Vill man verkligen bota Ebola?

En obehaglig fråga

På Text-TV ikväll:

WHO diskuterar obeprövade ebola-kurer.

WHO anordnar ett möte i nästa vecka med etiska experter för att diskutera användandet av experimentella behandlingar av det dödliga ebolaviruset.

“Vi behöver vägledning från medicinska etiker om vad det ansvarsfulla är att göra”, säger WHOs assisterande generaldirektör Marie-Paule Kieny i ett uttalande, enligt Reuters.

Enligt nya siffror från WHO har antalet döda stigit till 932 sedan 45 personer avlidit under perioden 2-4 augusti. Antalet misstänkta fall är nu 1.711.

Studie på Ebola och silvernanopartiklar

Redan 2008 såg man i studier utförda av självaste DOD (Department of Defense) Defense Threat Reduction Agency i USA – att Ebolaviruset effektivt dödades av 10 ppm starkt kolloidalt silver.

Inte konstigt att EU förbjöd silver i kosttillskott 2010. Räddningen var att klassa om kolloidalt silver (KS) som vattendesinfektion, något som räddade produkten kvar på marknaden och som kommer väl till pass nu…

Så vad är problemet?

Så visst verkar det sedan en tid tillbaka finnas ett effektivt botemedel mot ebola, utan biverkningar. Som är billigt och enkelt att producera, så vad är problemet?

Problemet är att det inte går att patentera, det är billigt, så det går inte att tjäna STORA pengar på, och till råga på allt så verket det som om det fungerar. Om man lever på forskning, patenterbara läkemedel och ohälsa så är detta inte bra.

Därför försöker kommersiella särintressen, med stort inflytande på organisationer, myndigheter och politiker, att förbjuda kolloidalt silver. Endast en kunnig och massiv opinion kan rädda hälsan och rädda vården från att krascha.

Gissa vem som står för notan!

Pia Hellertz

Fil. doktor, socionom, styrelseledamot Humanism & kunskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen