Vi kan INTE ha EU-parlamentariker som säjer ”JA till GMO”

.

vi-kan-inte

Rösta 25 maj i EU-valet. Viktigare än du anar.

För mer information inför ”GMO-valet” … klicka här

ζ

GP FRIA ORD  – 26 mars 2012

kommentar

.
Miljön är inte bara en fråga

Ledaren i DN 24 mars 2014 hade en ovanligt dum slutrad:

”Miljön och klimatet är en viktig fråga, men knappast den enda.”

DN kommenterade alltså Naturskyddsföreningens rapport om de svenska EU-parlamentarikemas insatser för miljön 2009 – 2014 samt SVT:s rapportering av rapporten.

Ursäkta om jag rycker frasen ur sitt sammanhang, men som en person livs levande på jorden idag kan man bara inte säga så. Vår natur allt vi.har. Dör haver så dör vi. Blir marken obrukbar så svälter vi. Den här biten ska läsas med eftertryck:

EU-bordsflaggorJa det behövs experter inom alla områden – någon som jobbar med handelsavtal och någon med integreringsfrågor. Men miljön är inte kompromissbar. Ekologin som råder är vår förutsättning för att leva. Inte ekonomin. Inte sociologin.

Vi kan inte ha svenska EU-parlamentariker som bromsar utvecklingen mot en ekologisk hållbar värld!

Miljötänket borde genomsyra varje beslut mänskligheten fattar och inte endast behandlas som en separat fråga.

Så säg inte att miljön och klimatet är en fråga ”som alla andra”, För den är inte en fråga, den är ett faktum.

Arg yngre kvinna
med högre utbildning

ζ slut insändare ζ

Kommentarer

kor2

Homo-heidelbergensis

Många kloka tanker av ”Arg yngre kvinna”:

Miljön är inte kompromissbar.

Ekologin som råder är vår förutsättning för att leva.

Vi kan inte ha svenska EU-parlamentariker som bromsar utvecklingen mot en ekologisk hållbar värld!

ζ

Men vad sker just nu?

kelloggs_gmo

Just nu raseras  våra livsbetingelser i rasande takt, för att det kortsiktig blir lite billigare och för att t.ex. få till ett handelsavtal med USA.

Varje ”expert” agerar inom sitt ”expertområde” och ingen verkar ha grepp över helheten. Och vår miljö som utgör våra livsbetingelser har förvandlats till en fråga bland andra.

I själva verket handlar GMO om att ta makten över maten och därigenom ta makten över folken och att på köpet bli snuskigt rik. Våra politiker låter sig luras att spela med i spelet som gör att vårt jordbruk kommer att dö sotdöden och folket blir underordnat GMO-industrin som då bestämmer över vår mat.

Att GMO orsakar cancer och barnlöshet är inte ens en fråga. Mänsklig dumhet verkar var oändlig.

Spermie-blå-xDen stora frågan är om det går att återställa vår hälsa och fortplantningsförmåga när manipulerade gener väl har blandat sig med våra naturliga gener?

Svaret på den frågan är att det ser mörkt ut. Därför måste vi stoppa GMO NU!

Råttor som matades med GMO fick cancertumörer stora
som golfbollar och blev sterila på ett par, tre generationer.

Även hamstrar och grisar blir sterila när de äter GMO-mat.

De matades med samma majs och soja som amerikaner
idag äter och som de nu via handelsavtal vill påtvinga oss.

ζ

Våra förtroendevalda politiker lobbar i det tysta för GMO!

Hur tänker de?

Barometerns ledare 2008-10-08

Citat:

Starka företag inom biotekniken vill införa sina patenterade genetiskt förändrade växter. Utsädet ägs av företagen. De är förändrade för att tåla, vara resistenta, mot företagets egna bekämpningsmedel. De utlovar högre skördar och bättre miljö.

Genom att GM-grödorna är resistenta mot ogräsmedlen, används de oftare och i större doser i odlingarna. Enligt företagen kan inte andra växter bli resistenta mot ogräsgiftet glyfosat. Ogräsen blir resistenta och man måste då använda andra ogräsgifter som är mycket starkare.

Skördarna ökar de första åren, för att sedan minska avsevärt. Näringsinnehållet är även det sämre i dessa grödor. Smaken är betydligt sämre i grönsakerna. Odlarna varken kan eller får ta eget utsäde från GM-grödorna. Utsädespriserna höjs när man kontrollerar marknaden.

Eskil-Erlandsson-yvigEU och de svenska konsumenterna manipuleras just nu av bioteknikföretagens lobby i Bryssel.

Ivrigt påhejade av jordbruksminister Eskil Erlandsson (Centerpartiet), som menar att det är helt ofarligt att äta och odla GM-grödor.

Vi riskerar att få GM-soja i maten och i fodret till svenska ”närproducerade” livsmedel, kött och mjölk. Sojan importeras till Sverige redan idag som foder, från bland annat Sydamerika.

Det är en allvarlig manipulation mot konsumenterna att EU tillåter genmodifierat kraftfoder till djuren och att det svenska köttet och mjölken inte behöver märkas med GMO. Man har valt denna strategi, för att konsumenterna inte ska protestera.

ζ slut citat ζ

EU-valet 25 maj

vote-nej-till-GMO

25 maj röstar vi i EU-valet

Dagens politik

Det innebär således att vår egen landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) sedan minst 2008 har lobbat för GMO och man undrar för vems räkning?

Moms-across-America-March-to-label-GMOUSA. En majoritet av de amerikanska medborgarna vill inte ha GMO och 93 % vill att GMO-livsmedel ska ska märkas. Men GMO-företagen är mäktigare än folket och har effektivt lyckats blockera märkning, trots att USA’s president Barack Obama högtidligt lovade att införa GMO-märkning om han blev president.

GMO-industrin styr politiker och myndigheter.

Svenska folket vill inte ha GMO, varför det är viktigt att vi redan i EU-valet gör en kraftig markering genom att vi alla går och röstar på de partier som klart och tydligt tar avstånd från GMO, och som i akt och handling agerar mot GMO.

ζ

EU-valet 25 maj

Centerpartiet_logoNEJ eller JA till GMO är en fråga mellan LIV och DÖD. På köpet innebär det senare alternativet sotdöden för våra lantbrukare och med dem försvinner vårt GMO-fria alternativ.

Hur tänker landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C)?

folkpartiet-logga-text

FOLKPARTIET. Även folkpartiets första namn inför EU-valet Marit Paulsen är för GMO. Så har svarade hon nyligen på en utfrågning inför EU-valet. En eloge för att hon svarade, men svaret var tyvärr ett JA till GMO så det blir rött kort för Folkpartiet.

Fråga: Hej. Jag är påläst om GMO och det är inget jag vill ha i min/vår mat. Vad är din och ditt partis uppfattning? Är det något vi ska tillåta i Sverige/EU? Jobbar ni för eller emot?

Marit Paulsen (FP) svarar: Hej! Jag menar att vi måste skilja mellan tekniken och produkterna. Om vi med GMO menar de genmanipulerade grödor som finns på marknaden idag är de inget att jubla över. Jag vill att Europa tar tillbaka tekniken inkl. forskning f

rån främst USA, eftersom den rätt använd skulle kunna vara en lösning på problemet att vi måste höja matproduktionen med 70% på 30 år för att försörja jordens befolkning. Det är också viktigt att vi tar fram grödor och växter som är anpassade efter europeiska behov. Jag är som du förstår inte emot GMO-tekniken, men vi måste vara ytterst försiktiga med hur den används. Tekniken måste gagna klimatet, miljön och mänskligheten, inte bara öka vinsten hos de stora kemibolagen.

Moderaterna-nyaMODERATERNA. Christofer Fjellner – Europaparlamentariker (M) säger: ”Farligt stänga dörren till GMO”. Således rött kort för Moderaterna också.

KristdemokraternaKRISTDEMOKRATERNA. På deras webbsida står följande:

”GMO som teknik skapar både möjligheter och utmaningar. GMO kan exempelvis bidra till förädling av grödor som bättre tål ett förändrat klimat. Utifrån försiktighetsprincipen förespråkar Kristdemokraterna en restriktiv hållning till GMO och forskning kring de långsiktiga riskerna måste fortsätta och resultaten vara vägledande för beslut om tillståndsgivning.”

skjuta-sig-själv-fotenSåledes rött kort även här

Hela Alliansen verkar ha skjutit sig själva i foten vad gäller GMO och får rött kort i EU-valet.

Övriga partier då?

piratpartiet

PIRATPARTIET. De är emot patent på liv, men säger JA till GMO. Hur får de den ekvationen att gå ihop? De säger att man måste lita på myndigheterna, så det är dags att hala piratflaggan! Det blir rött kort även här.

Obs. Det kom ett glädjande E-mail strax innan EU-valet där Piratpartiet tar helt tar ställning mot GMO, se kommentar nedan. Piratpartiet är således med i matchen igen.

rött-kort-s

ζ

Sverigedemokraterna säger JA till GMO. Således rött kort även för för SD.

rött-kort-sζ

Socialdemokraterna

SOCIALDEMOKRATERNA. Även Socialdemokraterna säger JA till GMO i jordbruk och livsmedel.

Har alla blivit tokiga?

ζ

Vilket parti eller politiker finns kvar att rösta på?

f4 har gjort en förfrågan … klicka här … och skriv gärna på namninsamlingen.

De partier som klarade denna granskning placerar vi på den ”vita listan”, vilket innebär att de utifrån ett GMO-perspektiv är valbara:
.

Vänsterpartiet-logomiljöpartiet-logoEnhet-logoFi-logo

PARTIET DE FRIA LOGO

gm-milk.
Partiet De Fria
svarar också rätt på denna livsavgörande fråga, och hamnar på ”vita listan”.

De partier som säger ja till GMO får RÖTT KORT och får således inga röster hur bra de är än är för övrigt. Även Zlatan Ibrahimovic skulle åka av planen om han med uppsåt, grov oaktsamhet eller av ren dumhet allvarligt skulle skada någon.

Många politiska kartor kommer att ritas om, vilket för många är ett smärtsamt uppvaknande. Men att rösta på partier som öppnar upp EU och Sverige för GMO, det går bara inte. Det blir för många adjö till partier som tidigare legat en varmt om hjärtat. Dessa GMO-kramare får se till att göra ”en pudel” och komma igen nästa val, om de inte ska dö ”sotdöden”.

[Sotdöd används idag som metafor om institutioner, företag och diverse företeelser som tynar bort.]

Endast ett negativt valresultat kan få etablerade partiet att ändra kurs, så genom att placera dem på avbytarbänken (funderarbänken), så gör man faktiskt dem en tjänst och förhindrar ett fatalt misstag.

Det våras för mindre partier som verkar ha förstått vad GMO innebär.

ζ

Junilistan menar att GMO inte ska beslutas av EU. De ska avgöras av Sveriges riksdag.  Junilistan är ett tvärpolitiskt parti som bara ställer upp i valet till EU-parlamentet och tar inte ställning till frågor som ska behandlas i Sveriges riksdag. Däremot anser Junilistan att EU ska se till genom märkning att det framgår om produkterna på något sätt innehåller GMO så att konsumenterna kan undvika sådana om de så önskar. Det ska också vara en EU-regel att ursprungslandet anges på produkterna så att konsumenterna kan ta sina köpbeslut baserade på sin tillit till olika länders regelsystem och hur dessa efterlevs.

ζ

Gå och rösta – en chans som bara kommer vart femte år

Det är viktigt att rösta i EU-valet för annars har vi snart GMO på tallriken och i glaset utan att vi vet om det. Nästa tillfälle att rösta är om fem år och då är det för sent att stoppa GMO och vårt jordbruk har kanske redan dukat under. Då har vi skjutit oss själva i foten.
.

david suzuki -gmo

Lyssna på doktor David Suzuki … klicka här

ζ

7 svar på ”Vi kan INTE ha EU-parlamentariker som säjer ”JA till GMO””

 1. Genmajs skapar jättebråk i EU

  BRYSSEL. Genmodifierad majs leder till ännu ett jättebråk i EU. Trots att 19 länder med Frankrike i spetsen vill förbjuda odling förbereder EU-kommissionen ett ja och får stöd av Sverige.

  Läs mer … DN

  – – –

  Kommentar

  Frågan är berättigad: VAD TUSAN SYSSLAR VÅRA EU-LEDAMÖTER MED?

  Detta är ju ett förräderi mot svenska bönder, mot svenska folket och mot miljön. Det är också ett svek mot de länder inom EU som begriper bättre.

  Dessa vilsna EU-politiker måste vi rösta bort den 25 maj – om fem år är det för sent.

  Inte ens Monsanto serverar GMO-mat i sina egna matsalar, så dumma är de inte. De vet vad de gör.

 2. Spontan kommentar

  Gå in och läs på Kostdemokrati om GMO grödor. Rösta sedan endast på de EU-kandidater som säger :

  – NEJ TILL GMO I EU OCH I SVERIGE.

  Kom ihåg att det finns flera lobbyister som påverkar delegaterna än det finns delegater. Och efter ett par middagar med fina skaldjur och sprit röstar man nog med magen och inte med förståndet.

  När det gäller partierna och EU delegaterna och deras inställning till GMO, får man inte glömma att EU är en elefantkyrkogård dit man skickar folk som gjort sitt, men måste avtackas. Politikernas IQ motsvaras av medelvärdet av IQ på de som väljer dem. Det är förskräckande i sig.

  Om EU-kandidaterna får reda på att deras skattefria inkomster och fria resor kan hotas av att de inte röstar mot GMO så kommer dom snabbt som fanken att ställa in sig i ledet. Vi ska noga välja hur vi röstar.

  Nu ska dom ju också godkänna det extremt fetma bildande High Fructose Corn Syrup.Detta anses vara en bidragande orsak till alla feta,diabetiska barn i USA. Vill vi ha samma sörja till vårt land.

  Kräv EU-kandidaterna på besked!

  Man skulle från breda folkgrupper pressa på ICA, COOP med flera, att de deklarerar rakt ut att dom INTE kommer att saluföra GMO grödor. Då lönar det sig inte att ta hit dem.

  Tänk om STIG i ICA-reklamen skulle säga: ”Inom ICA-butikens dörrar kommer inga GMO produkter”. Då skulle de andra hänga med. De kunde oxo i butikerna hänga upp skyltar på vilka det står:

  – Jag kandiderar till Europaparlamentet och jag kommer att rösta emot allt införande av GMO produkter.

 3. HANDELSAVTAL HAR GJORT POLITIKER FARTBLINDA

  USA vill kunna exportera sina GMO-produkter och därför finns det med i handelsavtal. De vill också öppna upp för Monsanto även i Europa. Handelsavtal är en viktig fråga, men GMO handlar om LIV eller DÖD, och det kan vi inte kompromissa med.

  Dagens EU-delegater synes vara dåligt pålästa om GMO och det duger inte om man ska representera Sverige i EU-parlamentet. De ska också representera folkviljan och folket vill inte ha GMO (varför skulle de vilja det?). Hög tid att byta ut dagens EU-parlamentariker.

  Om vi gick ”man ur huse” och röstade bort EU-kramare (industrins nickedockor) den 25 maj så skulle marken gunga under partierna inför 14 september. Först då skulle de förstå att GMO är lika med att sitta med ”Svarte Petter” på valdagen. Då kanske vi lyckas stoppa GMO.

  Sprid gärna detta på sociala medier. Mer info kommer inom kort på Kostdemokrati.

  Vi har nu kompletterat inlägget ovan med de partier som man kan rösta på. Att rösta på GMO-krämare är för mig otänkbart, vilket har ritat om min politiska karta ordentligt. Dags att titta på andra partiers politik.

  En gång vart femte år har folket möjlighet att gå från ord till handling vad gäller EU-parlamentet. Missa inte detta tillfälle, gå och rösta den 25 maj. Det ger större effekt än tusen namninsamlingar.

  Tidigare har en hög placering på ett etablerat partis EU-lista varit ett säkert kort, eftersom folket slentrianmässigt röstar på samma parti decennium efter decennium. Idag är väljarna dock mer pålästa och en enda sakfråga kan innebära att hela partiet åker ut, om frågan har tillräcklig tyngd.

  GMO väger upp alla andra frågor, för vad är viktigare än livet?

 4. GMO – hotet mot livet. Föredrag med F. William Engdahl den 7 april i Göteborg och 9 april i Stockholm

  En av världens ledande experter på den verkliga agendan bakom spridningen av genetiskt modifierade organismer, F. William Engdahl, kommer nu äntligen till Sverige i april i år, (Göteborg 7 april och Stockholm 9 april).

  GMO-frågan har under de senaste åren vuxit till att bli kanske den viktigaste enskilda frågan för inte bara vår hälsa, utan också för vår framtida miljö och vårt framtida sätt att leva.

  Riskerna för oavsiktlig spridning av gm-grödor till icke gm-grödor, så kallad kontaminering, är i dag inte längre enbart teorier, utan en realitet. Vilka faror detta kan innebära för både växter, djur och människor, har påvisats flera gånger under det senaste halvåret i ett flertal djurstudier.

  Det som är speciellt med Engdahl är att han sätter in GMO-frågan i ett större perspektiv, både rumsligt och tidsligt. Engdahl visar i sin bok Hotet mot livet hur en liten sociopolitisk amerikansk elit har försökt etablera kontrollen över själva grunden för mänsklig överlevnad – införskaffandet av vårt dagliga bröd. Eller som den förre amerikanske utrikesministern Henry Kissinger förklarade i mitten av 1970-talet:

  ”Kontrollera livsmedlen, och du kan kontrollera människorna”.

  Läs mer … klicka här

 5. William Engdahl ger i boken ”Hotet mot livet” Anarchos förlag, en skarp genomlysning av vad GMO betyder och vilka som ligger bakom. Vi lever under ett mycket starkt hot mot själva Livet.

  William Engdahl håller 2 föredrag i Sverige, Göteborg 7/4 och Stockholm 9/4, för information och biljetter se:
  http://www.anarchos.se/index.php?route=product/category&path=62

  Detta är ett unikt tillfälle att verkligen lära sig vad som döljer sig i begreppet GMO!

  Lektor Pia Hellertz, Örebro, har skrivit en utförlig sammanfattning av boken, se:
  http://www.piahellertz.com/Hotet_mot_livet.pdf

  Inför det stundande EU-valet är det nödvändigt att ta ställning och kräva klart ställningstagande av partierna.

  Om alla mailar till sin lokal tidnings chefredaktör och tipsar om dessa föreläsningar och om boken, så hoppas jag att den allmänna debatten tar fart.

  Partierna måste få klart för sig att GMO är en super-viktig fråga och de måste lyssna på folket.

 6. LRF visar sitt rätta ansikte i GMO-frågan

  Det började med att LRF:s vice ordförande Thomas Magnusson i en debattartikel i LAND skrev att det är ”Dags att ompröva GMO-friheten” Han såg inga nackdelar med att odla GMO-grödor eller använda genmanipulerat foder till djuren.
  Nu har sveket mot Sveriges bönder och konsumenter fullbordas när LRF Mjölk tar ställning för GMO-foder i Sverige.
  Detta är ett fullkomligt dråpslag mot den hittillsvarande svenska linjen om LRF får med sig de branscher som har ingått en överenskommelse med GMO-förbud vid produktion av fläsk, nötkött, matfågel, ägg och mjölk.
  Tyvärr är jag inte helt överraskad. LRF Ungdom vars ledare både Timbro och Mc Donald har utbildat(läs hjärntvättat) har sedan ett par år tagit ställning för GMO och motionerat till LRF_stämman om ett slopat GMO-förbud.
  LRF är inte på minsta sätt representativ för jordbruket och landsbygden då styrelsen med några få undantag består av godsägare med stora djurfabriker och spannmålsodling på arealer som varierar från Magnussons 150 hektar åker till Carl Wachtmeisters 566 hektar och drygt drygt 1000 (ettusen)hektar skog. Medelarealen åker i Sverige är 40 hektar. För skog 40.
  Det är landsbygdens överklass som styr LRF i dag. Precis som alla andra gamla folkrörelser som bildat av solidaritet av småfolket har dessa inget som helst inflytande längre. Nu är det de som köper upp gårdar,avfolkar, spekulerar i fastigheter, aktier och fullkomligt struntar i att landsbygden avfolkas som har makten och kanalerna in till riksdag, regering och myndigheter.
  Det är också detta kapitalstarka skikt som är mycket mer direktörer än bönder som är representerat i EU och i internationella bondeorganisationer. Thomas Magnusson är t ex vice ordförande i den europeiska jordbrukskooperativens intresseorganisation, Cogeca. Inte konstigt att 80 procent av EU:s miljardbidrag till jordbruket går till de största jordägarna.
  LRF Ungdom är helt blinda för miljön och farorna med GMO. De driver på LRF för att säga ja till GMO på alla områden. Då är det bara alla vi som vill ha GMO-fria livsmedel som tillsammans med den majoritet bönder som är emot GMO i foder och i odling som kan sätta stopp för Monsanto och Co.
  Rune Lanestrand

  Nu är det kris!
  Alla bör maila LRF och kräva absolut GMO-frihet, enligt tidigare överenskommelse med GMO-förbud vid produktion av fläsk, nötkött, lammkött, matfågel, ägg och mjölk.

  De som inte tror att GMO är farligt, bör läsa boken ”Hotet mot livet” av William Engdahl.

Kommentera