Patienter skulle må bättre utan psykofarmaka

.

psykofarmaka

ζ
.

Peter Gøtzsche

Patienter skulle må bättre utan psykofarmaka

Danska patienter skulle må bättre om psykofarmaka togs bort från marknaden, skriver den stridbare professorn Peter Gøtzsche i en debattartikel (se debattartikel nedan … Psykiatri på afveje).

Danska psykiatrer kan inte hantera psykofarmaka, anser Peter Gøtzsche, chef för nordiska Cochraneinstitutet, som har skrivit en krönika i Politiken där han kommenterar tio vanliga påståenden om psykofarmaka och psykiatriska diagnoser som han hävdar är myter.

Kritiken riktar den danske professorn framför allt mot hur antidepressiva läkemedel används.

I sin slutsats skriver Peter Gøtzsche att det är odiskutabelt att tillgängligheten gör mer skada än nytta. Läkarna kan inte hantera paradoxen att läkemedel, som kan vara till nytta vid korttidsbehandling, är ytterst skadliga när de används under lång tid, och dessutom skapar de sjukdomar som de var meningen att de skulle motverka – liksom ännu värre sjukdomar, hävdar han.

Läs mer … Dagens Medicin

Debattartikeln:

 • Psykiatri på afveje  – Vi ville være langt bedre stillet, hvis alle psykofarmaka blev fjernet fra markedet. Lægerne er ikke i stand til at håndtere dem … POLITIKEN DEBAT
 • Psykiatri går vilse – Vi skulle vara mycket bättre om alla psykofarmaka togs bort från marknaden. Läkarna kan inte hantera dem … Googleöversatt till svenska

Läs om myterna och om … att läkemedelsindustrin måste hållas med kort koppel

 ζ

Om författaren

Professorn Peter Gøtzsche … Möt Cochranes omdebatterade chef … Dagens Medicin

ζ

Kommentar

spargris-plåsterSjukvården lider brist på pengar (trots att de aldrig tidigare haft så mycket) och då borde man i första hand spara där nyttan av läkemedel och operationer är högst tvivelaktig; som t.ex. på viktoperationer, experimentvacciner, statiner och psykofarmaka. Behandlingar som orsakar stora och allvarliga  patientskador och höga samhällskostnader..

Professorn Peter Gøtzsche är i allra högsta grad kompetent inom området. Men vad hjälper det så länge som läkemedelsindustrin styr och ställer, medan ansvariga sjukvårdspolitiker hukar sig och nöjer sig med att enbart betala notan med skattemedel (det är bekvämast så och det kräver ingen kompetens).

ζ

Psykiatrins brist på resultat får sjukkostnader och skatter att skena.

SEK-sedlar-i-luftenVi står inför en allvarlig situation med drastiskt ökade förtidspensioneringar bland unga, med dithörande skenande kostnader. Och allt beror på psykiatrins nya psykiatriska diagnoser med totalt brist på rehabilitering. Sammanlagt kostar psykiatrin samhället 70 miljarder kronor årligen.

För vad? Det finns betydligt billigare och mer effektiva behandlingsmetoder är psykofarmaka (och utan biverkningar), men det finns inte med på sjukvårdens meny (som bestäms av läkemedelsindustrin).

I landstingsvalet 14 september i år är det viktigt att vi väljer kompetenta politiker som är bereda att ta befälet över en sjukvård som idag styrs av industrin, medan politikerna mer eller mindre agerar som om de enbart vore sponsorer. Även tjänstemän och läkarna sitter fast i detta kluster, varför det krävs externa professionella krafter, ett arbete som ansvariga politiker måste initiera – det är ju deras jobb.

Den 14 september tar folket befälet och sparkar ut de politiska partier som inte förmår leverera mer än ökade kostnader och längre köer, på samma gång som vårdpersonalen närmast patienterna blir överbelastade (där många redan idag går på knäna). Denna politiska passivitet är inte acceptabel.

 .
Team KOSTDEMOKRATI

Programförklaring ... läs mer... 

 ζ

Tidigare inlägg

Klicka på löpsedeln

Se video:

Deadly Medicines and Organised Crime – Peter Gøtzsche – October 3, 2013

Publicerades den 17 okt. 2013
Deadly Medicine and Organised Crime – How Big Pharma is Corrupting Healthcare

Prescription drugs are the third leading cause of death after heart disease and cancer. In his latest ground-breaking book, Peter C. Gøtzsche exposes the pharmaceutical industries and their charade of fraudulent behavior, both in research and marketing where the morally repugnant disregard for human lives is the norm 1. He convincingly draws close comparisons with the tobacco conglomerates, revealing the extraordinary truth behind efforts to confuse and distract the public and their politicians.

The book addresses, in evidence-based detail, an extraordinary system failure caused by widespread crime, corruption, bribery and impotent drug regulation in need of radical reforms.

cochrane.dk
dispuk.dk

2 svar på ”Patienter skulle må bättre utan psykofarmaka”

 1. LOBOTOMI ÄR UTE – NU GÄLLER ELCHOCKER NÄR PSYKOFARMAKA INTE HJÄLPER

  VITTNESMÅL MOT ELCHOCKER (ECT) i ALLAS nr 3 2014!

  – SID 1 … http://media.ect-behandling.se/elchocker-ECT-allas-1403-1.pdf

  – SID 2 … http://media.ect-behandling.se/elchocker-ECT-allas-1403-2.pdf

  Frågan är berättigad … Vad sysslar vården med?

  i tillägg skär vården sönder mage och tarmar (friska organ) för att åstadkomma viktnedgång, t.o.m. på 13-åringar!

  Om någon annan än vården bundit fast medborgare för att sedan chocka dem med elstötar eller om någon annan skurit sönder vitala friska organ på i snitt en medborgare i timmen (med hemska biverkningar), så hade sannolikt insatsstyrkan inkallats och de ansvariga hade hamnat bakom lås om bom. Idag får de ansvariga istället fina titlar och en hög lön, inom vårdens skyddade sektor.

  Det är den ”fina” SJUKVÅRDEN som utför dessa övergrepp och eftersom de synes stå över lag, över vetenskap och beprövad erfarenhet samt över sunt förnuft, så kan ALLT passera. Hög tid att byta ut de sjukvårdspolitiker som med skattemedel finansierar detta vansinne och den 14 september går vi till verket i landstingsvalet.

  I EU-valet den 25 maj värmer vi upp med att kicka ut alla GMO-krämare från EU-parlamentet, en chans vi bara får vart 5:e år. Missa inte det!

  – – –

  Läs mer … Hundratals vittnesmål på skador från elchocker, ECT-behandlingar … http://www.elchocker.se/

  Men inte ens hundratusen vittnesmål räcker, för absolut ingen tar ju idag ansvar för sjukvården, varken för vad de gör eller vad det kostar. Därför kraschar den!

  Det är folkets ansvar att sluta rösta på inkompetenta landstingspolitiker.

  ”Som vi bäddar får vi ligga” – under ytterligare fyra år.

Kommentera