”Fixing Dad” – ny film om att reversera diabetes

Bakgrund: Idag finns det mer än en miljon diabetiker och prediabetiker i Sverige – där högt och pendlande blodsocker ger svåra organskador.

Vi måste värna våra barn och äldre mot en sjuk vård som prioriterar läkemedelskonsumtion framför den bästa vården (”best practice”).

Läkare, sköterskor och dietister gör som de blivit lärda att göra – något annat törs de inte av rädsla för att äventyra sitt jobb, sin karriär och till och med sin legitimation.

Ansvariga politiker bara glider med likt ”badankor” och betalar okritiskt notan med skattemedel – något annat törs de inte av rädsla för att äventyra sin politiska karriär och sitt jobb.

Här väger patienternas intressen lätt.

Typiskt fotsår som leder till amputation för cirka 700 svenskar varje år – något som relativt enkelt kan förebyggas (men det vill inte sjukvården).

”Fixing Dad”

– ny film om att reversera sockersjuka (diabetes)

Typ 2-diabetes är en reversibel sjukdom, och här är en ny film som handlar om just det. Den handlar om Geoff, som var överviktig och hade resignerat inför en för tidig död, hans diabetes var så illa att han snart skulle behöva amputera sina fötter.

Då bestämde sig hans söner för att de var tvungna att rädda honom, och de gjorde en dokumentär av det hela, där bl.a. dr Aseem Malhotra medverkar. Det hela börjar med att de ändrar sin fars kost, och slänger ut alla dåliga kolhydrater. Han ändrar också sin livsstil på åtskilliga andra sätt.

Resultaten är fantastiska.

Den här filmen är för alla som har en släkting som är överviktig eller diabetiker och som går mot en för tidig död. Den visar vad som är möjligt. Det bästa är att det fungerar för de allra flesta diabetiker – som vågar prova att sluta äta det som skadar dem.

Källa: Kostdoktorn

Vill du reversera din egen diabetes typ två? … Kostdoktorn

TIPS

Med en strikt lågkolhydratkost kan nästintill ALLA diabetiker typ 2 bli diabetiker typ 0 (typ noll) och detta gäller även runt 40% av diabetiker typ 1 (de som har viss insulinproduktion kvar) – som också kan reversera sin diabetes (klara sig bra utan insulininjektioner). Men det talar sjukvården tyst om – trots att de därmed bryter mot Patientsäkerhetslagen.

Nedan en blodsockerkurva för en diabetiker typ 2 FÖRE enligt vårdens behandlingskoncept (högkolhydratkost och insulin) och EFTER med lågkolhydratkost (utan insulin). En högt och pendlande blodsocker leder in i ”naturalförloppet” – kontinuerlig försämring av hälsotillståndet som kräver alltmer sjukvård och som till slut leder till en förtidig död (40 % av patienterna har dött inom 5 år efter diagnos). Medan lågkolhydrat med en normalt blodsocker (lågt och stabilt) kan eliminera ökad risk för följdsjukdomar.

Blodsockerkurva för en diabetiker typ 2Livsmedelsverket, Socialstyrelsen och Sjukvården göder sjukdom med sjuka kostråd – och de struntar i lagen, vetenskap och beprövad erfarenhet.

Idag betalar varje arbetande svensk i snitt 90.000 skattekronor per år till sjukvården, som nu tillsammans med äldreomsorgen håller på att falla samman. Vården och myndigheterna kan inte själva ta sig ur det hörn som de själva målat in sig i – de behöver hjälp.

Genom att ta fighten mot diabetes så tar vi också fighten mot fetma, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar, demens, ögonsjukdomar, nervskador, cirkulationssjukdomar som ofta leder till amputation, med flera andra kost- och diabetesrelaterade sjukdomar. Trycket på sjukvården skulle minska markant. Nu måste vi ställa krav på att myndighetstjänstemän och vårdens ledare börjar göra sitt jobb och att de börjar följa lag – en politisk fråga.

Vården struntar i lag, vetenskap och beprövad erfarenhet.

Hur länge till ska etablerade politiker ducka inför sitt ansvar? – medan vården och folkhälsan kraschar. Hög tid för folket att rösta på kompetens i nästa val – rösta på politiker som förstår innebörden av ”best practice” och kostnadseffektivitet – och som har mod att göra något åt det.

Ett parti som förstått är Hälsopartiet som utmanar de etablerade partierna.

Hälsopartiet svarar även rätt på valfråga ett och två (medan de etablerade partierna gör bort sig)

Berättigad fråga

Hur kan ansvariga politiker okritiskt finansiera en myndighet (Livsmedelsverket – SLV) som ger ut kostråd som på bara 20 år trefaldigat diabetes och fördubblat fetman i Sverige? En ohälsoutveckling som nu hotar att krascha vården.

Så blir det när ”lekmän” får ansvaret för något som överstiger deras kompetens. Otroligt korkat med tanke på hur lätt det är att kurera diabetes och radikalt minska riskerna för följdsjukdomar.

Vansinne att våra myndigheter tillåts att ge ut sjuka kostråd – finansierat med skattemedel.

Har vi blivit tokiga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen