D3-vitamin effektivare än influensavaccin

Dr Jaan Suurküla startade en blogg 2009, efter att på nära håll följt den stora massvaccineringen i samband med svininfluensan. Han har själv en bakgrund som specialist i invärtesmedicin och ansvarade för vaccinering av utlandsresenärer vid ett svenskt storföretag.

Dr Suurküla har skrivit mycket om effekten av D3-vitamin i jämförelse med vaccinering. Han har gått igenom flera studier med D-vitamin och kommit fram till att intag av D-vitamin innebär ett betydligt större skydd mot virus, än vad en vaccinering gör.

Vidare, menar Jaan Suurküla att influensavaccinering bygger på en felaktig teori.

Citat från bloggen:

”Visserligen är det korrekt att injektion av avdödat eller försvagat virus stimulerar bildning av antikroppar mot viruset. Men det bildas inte rätt slags antikroppar för att effektivt motverka sjukdom.”

 

”Eftersom influensan inträder i kroppen via slemhinnorna behöver man aktivera slemhinneantikropparna för att stoppa infektion. Injektionsvaccinering aktiverar inte dessa utan stimulerar bildning av blodantikroppar. I slemhinnorna förökar viruset sig tusentals gånger och når först sedan blodet. Då har antalet ökat till många miljoner och därvid räcker inte blodantikropparna för att stoppa dem.”

Kommentar

“D-vitamin är effektivare än influensavaccin och framför allt helt säkert – utan biverkningar.”

Haken

Vi kan lägga lägga till att det är också mycket billigare än vaccin och vaccination och det är en hake. Det går ju inte att tjäna pengar på D-vitamin (går inte att ta patent på).

Den andra haken är att D-vitamin förebygger de flesta sjukdomar och det innebär en krympande marknad för vård- och läkemedelsindustrin. Således måste den av myndigheterna föreslagna doseringen reduceras till ett minimum och sedan gäller det att sätta tak på de preparat som säljs och helst varna för överdosering. Allra bäst är dock att tala tyst om alla fördelar.

Därför blir det inga kampanjer, ingen information och därför rekommenderar Livsmedelsverket en tiondel av den mängd D-vitamin som vi egentligen skulle behöva för att optimera vår hälsa. Allt enligt instruktioner från organisationer som styrs av kost- och läkemedelsindustrin, vilka försvarar sitt monopol och sina marknadsandelar.

Inget konstigt med att industrin vill tjäna pengar, men varför agerar Livsmedelsverket som om det vore deras spratteldocka? Det är inte förenligt med deras uppdragsbeskrivning. Svaret är att de behöver någon att stödja sig på, då de saknar egen forskning och lider brist på egna kunskaper. Då väljer de den stora starka industrin, för det känns säkrast så.

Därför måste Livsmedelsverket befrias från uppdraget att utfärda kostråd – de saknar helt enkelt kompetens och de är förledda att ge ut kostråd som sakta men säker sänker hela landet. Att följa Livsmedelsverkets kostråd är bokstavligen livsfarligt.

APPENDIX

En solig dag, mitt på dagen runt midsommar i Sverige, där ett mikrogram (µg) motsvarar 40 Internationella Enheter (IE eller IU), dvs;

  • 2 µg = 80 IE (Om man har heltäckande klädsel. Sjukdom drabbar lättare de som bär heltäckande klädsel, om man inte tar tillskott).
  • 500 µg = 20.000 IE (och det på bara en halvtimmas solning. Mindre om man är mörkhyad).
  • 250 µg = 10.000 IE.
  • 0 µg = 0 IE (våra äldre som inte kommer ur i solen).

Livsmedelsverket rekommenderar 400 IE per dag, medan seriösa forskare numera rekommenderar 4.000 IE eller mer per dag, för att uppnå optimal hälsa. Livsmedelsverket höjde nyligen sin rekommendation från 300 IE till 400 IE per dag för vuxna. Sannolikt en höjning ”under galgen”.

Vitaminet som egentligen är ett livsviktigt hormon

Solvitaminet är egentligen ett hormon som deltar i flera hundra olika processer i kroppen och hjärnan, som vi främst får från solen runt midsommar ± 2 månader, därefter är vi hänvisade till kosten som inte alls räcker till och då är det tillskott eller en resa till sydligare nejder och solande som gäller (ett par, tre gånger under vintern).

D-vitamin är fettlösligt och kan lagras i flera månader, men framåt december uppstår en bristsituation för svenskar, om de inte har fyllt på. Då ökar risken för sjukdomar som förkylningar, influensor och även depression. Framåt våren är D-vitaminnivån ännu lägre och då råkar många ut för vår-depression. Risken ökar också för mer allvarliga sjukdomar som cancer. Detta är helt onödigt då det är enkelt och billigt att åtgärda, men det talas det tyst om, för då skulle ju både vård- och läkemedelsindustrin få färre kunder. Och de är ju de som bestämmer idag, då ansvariga politiker lämnat walkover vad gäller sjukvård.

Alla som kan sin fysik vet vad som händer när det saknas motkraft, och när starka ekonomiska krafter strävar åt ett håll – vinstmaximering till varje pris. Det som händer är att folkhälsan och sjukvården kraschar och folkets livskvalitet sjunker som en sten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen