Överraskande hälsorisker med fruktdiet

Artikeln i korthet

Ashton Kutcher avslöjas nyligen han lidit pankreas (bukspottskörtel) problem som beror på den efter en frukt diet som antogs inför att spela karaktären av Steve Jobs i den kommande filmen ”jobb.” Steve Jobs dog av cancer i bukspottskörteln under 2011.

Frukt är laddade med antioxidanter, vitaminer och mineraler, vilket är anledningen till att en liten mängd kan vara bra för friska människor. Men många fördelar uppnås genom att begränsa fruktintaget på grund av dess höga innehåll av fruktos.

Forskning tyder på att fruktos kan ha en särskilt stor inverkan på pankreascancer, eftersom pankreascancer celler har visat sig använda fruktos för celldelning, påskynda tillväxten och spridningen av cancern.

Som en allmän riktlinje, rekommenderar jag att begränsa din totala fruktos konsumtion till 25 gram fruktos per dag (max två frukter om dagen).

Om du lider av någon fruktos-relaterade hälsofrågor, såsom insulinresistens, metabola syndromet, hjärtsjukdomar, fetma eller cancer, skulle du vara klokt att begränsa din totala fruktos konsumtion till 15 gram fruktos per dag (max en frukt om dagen). Detta inkluderar fruktos från alla källor, inklusive hela frukter [obs. att det finns mycket fruktos i läsk, som helt bör undvikas].

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen