Dr Mats Reimer blev Årets Förvillare 2012

Årets Förvillare 2012

Barnpsykiatrikern Mats Reimer som också är kolumnist på Dagens Medicin nominerades och röstades av folket till Årets förvillare 2012. Motiveringen är att Reimer förespråkar amfetaminmedicinering av barn och ungdomar med diagnosen ”ADHD”. Reimer är även fått läkemedelsbolaget Shires förtroende att lansera amfetaminpreparatet, Vyvanse, på barnmarknaden i Europa.

Monopol på hälsa och på biverkningar

Mats Reimer är en flitig opinionsbildare och en tillgång för läkemedelsindustrin. Han bekämpar allt som kan tänkas reducera läkemedelsmarknaden, både personer och produkter. På samma gång promotar han utan att blinka traditionell behandling med läkemedel, även om den är verkningslös eller om den på sikt förvärrar sjukdomsbilden, och även om det är ett lagbrott. Mats Reimer verkar mena att läkemedelsindustrin har monopol på att behandla ohälsa.

Monopolet gäller även biverkningar (endast läkemedel får ge biverkningar, hur stora som helst). Om något annat medel, som gör folket friskare, skulle ge någon form av biverkning (som inte behöver vara stor), då skulle Mats Reimer sannolikt sätta kaffet i vrångstrupen (och kräva ett omedelbart försäljningsstopp), då läkemedel även har monopol på biverkningar.

En värdig vinnare av titeln ”Årets förvillare 2012″

Det som botar utan att vara ett registrerat läkemedel betraktar Mats Reimer som ”olagliga läkemedel” (eller som ”hokus pokus”). Hans ståndpunkt måste vara att endast registrerade läkemedel gör oss friska och allt annat ska bekämpas. Hur tänker Mats Reimer?

Varför bry sig om Mats Reimer? För att han är en så kallad ”auktoritet” som påverkar utvecklingen och således en person som kan orsaka stort onödigt mänskligt lidande och ofantliga samhällskostnader genom att leda oss i fel riktning, mot ohälsa. Därför måste vi bry oss om Dr Mats Reimer!

Förstår Mats Reimer att han bekämpar hälsa? Sannolikt inte, för man måste tro på det man gör för att bli trovärdig. Sannolikt tror han att det han gör är helt rätt och han är därför en tillgång för den industri som lever på ohälsa och som till varje pris vill ha bort det som konkurrerar med patenterade läkemedel eller som reducerar vårdmarknaden (dvs. det som gör oss friska).

Hur är det möjligt att inte se hela verkligheten och att blunda inför fantastiska resultat? Fenomenet kallas ”kognitiv dissonans” och är en av psykiatrins viktigaste upptäcker. Det märkliga är att man själv inte är medveten om det när man drabbas. Likasinnade inom VoF och representanter frän läkemedelsindustrin förstärker denna verklighetsfrämmande världsbild.

Mats Reimers är engagerade i lobbyorganisationen VoF (Vetenskap och Folkbildning) vars huvudsyfte synes vara att värna ”business as usual”. Således är de kost- och läkemedelsindustrins springschasar.

Här verkar ett mänskligt och märkligt fenomen – ”groupthink”. Vilket innebär att gruppen förstärker varandras världsbild så att den blir sann i deras ögon (även att jorden är platt skulle fungera).

Observera att ”kognitiv dissonans” och ”groupthink” är högst mänskliga och naturliga företeelser och de som drabbas är omedvetna om att ”de är ute i det blå”. Det kan vara klokt att vara vaksam och att då och då ifrågasätta sin egen världsbild (testa den mot de som påstår annorlunda), så att man inte själv plötsligt befinner sig i det blå, och bara ser och hör det man förväntar sig.

Etik

Mats Reimer har t.ex. anmält till Etikprövningsnämnden att man hade fräckheten att mäta utvecklingen av hjärt- och kärlhälsan vid övergång till lågkolhydratkost (ett positivt resultat dessutom). Det är nämligen läkemedelsindustrin som har monopol på hälso- och sjukvård, och på att mäta, synes Mats Reimer tycka.

Mats Reimer menar tydligen att det är oetiskt att bli frisk genom att äta riktig mat – när det finns läkemedel. Så agerar en hängiven ”LOBbare” (Ledande OpinionsBildare).

Vanligt sunt förnuft är annars att först ändra på en ohälsosam livsstil och därefter använda läkemedel om det behövs. Praktiskt taget alla verksamma läkemedel har biverkningar, medan vår artegna föda gör gott (utan biverkningar) och är gott.

Mats Reimer tycks mena att vi ska fortsätta med en ohälsosam livsstil (t.ex. äta mat som skapar ADHD-barn) och sedan medicinera mot symptom med narkotiska beroendeframkallande läkemedel. Att göra på annorlunda sätt synes enligt hans synsätt vara ”oetiskt”.

Okynnesanmälningar, till t.ex. etiska nämnder enligt ovan, orsakade extra arbete för myndigheter och för andra inblandade. I värsta fall lyckas Mats Reimer stoppa det som skulle haft en stor betydelse för folkhälsan, varför hans agerande bör tas på stort allvar.

Men att i studiesyfte skära sönder magen och tarmar på 90 barn och ungdomar mellan 13 och 18 år får inte Mats Reimer att reagera (läs mer … ICA-kuriren) och själv gör han reklam för narkotiska preparat till ungdomar med en ADHD-prognos.

Det verkar som om endast det som hotar vårdindustrins ”ego business” attackeras av Mats Reimer. Operations- och läkemedelsindustrin kan däremot hitta på vilka tokigheter som helst, utan att det rör Mats Reimer i ryggen.

Nu senast kritiserade Mats Reimer doktor Annika Dahlqvist för att hon talade om att kolloidalt silver har en bra effekt mot många besvär, vilket det bevisligen har av alla användarberättelser att döma (läs mer…).

Allt som botar och som inte är läkemedel är ”olagliga läkemedel”.

Läs vad Mats Reimer skriver på sin blogg:

”Fettdoktorn” Annika Dahlqvist gör reklam för olagligt läkemedel

Doktor Annika Dahlqvist har gjort mer för fler patienter än de flesta läkare och för att hon inte gör som alla andra blev hon av VoF utnämnde som årets förvillare 2009. En organisation som synes verka för att värna ”business as usual”.

Kolloidalt silver, ett billigt preparat som inte kan patenteras, utan några dokumenterade biverkningar har bevisligen hjälpt mot många åkommor, vilket självfallet inte Mats Reimer kan acceptera, då det inte är ett patenterat läkemedel.

Varför inte istället anmäla vanliga värktabletter, där det räcker med ett par askar för att slå ut levern för gott, som dödar 10 – 20 svenskar varje år och där tusentals måste söka akutvård varje år. De kunde ju åtminstone varna med en stor varningstext och inte smyga in varningen bland det finstilta. Någonting för Mats Reimer att ta tag i!

Ett gott råd

Tips till Mats Reimer: Läs doktor Sofie Hexebergs nya bok ”Bevisen : frisk med LCHF”. En hel bok med hur LCHF botar den ena sjukdomen efter den andra, kostförändringar som hjälp tiotusentals norrmän att bli friska och medicinfria, bara genom att äta riktigt mat. En bok som sannolikt skulle ge Mats Reimer mardrömmar, som helt raserar hans cirklar.

Mats Reimer silar mygg och sväljer kameler

Att uppskattningsvis 25 – 40% av sjukvårdens kostnader beror på felbehandling bekymrar inte Mats Reimers (läs mer…). Jakten inriktas på riktig mat och på kolloidalt silver som ännu inte verkat skada någon, inte ens vid kraftig överdosering under längre tider. De som simmar mot strömmen, som tänker utanför ”läkemedelsboxen” är också lovligt byte. Hur tänker Mats Reimer?

Mats Reimers energiska energiska arbete mot det som skulle kunna stärka folkhälsan är värt att ta på fullt allvar, det skadar enskilda medborgares möjligheter att bli friska och det skadar samhället i stort. Så länge han uppfattas av många som en auktoritet måste hans inlägg bemötas, men när han uppfattas av tillräckligt många som en ”läkemedelsagent”, då kan vi strunta i vad han tycker..

Räddningen?

Är kolloidalt silver räddningen när bakterier nu snabbt börjat utveckla resistens mot antibiotika?

Utan ny antibiotika är vi snart tillbaka på 1800-talet. Den rika världens hälsooptimism utmanas på ett allt kärvare sätt. Multiresistenta bakterier ökar konstant, och någon ny effektiv antibiotika har inte tagits fram sedan 1987. Redan idag dör 25000 européer, varav runt 250 svenskar, varje år till följd av multiresistenta bakterier. Kanske var tiden med antibiotika bara en kort fas i mänsklighetens historia.

Gonorré står snart utan bot. Utan nya fungerande antibiotika blir det snart omöjligt att behandla könssjukdomen gonorré. I Japan, Spanien och Frankrike har man redan påträffat starkt resistenta gonorrébakterier där man inte kunnat bota patienterna med vanlig antibiotika. Inom tio år kan gonorré vara det första exemplet på en infektion som inte går att behandla.

Bakterier och virus verkar dock inte kunna utveckla resistens mot kolloidalt silver, en enkel produkt som inte kan patenteras. Kan det vara därför som man försöker få bort produkten från marknaden? Med hjälp av bland annat doktor Mats Reimer.

Mineralkosttillskott

Tidigare såldes kolloidalt silver som ett mineralkosttillskott och på etiketten stod:

Användning: 2-6 teskedar dagligen (10-30 ml). Håll vätskan under tungan någon minut innan du sväljer den. Via blodkärlen i munnen förs det snabbt ut i blodet (med fördel kan man droppa i några droppar lime). Vad man INTE fick skriva var att kolloidalt silver dödar bakterier OCH virus (vilket inte penicillin gör).

EU krävde emellertid dyra och omfattande försök för att produkten skulle få fortsätta säljas som kosttillskott, varför den numera säljs som en vattenreningsprodukt och nu får man helt plötsligt tala om att den effektivt dödar bakterier, svampar, virus och encelliga protozoer av typen amöbor och plasmodium (malaria). Kolloidalt silver används bland annat i vattentankar för dricksvatten på fartyg.

Det går inte att bli särskilt rik på att sälja kolloidalt silver och produkten riskerar att förstöra marknaden för dyra patenterade läkemedel. Således måste den möjlighet bekämpas, synes doktor Mats Reimer tänka.

Eller hur tänker doktor Mats Reimer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen