DI: Här gömmer sig framtidens läkemedel – korallmineraler

.

Framtidens läkemedel

ζ

Korallmineraler

.
Dagens Industri lördagen 25 maj 2002 ↓
.

Här gömmer sig framtidens läkemedel

Det finns inte att köpa på apoteken ännu. Inte heller finns det nämnt i företagets bokslutsrapport. Troligtvis är det inte ens i sitt slutskede i testprogrammet. Men det är på väg

– finns kanske redan vid något av företagets stora forskningslaboratorier i Sverige, Storbritannien eller USA.

Morgondagens läkemedel från Astra Zeneca är på väg från Australiens regnskogar och korallrev..

För tusentals år sedan använde urbefolkningen i Australien naturens växtlighet for att lindra smärtor och häva sjukdomar. De testade fram olika läkemedel under långa tidsperioder.

Ron-QuinnI dag har Astra Zeneca i Australien gått tillbaka till gamla aboriginska källor – regnskogen och korallreven – för att finna morgondagens läkemedel. Men nu sker testerna i ett modernt universitetslaboratorium – och man kan testa 100.000 preparat i en och samma omgång.

”Vi påbörjar en ny screening ungefär var tredje vecka. Det blir cirka 20 stycken under ett år”

, säger professor Ron Quinn, som är chef för Astra Zeneca R&D Griffith University, AZGU, strax söder om Brisbane.

Ron Quinn var med från början av detta svensk-australiska samarbete, som inleddes i början av 1990-talet. I dag arbetar 43 vetenkapsmän och -kvinnor under honom vid AZGU i ett projekt i vilket Astra Zeneca hittills investerat 45 miljoner aussiedollar, cirka 250 Mkr.

AZGU bildades 1993 för en femårsperiod och förlängdes 1998 med ytterligare en femårsperiod och verksamheten utökades då till att inkludera också syntetisk kemi.

Äger alla patent

Avtalet mellan Astra Zeneca och Griffiths säger att universitetet äger alla patent och ska få betalt om företaget lyckas med att utveckla ett framgångrikt läkemedel. Astra Zeneca har monopol på att använda de substanser som AZGU finner i sin forskning.

Australien är ett av världens rikaste länder vad gäller flora och fauna.

”Tolv länder i världen svarar för 70 procent av jordens biologiska mångfald och Australien är ett av dem. Kina är ett annat. Därför är det mycket glädjande att vi på AZGU nu lyckats få tillstånd av kinesiska regeringen att få samla in naturprodukter från det stora landet”

, säger Ron Quinn och medger att samtal pågår också med andra länder.

Vilka vill han inte säga förrän allt är klart. Hemlighetsmakeriet inom läkemedelsproduktionen börjar tidigt i kedjan. Klart är dock att ett liknande avtal finns med Papua Nya Guinea.

Måste försvara sig.

Orsaken till att AZGU i första hand koncentrerat sig på regnskogen och korallrevet är att i båda miljöerna finns det växter som måste försvara sig för att överleva.

Rimligtvis borde några av dessa ha ingredienser som kan blockera eller stimulera processer i människokroppen. Hittills har AZGU samlat drygt 100.000 extrakt i sitt bibliotek. Man tar mycket små volymer av varje produkt för att inte störa ekologin.

Laboratoriet ligger- i utkanten av Nathan Campus på Griffith University, några kilometer sönder om Brisbane. Det har vuxit och moderniserats under åren. Maskinparken har förändrats väsentligt sedan starten 1993. Tidigare kunde man testa cirka 40.000 prover under en vecka, idag 120.000 under samma period. När AZGU får fram något som har utsikter att utvecklas, skickas materialet vidare till ett av Astra Zenecas forskningsföretag runt om i världen.

Färdigt först om 20 år

Forskning l läkemedelsbranschen är ett mycket långsiktigt arbete. Det som idag sker på AZGU i Queensland kanske blir synligt på apoteken först om 15 till 20 år. Här sker det första breda arbetet.

”Vi kan i dag se olika trender, så att man kan göra vissa val redan vid insamlingen av proverna. Mer av det här och mindre av detta, Men det är grova uppdelnirigar”

, säger Ron Quinn.

Man letar efter naturämnen som kan bidra till att motverka alla de stora och svåra sjukdomarna – som till exempel hjärt- och kärlsjukdomar, lunginflammationer, cancer, mag- och tarmsjukdomar.

FOTNOT: Tillsammans med Australien svarar dessa elva länder för 70 procent av jordens biologiska mångfald: Mexiko, Colombia, Ecuador, Peru, Brasilien i Sydamerika; Zaire och Madagaskari Afrika, Kina, Indien, Malaysien och Indonesien i Asien.

Text: Agneta Didrikson, Brisbane, Australien

– slut artikel i Dagens Industri –

ζ

Korallmineraler är redan tillgängliga (varför vänta 20 år?)

Doktor Erik Enby använder bland annat korallmineraler för att normalisera blodet, som gärna ”klumpar sig” vid ohälsa. Se och hör en intervju:

Videon publicerad den 11 augusti 2013 av Canal 2nd Opinion … http://www.2op.se

Kan cancer vara en svampväxt?

Efter att ha mikroskoperat blod och andra kroppsvätskor från sjuka patienter i många år, har Erik Enby kommit fram till att alla kroniska sjukdomar har samband med mikrobiologisk växt i kroppsvätskor och vävnader. Efter att ha hittat svampliknande växt i cancersjuka patienter har han börjat utforska teorin att cancer i själva verket är svamp.

Skulle denna teori stämma, skulle det innebära en revolutionerade syn på den behandling som cancerpatienter får idag. Och ny kunskap, kan vara hotfull mot ett stort etablissemang.

”Ny kunskap stör mer än folk egentligen har en aning om”, säger Erik Enby.

ζ

Korallmineraler – utdrag ur 2000-Talets Vetenskap nr 3 1997

 • korallrevJapanskt korallvatten  – en svensk världsvara … klicka här

 • Kalcium är viktigt i biologiska system … klicka här

 • Havskorall  – lösningen på vår försämrade miljö? … klicka här

Även mer än 15 år gamla nummer är aktuella då utvecklingen inom kost-, hälso- och sjukvården sker med snigelfart och med inriktning att främst tjäna pengar.

Du som ännu inte upptäckt 2000-Talets Vetenskap kan teckna ett medlemskap / prenumeration genom att klicka här … ett helt år för det facila priset av 190 kr, för fem nummer..

Om du bor i Göteborg med omnejd så kan du dessutom få rabatt på entrébiljetten och lyssna på när doktor Erik Enby och doktor Tullio Simoncini berättar om sambandet mellan svampväxt och cancer, och hur det kan behandlas. Bland annat med korallmineraler (och bikarbonat).

 • Partille (Göteborg) 23 april kl 18.00 … för flyer (pdf) klicka härBegränsat antal platser – så boka i tid om du vill vara säker på att få en biljett. Observera att man kan boka medlemskap / prenumeration på plats och då få 90 kronors medlemsrabatt på entrén i efterskott (webbiljetten fungerar som värdekupong). Då kostar fem nummer av 2000-Talets Vetenskap under 2014 endast 100 kronor.
  .
  Välkommen!

ζ

Ett svar på ”DI: Här gömmer sig framtidens läkemedel – korallmineraler”

 1. Enby redovisar 20 patientfall behandlade med Korall Kalcium-produkter

  2002 presenteras 20 patientfall som genomgått behandling med Korall Kalcium-produkter. Det är således ett litet urval av patienter som konsulterat Dr. Enby vars välbefinnande och hälsa påverkats i positiv riktning.

  1. Patienten R.H debuterade med huvudvärk i 5-årsåldern. Han är nu 13 år och har haft huvudvärksanfall ungefär 3 gånger i veckan. Under vissa perioder lider han av värk varje dag. I samband med detta har han haft kräkningar och ej tålt ljus, ljud eller lukter. På sjukhuset har tillståndet rubricerats som stressbetingad migrän. Ingen utav sjukhusets behandlingar har hjälpt och under dessa 7 år har R.H också haft magproblem i form av lös, blodig avföring, dålig sömn, andningssvårigheter, svåra snarkningsbesvär och besvärliga infektioner i de övre luftvägarna. Skolan har alltid varit ett stort problem och värre blev det när R.H utvecklade en diabetes mellotus och en lätt förstoring av bröstkörteln.

  I april 1997 infann sig patienten hos undertecknad och en blodmikroskopering visade massiva infektionstecken på hela blodvolymen. Behandlingen med Alka-Mine Forte och korallmineraler i form av Cormin och C-vitamin (Minamin) inleddes i hög dos. Patienten tillfrisknade från huvudvärksbesvären på ca en vecka. Diabetesen har inte kunnat påverkas. Patienten mår i skrivande stund bra och går i skolan utan svårigheter. Fallet utreds utav försäkringsbolaget Skandia, eftersom föräldrarna begärde ersättning från samhället pga ineffektiv behandling av sjukdomen.

  2. Patienten R.J debuterade med eksem i böjningslederna då han var 2 år gammal. Han har lidit av detta i 8 år. Hans tillstånd har tillfälligtvis förbättrats med hjälp av olika kortisonpreparat, oftast i form av salvor, men det har alltid kommit tillbaka igen. Efter att ha hört talas om behandlingen av dessa tillstånd med korallmineraler påbörjades behandlingen. Han har druckit rikligt med vatten varenda dag berikat med Alka-Mine Forte och har också tagit en tesked Cormin dagligen. I samband med denna behandling tillfrisknade han snabbt och är idag helt fri från sin eksem.

  3. Patienten C.B.J lider sedan 10 år tillbaka av en konstant täppt näsa. Tillståndet klassificeras som kronisk rhinit och har ej kunnat påverkas av de aktuella behandlingarna på sjukhusen. Hon insåg, att det inte fanns någon hjälp att få från den normala sjukvården. Hon har nu t o m slutat att använda sina näsdroppar. Efter att av en händelse hört talas om korallmineralernas effekter på sitt tillstånd, påbörjades behandlingen. Hon drack 1 liter vatten berikat med Alka-Mine Forte om dagen, och tack vare detta försvann hennes problem med täppt näsa efter bara en vecka.

  4. Patienten K.E har sedan 5-6 årsåldern haft problem med magen. Idag är han 27 år gammal. Patientens problem var värk i magområdet och ibland diarréer och hård avföring. Magsmärtorna fanns där varje dag, och de blev värre efter måltiderna då de gav sig till känna. Det hela slutade ofta med en riktig diarré i slutet på dagen, och så har det varit under alla dessa år. Alla möjliga undersökningar har gjorts på sjukhuset, men inte en enda har visat någon av orsakerna till problemen. Man har skrivit ut allt från migränpiller till antidepressiva läkemedel, men inget har hjälpt.

  Av en händelse hörde patienten talas om behandlingen av liknande tillstånd med korallmineraler, och patienten kontaktade mig (Dr. Enby) för en bedömning. Blodmikroskoperingen visade tecken på tydliga infektionssymptom. Behandlingen med vatten berikat med Alka-Mine Forte och en tesked Cormin 2 ggr/dagen inleddes. I det här fallet kom förbättringen mycket snabbt. Redan ett dygn efter påbörjad behandling mådde patienten bättre. Lång tid har nu gått, och patienten mår utmärkt. Det som läkarna på sjukhuset inte klarat under 22 år fixades med hjälp av denna behandling till 100% på mindre än 2 månaders tid. Blodmikroskoperingen är nu anmärkningsfri.

  5. Patienten M.B.K debuterade med blödande tjocktarmsinflammation (colitis ulcerosa). Har sedan dess provat sjukhusets aktuella behandling men ej blivit bättre. Under 1997 utvecklade patienten märkliga hudförändringar som senare diagnostiserats som ett pyoderma gangrenosum. Under årens lopp har patienten dessutom mer och mer utvecklat en Astra, som anses vara av allergisk natur.

  I november 97 infann sig patienten i min mottagning för att höra sig för om korallmineralbehandlingen. Behandlingen inleddes och M.B.K började dricka vatten berikat med Alka-Mine Forte och äta en tesked Cormin 2 ggr/dagen och Minamin. Under 2 månaders behandling tillfrisknade M.B.K både i tjocktarmen och huden. Astman försvann och patienten fick även sin sångröst tillbaka, vilken hade varit nästan helt borta sedan år tillbaka. Livsglädjen återvände, och patienten har åter börjat att leva ett bra liv igen. Man kan således säga, att det som läkarna på sjukhuset inte kunde fixa på 18 år fixades på 2 månader med korallmineralbehandlingen.

  6. Patienten L.H har sedan 2-årsåldern lidit av s k böjväckseksem (Morbus Besnier). Tålde till en början inte fisk, ägg, citrusfrukter eller choklad. Denna allergi har vuxit bort, men eksemet har med åren spridit sig till hals, ansikte, hela överkroppen samt benen. Under 90-talet har eksemen blivit sämre än någonsin tidigare. Från sjukvårdens sida har man upplyst om att hon måste lära sig att leva med detta. Hösten -96 var patienten skinnflådd på armarna och hade eksem över hela kroppen. Eksemen vattnade sig, och det var svårt att ha kläder på sig, och ansiktet var fullt med varblåsor.

  Under -96 kom patienten i kontakt med mig (Dr.Enby) och mitt sätt att behandla. En blodmikroskopering avslöjade att hela blodvolymen var infekterad. Omgående inleddes korallmineralbehandlingen, som bestod av att dricka vatten berikat med korallmineraler och äta korallvitaminpreparat. Redan efter 2 veckor började alla hudförändringar att avtaga och vid återbesöket 2 månader senare, var L.H helt utan eksem. Fortfarande 1 år senare och även nu under -98 är patienten utan hudproblem, men använder ändå alltjämt Alka-Mine Forte i allt dricksvatten. L.H är evigt tacksam för den hjälp hon fått från korallen och Dr. Enby.

  7. Patienten C.N debuterade med sitt eksem redan på BB -92 och fick då diagnosen atopiskt eksem. Huden blev mycket skör och händerna sprack i alla veck och i samband med detta utvecklades djupa, blodiga, infekterade sår. Kulmen kom sommaren -97 då C.N fick streptokock- och staffylokockangrepp i sina såriga händer. Penicillin och cortisonsalvor hjälpte inte, och på sjukhuset stod man maktlös inför problemet.

  Av en händelse fick föräldrarna höra talas om Dr. Enby och hans korallmineralbehandling. En sådan inleddes med Alka-Mine Forte berikat vatten, plus Cormin och Minamin. Efter en första försämring i symptombilden förbättrades C.N successivt och efter ca. 2 månader hade en sådan förbättring skett, att man inte längre kunde se hur dåliga händerna varit tidigare. Förutom att denna förbättring inträffade, blev C.N även bättre på annat sätt. Bl a försvann de ständiga förkylningsbesvären och magsmärtorna. Numera njuter C.N av att all klåda och alla sår och infektioner är borta.

  8. Patienten A.M hade haft värk i fingrar, tår och höfter sedan flera år tillbaka. Hösten -96 tog hon kontakt med företagshälsovården för att höra om det fanns någon hjälp att få mot värken. Läkaren sade att den enda hjälp som fanns att få var värktabletter. Dessutom tyckte han, att patienten skulle dra ner sin arbetstid.

  Patienten gjorde detta, men dessutom tog hon kontakt med Dr. Enby för att informera sig om hans korallmineralbehandling skulle kunna dämpa värken. Behandlingen inleddes omgående med silverberikade korallmineraler. A.M drack ½ liter 2 ggr/dagen. Dessutom gavs hon Cormin. Därvid kunde det konstateras, att all värk försvann efter bara några veckor både i fingrar, tår och höfter. Även diverse störande symptom försvann från magen och sår i näsan och munnen, som länge besvärat patienten, läkte. Även ett besvärligt eksem i ljumskarna försvann. Nyligen har A.M gått i pension och njuter nu av en besvärsfri kropp.

  9. Patienten M.S drabbades av epileptiska anfall under vintern -94 och undersöktes på lasarettet i Malmö och senare även på universitetskliniken i Lund. Utredningarna på dessa båda sjukhus visade, att det förelåg mycket höga blodvärden, och att en polycytemi låg framför dem. Några förklaringar till anfallen fick man aldrig, och dessa samt att M.S förlorade dygnsrytmen, gjorde M.S oförmögen att gå i skolan.

  Via kontakter fick man höra talas om korallmineralbehandlingen, som Dr. Enby administrerade i Göteborg. Patienten erhöll med tiden således denna behandling, vilken bestod av vatten berikat med Alka-Mine Forte och Minamin. Patienten intog detta under 2 månaders tid morgon och kväll. Detta ledde till en klar förbättring. Patienten piggnade till. Anfallen upphörde, och M.S har nu varit anfallsfri i 8 månader. M.S klarar nu av att gå i gymnasiet och lever sitt eget liv igen och har inga problem med dygnsrytmen.

  10. Patienten G.L har sedan länge besvärats av dåligt allmäntillstånd, har känt sig trött och gick ständigt i ett slags halvvaket tillstånd och hade besvär med att klara av sitt arbete som nattvakt. Någon klar diagnos har ej kunnat ställas, men fallet skulle kunna rubriceras som kroniskt trötthetssyndrom.

  Efter att ha hört talas om Ericssons korallprodukter som administreras av Dr. Enby, prövade G.L en korallmineralbehandling under 2 månaders tid. I detta fall gavs endast vatten berikat med Alka-Mine Forte, som G.L drack upp till 4 liter per dygn. Till en början försämrades G.L med mycket uttalade diaréer, som varade i upp till 3-4 dygn. G.L fortsatte emellertid med kuren och blev allt bättre och i skrivande stund, 1½ år efteråt, är G.L i toppform och känner sig mycket stark och har en lätthet inombords, som är svår att förklara med ord.

  11. Patienten C.U debuterade våren -93 med diarée, slem och blod och fick diagnosen colitis ulcerosa. Med blödande tarm och svåra buksmärtor, frekventa diaréer lades C.U in på sjukhus för att få behandling med stora doser cortison. Man ordinerade tarmvilanäring via den centrala venkateten. Efter 2 veckor var C.U så pass återställd att utskrivning tog plats. Kände sig ganska bra i några veckor, men var trött och så småningom blev patienten sämre igen.

  När tarmen åter igen började att blöda och värken kom tillbaka, kontaktades Dr. Enby i Göteborg. C.U var mycket skeptisk till Dr. Enbys förslag till behandling men gick slutligen med på att genomgå en korallmineralkur. Behandlingen med vatten berikat med Alka-Mine Forte, Cormin och Minamin inleddes. Efter ett par dygn kände sig C.U lugn i kroppen, smärtorna försvann och blödningarna från tarmen slutade. En senare undersökning av tarmen på sjukhuset visade, att tarmen såg helt normal ut. Det fanns inga spår av inflammation i slemhinnan. Alla blodprover hade normaliserats. Patienten, en tonårsflicka, som nu ser fram emot gymnastiklektionerna och träningstimmarna i skolan, är nu helt bra för första gången sedan 1993.

  12. Patienten A.L.J led sedan 4 år tillbaka av ledvärk, huvudvärk, dålig mage och trötthet. Allt blev successivt sämre, och ingen hjälp fanns att tillgå inom den reguljära sjukvården, och inga läkare kunde förklara varför A.L.J var sjuk.

  A.L.J kom i kontakt med Dr. Enby i april -94. Blodmikroskoperingen visade, att det förelåg tecken på en diffus infektionspåverkan av hela blodvolymen med kraftigt klumpat blod. Behandlingen med korallmineralerna inleddes. Patienten fick Alka-Mine Forte, Cormin och Minamin. Behandlingen pågick i 4 månader och under tiden försvann alla symptom, dvs ledvärken avtog, huvudvärken och magbesvären likaså och idag, 1 år senare, är A.L.J fortfarande besvärsfri. Dricker för säkerhets skull fortfarande vatten berikat med Alka-Mine Forte.

  13. Patienten A.S debuterade vintern -94 med huvudvärk, nysningar och andningssvårigheter. Med tiden ökade besvären i samband med olika dofter i omgivningen. Senare började patienten uppleva att allt doftade. I samband med den första graviditeten blev A.S bättre till en början, men i mitten och i slutet av denna ökade besvären igen. Bara att laga mat kunde utlösa ett anfall med andningssvårigheter. Sedvanlig andningsunderlättande behandling (Bricanyl och Vertolone) hjälpte ej mot dessa besvär. Då graviditeten var över mildrades besvären. I juni -96 blev hon emellertid gravid igen, och då återkom samma symptombild igen. Denna gång fortsatte besvären även efter förlossningen, och nu blev det olidligt med nysningarna, svedan i ögonen, den svullna näsan, svårt med andningen och doftkänsligheten. Det värsta var dock den isolering, som allt detta ledde till samt avsaknad av socialt liv och oron för framtiden.

  I denna situation tog hon kontakt med Dr. Enby, som ordinerade sin korallmineralbehandling, vilken bestod av vatten berikat med Alka-Mine Forte, Cormin och Minamin. Patienten mådde bättre efter bara en kort tid. Alla symptom reducerades kraftigt och A.S kunde med tiden leva ett normalt liv igen. I skrivande stund är patienten i det närmaste helt besvärsfri.

  14. Patienten A.S är en pojke med Downs syndrom. Efter att ha börjat på dagis fick han allt oftare infektioner. Han var då i 1 ½ – 2 årsåldern. Under de följande åren fram till -97 var han frånvarande från dagis ca en vecka nästan varje månad pga förkylningar. Slutligen kom man i kontakt med Dr. Enby för att få hjälp mot de ständiga infektionerna. A.S ordinerades korallmineralbehandlingen, som bestod av vatten berikat med Alka-Mine Forte och Minamin. Under -97 har han varit helt frisk. I början av -98 insjuknade han i influensa, vilket man får anse som normalt. I skrivande stund mår A.S bra. Matningar på barnavårdscentralen visar, att han följer tillväxtkurvan. Jämfört med andra barn med Downs syndrom växer han ovanligt bra.

  15. Patienten M.A bröt en lårbenshals första gången -83 och andra gången -86. Allteftersom tiden gick fick M.A mer och mer besvär från sin benstomme och blev tvungen att använda kryckor pga sina värkande höfter. Under flera år levde M.A med dessa besvär och konsumerade ofta mycket värktabletter, men hon var dock tvungen att sluta med dessa tabletter pga biverkningarna och blev då istället tvungen att leva med värken.

  Genom kontakter fick M.A höra talas om Dr. Enby och hans korallmineralbehandling. På hösten -95 undersöktes M.A av Dr. Enby, och blodmikroskoperingen avslöjade en utbredd infektion i all kroppsvätska. M.A ordinerades vatten berikat med Alka-Mine Forte, Cormin och Minamin. M.A har hållit på med detta i två års tid och har numera sällan besvär från höfterna. Kryckorna har hon ställt undan. De behövs inte längre.

  16. Patienten A.E drabbades i 15-årsåldern av Bechterews sjukdom. Idag är A.E 42 år och lever ett helt smärtfritt liv. Bakgrunden är följande. Alltsedan sjukdomen började, har patienten haft ryggvärk nästan dagligen. Han har använt smärtstillande och inflammationshämmande medel som läkare på sjukhuset givit honom. Under sjukdomstiden utvecklade han magsår, som troligen var en biverkan från all värk- och inflammationsmedicinering. Varken alla dessa mediciner eller sjukgymnastikövningar gjorde A.E bättre. Med tiden började han söka efter andra behandlingar för att bli bättre.

  Av en händelse fick han höra talas om Dr. Enby, som med sina behandlingar nått bra resultat med många patienter med besvärliga sjukdomstillstånd. A.E träffade Dr. Enby för 3,5 år sedan. Blodet undersöktes. Det framgick av blodundersökningen, att en massiv infektion förelåg. Behandlingen med vatten berikat med Alka-Mine Forte, Cormin och Minamin inleddes. I samband med detta utvecklade han illamående och kräktes ofta på morgnarna. En brinnande känsla i hela kroppen infann sig, och vid ett tillfälle fick han en kraftig näsblödning.

  Han fortsatte dock med behandlingen och med tiden avtog besvären, och han började bli bättre. Efter 3 månader undersöktes blodet igen, och nu fanns det inte längre några tecken på infektion. Kuren hade gjort verkan, och värken var nu borta. Innan behandlingen behövde han hjälp med påklädning etc men kunde nu klara allt själv. A.E går fortfarande på återbesök och dricker ständigt vatten berikat med Alka-Mine Forte, ca 2-3 liter om dagen. Visst är hans kropp märkt av sjukdomen. Han är lite krokig, men varje morgon kan han kliva ur sängen och känna sig lika bra som vilken människa som helst.

  17. Patienten R.N insjuknade med bihåleinflammationer 1978. Med tiden utvecklades även en besvärlig huvudvärk. Besvären från bihålorna har ej kunnats elimineras trots alla antibiotikabehandlingar. Man gjorde också operativa ingrepp, där bihålorna radikalopererades och skiljeväggarna i näsan riktades.

  Sommaren -97 tog R.N kontakt med Dr. Enby för att höra sig för om en alternativ medicinering och behandling av besvären. Korallmineralbehandlingen inleddes, som bestod av vatten berikat med Alka-Mine Forte, Cormin och Minamin. Förbättringen infann sig ca 3 veckor efter påbörjad behandling. I samband med detta snöt R.N ut mängder av var och slem under 3-4 veckors tid. Inte bara bihålebesvären avtog utan även huvudvärken, som R.N haft dagligen sedan 1978, släppte. Drygt ett halvår efter påbörjad behandling är patienten nu nästan helt besvärsfri. R.N bör dock fortsätta med korallmineralerna ännu en tid så att återfall undviks.

  18. Patienten R.H sökte upp Dr. Enby under -97 pga besvär från en fistel på halsen som besvärat R.H sedan ca 6 år tillbaka. Det började med en bula på halsen, som med tiden mjuknade, och R.H sökte läkare som punkterade bulan och ett varliknande sekret kunde sugas ut. Med tiden började bulan att växa på nytt, och förändringen opererades bort i sin helhet. Fisteln återkom emellertid, och operationen upprepades upp till 4 gånger, men ändå kom förändringarna tillbaka och en fistelgång bildades, som mynnade på halsens sida. Ur denna tömdes sekret med jämna mellanrum. Blodmikroskoperingen visade, att hela blodvolymen var påverkad av den infektion som fanns runt fisteln. Korallmineralbehandlingen med vatten berikat med Alka-Mine Forte, Cormin och Minamin inleddes.

  R.Hs fistelbesvär har avtagit betydligt, och nu ca 1½ år efter påbörjad korallmineralbehandling anser R.H själv, att det bara är en tidsfråga innan fistelbesvären försvinner helt. R.H fortsätter dock med behandlingen tills vidare, då han är helt säker på att halsen och även resten av kroppen blir sämre om han upphör med behandlingen.

  19. Patienten M.O har lidit av sinusitis och otitis, 5-7 gånger om året sedan hon var 7 år gammal. Hon tog antibiotiska medel lika många gånger, men blev aldrig riktigt bra mellan behandlingarna. 1993 skadade M.O sin högra hand och fick smärtstillande tabletter, vilka gjorde att hon mådde dåligt. Hon utvecklade också magsmärtor och efter ett kort tag fick M.O variga hudutslag – bölder – över hela kroppen. De antibiotiska medlen hjälpte inte, och med tiden fick M.O blodiga diarréer. Alla allergitester under 1994 visade, att M.O var överkänslig mot 47 olika matvaror, och en speciell diet inleddes. Under denna period gick M.O ner till 45 kilo, detta eftersom all mat gick rakt igenom henne. Hon började sedan att på egen hand testa exakt vad hon tålde. Under en period följde hon endast denna diet. Sinusitis och otitis försvann då, men magproblemen bestod.

  1997 besökte hon Dr. Enby, som genast inledde korallmineralbehandlingen, vilken bestod av vatten berikat med Alka-Mine Forte, Cormin och Minamin. Under de första 6 veckorna hände ingenting, men efter det blev magen plötsligt bättre. I augusti 1997 var hennes mage så bra att hon nu kunde äta vad som helst. Trots detta fortsatte hon att vara försiktig med mjölk och vetemjöl. I denna stund, mars 1998, är patienten totalt fri från magproblemen, och hon visar inga tecken på infektion. Hon är 25 år gammal och kan nu gå ut med sina vänner och äta vad som helst utan problem.

  20. Patienten E.J var under 1994 på resa i sydöstra Asien. Under denna resa blev E.J vid ett tillfälle biten av en mygga, och i samband med detta blev E.J illamående och fick diarréer under en kort period. Hädanefter har E.J lidit av konstanta förkylningsproblem och myggbetten kliade i 4 månader. I juli 1995 framträdde värk i flera leder. Dessa tillstånd undersöktes på sjukhus, och patienten fick till slut cortison, methotrexat och salazopyrin utskrivet. Patienten blev bättre, men efter ett tag började E.J tappa hår och ett kramptillstånd i underbuken, utslag, illamående, trötthet, inga hungerkänslor, öronsus och muskelvärk utvecklades. Allt detta hände under perioden april -96 och juli -97. Inom kort förändrades hårfärgen och hårväxten på benen upphörde. Sedimentationsreaktionen var hög, 28-30 mm och CRP 14.

  Under hösten 1997 hörde E.J talas om Dr. Enbys korallmineralbehandling, och en sådan behandling inleddes i januari 1998. Behandlingen, som bestod av vatten berikat med Alka-Mine Forte, Cormin och Minamin, pågick i 2 månader. E.J blev genast bättre och Sedimentationsreaktionen gick ner till 14 och CRP till 5.

  Värken i alla musklerna försvann och värken i ryggen, baken, armarna och benen upphörde. Händerna blev bättre och efter ungefär en månads behandling började E.J att jobba som tandläkare igen, vilket tidigare varit helt omöjligt. E.J bor i norra Norge, vilket innebär att han många gånger varit tvungen att skotta snö, något han nu kan göra igen. Patienten mår nu bra och ser positivt på framtiden. Han känner sig dock inte helt återställd, så för tillfället fortsätter han med korallmineralbehandlingen.

  Senast uppdaterad: 2002-03-13
  © Erik Enbys Naturhälsa

Kommentera