi anser detta oförsvarbart!

I dag finns inget botemedel mot Alzheimers sjukdom men forskningen är inne i ett intensivt skede. Nya rön duggar tätt och metoderna för att undersöka tidiga tecken på sjukliga förändringar i hjärnan utvecklas snabbt. Att utreda tidiga symtom på demenssjukdom är av stor vikt för att få en korrekt diagnos och därmed adekvat behandling och stöd.

Demenssjukdomar orsakar både stort mänskligt lidande och stora samhällskostnader. Vi har med andra ord inte råd, ur både ett mänskligt och samhällsekonomiskt perspektiv, att inte satsa på forskning och kunskapsspridning om dessa sjukdomar.

USA-flagga-kartaPresident Obama förklarade nyligen ”krig” mot Alzheimers sjukdom och i Holland har man i dagarna kungjort en nationell satsning på 32 miljoner euro i kampen mot sjukdomen – nu är det hög tid att också våra styrande inser allvaret i det hot mot både folkhälsa och samhällsekonomi som demenssjukdomarna innebär.

BENGT WINBLAD
professor i geriatrik vid Karolinska Institutets Alzheimercentrum, Huddinge, och chef för forskarnätverket Swedish Brain Power

MARIA ERIKSDOTTER
professor i geriatrik vid Karolinska Institutet och biträdande chef för Swedish Brain Power

ANDERS WIMO
professor i geriatrisk allmänmedicin vid Karolinska Institutet, familjeläkare Bergsjö vårdcentral, Nordanstig, medlem i Swedish Brain Power

GUNILLA JOHANSSON
samordnare Karolinska Institutets Alzheimercentrum och Swedish Brain Power

ANNBRITT RYMAN
kommunikatör Swedish Brain Power

Källa … BRÄNNPUNKT (SvD – 10 april 2013)

ζ

Alzheimer kallas även för diabetes typ 3

Alzheimer-Brain-Diabetes

Demenssjukdom är till stor del en följdsjukdom av diabetes, en folksjukdom som också ökar kraftig. Bara i Sverige finns idag mer än en miljon diabetiker och prediabetiker. Det kan också vara intressant att veta att sju av tio som för en hjärtattack är diabetiker eller prediabetiker. Diabetes är också en stor riskfaktor för cancer, som bröst- och prostatacancer.

Således skulle mycket vara vunnet om vi lyckas med att koppla grepp på diabetes, som trefaldigats i Sverige på bara cirka tjugo år (sedan nyckelhålsmärkning kom 1989). Men att bekämpa diabetes ligger inte i kost- och läkemedelsindustrins affärsintresse och således måste folket själva ta tag i denna fråga. Annars händer ingenting mer än att vi fortsätter mot en säker katastrof.

Myndigheterna är storindustrins springschasar och politikerna stoppar huvudet i sanden. Således ingen hjälp att förvänta sig från det hållet. Men någon måste göra något!

ζ

Vad göra?

I första hand bör man läsa på och själv skaffa sig kunskaper och insikter, så att man kan ta hand om sig själv, sin familj och tipsa andra närstående. Det blir lätt fel om man blint förlitar sig på ”auktoriteter” som förefaller ha en annan agenda är din och din familjs bästa.

Sedan gäller det att organisera sig och ta fighten mot bland annat diabetes för då följer de flesta andra sjukdomar med på köpet, inklusive Alzheimer. Ensam är inte stark i dessa sammanhang.
.dios .
Vi rekommenderar ett medlemskap i DiOS (Diabetesorganisationen i Sverige) och man behöver inte vara diabetiker, då detta är en sak som berör alla; att rädda sjukvården, omsorgen och välfärden. För endast 150 kronor borde alla Sveriges hushåll vara medlemmar.

En billigt sjukvårds- och pensionsförsäkring. För ALLA och inte bara för den miljon som redan är diabetiker eller prediabetiker. Om inte annat är det en bra idé att förebygga diabetes och hjälpa andra som redan drabbats.

Det som utmärker DiOS är att de också har kostbehandling och förebyggande verksamhet på sitt program, absolut nödvändigt om vi ska vinna fighten över diabetes.

Ansök redan idag, fyll i formuläret och betala 150 kronor på angivet bankgiro – klart. Och om du vill ha en riktig tidning att bläddra i så kostar det bara från hundra kronor extra, för ett helt års prenumeration.notis-sign-up

150 kronor är billigt med tanke på att sjukvården idag kostar 80.000 kronor per arbetande svensk och den kostnaden är på väg att trefaldigas (läs mer…) – om folket förblir passivt.

broschyrbild-kostbehandling-av-diabetes Klicka på bilden ovan
för att läsa snabbguiden

ζ

Ett svar på ”Tänk om det fanns ett botemedel för Alzheimers …”

 1. Inte bara kokosolja…….

  Titta på denna videosnutten. När du tittar på videon så observera att den har en fortsättning. Klicka på nästa bild under den första videon (eller markera ”AUTOPLAY ON” så sker skiftet automatiskt).

  Dr OZ …. Do Carbs Cause Alzheimer’s?

  ”Ju större mage desto mindre hjärna”

  Läs boken Grain Brain av David Perlmutter och om hur kolhydrater långsamt dödar din hjärna. Men läs också om att hjärnans förmåga att nybilda sig.


  (click to look inside)

  Läs mer om boken här:

  Adlibris

  Bokus

Kommentera