Premiär för ”Åremjölk” som säljs via en egen ”Milkbot”

Bönder tar saken i egna händer

Dags för bönder och borgare att starta ett uppror mot vår tids ”prästerskap” som vill påtvinga oss deras religion. De försöker förbjuda naturlig mat.

Ska vi leva på Becel och lättmargarin?

Bästa sättet är att rösta bort de politiker som understödjer denna terrorliknande verksamhet – som undergräver hälsan.

Saxat från Facebook … Gårdsnära

Imorgon (14/12) så är det premiär för ”vår” egen mjölk här i Åre – Åremjölken!

Ur en så kallad ”Milkbot” placerad på ICA Åre så kommer vi Årebor kunna köpa mjölk på flaska direkt från Åre Bondgård som ligger ca 2 km bort. Mjölken är pastöriserad men ej homogeniserad.

Med vår gemensamma efterfrågan kan vi skapa stor förändring!

Gilla och Dela om du vill se fler såna här initiativ där bor.

En kommentar på Facebook:

”Bra att den är pastöriserad! Då är den säker för alla!”

Svar:

Fast nej. Tvärtom finns det flera hälsofördelar med opastöriserad mjölk och många tveksamheter med att pastörisera den.

Säker för några, med resultatet att det hämmar alla, tycker inte jag är ett rimligt byte. Risken att dö i en bilkrasch är 750 ggr högre än att bli sjuk av opastöriserad mjölk (obs. sjuk – och inte död). Det finns en uppsjö av forskning på området.

KOMMENTAR

Ett bra initiativ från ”Åre Bondgård”, i samklang med konsumenters intresse. Ett första steg mot naturlig mjölk, även i Sverige. Från ord till handling. Ett initiativ som ger eko över hela landet, som är intressant att följa.

Livsmedelsverket har utvecklats till industrins marionetter och de motverkar idag i många stycken folkhälsan, med sina kostråd och med sina utryckningar för att vara storindustrin till lags. Deras uppdrag är att tjäna folket, vilket verkar ha kommit bort i hastigheten i sin iver att lyda de direktiv som kommer från livmedelsindustrins mäktiga lobbyorganisationer.

Faktum är att Livsmedelsverket (SLV) idag har mandat att sänka vården, omsorgen, folkhälsan och hela folket. Och de är på god väg att göra så också. Deras kostråd har trefaldigat diabetes och fördubblat fetma på bara 20 år! Om de får fortsätta på sin utstakade väg kommer de att sänka hela Sverige och det kan vi inte acceptera.

Åre Bondgårds initiativ med direktförsäljning av ohomogeniserad mjölk är en steg i rätt riktning, från ord till handling.

Därefter måste vi självklart också se till att det inte blir ett lagbrott att köpa gårdsmjölk och det borde även bli lagligt att sälja naturlig mjölk via auktoriserade försäljningsställen, från auktoriserade gårdar. SLV borde fundera på hur detta kan ske på bästa sätt och inte som idag föreslå att vi ska förbjuda naturlig mat.

Dödsrisk? Nära NOLL!

Ingen har dött i USA under en tioårsperiod med opastöriserad mjölk, trots att cirka tio miljoner amerikaner dricker opastöriserad mjölk (mer än hela Sveriges befolkning). I jämförelse med andra färska naturliga livsmedel verkar opastöriserad mjölk vara säkrast av alla.

Livsmedelsverket, industrins ”postkontor”

Däremot leder ”död” högprocessad mat till brist på nyttiga bakterier och näringsämnen, vilket leder till sjukdom och förtidig död. Men den kunskapen verkar saknas på Livsmedelsverket, industrins ”postkontor”, vars uppgift är att vidarebefordra industrins direktiv till sköterskor, läkare, dietister och kostchefer landet runt. De flesta vågar inte annat än att lyda och därför serveras våra barn, våra sjuka och våra äldre lättmargarin och andra lightprodukter.

Okunskapen är total. Gärna död mat som mikras för säkerhets skull. En modern variant av ”ättestupa”.

Läkemedel toppar listan

Drygt en miljon amerikaner dör på grund av felbehandling och biverkningar av läkemedel. Ska vi förbjuda läkemedel? Nästa riskgrupp som toppar listan är färsk frukt och grönsaker. Ska Livsmedelsverket kräva pastörisering av all frukt och alla grönsaker? Ska vi också förbjuda kyckling?

Livsmedelsverket vänder på listan och föreslår ett förbud mot ett naturligt livsmedel med NOLL dödsfall, medan de övriga går fria. Är det inte fantastiskt att detta kan ske i den upplysta tid vi lever i. Vi har idag brist på naturliga näringsämnen och goda bakterier, och detta naturliga livsmedel vill Livsmedelsverket förbjuda.

Naturlig mjölk!

Ett argument är att bönder är vana vid gårdsmjölk och därför kan fortsätta dricka den, men att andra måste skyddas genom ett förbud. Ska vi förbjuda utlandsresor då vi inte är vana vid andra länders livsmedel? Ska de som mår bra av mjölken, men som inte är bönder, få lov att köpa om det föreligger läkarintyg?

Att förslå ett förbud över huvudet på svenska folket är absurt, ett försök till gravt överförmynderi, för att gagna storindustrins intressen, som gärna ser en likformig hållbar mjölk som är lätt att processa, lagra och transportera. Lightprodukter är också de mest lönsamma.

Hälsoeffekter beaktas överhuvudtaget inte av storindustrin, såvida de inte kan användas som ett försäljningsargument och öka vinsten. Det handlar om BUSINESS och inte om hälsa.

Många konsumenter mår bra av naturlig mjölk. Nu menar dock Livsmedelsverkets tjänstemän att de vet bäst och ska bestämma vad respektive medborgare ska få lov att äta och dricka. Samma myndighet påtvingar våra skolbarn lättmjölk och lättmargarin baserat på en ”hittte-på-siffra” från USA som en arbetsmarknadsjournalist hitta på för 35 år sedan … Mättat fett.

NU RÄCKER DET!

Nu får det vara slut med galenskaperna från Livsmedelsverket. Kostråd ska de överhuvudtaget inte ge ut (9% av deras verksamhet) och när det gäller livsmedelssäkerhet måste tjänstemännen och ledningen vidareutbildas eller bytas ut (en managementfråga). Genom att föreslå ett förbud mot gårdsmjölk har de skjutit sig själva i foten, de har blottat en djup okunskap och uppträtt respektlöst mot folket och bönderna, genom sitt överförmynderi.

Detta är nu en valfråga och om inte landsbygdsminister löser problemet innan valet så sitter han löst, och hans passivitet kan faktiskt bli den tuva som fäller Centerpartiet och hela Alliansen. Detta är en RÖTT KORT FRÅGA.

Vi har ”maskrosor” i rabatten – som kräver uppryckning

Ett evighetsjobb att bekämpa ett ogräsfrö i taget, vi behöver rädda vården, folkhälsan och våra bönder NU.

Vi kan inte ha ämbetsverk som motverkar folkhälsan.

Dålig politik

Att gödsla och vattna maskrosor för att sedan hålla på att klippa dem är en dålig strategi. De ska grävas upp med rötterna, något annat har vi varken tid, lust eller råd med. Att försöka påverka Livsmedelsverket verkar vara ett sådant evighetsjobb. De lyssnar inte och de får inte avvika från industrins direktiv. De har inte heller egen kraft och kompetens att utmana industrins direktiv.

Därför ska vi alla äta som industrin bestämmer.

Våra ansvariga politiker måste förklara varför Livsmedelsverket tillåts terrorisera folket, sänka vården och samhällsekonomin! Livsmedelsverket sorterar under Landsbygdsdepartementet där Eskil Erlandsson är ansvarig minister. Således är han ytterst ansvarig för dagens politik.

Fler politiker vaknar upp och agerar

Livsmedelsverkets förbudsförslag. Citat. Det ska vara enkelt att följa reglerna för småskalig livsmedelsförsäljning. Därför föreslår Livsmedelsverket nya regler där bland annat begrepp som ”små mängder” och ”lokal” detaljhandel definieras tydligare. Sedan blandar de bort korten genom att blanda in musslor och ostron. Allt för att förvilla.

Enklare och tydligare regler för småskalig livsmedelsförsäljning (detta förslag bör snarast förpassas till papperskorgen). Vad sysslar Livsmedelsverket med?

Nu har ytterligare en politiker (C) vaknat upp och vill stoppa Livsmedelsverkets senaste övergrepp på folket:

”Det här är överförmynderi” (många kloka ord i detta inlägg).

Ostkakan kan snart bli olaglig. Har SLV drabbats av hybris (storhetsvansinne)?

”Från politiskt håll borde man ta dem i örat”. De motarbetar sitt syfte, de struntar i vetenskapen, de är diskvalificerade och ska lämna denna spelplan (kostråd).

Regeringen verkar försöka med att med alla till buds stående medel medel slå ut svenska bönder och sedan sälja ut svensk matproduktion. Sedan får vi nöja oss med det som erbjuds till den kvalitet och till det pris som erbjuds. Och de är på god väg att lyckas med att utrota svensk matproduktion (till förmån för importerad GMO?).

  • Bönder fångade i ett ohållbart ekorrhjul.
  • Svenskt jordbruk läggs ner!
  • Svenska mjölkbönder kämpar för sin överlevnad.
  • Åkrarna gödslas med p-piller och svenska bönder får betalt för att sprida gifter.
  • Prognosen: Inga svenska mjölkbönder år 2050.
  • Svenska mjölkbönder kämpar för sin överlevnad.
  • ”Arla suger ut mjölkbönderna”.
  • Svenska bönder använder minst antibiotika.

Livsmedelsverket vill påtvinga barn, sjuka och äldre lättmargarin och nu vill de förbjuda naturlig mjölk. De har blivit skräpmatsindustrins springschasar (dock välbetalde med skattemedel).

Det räcker inte att ”ta dem i örat” varje gång. Detta ogräs måste grävas upp med rötterna och om de vill fortsätta med det de gör idag, så får de söka anställning hos industrin.

Det är ett folkligt krav att Livsmedelsverket snarast befrias från uppdraget att utfärda kostråd och de ska sluta springa industrins ärende, vilket denna gång drabbar både bönder och konsumenter. Om detta beslut är för svårt för minister Eskil Erlandsson, så vore det klädsamt att lämna över till något som är uppgiften mogen.

Nu räcker det! Folket har fått nog av Livsmedelsverket och de politiker som håller dem under armarna (med allmänna medel).

Nu gäller det istället att rädda vården och folkhälsan, och då måste Livsmedelsverkets kostråd och deras politiska supportrar av planen. Annars förlorar vi matchen om folkhälsan och välståndet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen