Helt sjukt

.

tv4-helt-sjukt

Se inslaget före 25 mars,
klicka på bilden nedan.

Helt-sjuktKlicka på bilden ovan för att se inslaget (gratis t.o.m. 25 mars)

Helt sjukt

Ingvar-OldsbergDavid Hellenius gjorde en bra insats!

I TV4, i programmet ”Helt Sjukt”, tog man upp ämnet cancer.

Invar Oldsberg var där och berättade om hur han blivit behandlad och även sportjournalisten Susanne Sjögren berättade om sitt barn som fått leukemi.

Även radioprogrammet ”Tendens” tog upp bröstcancer. Kvinnan i det programmet valde att operera bort sina bröst vid 30 års ålder. Enligt läkarna så var det inte fråga om om hon skulle få bröstcancer utan när. Detta med tanke på hur det såg ut i hennes släkt där flertalet drabbats av bröstcancer.

Kvinnan som opererade bort sina bröst hade 80 – 100 procents chans att få bröstcancer på grund av att hon hade en specifik gen. Därför valde hon operation.

Var tredje svensk kommer att drabbas av cancer enligt programmet Helt sjukt. År 2030 kommer varannan svensk att drabbas av cancer enligt läkaren i samma program.

ζ

DN debatt 2013-11-01

Även läkare reagerar nu mot att ingenting görs för att förebygga cancer, som t.ex. debattartikeln i DN:

bröstcancer-147ζ

”Stoppa den kraftiga ökningen av bröstcancer”

Trenden kan vändas. Antalet kvinnor som varje år drabbas av bröstcancer ökar. Ändå görs inget för att bromsa utvecklingen och vända den till en minskning.

Stora resurser läggs på att bota sjukdomen, men samhället måste också satsa på att minska antalet som insjuknar, skriver läkare och representanter för patienter.

Varje timme drabbas en kvinna i Sverige av bröstcancer och var åttonde kvinna kommer att få diagnosen bröstcancer under sin livstid. Hade bröstcancer varit en smittsam sjukdom hade vi med rätta talat om en epidemi.

Läs mer … DN

ζ

Mina kommentarer

För det första är det otroligt märkligt att sjukvården är helt inriktad på behandlingsinsatser när väl cancern är på plats och inte på förebyggande behandling. Med så stora mängder människor som får cancer borde förebyggande insatser vara högprioriterat.

Men sanningen är att sjukvården inte vet hur man förebygger cancer. Idag har man fastnat i tänkandet att det är genetiskt betingat om man får cancer. Det är därför som forskningen ständigt hittar nya gentyper som kan vara orsak till cancer. Jag tror att många metabola sjukdomar som. t.ex. cancer är genetiskt betingade på det sättet att vissa människor tål sockerarter mindre än andra. Men det betyder inte att man är predestinerad att få cancer oavsett sin egen livsstil och kost.

Om varannan människa får cancer 2030 så måste vi inse att cancer uppstår ur vår livsstil och framför allt vilken kost vi äter. Jag tycker att det är skrämmande att sjukvården råder en fullt frisk kvinna att operera bort sina bröst vid 30 års ålder. Om denna kvinna hade fått kunskap om att cancerceller kräver 20 gånger mer blodsocker (glukos) än vanliga friska celler så hade hon kanske valt att börja med att ändra sina kostvanor.

Otto-Warburg-Nobelpris[Klicka på bilden ovan för att läsa mer]

Den gamle Otto Warburg som en gång på 30-talet upptäckte att cancerceller frossade i socker skulle nog inte vara så imponerad av våra framsteg inom cancerforskningen.

Läs mer om det arbete som belönades med ett nobelpris:

ζ

Inga kostråd förekommer!

tyst-läkare-om-kost

Om forskningen fastnar i gentänkandet så kommer det aldrig att ske några kostråd till cancerpatienter i sjukvårdens regi. Jag har flera bekanta som drabbats av cancer men ingen av dom har någonsin fått ett endaste kostråd. Varken före eller efter behandling.

Mycket märkligt är att det inte har skett någon forskning om sockerarternas påverkan utifrån Otto Warburgs upptäkt på 30-talet. Åtminstone känner jag inte till någon sådan.  Denne tyske läkare fick ju ändå ett Nobelpris 1931.

2014 ligger cancerpatienter med en kateter i armen som tillför glukos som näring ut i blodet. Jag förstår kanske inte detta märkliga förfarande, jag är ju inte läkare.

ζ

Du har diabetes i dina gener!

spruta-XI min släkt är diabetes vanligt och både min mamma, morfar och mina kusiner har fått diabetes typ 2.

I mitt fall har min diabetes typ 2 helt försvunnit tack vare en kostomläggning till ketogen kost. Här kan man säga att min genuppsättning var väldigt mottaglig för att jag skulle få diabetes, dvs jag tål sockerarter sämre än många andra.

Den enkla sanningen är att jag ska äta ett minimum av kolhydrater och mycket naturligt fett för att jag ska vara frisk. För drygt fem år sedan kunde jag inte acceptera när min läkare sade att min diabetes var genetiskt betingad. Thats it, inget att göra åt alltså! Bara att acceptera. Men jag kunde inte acceptera detta.

Jag började forska i ämnet och hade turen att hamna på en av Annika Dahlqvists föreläsningar.

lie-bigSanningen är en annan. Man kan visst påverka sin situation genom att förändra sin livsstil och framför allt en omläggning av kosten. Om sjukvården hade varit uppdaterad på hur metabola sjukdomar får sin näring så kanske inte varannan svensk hade behövt drabbas av cancer år 2030.

Visst är det helt sjukt!

.
Mats Lindgren

Författare ("Frisk av mat")
Företagare ("LCHF matkasse")
Bloggkatalog ... www.kostdemokrati.se/matslindgren/

3 svar på ”Helt sjukt”

 1. Dagens klipp från Facebook:

  Läkemedelsindustrin, livsmedelsindustrin och mobiltelefonindustrin förgiftar, belastar och gör oss allt sjukare – samtidigt som man genom monopolisering, styrning av media och lögner ser till att vi inte känner till att det finns några problem med deras produkter överhuvudtaget.

  Mycket intressant information kring bland annat vacciner och läkemedel. Samtidigt försöker man påstå att det rör sig om konspirationsteorier, när det är självklara konspirationsfakta.

  Sjukt var ordet.

  Publicerad den 22 mars 2014

  LeeAnn McAdoo reports: recent studies show that nearly half of all Americans believe in at least one medical ”conspiracy theory”. We take a deeper look and separate fact from fiction, answering questions like ”Did the CIA inject African American males with the AIDS virus”. If you are wearing a tin-foil hat, you’re not alone. In fact, doubting the official government narrative could just save your life.

  Googleöversatt:

  LeeAnn McAdoo rapporterar: Nya studier visar att nästan hälften av alla amerikaner tror på minst ett medicinskt ”konspirationsteori”. Vi tar en djupare titt och skilja fakta från fiktion, svarar på frågor som ”Har CIA injicera afrikanska amerikanska män med AIDS-viruset”. Om du bär en ”tenn folie hatt”, du är inte ensam. Faktum är att tvivla på regeringens officiella berättelser kan rädda ditt liv.

 2. INTRESSANTA SAMBAND – OCH FRAM TRÄDER FÖRKLARINGAR OCH LÖSNINGAR PÅ CANCERNS GÅTA

  Om man pusslar ihop doktor Otto Warburgs forskning, med doktor Erik Enbys och doktor Tullio Simoncinis, framträder intressanta samband. Pusselbitarna passar ihop och kan förklaras. De har var och en på sitt håll bidragit till lösningen av cancerns gåta. Dock motarbetas de av etablissemanget som värnar ”business as usual”, vilket kostar miljoner människor ett onödigt lidande. Ska vi acceptera det?

  Nobelpristagaren Otto Warburg hade en föreläsning 1966 med rubriken ”Den Yttersta Orsak och Förebyggande av Cancer” där han sa följande;

  ”För att förhindra cancer är det i första hand viktigt att
  upprätthålla hastigheten hos blodströmmen så högt att det
  venösa blodet fortfarande innehåller tillräckligt med syre.”

  Läs mer …Googleöversatt

  Han sa också att cancer inte överlever i en syrerik miljö (läs mer…).

  Doktor Erik Enby konstaterade att blodet vid infektioner och vid cancer klumpade sig (ej att förväxla med koagulering som är något annat). För att lösa upp dessa blodklumpar använder doktor Erik Enby bl.a. korallmineraler som påverkar kroppsvätskans – blodplasmans – redoxpotential, som gör att blodklumparna, de sammangyttrade blodkropparna ”släpper taget”, vilket leder till att alla blodkroppar svävar fritt i blodplasman.

  Läs mer om korallmineraler … klicka här

  Det innebär att syresättningen förbättras vilket doktor Otto Warburg visste var väsentligt för att förebygga och behandla cancer. Detta visste han redan på 1930-talet, kunskap som sopats under mattan.

  Detta är sannolikt en orsak till att doktor Erik Enby i många fall lyckas bättre än vår skattefinansierade cancervård (som verkar vara omedveten om detta samband). De vill tydligen inte lära nytt, de är inte ens nyfikna. Något som storligen förvånat både Erik Enby och Tullio Simoncini, att de inte ens vill se det som syns med blotta ögat.

  Svamp går att behandla, utan strålning och cytostatika. Men då faller ju läkemedelsindustrins nästa storsäljare, som just är cancermediciner (läs mer…).

  Svampväxt trivs bäst utan syre och i sur miljö, varför även lokal behandling med bikarbonat (som neutraliserar en sur miljö) har god effekt på svampväxt/cancer. Doktor Tullio Simoncini löser upp cancerceller på bara en vecka med hjälp av bikarbonat, dock tar efterbehandling längre tid (månader eller år). Observera att man inte kan påverka Ph i blodet genom att äta bikarbonat.

  Men dessa samband, insikter och resultat vill inte cancerforskningen eller cancervården höra talas om, trots att deras forskning (inriktad på läkemedel) står och stampar, och trots att behandlingsmetoderna ger svåra biverkningar och dåligt resultat (läs mer…). Varför störa en lönande Business? Ju fler med cancer, ju större anslag.

  Redan 1966 sa Otta Warburg på en konferens: Ingen kan i dag säga att man inte vet vad den främsta orsaken till cancer är. Tvärtom, det finns ingen sjukdom vars främsta orsak är mer känd, så att idag är okunnighet inte längre en ursäkt för att undvika åtgärder för att förebygga. Att förebygga cancer kommer snart, det finns det ingen tvekan om. Men hur länge prevention kommer att undvikas beror på hur länge falska profeter lyckas hämma tillämpningen av vetenskaplig kunskap inom cancerområdet.
  .

  .
  Under tiden måste miljontals män och kvinnor dö av cancer i onödan.

  – – –

  GIRO DI SVEZIA – LÖSNINGEN PÅ CANCERNS GÅTA?

  Kom själv till Partille (nära Göteborg) onsdagen den 23 april och lyssna på doktor Erik Enby och den italienska cancerläkaren Tullio Simoncini, som bägge, var och en på sitt håll, kommit fram till att cancer är en svampväxt, som trivs bäst i lugna vatten (dvs. när blodet klumpar sig och blodflödet hämmas).

  Läs mer … Giro di Svezia

  Var med om att skriva medicinhistoria, för detta öppnar upp för nya effektiva behandlingsmetoder.

  Beställ i god tid för att var säker på en biljett. En webbiljett fungerar också som en värdekupong den 23 april om man vill teckna medlemskap/prenumeration på 2000-Talets Vetenskap (på plats). Bättre än så blir det inte.

  Program … klicka här

  – – –

  DEN LÖNSAMMA OHÄLSAN – PARTILLE 24 APRIL

  Missa inte heller föreläsning om ”Den lönsamma ohälsan” dagen därpå i samma lokal, i samverkan med Diabetesorganisation i Sverige. Läs mer … klicka här (även här fungerar webbiljetten som en värdekupong).

  En föreläsning som förklarar varför ohälsan ökar och vad vi kan göra åt det. Även GMO behandlas, vår tids största hot mot mänskligheten, djur och miljön. Endast folket kan stoppa GMO, som man försöker smyga på oss, av ren girighet och dumhet.

Kommentera