Alzheimer är egentligen bara ”typ-3 diabetes”, visar ny forskning

Alzheimer är egentligen bara ”typ-3 diabetes”, visar ny forskning

Googleöversatt:

(NaturalNews) Ny forskning om utbredda degenerativa hjärnsjukdomar som kallas Alzheimer tyder på att detta utbredda formen av demens egentligen är en typ av diabetes.

Publicerad i ”Journal of Alzheimer’s Disease”, en färsk studie av Rhode Island Hospital (RIH). som bekräftar att Alzheimer präglas av hjärnans insulinresistens och motsvarande inflammation, ett tillstånd som vissa forskare nu hänvisar till som typ-3 diabetes.

Dr Suzanne de la Monte från RIH är ansvarig för att detta fascinerande sammanhang, att ha funnit i sin forskning att diabetes är nära förknippad med flera viktiga neuronala faktorer inblandade i demens. Det visar sig att Alzheimer fortskrider som ett resultat av hjärnan att utveckla resistens mot insulin, vilket i sin tur förhindrar korrekt lipid (fett) metabolism. Över tiden, dessa lipider byggas upp i hjärnan snarare än att korrekt absorberas, vilket resulterar i ökad stress och inflammation, lik de symptom som vanligen förknippas med demens.

”Denna studie påpekar att när AD (Alzheimers sjukdom) är etablerad, bör terapeutiska insatser riktas flera olika vägar – inte bara en”, säger Dr de la Monte. ”Anledningen är för att få en positiv feedback loop att komma igång, vilket ger AD-framsteg. Vi måste bryta den onda cirkeln. Återställande av insulin känslighet och insulin brist kommer att hjälpa, men vi måste minska hjärnan stress och reparera de metaboliska problem som orsakar att hjärnan producerar toxiner. ”

Att äta mer hälsosamma mättade fetter som kokosolja kan hjälpa till att förebygga och t.o.m.bota Alzheimer.

[Mättat fett som Livsmedelsverket varnar för, baserat på en siffra (max 10 E%) som en amerikansk journalist (vegetarian) vid namn Nick Mottern hittade på för 35 år sedan. Det fanns ingen evidens då och inte heller idag, tvärtom. Således är SLV:s råd baserat på tro, vilket brukas benämnas religion, som nu skall påtvingas alla skolbarn i Sverige]

Kolesterolsänkande medicin – statiner

Eftersom många äldre personer som har fått diagnosen Alzheimer tar statiner för att sänka sina kolesterolvärden, skulle den första logiska steget vara att sluta ta dessa läkemedel.

Inte bara har statiner har visat sig orsaka och förvärra Alzheimer sjukdom, har de också visat sig orsaka diabetes. Så att ta dem, vilket många äldre dementa patienter gör, strider mot sunt förnuft, och kommer bara göra problemet värre.

Som vi tidigare skrivit här på NaturalNews, så behöver den mänskliga kroppen kolesterol för att hålla sig frisk. Om din kolesterolnivå är för hög, betyder det att din kropp har inflammationsproblem som förhindrar korrekt absorption och användning av kolesterol. Kolesterol är inte problemet, med andra ord – kroppens kroniska inflammation är problemet. ( http://www.naturalnews.com )

Att konsumerar mer hälsosamma mättade fetter som kokosolja kan inte bara hjälpa till att reparera den inflammation problemet som främjar utvecklingen av Alzheimer, men det kan också öka absorptionen av kolesterol i hjärnan, vilket i sin tur främjar en hälsosam neuronal funktion. ( http://www.naturalnews.com ).

Sådan rådgivning strider mot den vanliga medicinska systemets missriktade filosofier om hälsa, men vetenskapen egentligen visar att den mänskliga kroppen behöver mättat fett och kolesterol, och att dessa fetter är viktiga för att bibehålla optimal hjärnans hälsa .

”Medan det är positivt att se studier som denna hjälpa oss att förstå en del av orsakerna till Alzheimers sjukdom, att använda läkemedel för att behandla dessa symptom är fel väg att gå”, säger Health Impact News (HIN) om RIH studien .

Typ-2 och typ-3-diabetes är en livsstilsfråga, och kan styras eller förhindras genom kostvanor och undvika alltför många läkemedel. Det har också varit stora framgångar i att kontrollera och eliminera diabetes genom en låg-kolhydrat och hög fetthalt diet (LCHF). ”

Källor för denna artikel är:

http://www.rhodeislandhospital.org/wtn/Page.asp?PageID=WTN000249

http://healthimpactnews.com

Originalartikel: Natural News   (Googleöversatt)

Kommentar

Ord och inga visor. Tydligare är så kan det inte bli.

Demens är en ny folksjukdom som vi äter oss till på Livsmedelsverkets inrådan. Redan är 150.000 svenskar drabbade. Det kan börja märkas redan i 55-års åldern och då är redan runt 70 % av minneskapaciteten förbrukad och idag är var tredje 85-åring dement i Sverige, vilket i omsorgskostnad kostar 60 miljarder kronor per år, som främst drabbar kommunerna.

Prognosen är ytterligare hundratusen dementa svenskar om bara 25 år, om Livsmedelsverket och vården får hålla på med det de gör idag. Vem skall stå för den notan?

Observera att diabetes och Alzheimer förvärras om man äter kolesterolsänkande läkemedel. vilket 800.000 svenskar gör, främst diabetiker och äldre (de som absolut inte skall göra det). Läs mer om kolesterolmyterna... .

Ett kommersiellt jippo som inbringar läkemedelsindustrin en miljard kronor bara i Sverige (cirka 29.000 miljoner dollar world wide). Minst lika mycket läkemedel kan sedan säljas mot de biverkningar som statiner ger upphov till.

Gör statiner någon nytta? : Försumbart och kvinnor får bara biverkningarna.

Bruce Fife (forskningschef USA) har kommit fram till samma slutsatser som studierna ovan, läs mer…

Vi rekommenderar boken ”Stoppa Alzheimer nu!” – en komplett bok där demens bara är en pusselbit som beskrivs i boken. En bok på svenska som matchar ”Good Calories – Bad Calories” av Gary Taubes (som tyvärr inte finns översatt till svenska).

Vi kan nu lägga till Alzheimer till de sjukdomar Livsmedelsverket extrema högkolhydrat kostråd (tallriksmodellen) leder till.

Tallriksmodellen är en för människan ny experimentkost som fördubblat fetma och ökat diabetes med tre gånger sedan 1989, då de hittade på sin ”nyckelhålsmärkning”. En påhittad kost utan vetenskapligt stöd.

Livsmedelsverket är ett ämbetsverk som åstadkommer mer skada, både mänskligt och ekonomiskt, än vad ett terrornätverk ens skulle kunna drömma om, finansierat av skattemedel och sanktionerat av våra förtroendevalda politiker.

HAR VI BLIVIT TOKIGA?

.
Team KOSTDEMOKRATI

3 svar på ”Alzheimer är egentligen bara ”typ-3 diabetes”, visar ny forskning”

 1. DIABETES TYP NOLL = SYMPTOMFRI = ENKELT (I TEORIN)

  Hur går man från diabetes typ 2 och 3 till typ 0? Inte heller diabetiker typ 1 går lottlösa, de kan bli nästintill symptomfria diabetiker, använda minimalt med insulin och därmed minimera risken för biverkningar.

  Svårt? Nej, det är busenkelt i teorin, men svårare i verkligheten. Det är alltid svårt att byta vanor, att byta livsstil. Men med kunskap, vilja och professionell support lyckas de flesta. Besparingspotentialen för samhället ligger på tiotals miljarder per år.

  Men detta verkar inte forskare, professorer, läkare och myndighetstjänstemän med inflytande vara ett dugg intresserade av. De är fokuserade på sin egen affär, av att få ökade medel och att säkra sin samhällsposition som för många bygger på att de under åratal har lurat medborgarna; av bekvämlighet, okunnighet eller medvetet för att gynna särintressen.

  Jag har varit på ett otal diabetesföreläsningar där framträdande dietister, läkare, professorer och forskare berättat om utvecklingen, diagnoser, sin forskning och om olika läkemedel. Kostens betydelse utelämnas eller så föreslås en extrem högkolhydratkost (dvs. sämsta tänkbara kost). Och som ett mantra upprepas att det behövs mycket mera forskning och mera pengar. De varken ser, hör eller vill tala om lösningen som under decennier legat under näsan på dem. Lyckligtvis börjar folket fatta.

  Forskning är helt rätt, men varför inte implementera den kunskap vi redan har (?), det är ju ”enkelt” (både kunskap och erfarenhet finns och därtill skulle vi följa lagen). Vi skulle därtill kunna frigöra runt 50 miljarder kronor årligen om vi bara lyckas backa utvecklingen tjugo år (innan nyckelhålsmärkningen kom 1989). Då skulle vi få ett friskare folk och finansiella forskningsmuskler eller vad vi nu vill använda pengarna till.

  För tre år sedan (augusti 2009) kunde vi läsa:

  Under de senaste tio åren har vårdkostnaderna för diabetes nästan fördubblats. Under samma tid har antalet patienter som insjuknat i diabetes ökat från omkring 200 000 till över 300 000.
  .
  De höga vårdkostnaderna beror främst på att vården av följdsjukdomar är dyr. Speciellt dyra vårdingrepp är dialys, amputeringar och ögonsjukdomar. Dessutom orsakar diabetes hjärt- och kärlsjukdomar och hjärninfarkter.
  .
  Sammanlagt 12 procent av hälsovårdens totala kostnader går till vård av diabetes och följdsjukdomar på grund av diabetes.

  Idag finns det över en miljon svenskar som har diabetes eller är i riskzonen för att utveckla sjukdomen. Ökningen av fetma och diabetes är den i dag allvarligaste utmaningen för folkhälsan – patienter med diabetes har en hög samsjuklighet med andra kroniska sjukdomar. Gör vi inte något åt problemet nu kommer en allt större del av sjukvårdsbudgeten att belastas av kroniska sjukdomar, där diabetes står för den största bördan.

  Kostnaderna för diabetes och prediabetes utgör idag sannolikt minst 20 % av budgeten eller cirka 70 miljarder kronor per år.

  Under Världsdiabetesdagen 14 november samlas Sveriges auktoriteter för att diskutera diabetes, en dag som kommer att präglas av kommersiella intressen, plus politiker och sponsorer som kunde fått en betydlig bättre utväxling om du förstått hur systemet fungerar (om det är diabetes de vill bekämpa).

  Läs mer … Diabetesdagen

  – – –

  VAD GÖRA?

  Alla diabetiker typ 1 kan bli nästintill symptomfria om de tillämpar en strikt LCHF-kost, vilket skulle kräva minimalt av insulin. Vi kommer strax att publicera en nyutgåva av diabetesläkaren Jörgen Vesti Nielsens PM om diabetes typ 1, som våra besökare gratis kan skriva ut för eget bruk.

  Här kan diabetiker typ 1 lära sig hur man bäst hanterar sin diabetes.

  Doktor Jörgen Vesti Nielsen är en av Sveriges mest framstående diabetesläkare och initiativtagare till den berömda och lyckade ”Karslhamns studien” med ett mycket lyckat resultat.

  Dr Jörgen Vesti Nielsen vet vad han pratat om och är väl förankrad i vetenskapen och hur vi människor fungerar. En oberoende forskare som vigt sin gärning åt att göra gott och att förmedla sanningen till sina patienter och läsare.

  Jag frågade om Dr Jörgen Vesti Nielsen hade något liknade PM om diabetes typ 2 och svaret var att det inte behövdes. Lösning var att ju enkel, att äta en strikt lågkolhydratkost (LCHF).


  Sjukvården ”stoppar huvudet i sanden” – tur att folket är vaket.

  Lågkolhydratkost är gammal kunskap som har funnits i flera hundra år, men som dagens sjukvård valt att mer eller mindre bortse ifrån. Resultatet av detta är att diabetiker utvecklar allvarliga biverkningar och dör i förtid (en varje timma bara i Sverige), läs mer …


  Diabetes typ 3 (demens)
  förebyggs effektivast med en lågkolhydratkost, helst innan symptomen gör sig påminda (då 70 % av hjärnans minneskapacitet redan gått förlorad).

  Var tredje 85-åring är idag dement och de som klarar sig har sannolikt struntat i Livsmedelsverkets högkolhydratkostråd. Dock är risken stor, om man inte klarar sig själv, att det är just tallriksmodellen som serveras inom äldreomsorgen.

  Säkrast och godast att klara sig själv!

  Livsmedelsverkets tallriksmodell, en extrem högkolhydratkost, utgör i detta sammanhang en katastrofkost som knappast är bra för någon hjärna (och inte kropp heller för den delen). Den kosten vill SLV påtvinga våra barn från två års ålder, läs mer ”Rädda våra barn hjärnor!”.

  Prognostiserad demensutveckling i Sverige – om Livsmedelsverket får råda:

 2. Håller helt med om att Alzeheimers borde kunna kallas Diabetes typ 3.

  Vi (utanför Livsmedelsverkat) har inte blivit tokiga, bara fruktansvärt desillusionerade: Den myndighet som är skapad för att skydda och hjälpa människorna är i själva verket den som under 30 år skapat alla kroniska sjukdomar sjukdomar som endast behandlas med piller och sputor istället för att något intelligent görs, nämligen att man avlägsnar de livsmedel som skapar sjukdomarna.

  Diabetes/sockersjuka är paradexemplet: ”Vi rekommenderar att du äter den mat som gör dig sjuk!”

Kommentera