Konstgjorda sötningsmedel orsakar större viktökning än socker

”ASPARTAM HYLLAN” – Praktiskt taget alla tuggummi och pastiller innehåller aspartam som gör dig både sjuk och fet.

Konstgjorda sötningsmedel orsakar större viktökning än socker, avslöjar ännu en studie.

En nyligen genomförd studie fann att sackarin och aspartam orsaka större viktökning än socker, utan samband med kaloriintaget.

Forskning har upprepade gånger visat att konstgjorda sötningsmedel med lågt eller inget alls kaloriinnehåll kan stimulera aptiten, öka suget efter kolhydrater, och stimulera fettlagring och viktökning.

Vanligt socker gör att din kropp exakt kan fastställa att den har fått tillräckligt med kalorier, och därigenom aktivera mättnadssignalering. Utan kalorier, aktiveras din aptit av den söta smaken, och under tiden kroppen väntar på kalorierna ska komma, så upprätthålls förnimmelser av hunger.

Aspartam kan också orsaka viktökning eftersom fenylalanin och asparaginsyra – de två aminosyror som utgör 90 procent av aspartam – är kända för att snabbt stimulera frisättning av insulin och leptin, två hormoner som intimt är involverade med mättnad och fettlagring. Insulin och leptin är också de primära hormoner som reglerar din ämnesomsättning.

Kort sagt – Sötningsmedel triggar igång ett sug och en hunger efter just kolhydrater. Man äter mer och går upp i vikt. Ökar också cancerrisken.

Kommentar

Kanske står ”ZERO” för noll kunskap om vad drycker innehåller och dess effekt?

Diabetiker rekommenderas det de inte tål

Diabetiker och överviktiga rekommenderas att äta lightprodukter med sötningsmedel vilket gör att de blir feta. Tidigare inlägg visar att denna rekommendation också ökar risken för sjukdom, t.ex. cancer.

Återigen blir vi grundlurade – på vår hälsa

Tips

Läs tidigare inlägg genom att skriva in t.ex. aspartam eller sötningsmedel i sökrutan, eller annat av intresse, som t.ex. GMO eller Gastric Bypass.

Google

Om Du vill använda mer än ett sökbegrepp rekommenderas en Googlesökning som inleds med ”Kostdemokrati” som t.ex. ”Kostdemokrati Göran Petersson aspartam” eller ”Kostdemokrati Gunnar Lindgren kadmium”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen