Alzheimer är egentligen bara ”typ-3 diabetes”, visar ny forskning

(NaturalNews) Ny forskning om utbredda degenerativa hjärnsjukdomar som kallas Alzheimer tyder på att detta utbredda formen av demens egentligen är en typ av diabetes.

Publicerad i ”Journal of Alzheimer’s Disease”, en färsk studie av Rhode Island Hospital (RIH). som bekräftar att Alzheimer präglas av hjärnans insulinresistens och motsvarande inflammation, ett tillstånd som vissa forskare nu hänvisar till som typ-3 diabetes.

Dr Suzanne de la Monte från RIH är ansvarig för att detta fascinerande sammanhang, att ha funnit i sin forskning att diabetes är nära förknippad med flera viktiga neuronala faktorer inblandade i demens. Det visar sig att Alzheimer fortskrider som ett resultat av hjärnan att utveckla resistens mot insulin, vilket i sin tur förhindrar korrekt lipid (fett) metabolism. Över tiden, dessa lipider byggas upp i hjärnan snarare än att korrekt absorberas, vilket resulterar i ökad stress och inflammation, lik de symptom som vanligen förknippas med demens.

”Denna studie påpekar att när AD (Alzheimers sjukdom) är etablerad, bör terapeutiska insatser riktas flera olika vägar – inte bara en”, säger Dr de la Monte. ”Anledningen är för att få en positiv feedback loop att komma igång, vilket ger AD-framsteg. Vi måste bryta den onda cirkeln. Återställande av insulin känslighet och insulin brist kommer att hjälpa, men vi måste minska hjärnan stress och reparera de metaboliska problem som orsakar att hjärnan producerar toxiner. ”

Att äta mer hälsosamma mättade fetter som kokosolja kan hjälpa till att förebygga och t.o.m.bota Alzheimer.

[Mättat fett som Livsmedelsverket varnar för, baserat på en siffra (max 10 E%) som en amerikansk journalist (vegetarian) vid namn Nick Mottern hittade på för 35 år sedan. Det fanns ingen evidens då och inte heller idag, tvärtom. Således är SLV:s råd baserat på tro, vilket brukas benämnas religion, som nu skall påtvingas alla skolbarn i Sverige]

Kolesterolsänkande medicin – statiner

Eftersom många äldre personer som har fått diagnosen Alzheimer tar statiner för att sänka sina kolesterolvärden, skulle den första logiska steget vara att sluta ta dessa läkemedel.

Inte bara har statiner har visat sig orsaka och förvärra Alzheimer sjukdom, har de också visat sig orsaka diabetes. Så att ta dem, vilket många äldre dementa patienter gör, strider mot sunt förnuft, och kommer bara göra problemet värre.

Som vi tidigare skrivit här på NaturalNews, så behöver den mänskliga kroppen kolesterol för att hålla sig frisk. Om din kolesterolnivå är för hög, betyder det att din kropp har inflammationsproblem som förhindrar korrekt absorption och användning av kolesterol. Kolesterol är inte problemet, med andra ord – kroppens kroniska inflammation är problemet.

Att konsumerar mer hälsosamma mättade fetter som kokosolja kan inte bara hjälpa till att reparera den inflammation problemet som främjar utvecklingen av Alzheimer, men det kan också öka absorptionen av kolesterol i hjärnan, vilket i sin tur främjar en hälsosam neuronal funktion.

Sådan rådgivning strider mot den vanliga medicinska systemets missriktade filosofier om hälsa, men vetenskapen egentligen visar att den mänskliga kroppen behöver mättat fett och kolesterol, och att dessa fetter är viktiga för att bibehålla optimal hjärnans hälsa .

”Medan det är positivt att se studier som denna hjälpa oss att förstå en del av orsakerna till Alzheimers sjukdom, att använda läkemedel för att behandla dessa symptom är fel väg att gå”, säger Health Impact News (HIN) om RIH studien .

”Typ-2 och typ-3-diabetes är en livsstilsfråga, och kan styras eller förhindras genom kostvanor och undvika alltför många läkemedel. Det har också varit stora framgångar i att kontrollera och eliminera diabetes genom en låg-kolhydrat och hög fetthalt diet (LCHF). ”

Kommentar

Ord och inga visor. Tydligare är så kan det inte bli.

Demens är en ny folksjukdom som vi äter oss till på Livsmedelsverkets inrådan. Redan är 150.000 svenskar drabbade. Det kan börja märkas redan i 55-års åldern och då är redan runt 70 % av minneskapaciteten förbrukad och idag är var tredje 85-åring dement i Sverige, vilket i omsorgskostnad kostar 60 miljarder kronor per år, som främst drabbar kommunerna.

Prognosen är ytterligare hundratusen dementa svenskar om bara 25 år, om Livsmedelsverket och vården får hålla på med det de gör idag. Vem skall stå för den notan?

Observera att diabetes och Alzheimer förvärras om man äter kolesterolsänkande läkemedel. vilket 800.000 svenskar gör, främst diabetiker och äldre (de som absolut inte skall göra det). Läs mer om kolesterolmyterna… .

Ett kommersiellt jippo som inbringar läkemedelsindustrin en miljard kronor bara i Sverige (cirka 29.000 miljoner dollar world wide). Minst lika mycket läkemedel kan sedan säljas mot de biverkningar som statiner ger upphov till.

Gör statiner någon nytta? : Försumbart och kvinnor får bara biverkningarna.

Bruce Fife (forskningschef USA) har kommit fram till samma slutsatser som studierna ovan…

Vi rekommenderar boken ”Stoppa Alzheimer nu!” – en komplett bok där demens bara är en pusselbit som beskrivs i boken. En bok på svenska som matchar ”Good Calories – Bad Calories” av Gary Taubes (som tyvärr inte finns översatt till svenska).

Vi kan nu lägga till Alzheimer till de sjukdomar Livsmedelsverket extrema högkolhydrat kostråd (tallriksmodellen) leder till.

Tallriksmodellen är en för människan ny experimentkost som fördubblat fetma och ökat diabetes med tre gånger sedan 1989, då de hittade på sin ”nyckelhålsmärkning”. En påhittad kost utan vetenskapligt stöd.

Livsmedelsverket är ett ämbetsverk som åstadkommer mer skada, både mänskligt och ekonomiskt, än vad ett terrornätverk ens skulle kunna drömma om, finansierat av skattemedel och sanktionerat av våra förtroendevalda politiker.

HAR VI BLIVIT TOKIGA?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen