Vart är vi på väg?

Vad innebär en viktoperation egentligen … Oskuret är bäst!

Alternativet

Minus 51 kilo med LCHF istället för Gastric Bypass!

LCHF, med professionell support, fungerar för praktiskt taget alla, utan några biverkningar alls. Men vården informerar inte om LCHF trots att de därmed bryter lag, de vill hellre genomföra en dyrbar operation med livslånga komplikationer.

Värnlösa ungdomar, svikna av politiker och föräldrar, är nu en växande kundkategori för vårdsektorn och läkemedelsindustrin.

Insikt

Journalisten som kom till insikt (såg resultatet med egna ögon), som sedan skrev en bok och öppnade en blogg om hur verkligheten ser ut, ur ett sant vetenskapligt perspektiv.

Ann Fernholm, vetenskapsjournalist:

Förskrivning av medicin, för psykiska besvär hos barn och ungdomar, har ökat med 88% på bara fem år!

Det fanns vid årsskiftet 2012/2013 1.919.206 barn och ungdomar mellan 0 – 17 år i Sverige. Det betyder att 3,2 % äter medicin för psykisk ohälsa, en elev per klass om 31 elever. Yngre barn äter knappt något alls.

Om vi istället fördelar de som tar medicin (60.900) enbart mot tonåringar 13-17 år (antal 529.577) så blir siffran 11,5%. Så sannolikt mår cirka 10% av våra tonåringar såpass dåligt att de kräver medicinering. Det betyder 3 i varje klass om 30 elever. Det har vi i längden inte råd med!

Detta är en kraftig signal att allt inte står rätt till. Vi kanske ska sluta servera och rekommendera en kost (tallriksmodellen) som just ger näringsbrist och obalanser, även i hjärnan. Medicinering i sin tur skapar andra obalanser, varför vi vi nu befinner oss på ett sluttande plan. Det är ungdomarna som ska betala pensionen framöver, på samma gång som antalet ålderspensionärer ökar kraftigt fram till år 2020.

Om vi inte lyckas hålla oss friska så kommer pensionen att störtdyka. Om vi dessutom inte blir konkurrenskraftiga på grund av dåliga skolresultat och ett sjukt folk, då hamnar jobben och pengarna någon annanstans.

Därför är arbetet med folkhälsan den bästa pensionsförsäkringen.

Allra värst det förstås för de ungdomar som far illa och för deras föräldrar och syskon.

MATS REIMERS OCH SHIRES JULKLAPP: RENT AMFETAMIN TILL BARNEN

Dr Mats Reimer blev Årets Förvillare 2012

Nu ger forskare, läkare och läkemedelsbolaget Shire barnen i Sverige en kraftigt beroendeframkallande julklapp: det första helt rena amfetaminet, Vyvanse.

I Sverige har den ”oberoende” kolumnisten i Dagens Medicin och barnläkaren Mats Reimer haft en avgörande roll i lanseringen. För att underlätta försäljningen har han fört en kampanj med temat ”skolhälsovård måste till stor del vara skolpsykiatri.”

Vad gör läkaren Mats Reimer när han inte promotar amfetamin till barn?

Jo, bl.a:

  • Mats Reimer kämpar för medicinsk diktatur.
  • Mats Reimer – en konspirationsteoretiker som söker tröst.

Årets förvillare … motivering

Dr Mats Reimer är också motståndare till att använda mat istället för läkemedel och har bland annat lämnat in en anmälan till etiska nämnden för att man mäter utvecklingen av hjärt- och kärlhälsan (mätningen sker med en arteriograf, med en blodtrycksmanschett på armen), parallellt med en kurs i LCHF .

Detta anser dr Mats Reimer vara så upprörande och oetiskt att han var tvungen att lämna in en anmälan. Att på försök Gastric Bypass operera 90 överviktiga barn och ungdomar är tydligen OK och att förskriva narkotika till ungdomar är det som nu engagerar dr Mats Reimer.

Hur tänker dr Mats Reimer?

Mats Reimer är med andra ord en företrädare för läkemedelsindustrin med access till bland annat Dagens Medicin och Läkartidningen, där han fritt kan framföra sina åsikter. Mats Reimer dyker upp när naturliga metoder hotar att konkurrera med traditionell skolmedicin.

Bengt Vessby

Dök upp gjorde gjorde också adjungerade professorn Bengt Vessby, avlönad av två margarinbolag, när margarin behövde försvaras (uppträdde som oberoende expert). Adjungerad professor Bengt Vessby utförde sitt uppdrag med stor entusiasm och än idag påtvingas skolbarn detta kemikalieprocessade industrifett – margarin.

Adjungerad professor. En professor som tillsätts med extern finansiering och som kan ha tjänstgöringstid på maximalt sex år. En adjungering baseras ofta på att högskolan får möjligheten att knyta till sig en expert som varit verksam inom näringslivet eller motsvarande, exempelvis vid ett forskningsinstitut eller forskningsavdelning vid ett företag. Den adjungerade professorn arbetar deltid på högskolan, med en tjänstgöringsgrad på mellan 20 och 50 procent, och övrig tid hos sin ordinarie arbetsgivare som fortsätter att stå för hela lönen. En adjungerad professor skall enligt Högskoleförordningen (24 §) sakkunniggranskas på samma sätt som ordinarie professorer, men tillsättningen av tjänsten är inte konkurrensutsatt eftersom det handlar om en bedömning av den aktuella individens eventuella professorskompetens.

Källa. Wikipedia

Nedan ett tänkbart fall för dr Mats Reimer att rycka ut på; att man kan äta sig frisk på naturlig riktig mat vilket hotar Mats Reimers lansering av amfetaminet, Vyvanse.

Om barnen äter riktig mat och utesluter skräpmat behövs inga narkotiska och beroendeframkallande mediciner, som bara är verksamma en kortare tid!

Alternativet till narkotika

Äntligen vaknar läkarkåren upp från både okunskap och penningbegäret och trotsar läkemedelsbolagens vinstintresse i bokstavssjukdomen ADHD som lindras av kostomläggning.

Ämnet har tagits upp på bloggar och många som har blivit hjälpta av råden har hört av sig och berättat att de funnit lindring för ALLA förekommande bokstavssjukdomar och även för Autism i flera fall.

Nedan ett exempel på bloggkommentar:

Hej!

Tack för länken i min blogg. Nu är jag desperat efter hjälp. Mitt äldsta barn som är 7 år har diagnos ADHD och högfungerande autism. Han svarar otroligt bra på glutenfri kost.

Gör framsteg varje vecka i en takt som vi inte trodde var möjlig. 🙂 Vi har ett läkarintyg om specialkost, så allt är frid och fröjd med honom. Hans lillebror däremot, snart 4 år, som vi är säkra på också har ADHD, svarar också fantastiskt bra på glutenfri-kost. T.o.m så bra att vi inte längre tycker han uppfyller ADHD-kriterierna! Vi vill ju bara att han ska må bra, och ser ingen anledning att utreda honom om detta med glutenfritt funkar.

Men nu kräver dagis ett läkarintyg av oss, som vi inte kan ge eftersom han inte har diagnos. Han är för liten för att utredas. Jag vet inte om det går att bevisa rent medicinskt kopplingen ADHD-gluten, dvs om man får några bristsymptom. Det är ju inte samma sak med brist, som att gluten inte bryts ner ordentligt och blir något ”morfinliknande”, som det sägs enligt teorierna.

Hur går jag tillväga? Vi bor i Skåne. Vet du någon läkare som är särskilt insatt i detta ämne, och tycker att föräldrarnas ord är bevis nog? Vad ska jag be läkarna testa annars? Om det ens går att testa?

Förresten så verkar maken ha blivit frisk från sin Crohns, sen han började med glutenfritt + mjölksyrabakterier. Själv kör jag gluten och mjölkfritt.

Mvh
Aspergermamma

Kostdiktatur råder i skolan

Att tvingas äta en kost som främjar diabetes, magsjukdomar, cancer, fetma och ADHD är tydligen lag, såvida man inte har religiösa skäl eller är vegetarian.

Vem har bestämt det?

Egentligen är det föräldrar och rektorn som bestämmer, redan idag, men detta vet inte alla om.

Konsekvens

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) är redan överbelagd.

  • 2 dec 2012 – BUP anpassar sig till ökat vårdbehov – Ökningen av neuropsykiatriska problem hos barn och unga gör att BUP måste möta de nya vårdbehoven på olika sätt. Det innebär bland annat att försöka hitta nya lösningar där resurserna används så effektivt som möjligt, skriver verksamhetschef Goran Delic.
  • 5 jan 2013 – Allt fler unga söker till Bup – Allt fler söker hjälp inom barn- och ungdomspsykiatrin. Framför allt är det personer med adhd och anorexia som vänder sig dit. Ökningen förklaras med större kunskap och att fler söker vård än att problemen har ökat.
  • 8 jan 2013 – ”Unga gör sig sjukare för att få hjälp” – Unga gör sig sjukare för att få en plats på BUP-akuten. Och vågar inte bli friska av rädsla för att bli övergivna.
  • 8 jan 2013 – ”Jag har nekats vård flera gånger” – Göteborg: Trots remiss från läkare blev Frida nekad på BUP-akuten gång på gång. ”De sa bara, det är fullt. Du får åka hem”, säger hon.
  • 8 jan 2013 – BUP är underdimensionerat – Knappt hade verksamhetschef påstått att ingen ännu behövt nekas vård på BUP-akuten förrän bevis på motsatsen började strömma in till GP. – Resurserna är begränsade. Vi måste göra medicinska prioriteringar, svarade Goran Delic. Att svårt sjuka…
  • 9 jan 2013 – Barn med psykiska besvär ska ha snabb hjälp – Barn ska inte hänvisas runt utan att få hjälp. Det högst rimligt att barn- och ungdomspsykiatrin får utökade resurser för att möta behovet från barn med svåra psykiska problem, skriver bland andra Kattis Ahlström, Bris.

Frustrerande att se denna utveckling, som nu också snabbt underminerar landstingens och kommunernas budgetar, när det finns ”enkla” och kostnadseffektiva lösningar som redan är godkända och prövade.

Det är prestige, fuskstudier, brist på styrning och ekonomiska särintressen som ligger bakom den galopperande ohälsan och de skenande sjukvårdskostnaderna.

Den extrema högkolhydratkosten (tallriksmodellen) producerar ADHD-barn som i allra högsta grad försvårar utbildningen för ALLA. Att först droga barnen med en extrem högkolhydratkost och sedan med narkotika, är exempel på destruktiv POLITIK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen