Solskyddsmedel ÖKAR cancerrisken

23:46, 13 maj 2013 in Okategoriserad by Snabba Nyheter

Vitalt-vetande

Klicka på bilden ovan för att läsa artikeln eller klicka här…

ζ

“UVB-filtren i 1980-talets och i många av 1990-talets solkrämer gjorde alltså att vi slog ut kroppens egen varningssignal och vi kunde sola utan att bli illröda. Samtidigt utsatte vi oss för alldeles för stora doser av UVA. Solskyddskrämer kan i värsta fall ha ökar risken för malignt melanom (aggressiv hudcancer).”

ζ

solskydd-barn

ζ

“Samtidigt som försäljningen av solskydd har rakat i höjden har fallen av malignt melanom ökat (under de tio senaste åren med hela fyra procent per år).”

ζ

Tips

Klokast är att undvika solskyddskrämer och att sola med måtta är bara nyttigt. Mitt på dagen månaderna runt midsommar producerar kroppen runt 10.000 IE D-vitamin på bara en halvtimma, om man inte smörjer in sig. När man fått sin dos är det skugga och täckande klädsel som är bäst. Därtill slipper man kladdet och det blir billigare.
.

solskydd-no