Feminismen mindre viktig för väljarna

Partierna slåss om att vara bäst på jämställdhetspolitiken – men för väljarna är feminismen en mindre viktig fråga.

Frågan som Novus ställt är:

”Hur viktigt är det för dig att det parti du skall rösta på i riksdagsvalet är uttalat feministiskt?”.

Av de tillfrågade svarade majoriteten – 65 procent – att frågan inte alls är viktig eller inte särskilt viktig.

Bland männen var motsvarande siffra 73 procent. Men även bland kvinnorna svarade majoriteten att frågan inte var viktig: 55 procent. Enligt Torbjörn Sjöström, vd Novus, så kan det vara så att många väljare skiljer på feminism och jämställdhet.

– Hade vi frågat om man tycker att jämställdhet är viktigt så hade svaren kanske blivit annorlunda, säger Torbjörn Sjöström.

Källa … TV4 27 augusti 2014

Valresultat till EU-parlamentet 2014

”NEJ till GMO” – såklart

Fi kom in i EU-parlamentet främst för att de var ett av få partier som tagit ställning mot GMO, en fråga som alltfler väljare börjar förstå konsekvenserna av. GMO var en gemensam nämnare som kan förklara varför vissa partiet förlorade stort i EU-valet, medan andra gick starkt framåt!

Partiernas valstrategerna drog dock slutsatsen att det nu är inne med ”feminism” och en anpassning till detta påbörjades. Vad man missade var betydelsen av GMO, ett misstag som kan kosta dem valsegern. Det finns inga väljare som väljer GMO och antalet som säger absolut NEJ växer stort i takt med att alltfler börjar förstå vidden av GMO.

Innan valet den 14 september så tänkte vi ta pulsen på de större partierna med ett par enkla frågor om GMO och sedan publicera svaren. Kanske rätar det ut några frågetecken inför valet?

Vad vi väljare bör göra är att endast rösta på politiker eller partiet som säger NEJ till GMO:

Ta reda på vilka politiker som är emot GMO i ditt parti, i din valkrets, och kryssa fram denna politiker, så att han/hon får inflytande och kan påverka partiet i GMO-frågan.

Eller rösta enbart på partier som redan idag säger NEJ till GMO.

Om du planerar att bara läsa en enda bok

Läs: Hotet mot livet.

Om du fortfarande inte är övertygad, så kommer det fler inlägg på Kostdemokrati om GMO innan valet, där verkligheten överträffar dikten. Det är svårt att ta in, för så illa kan det väl ändå inte vara? Men det är värre!

Frågan Du bör ställa dig är om du kan rösta på ett parti eller politiker som är för GMO? Den absolut viktigaste valfrågan, som valstrategerna helt missade. Men de kanske inte vet vad GMO gör med oss, med våra barn och barnbarn och med djur och miljön?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen