Solskyddsmedel ÖKAR cancerrisken

Vitalt-vetande

Klicka på bilden ovan för att läsa artikeln eller klicka här…

ζ

“UVB-filtren i 1980-talets och i många av 1990-talets solkrämer gjorde alltså att vi slog ut kroppens egen varningssignal och vi kunde sola utan att bli illröda. Samtidigt utsatte vi oss för alldeles för stora doser av UVA. Solskyddskrämer kan i värsta fall ha ökar risken för malignt melanom (aggressiv hudcancer).”

ζ

solskydd-barn

ζ

“Samtidigt som försäljningen av solskydd har rakat i höjden har fallen av malignt melanom ökat (under de tio senaste åren med hela fyra procent per år).”

ζ

Tips

Klokast är att undvika solskyddskrämer och att sola med måtta är bara nyttigt. Mitt på dagen månaderna runt midsommar producerar kroppen runt 10.000 IE D-vitamin på bara en halvtimma, om man inte smörjer in sig. När man fått sin dos är det skugga och täckande klädsel som är bäst. Därtill slipper man kladdet och det blir billigare.
.

solskydd-no

15 svar på ”Solskyddsmedel ÖKAR cancerrisken”

  1. Hej Anny,

   Tack för påpekandet, som resulterat i en rättelse och ett förtydligande enligt ovan.

   Ännu värre än solskyddsprodukter är sannolikt kosmetiska produkter som används varje dag, som kan innehålla en uppsjö av farliga ingredienser som kemikalier och t.ex. nanopartiklar. Även de flesta hygienprodukter, som tvål och schampo, innehåller kemikalier som vi inte vill ha in i våra kroppar.

   Vad många inte tänker på är att det vi applicerar på huden, i de allra flesta fall, tas upp av kroppen. Så fungerar t.ex. nikotinplåster.

 1. SOLSKYDDSMEDEL ORSAKAR HUDCANCER

  94 % UVA + 6 % UVB = SOLLJUS

  Solkrämers skyddsfaktor anger skyddet mot UVB-strålning som gör oss röda och brända om vi solar för mycket (en varningssignal) – men det finns inget som anger om det finns något skydd mot UVA-strålning som är en starkt bidragande orsak till hudcancer.

  Solljus och solarier är våra största UV-källor (ultraviolett ljus) med olika spektrum av kortvågigt UVB respektive långvågigt UVA-ljus. I solljus finns cirka 6 % UVB-ljus, resten är UVA (94 %). I solarier är huvuddelen av UVA-typ (VETENSKAP & HÄLSA).

  – Så fungerar solskyddsmedel: Viktigt att skydda mot både UVA och UVB klicka här

  Det betyder att solkräm stänger av ”varningslampan” (att vi blir röda och brända om vi är ute för länge i solen) så att vi inte märker att UVA ger oss cancer. Ganska korkat att göra så med sig själv och sina barn.

  – Varje år drabbas 40.000 svenskar av hudcancerklicka här

  Nu kommer det nya kloka varningar för att smörja in sig med solskyddsprodukter:

  – ”Risken för malignt melanom ökar med solskydd” menar cancerforskareSvD

  – Forskare: Ändra felaktiga råd om solkrämSvD

  – – –

  TIPS

  Sola en halvtimma mitt på dagen för att fylla på med D-vitamin – sedan gäller skugga och täckande kläder under högsommaren. Använd inte solkrämer som förutom att skydda dåligt ofta innehåller cancerogena ämnen.

 2. Det innebär att brist på D-vitamin är lika farligt som rökning.
  Vad gör då våra myndighetstjänstemän?
  Jo de försöker begränsa tillgången till D-vitamin. Har de blivit tokiga?

  – Västerås stad stoppade försäljning av D-vitamin
  klicka här

  – Nu har handlaren startat motoffensiven ”Vitaminupproret”
  Kurera

  Dessa tjänstemän ska sättas på skolbänken och fram tills dess de förstår vad de gör ska de omplaceras på tjänster där de inte gör någon skada. Om inte detta sker bör chefen bytas ut.

  – MYNDIGHETSMISSBRUK I VÄSTERÅS – SOM UNDERMINERAR FOLKETS MÖJLIGHET ATT HÅLLA SIG FRISKA
  klicka här

 3. Hudcancerfallen fördubblade på femton år

  På femton år har antalet upptäckta fall av hudcancertypen malignt melanom ökat med nästan hundra procent – något som märks av på Sahlgrenskas hudklinik. – Vi drunknar i remisser här, säger John Paoli, överläkare och docent … GP

 4. Övertro på solkräm kan fördubbla risk för cancer

  Många smörjer både sig själva inför en dag i solen. Men solkrämerna ger ett förrädiskt skydd mot hudcancer, visar forskning på de solkrämsanvändare.

  Antalet fall av malignt melanom – den farligaste formen av hudcancer – ökar i allt snabbare takt, trots massiva informationskampanjer och en ökande försäljning av solkrämer. Nu varnar läkare för att många med solkrämernas hjälp tillbringar alldeles för många timmar i solen.

  Krämerna skyddar huden från att bli bränd, men det bildas fortfarande osynliga skador inuti cellerna, skador som i längden kan orsaka cancer.

  – Solkrämerna slår ut rodnaden som är en varningssignal för att vi har varit för länge i solen, och det kan förleda oss att vara ute en längre tid än vad vi klarar, säger Håkan Olsson, överläkare och professor i onkologi vid Lunds universitet.

  När han undersökte solvanorna hos flera hundra patienter som drabbats av malignt melanom, och jämförde med kontrollpersoner utan hudcancer, visade det sig att de som använde solkrämer hade en dubblerad risk för malignt melanom. Risken var nästan niofaldigad för dem som använde krämerna för att kunna tillbringa en längre tid i solen.

  Källa … SvD

  Läs mer … Ann Fernholm

 5. Från: Björn Hammarskjöld
  Skickat: den 13 juli 2017 12:09
  Till: info@addhealthmedia.com
  Ämne: Solsting

  Hej,

  Läste er info om solsting:

  ”Allt om solsting och värmeslag – lär dig symtomen vid solsting” …. DOKTORN

  Tyvärr är det ovetenskapligt bludder som ni har producerat. Solsting, värmeslag, natriumbrist, vattenförgiftning, cirkulationskollaps, eldaresjuka SIADH eller SISWI är alla synonymer på samma sjuka, vätske- och saltbalansrubbning som snabbt kan bli livshotande.

  Läs mer här … Saltbrist är dödligt!klicka här

  För närvarande måste er info innebära fara för annan
  och är upptaget i 3 kapitlet 9 § Brottsbalken.

  GÖR OM! GÖR RÄTT! och det omedelbart.

  Vänligen
  Björn Hammarskjöld
  Assisterande professor

 6. Solskydd & Cancer

  Hur solskyddsmedel orsakar cancer, inte solen!

  Direktöversatt artikel:

  ”Denna studie avslöjar den oroande sanning om solskyddsmedel:

  En ny studie har funnit att användandet av solskyddsmedel faktiskt är farligare än till hjälp.

  Din sommarsemester kan vara långt ifrån, men det är aldrig för tidigt att börja tänka på skydd för din hud.

  För många människor föreslår detta att de täcker sig i solskydd, vilka affärer marknadsföringsprojekt uppmuntras vid varje tur.

  Medan vi verkligen behöver skydd för att förhindra solbränna, blockerar solen är långt ifrån idealisk.

  Rik på vitamin D, erbjuder solen en mängd andra hälsofördelar, som består av, ovanligt nog, cancerförebyggande.

  Vi har lärt oss att frukta solen.

  Som ett resultat blöder vuxna och barn i ett bad av giftiga hormonförstörande kemikalier.

  Vetenskapen har länge avslöjat att exakt vad vi lägger på vår hud vindar upp i våra kroppar och snabbt.

  Många studier från hela världen har analyserat solskydd.

  Mer specifikt utvärderar dess aktiva ingredienser, och hur det genomtränger och suger upp i huden efter applicering.

  En studie genomförd vid Pharmacy på University of Manitoba, Kanada, som syftar till att utveckla en metod för mätning av typiska solskyddsmedel.

  Resultatet visade en betydande penetration av alla solskyddsmedel i huden, vilket innebär att alla dessa kemikalier kommer i flera vävnader i kroppen.

  Å andra sidan visade en undersökning som publicerades i miljöhälsoperspektiv en betydande minskning av hormonförstörande kemikalier som ofta upptäcks i individuella vårdprodukter efter att individer bytte till ”renare” produkter.

  Dessa kemikalier består av oxybenzon, triclosan, parabener, ftalater och mycket mer.

  Du kan lära dig mer om det och få tillgång till forskningsstudien här.

  Alla dessa ingredienser upptäcks i mest populära solskyddsmedel.

  Så, nästa fråga slutar vara, används komponenterna för att göra solskydd, som deltar i vårt blodomlopp, något att vara oroad över?

  Vetenskapen erbjöd oss ​​av de företag som dra nytta av försäljningen av solskyddsmedelstillstånd nr.

  Men nu har vi insett hur trovärdigt en sådan företagsfinansierad ”vetenskap” är .

  Det var inte så länge sedan att Johnson & Johnson fördömdes för att försiktigt sätta cancerframkallande talcumpulver på marknaden.

  Det är viktigt att överväga den här artikeln från Huffington Post med titeln ” Ursäkta mig, medan jag latar mitt barn i denna giftiga dödskräm .”

  Moder Sarah Kallies delar hur trött hon tycker om att leta efter dagens värld och göra det bästa för sina barn när allting överallt tycks döda oss.

  För varje köp köper hon sina barn, det finns vetenskap som informerar henne om att det är utmärkt å ena sidan och skadligt på den andra.

  Därför belyser hon hur förbryllande konsumentmarknaden har hamnat.

  Vi är överflödiga med en mängd information som skiljer sig från källa till källa, på en rad olika ämnen, vilket gör det svårt att göra de mest grundläggande alternativen utan att gissa oss själva.

  Vi vet att de många kemikalier som finns i solskyddsmedel är giftiga, och vi vet att vår hud suger upp vad vi lägger in i det.

  Nedan är några exempel på dessa kemikalier:

  Oxibenson:

  Detta kan i sanning vara den mest problematiska ingrediens som upptäcks i de flesta populära solskyddsmedel.

  Används sedan det framgångsrikt suger upp ultraviolett ljus, det är också tänkt att orsaka hormonavbrott och cellskador, vilket kan främja cancer.

  Miljön arbetsgruppen säger:

  Typiskt används i solskydd, genomtränger den kemiska oxybenzonen huden, går in i blodomloppet och imiterar östrogen i kroppen.

  Det kan aktivera allergiska reaktioner.

  Data är preliminära, men forskarstudier har faktiskt funnit en länk mellan högre koncentrationer av oxybenzon och hälsorisker.

  En forskningsstudie har faktiskt kopplat oxybenzon till endometrios hos äldre kvinnor; en annan fann att honor med högre nivåer av oxybenzon under hela graviditeten hade lägre födelsevikt döttrar.

  Det finns många andra studier där ute på denna kemikalie.

  Till exempel observerades en forskningsstudie som gjordes av Institutionen för klinisk och experimentell endokrinologi vid Göttingen i Göttingen i Tyskland. Regleringsresultatet på receptoruttryck för oxybenzon thaindicateste endokrin (hormon) störning.

  En studie av Institutet för Farmakologi och Toxikologi från Zürichs universitet identifierade att oxybenzon också kan simulera effekterna av östrogen i kroppen och främja tillväxten av cancerceller.

  Triggered av många studier, erkändes en undersökning av Queensland Cancer Fund Laboratories vid Queensland Institute of Medical Research i Australien betydelsen av systemisk absorption av solskyddsmedel.

  Forskare upptäckte att oxybenzon förhindrade celltillväxt och DNA-syntes och fördröjd cykelutveckling i det första av de fyra stadierna av cellcykeln.

  De bestämde att solblock utlöser mitokondriell spänning och förändringar i läkemedelsupptagning i speciella cellinjer.

  En forsknings studie , publicerad i Journal of Health Science vid National Institute of Health Sciences i Japan undersöker UV-stabilisatorer som används i livsmedelsförpackningar som plastingredienser.

  De upptäckte att vissa UV-stabilisatorer i solskyddsmedel har östrogenicitet i en MCF-7 bröstcancercellanalys tillsammans med en omogen rotteruterotrofisk analys.

  De utvärderade totalt 11 UV-stabilisatorer. 20 typer av bensofenoner testades med användning av samma analys för att visa sin östrogena aktivitet.

  Listan fortsätter.

  Retinylpalmitat (vitamin A-palmitat)

  En forsknings studie utförd av amerikanska stats forskare tyder på att retinylpalmitat, en typ av vitamin A kan påskynda utvecklingen av hudtumörer och sår när de appliceras på huden i förekomsten av solsken (NTP 2012).

  ”Retinylpalmitat väljs av centrumet för livsmedelssäkerhet och tillämpad näring för fototoxicitet och fotokarcinogenicitetsscreening baserat på den gradvis omfattande användningen av detta ämne i kosmetiska detaljhandelsartiklar för användning på solskyddad hud”, läser en rapport från oktober 2000 av National Toxicology Program.

  Som Dr Joseph Merocla förklarar, föreslår detta att solskyddsmedel faktiskt kan öka hastigheten vid vilken maligna celler etablerar och sprider hudcancer, eftersom de består av vitamin A och dess derivat, retinylpalmitat och retinol.

  Doft:

  Fragrance kan hänvisa till en mängd skadliga hormonförstörande kemikalier som diskuterats tidigare, som parabener, ftalater och artificiella muskler.

  Sol exponering kan skydda dig från cancer:

  Solen är inte så illa som den marknadsförs för att vara ändå.

  Företagen är oroliga för intäkter, inte människor, och säger att direkt solljus kan säkra mot cancer kommer inte att få oss att köpa solskyddsmedel.

  Vissa studier har gjort denna koppling och verifierar att rätt mängd direkt solljus kan skydda oss mot hudcancer.

  Så mycket som du förstår redan, behöver människor direkt exponering för solsken för D-vitamin.

  Solbränna är verkligen en fråga, och många forskningsprogram kopplar solbränna till cancerframkallande cancer.

  Men på grund av ett brett spektrum av faktorer, såsom kulturella förändringar och marknadsföringskampanjer, har vår hud blivit mindre resistent mot direkt solljus.

  Om du spenderar en stor del av din tid i solen, anpassar din hud till att bygga ett naturligt motstånd.

  Vi är naturligt utvecklade för att få solsken, och vi har vända om i detta avseende.

  Det finns alternativ för att skydda dig mot solbränna.

  Du kan köpa naturliga solskyddsmedel utan att skada kemikalier.

  Att ifrågasätta stora varumärkesannonser är avgörande för vår hälsa i dessa tider med informationsmedvetenhet.

  Endast 10% av alla cancerfall krediteras alla slags strålning, och UV är en liten del av det.

  När vi tänker på hudcancer vill vi omedelbart skylla på solen, men exakt vad med andra orsaker till hudcancer?

  Arsenik, upptäckt i ett antal saker vi konsumerar eller arbetar runt, bekämpningsmedel och läderberedningsmedel är alla orsaker till oro.

  Solskyddsmedel är en stor bidragsyter till giftiga ämnen i kroppen, som tas inom några sekunder efter appliceringen.

  Är det trivialt att veta vad du tar i din kropp?

  Vi bor nu i en kultur där vi fruktar solen, vilket är ironiskt med tanke på att det har utvecklat allt liv på jorden.

  Det är viktigt att komma ihåg att rädsla uppenbarligen manifesterar sig som verklighet.

  Solen har många hälsofördelar, så att använda naturliga föremål kommer att se till att du får dessa fördelar samtidigt som du och din hud är säkra.

  Friskare alternativ:

  När du handlar för solskyddsmedel, se till att du läser etiketterna och förhindrar att du köper solblock som innehåller farliga kemikalier.

  De kan vara svåra att hitta.

  En resa till en naturlig hälsoaffär kan emellertid vanligtvis vara tillräcklig.

  Försök hitta solskydd som består av zink och titan mineraler i stället för de aktiva ingredienserna som anges ovan.

  Kom ihåg att bästa solskydd är nyans och kläder.

  Det är inte nödvändigt att använda solskyddsmedel när du är ute i solen.

  Solskyddsmedel tillåter INTE kroppen att ta in något vitamin D från solsken.

  Så om du tänker på att vara ute under en kort tid, undvik solskyddsmedel och mata din kropp med D-vitamin för att hålla den frisk.

  Kokosolja har faktiskt uppenbarats för att ge en SPF på ca 8 när den gäller solsäkerhet.

  Denna information tyder på att det trots att försvaret är lågt hjälper det.

  Om du skulle applicera det typiskt skulle det inte bara använda solskydd, men det skulle hydratisera huden, vilket gör det mindre sårbart för bränning.

  Du kan också vilja försöka kombinera naturliga solskyddsmedel med kokosolja för försvar.

  För att göra detta, använd dagligen solstråle, använd naturligt solskydd och efter några timmar försök med att använda kokosnötolja för att komplettera det naturliga solblocket och hydrera huden.

  Har du försökt att använda kokosolja som solskyddsmedel tidigare?

  Eller använder du andra naturliga produkter?”

  I artikeln så finns en kort, användbar video med lite mer info och ytterligare alternativ.”

  How Sunscreen Causes Cancer, Not the Sunhttp://woked.co/sunscreen-causes-cancer-not-sun/

 7. Klipp från Facebook: En intressant artikel om Cancer & Solskydd.

  Stor studie: Cancer och solskyddsmyten exponerad!

  Direktöversatt artikel:

  ”Enligt en artikel i juni 2014 i The Independent (Storbritannien) fann en stor studie av forskare vid Karolinska Institutet att kvinnor som undviker sola under sommaren är dubbelt så sannolikt att dö som de som sola varje dag.

  Den epidemiologiska studien följde 30 000 kvinnor i över 20 år och ”visade att dödligheten var ungefär dubbelt hos kvinnor som undviker sol exponering jämfört med den högsta exponeringsgruppen.”

  Forskare drog slutsatsen att den konventionella dogmen, som rekommenderar att man undviker solen till varje pris och slår på solskyddsmedel för att minimera solens exponering, gör mer skada än det faktiska bra.

  Det beror på att total solnedgång kombinerat med solskyddsmedel effektivt blockerar kroppens förmåga att producera vitamin D3 från solens UVB-strålning, vilket är den absolut bästa formen av vitamin D.

  I USA ligger vitamin D-brist på epideminivåer. Ironiskt nog kan D-vitaminbrist leda till aggressiva former av hudcancer. En banbrytande 2011 studie publicerad i Cancer Prevention Research tyder på att optimala blodnivåer av D-vitamin ger skydd mot solbränna och hudcancer.

  Dessutom skyddar D-vitamin kroppen från sjukdomar som multipel skleros, rickets (hos unga), tuberkulos, inflammatorisk tarmsjukdom, typ 1-diabetes, inflammatorisk tarmsjukdom, reumatoid artrit, systemisk lupus erythematosus och Sjogrens syndrom.

  Enligt vitamin D-rådet rapporterade forskare vid University of Alabama i Birmingham nyligen att ”brist på sol exponering kan leda till kognitiv minskning över tiden”.

  En dissident dermatolog:
  Bernard Ackerman, MD, (avliden 2008) var en av världens främsta myndigheter när det gällde hudcancer och sol, solskydd och melanom hudcancer risker.

  Nedan finns Ackermans synpunkter utdragna från en artikel i New York Times (20 juli 2004) med titeln ”I BEG TO DIFFER; En hudläkare som inte är rädd för att sitta på stranden ”:

  Länken mellan melanom och sol exponering (dermatologins dogma) är okunnig. Det finns inget avgörande bevis för att solbrännskador leder till cancer. Det finns inget verkligt bevis på att solskyddsmedel skyddar mot melanom. Det finns inga bevis för att ökad exponering för solen ökar risken för melanom.

  En 2000 svensk studie drog slutsatsen att högre melanomhöjningar inträffade hos dem som använde solskydd mot de som inte gjorde det.

  Solskydd: Cancer-orsakar biohazards:
  Elizabeth Plourde, PhD, är en Kalifornienbaserad forskare som författade boken Sunscreens – Biohazard: Treat as Hazardous Waste , som i stor utsträckning dokumenterar de allvarliga livshotande farorna med solskydd, inte bara för människor utan också för miljön.

  Dr. Plourde ger bevis på att malignt melanom och alla andra hudcancer ökade signifikant med allmänt bruk av solskyddsmedel över en 30-årig period. Hon betonar att många solskyddsmedel innehåller kemikalier som är kända cancerframkallande ämnen och hormonförstörande kemikalier (EDC).

  Miljömässigt noterar hon: ”I områden där det har varit mycket exponering för ED [endokrinstörande] kemikalier har korall och andra havspopulationer avlidit och förekomsten av dubbelkönig fisk har stigit.”

  Dr Plourdes forskning på möss och solskyddsmedel visade också ökningar i både däggdjurs- och moderdödlighet samt reproduktiva problem i efterföljande generationer.

  Dessutom dokumenterar boken hur solskyddsmedel har förorenat våra vattenkällor, inklusive hav, floder och kommunalt dricksvatten. Ännu värre, testning visade att 97% av amerikanerna har solskyddsmedel i blodet!

  Dr. Plourdes bok har också ett kapitel om betydelsen av vitamin D3 på hälsan, och hon förklarar att den utbredda vitamin D3-bristen är kopplad till överanvändning av solskyddsmedel i kombination med solskydd i allmänhet.”

  Major Study: Cancer and Sunscreen Myth Exposedclick here

Kommentera