Ketogen kost (LCHF) botar barnepilepsi

En viktig film om hur man botar barnepilepsi – utan droger

År 1994 lanserade The Charlie Foundation den moderna eran av ketogen diet med sin video med titeln, ”An Introduction To The Ketogenic Diet,” (”En introduktion till ketogen diet,”), som presenterades av Meryl Streep. Mer än 150.000 exemplar har delats ut sedan dess. Hela videon är fyrtiofem minuter lång och kan erhållas genom stiftelsen.

LCHF fungerar även för barn med ADHD-diagnos och inte bara för barn, även vuxnas besvär (epilepsi eller ADHD), lindras eller försvinner helt med lågkolhydratkost.

Men verksam kostbehandling ingår märkligt nog inte i vårdens behandlingsprogram, varför man skulle kunna säga att läkarna hoppar omkring på ett ben. Att använda verksam kostbehandling inom vården är tabu, då det skulle innebära att läkemedelsförsäljningen skulle droppa och att bland annat viktoperationer skulle bli obsolet. Men detta är en väl bevarade hemlis, för det vore ju pinsamt om det kom till allmän kännedom.

Läkarvetenskapen har inte gått framåt – den har kommersialiserats – och notan hamnar hos folket i from av ohälsa, en ojämlik vård och höga skatter.

De politiker, som med skattemedel betalar vården med skattemedel, saknar ofta naturvetenskaplig utbildning, de saknar erfarenhet av management och är ofta beroende av rådgivare med band till industrin, för att kunna fatta beslut överhuvudtaget.

Så cirkeln är sluten. Detta utnyttjas självfallet av läkemedelsindustrin, som inte varit sena med att profitera på denna svaghet hos de som fördelar 350 miljarder kronor varje år eller 10% av vår BNP (hälso- och sjukvårdens kostnader i Sverige). Under mattan har de lyckats sopat läkarvetenskapens viktigaste princip, som redan de gamla grekerna kände till; att näringen (riktig mat och tillskott) är den bästa medicinen. Men då behövs ju färre läkemedel!

Hippokrates

«Nutrition is the first principle of medicine»

Hippocrates (460 – 380 bC)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen