NYTT NUMMER AV 2000-TALETS VETENSKAP!

.

Nytt-spännande

2000-TALETS VETENSKAP SÅ KLART. Magasinet som är ett måste om man inte vill blir grundlurad. Visste du t.ex. att kvinnor som solar lever längst och är friskast. De som inte solar löper dubbel risk att dö i förtid. Att undvika solen är lika farligt som att röka. Men solkrämer ska man se upp med om man vill undvika hudcancer som varje år drabbar 40.000 svenskar (se kommentar).

Fortsätt läsa ”NYTT NUMMER AV 2000-TALETS VETENSKAP!”

Anti Cancer

.

ANTICANCER

Anticancer

David Servan-Schreiber

Professor David Servan-Schreiber
.

Ett utdrag ur senaste numret av 2000-Talets Vetenskap
.

Anticancer – En grundlig bok om cancer som ger hopp

David Servan-Schreiber (1961–2011) var professor i psykiatri vid University of Pittsburgh School of Medicine, och en av grundarna till Center for Integrative Medicine. Han kämpade tappert med en elakartad cancertumör i hjärnan. Under 20 år lyckades han hålla sin cancer under kontroll, tack vare att han själv började sätta sig in i allt om tumörsjukdomars uppkomst, spridning och bekämpning.

Hans bok ”Anticancer – Ett nytt sätt att leva” kom ut för några år sedan, men den är ändå rykande aktuell. Går det att bekämpa cancer med livsstilsförändringar? Ja, definitivt, säger författaren efter ingående studier i ämnet.

ζ

Lucien_Israel

Professor Lucien Israel

huvudet-i-sandenCitat:

Professor Lucien Israel, enligt Servan-Schreiber ett av de största namnen inom europeisk onkologi, är fortfarande lika upprörd över den brist på vilja och fantasi i kampen mot cancer som man stöter på inom skolmedicinen:

”Vi måste tillämpa alla de kända icke-toxiska metoderna samtidigt,
som ett komplement till de konventionella behandlingarna.”

Han hävdade bestämt att det var viktigt att stärka immunförsvaret, dämpa inflammationer, hämma angiogenes (blockera tillväxten av nya blodkärl) och IGF (insulinliknande tillväxtfaktor) och utnyttja hela den arsenal av näringsämnen som är kända för att bidra till celldöd hos cancerceller. Han nämnde D-vitamin, resveratrol, omega-3-fettsyror och melatonin, som utsöndras när man sover. Han underströk:

“Jag har sett det under hela mitt yrkesverksamma liv.
När vi hjälper patienter på det här sättet botar vi många fler.”

ζ

Läs hela recensionen …. ANTICANCER – Ett nytt sätt att leva

Anticancer

Boken kan köpas här:

ζ

2000-Talets Vetenskap

Tidningen som talar ... när andra tiger ... http://2000tv.se/
Bloggkatalog ... http://www.kostdemokrati.se/2000taletsvetenskap/
SPIRA (söksystem, privata vårdgivare) ... http://www.2000tv.se/spira/
3rd Millennium Science ... http://www.3rdmisc.com/

ζ

Extra! Tullio Simoncini drar fullt hus!

Giro di Svezia slår alla förväntningar med råge. Tre dagar innan Tullio Simoncini drar i gång sin föreläsningsturné om cancer och svamp kan vi konstatera att det redan är fullbokat i Malmö och Stockholm: 170 respektive 290 personer har redan anmält och betalt.

I Partille (Göteborg) finns det i nuläget platser kvar då man där satsat stort – 378 platser.

Observera att föreläsningen i Partille (Göteborg) börjar klockan 17.30 (var i god tid) med en nyinsatt punkt, med anledning av att våra myndigheter bryter mot lagen och Siv kommer kort att berätta om att hon år 2001 fick sin dödsdom av sjukvården, att hon bara hade två månader kvar att leva … Mer än en läkare – Erik Enby gav mig ett nytt liv

Ronneby, Falköping och Örebro är andra alternativ.

Turnéprogram … klicka här

OBS!!! I Stockholm har man redan skiftat en gång till större lokal. Den ligger på Sveavägen 77. Dit har även årsmötet för Föreningen SARA flyttats.Radio

  • Få en försmak av Tullio i en radiointervju med Ingemar Ljungqvist … KLICK HÄR!  (38 ½ minut) – Lyssna och bedöm själv!

ζ

Tre videointervjuer

Doktor Tullio Simoncini – en kort video (4½ minut):

ζ

Doktor Tullio Simoncini – en lite längre video (28½ minut)

ζ

Doktor Erik Enby intervjuas (16 minuter):

ζ
.

En bröstcancertumör var en sporsäcksvamp

Erik-EnbyDoktor Erik Enby – läkaren med mod och kraft att
utmana det som inte stämmer med verkligheten,
som han med egna ögon kunde se i mikroskop.

Läs merBlod, mod och envishet:
på spaning
efter sjukdomarnas väsen
.

  • Doktor Erik Enby fann att en bröstcancertumör var en sporsäcksvamp … PDF

sporsäcksvamp2

All denna nya kunskap finner vårdens representanter (forskare, läkare och professorer) inte ens vara värd att ens titta på, trots att de själva verkar ha kört fast i sin forskning och med sina behandlingsmetoder (ungefär varannan patient, i snitt 68 svenskar om dagen, överlever inte dessa behandlingar).

De ansvariga verkar nöja sig med de karriärmöjligheter och den lönsamhet (som är mycket hög), som gäller idag. De vill inte veta av något annat.

Dagens cancerforskning verkar gå ut på att finna nya patenterbara läkemedel som det går att tjäna pengar på. Bikarbonat är billigt och går inte att patentera. Om sedan fler patienter blir friska så minskar också kundunderlaget. Endast medborgarna och samhället tjänar på det.

ζ

Erik Enby: Genhypotesen om cancer duger inte – Nu får det vara nog!

Intresset är obefintligt från sjukvårdens sida.Läkare_ser_inte_hör_inte_säger_inget2 De motarbetar istället ny kunskap, med våra myndigheters och medias hjälp.

I Sverige finns det 35 000 läkare och ingen av dem har under 35 år velat ta del av vad jag har sett i mikroskopet.

Likheten är slående med Louis Pasteur då han med hjälp av sitt mikroskop hade observerat det som vi i dag kallar bakterier. De franska läkarna ville dock inte komma till Pasteurs laboratorium för att se det som de själva inte kände till och som de därför förnekade existensen av. Historien upprepar sig nu i modern tid.

Om man inte tittar så har man inte sett och då kan man med emfas och auktoritet hävda att det inte finns, i kraft av sin samhällsposition och sina titlar. Sakfrågan behöver man överhuvudtaget inte befatta sig med och tur är väl det, då man helt verkar sakna kunskaper om frågekomplexet som sådant.

Allt betalas med skattemedel och frågan är om medborgarna ska acceptera detta trångsynta synsätt hos de som idag leder vårdens forskning och behandling? Alla spår som verkar lovande måste verifieras eller falsifieras. Något annat har vi inte råd med, varken mänskligt eller ekonomiskt.

Klicka på löpsedlarna nedan för att läsa mer..

Och cancer ökar epidemiskt!

ζ

Partille (Göteborg) 23/4 kl 17.30

Observera att föreläsningen startar redan klockan 17.30 på grund av ett nyinsatt inlägg om Patientsäkerhetslagen med anledning av att en tjänsteman inom IVO öppet bryter mot lagen. Uppenbarligen ska sanningen mörkas för folket så att vi förblir goda cancerpatienter åt vårdindustrin (vad är annars skälet?).

Runt 200 medborgare har redan bokat – så det finns fortfarande platser kvar.

  • Boka Webbiljett … 2014-04-23 18:00 *Är Cancer en svampväxt? Doktor Erik Enby och doktor Tullio Simoncini … klicka här  (observera att föreläsningen börjar redan kl 17.30, se flyer nedan)

webbiljett-90-krUnder föreläsningen 23/4 gäller webbiljetten som en värdekupong värd 90 kronor om man tecknar ett medlemskap/prenumeration på 2000-Talets Vetenskap under 2014. Första numret av fem får man direkt under föreläsningen.

Endast 100 kronor (kontant) för 5 nummer av 2000-Talets Vetenskap under 2014 … med webbiljett den 23/4. Med information och samlad kunskap som du inte finner någon annanstans. Ett måste för medborgare som inte vill bli grundlurade på sin och sina barns hälsa och på skattepengar (som behövs till mycket annat än en sjuk vård).

Vårdens representanter kör vidare i sina gamla hjulspår som ofelbart leder till att sjukvården nu rasar samman och med den folkhälsan och välståndet. Observera att  Inga pengar i världen kan stoppa detta, då vården lider av strukturproblem som först måste lösas. Detta förfall av vården och folkhälsan sker inför öppen ridå, medan ansvariga politiker hukar sig i sina bänkar. Även sjukvårdspersonalen mår idag dåligt av denna situation.

Återstår att folket tar befälet och inte låter sig luras in i ohälsa och fattigdom. Börja med att läsa magasinet 2000-Talets Vetenskap och böcker skrivna av oberoende medborgare, forskare, läkare eller professorer (som inte låter sig köpas).

doktorshatt-bObservera att titlar inom vården är inte någon garanti för att vederbörande vet vad de pratar om. Och varför inte själv lyssna på doktor Erik Enby och doktor Tullio Simoncini och med egna ögon se vad de har sett? Se med egna ögon det som svenska läkare och forskare inte ens vågar se, för att det skulle kunna skulle rubba hela deras världsbild och det skulle kunna innebära ett paradigmskifte inom sjukvården.

ζ

Klicka på bilden nedan

.
OBS!
Tidpunkten framflyttad en halv timma till 17.30 på grund av en ny programpunkt, där Michael Zazzio kommer att berätta om Patientsäkerhetslagen. Som tidigare annonserat fortsätter sedan doktor Erik Enby med att presentera sin forskning, följt av Tullio Simoncinis föreläsning på cirka två timmar. Onumrerade platser, så kom gärna i god tid om du vill kunna välja plats, insläpp från kl. 17.00.

Laserljus läker akut hörselnedsättning

Det skulle kunna varit en fin julklapp
till de som drabbas av hörselskador, men…


.

Akut hörselnedsättning kan ha flera orsaker, en av dessa är skada i samband med skytte. En annan är är utsätta sig för hög musik i lurar eller på konserter. Nyligen publicerades en unik studie som visade att laserbehandling kan få hörselsinnet att läka på ett bra sätt.

Michael Zazzio redogör för ny epokgörande hörselforskning

Laserljus läker akut hörselnedsättning

Svenska öronläkare anser inte att laserbehandling av olika typer av hörselnedsättning är en bra metod, trots att det finns många vetenskapliga studier som visat att den kan vara effektiv.

Här presenterar Michael Zazzio två nya studier som på ett övertygande sätt visar att laserbehandling är ett skonsamt och effektivt sätt att behandla hörselskador och Ménières sjukdom (*).

Fortsätt läsa ”Laserljus läker akut hörselnedsättning”

Fetma och diabetes exploderar i Kina

.

.

Xiao Hao, ”Little Hao”, vägde redan som 4-åring 62 kilo. Läkare har undersökt hans hormonnivåer och inte funnit något onormalt. Man har även undersökt pojkens hjärna och inte hittat något avvikande. Därför tror man att det främst är pojkens matvanor som är grundorsaken till hans grava övervikt. Läs Anna Böhlmarks reportage om det moderna Kinas fetmaexplosion på sidorna 19–22 i detta nummer (se nedan).

.
Fetma och diabetes exploderar i Kina

Kina (och Indien) har tagit över de västerländska matvanorna och därmed också moderna kostrelaterade sjukdomar där diabetes och fetma är mest framträdande.

Enligt New England Journal of Medicine, 25 mars 2010, har Kina nu fler fall av diabetes än något annat land. Enligt en rapport 2010 har Kina nu mer än 92 miljoner fall av diabetes i sin vuxna befolkning. Man räknar också med att ungefär 150 miljoner kineser är på väg att utveckla diabetes. Förekomsten är ungefär dubbelt så stor som enligt tidigare beräkningar och Kina placerar sig nu som #1 framför Indien som ”bara” har runt 50 miljoner diabetiker.

Nedan ett utdrag ur 2000-Talets Vetenskap nr 2 2012, om kostråd och dess konsekvenser – i Kina – världens nya epicentrum när det gäller diabetes och fetma.

Redaktörerna har ordet

Där folkrörelser går segrande fram

I Tunisien och Egypten har det startats fredliga revolutioner. I Sverige pågår också en revolution, men den inskränker sig till en revolution för folks hälsa och kallas för LCHF-rörelsen. Den delar vissa likheter med sina rörelser i arabstaterna. Den utgår från att nu får det vara nog.

– Vi måste ta saken i egna händer.

– Vårt mål måste vara för mänsklighetens bästa.

Rörelsen får ett växande stöd. Därför har den nått framgång.

Det finns också en annan likhet. Medlet för att nå ut går via Internet, bloggar och hemsidor. Nätverken är många men tydlig ledning saknas. Men det finns personer inom rörelserna som har klart uttalade strategier för den fortsatta processen.

Den stora skillnaden är att i Egypten och Tunisien är målen uttalat politiska.

I Sverige är målet riktig kost som leder till hälsa. Som bonus får man ofta en rejäl viktnedgång. De som använt sig av LCHF-metoden och blivit av med 10–50 kilos övervikt blir levande bevis för arbetskamraterna att metoden fungerar.

LCHF-rörelsen börjar också sprida sig till Norge och Finland.

Men ingen revolution utan motstånd. Här har faktiskt LCHF vänt fettskräcken hos den svenska allmänheten, till en LCHF-skräck hos vissa livsmedelsproducenter och läkemedelstillverkare. Dessa står inte i frontlinjen för attackerna.

Istället är det myndighetsexperterna, oftast pudrade med en professorstitel, som med det ena egendomliga utspelet efter det andra misskrediterar LCHF-rörelsen. De ser med bävan på att deras nyckelhålsmärkta paradigm håller på att rasa samman. I detta nummer har vi ett temablock om LCHF-rörelsen med en intervju med Annika Dahlqvist.

Vi publicerar även en unik skildring av fetmaexplosionen i Kina, signerad Anna Böhlmark.

:

Trevlig läsning hälsar

Ingemar Ljungqvist & Bo Zackrisson
redaktörerna för 2000-Talets Vetenskap

Kina – draken som blir allt fetare

I förra numret av 2000-Talets Vetenskap skrev vår utlandskorrespondent Anna Böhlmark om den traditionella medicinen i Kina. Här fortsätter hon att beskriva den exploderande fetma- och diabetesepidemin i landet.

Utvecklingen är dramatisk. Frågan som många ställer sig idag är om Kina och det kinesiska systemet kommer kunna klara av det ökande behovet från många unga som äter sig till övervikt och sjukdom.

Läs mer…

Klicka här…

Klipp:

Små feta kejsare

Problemen med barnfetma i Kina är alarmerande. Fetma påverkar barnets fysiska och psykiska utveckling och kommer i förlängningen att belasta samhällsekonomin negativt.

:

Folkrepublikens framtida hälsa

Kinesernas allmänna hälsotillstånd är avgörande för Kinas framtid. Frågan är om Kinas hälso- och sjukvårdsreformer kommer att kunna få bukt med problemet med livsstilssjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och cancer. Det brådskar verkligen.

Hur de styrande väljer att lösa detta kan vara avgörande för Kinas framtid. Hos kineserna är en av de största farorna att bli sjuk. Med tanke på de höga sjukvårdskostnaderna i dagens Kina, risker den som blir sjuk att bli ekonomiskt strandsatt.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att Kina är inne på en farlig ohälsosam väg. Den tusenåriga traditionen av nyttig mat, hälsosamt arbete, respekt för miljön, förebyggande gymnastik och medicinkunskaper som Kina har delat med sig av till andra kulturer på andra platser, håller på att utrotas till förmån för moderniteten.

I slutändan är det politisk vilja och folkets ökade medvetenhet som bestämmer om övervikt (och diabetes) kommit för att stanna i folkrepubliken Kina.

Du har läst en artikel i 2000-Talets Vetenskap.
Sveriges mest spännande populärvetenskapliga tidskrift.
Laddad med kontroversiell och nedtystad kunskap,
aktualiteter och angelägen debatt om medicin och hälsa.
I varje nummer finns artiklar om de verkliga sambanden
mellan miljö, livsstil, legala gifter och sjukdom. Fakta som
Du inte hittar någon annanstans. Allt presenterat i vacker
redaktionell miljö som väcker läslust och eftertanke.
Prenumerera nu för endast 190 kr/år!
Läs mer här... http://www.2000tv.se/