Brev till ansvariga politiker om min upplevelse av cancervård

Dagens nyliberala politiker talar sig alltid varma
för att öppen konkurrens är viktigt – men när det
gäller sjukvården så gäller tvärtom. Här tillämpas
ett strikt monopol på våra liv och skattepengar,
där resultat och kostnader inte spelar någon roll.

Hur tänker de då?.
.
ζ
.

Vi fick ett e-brev som vi gärna publicerar då det ger en informativ bild av cancervården i Sverige – en ”cancervård” som fungerar uruselt (som t.o.m. ORSAKAR cancer). Det är uppenbart att vården saknar kvalitetssäkring och att de INTE erbjuder ”best practice” (den bästa vården).

Vården är dåligt uppdaterade och det råder ett informellt förbud inom vården mot att rekommendera och använda naturliga icke patenterbara medel (det har läkemedelsindustrin bestämt). Vårdens läkare och sköterskor har heller ingen utbildning på hur kosten påverkar olika sjukdomsförlopp – vilket är högst anmärkningsvärt då näring är bland det viktigaste för att kurera kroniska sjukdomstillstånd.

Om vårdens behandlingskoncept av kroniska sjukdomar (som t.ex. cancer) hade varit utsatt för en sund konkurrens så hade de omedelbart gått i konkurs – men så länge skolmedicin har monopol på våra liv och skattepengar så kan de hålla på.

Vården lider av ett systemfel som inga pengar i världen kan rätta till.

Läkaren Henning Saupe (som nämns nedan i det öppna brevet) kastades ut från Sverige av Socialstyrelsen, men istället startade han en framgångsrik klinik i Tyskland. Och Vidarkliniken som också nämns vill politikerna lägga ner. Är det så vi medborgare vill ha det när vi eller någon närstående drabbas av cancer? Om inte – så måste vi byta politiker!

Detta är ett allvarligt systemfel som dagens ansvariga politiker blundar inför – varför de snarast bör väljas bort i nästa val september 2018 till förmån för kompetenta politiker och partier som t.ex. OmstartSverige (tidigare ”Hälsopartiet”) … www.omstartsverige.se

OmstartSverige verkar vara det enda parti som förstått problemet och som har lösningar på hur vi kan kurera vårdens SYSTEMFEL – och således det enda parti som kan rädda vården från den krasch som redan inletts.

Team Kostdemokrati

ζ

Brevet

Tisdagen 16 maj 12:42.

Hej,

Tack för mycket bra engagemang i viktiga samhällsfrågor!

Här kommer ett brev från mig som ni gärna får publicera om ni vill på er hemsida. Brevet ska enligt Anna Starbrinks registrator vara överlämnat till chefsläkaren för cancervården:

Brev till politiker.

Skickat till: SLL, Anna Starbrink (170515), Marie Ljungberg Schött (170515) Socialdepartementet, Annika Strandhäll (170515)

Hej,

nu kan jag inte hålla mig längre utan måste skriva till ansvarig politiker om min upplevelse av cancervård.

Jag fick en bröstcancerdiagnos fastställd i maj 2016 efter att jag på eget initiativ bokat tid för undersökning då jag hade känt en knöl i mitt bröst ett par månader. Jag togs emot på bröstcentrum där de erbjöd manuell undersökning av området kring bröstet, ultraljud, mammografi och biopsi. Det hela gick mycket smidigt och snabbt. Jag var skeptisk mot mammografi men övertalades att göra även denna.

Någon vecka senare, den 25 maj 2016, fick jag vid ett läkarbesök besked om att jag hade en cancerknöl i höger bröst. Hela min värld föll ihop. Min Pappa hade avlidit en månad tidigare i sviter av cancerbehandling vilket säkert medförde extra panikkänsla. Jag blev erbjuden samtal med avdelningens kurator måndagen därefter. Jag gick dit och lyssnade på henne. Hon var informativ och kändes kunnig på sitt område.

De första dagarna efter cancerbeskedet var jag panikslagen och rädd. Efter några dagar avtog paniken i takt med att jag själv började leta fram fakta. Mina funderingar kring den upplevelse jag haft har främst att göra med de läkare och sjuksköterskor jag mött på Karolinska Sjukhuset kontra den kunskap jag har skaffat mig under detta år. De avdelningar jag kommit i kontakt med är Bröstcentrum, Kirurgen och Onkologen.

I början av juni bokades jag in för operation för att ta bort cancertumörer och ev drabbade körtlar av kirurg Dr Jan Frisell som också hade lämnat meddelandet till mig tidigare att jag hade bröstcancer. Vetgirig som jag är så googlade jag på Jan och kom fram till att han var en erfaren och engagerad kirurg, så jag kände mig i trygga händer.

8:e juni rullades jag in på operation efter ett kort samtal med Jan just innan jag skulle opereras, där han berättade att han skulle ta bort tumören. Nu såhär i efterhand hade jag velat ha en diskussion angående mina lymfkörtlar då jag nu förstått hur viktiga dessa är för att bekämpa sjukdom i kroppen. Man opererade bort 13 stycken körtlar på mig. Den standardiserade metoden på Karolinska innebär att när den så kallade portvaktskörteln, den som är närmast tumören, är ”infekterad” av cancerceller så opererar man även bort 12 st friska körtlar i armhålan.

Jag hade velat diskutera detta med min kirurg för att själv ha chansen att besluta om dessa körtlar. Jag vet nu mer om körtlar i allmänhet och hur viktiga dessa är för att motverka sjukdom, däribland cancer, och för att minska risken för t.ex. ödem och även återfall av cancer.

Vid återbesök ca 8 juli då jag räknat med att jag och Dr Frisell skulle planera nästa steg av min behandling, cellgifterna, fick jag reda på att man inte tagit tillräckligt stort område runt cancertumören utan att jag måste opereras ytterligare en gång. Förkrossad över beskedet fick jag hämta mental styrka och ställa in mig på operation 4 dagar senare.

Jag var besviken över att jag inte fått besked långt tidigare eftersom läkarna vetat om detta ett par veckor och kunnat meddelat mig. Jag visste inte ens att det fanns en risk att behöva operera igen.

Vid min första operation övernattade jag på Karolinska. På morgonen kom en sköterska och frågade vad jag önskade till frukost. Jag önskar helst något med ägg, sa jag eller i alla fall något som är minimalt med socker/kolhydrater då jag har cancer. Sköterskan tittade lite underligt på mig men lovade att kolla upp om mina önskemål kunde uppfyllas.

Två kokta ägg kunde jag få som de skulle ”fixa” från en annan avdelning, men någon annan ”cancer diet” hade man inte. Konstigt, tänkte jag. Jag befann mig ju på ett av Sveriges universitetssjukhus som vill mena att man är bland de världsledande på cancerbehandling och i synnerhet bröstcancer…? Eller? Nåja, jag höll tillgodo med kaffe och två kokta ägg. De var ju trevliga i alla fall och jag hade en ”rumskompis” som jag pratade en del med.

Vid nästa operation hade jag med mig egen matsäck för att försäkra mig om att få i mig nyttigheter som min kropp så väl behövde efter operation och antibiotika. Avocado, ägg, nötter, mandel, vitaminer.

Vid mina möten med de olika läkarna har jag alltid ställt frågan: Vad kan jag själv göra för att min kropp ska läka bättre och orka med denna tuffa behandling? Ingen av läkarna har kunnat svara på den frågan mer än att de sagt att jag ska ”leva som vanligt”...vad är vanligt? Hur vet de om jag lever ”vanligt”..?

Vid det här laget hade jag beställt en del böcker om cancer och läst en hel del på nätet samt hittat TTAC (en amerikansk organisation) och fått klart för mig vilka namn, dieter, kurer och termer som återkommer i många avhandlingar och texter om cancer.

Inget av detta har jag hört talas om på Karolinska. På Karolinska finns däremot organisationer med koppling till läkemedelsbranschen representerade, t.ex. Rosa bandet, Amazona och Cancerfonden. Jag fick en del broschyrer i min hand när jag fick mitt cancerbesked. Även där finns endast företag kopplade till läkemedelsbranschen.

Operationen gick bra andra gången och allt läkte fint. Jag var pigg och kry och fortsatte att förkovra mig i det enorma ämnet, cancer, i väntan på cellgiftsbehandlingarna.

Den 18/8 åker jag in till Karolinska för besök hos Onkolog, Dr Salomon Tendler. Han ger mig information på 20 min angående min stundande cellgiftsbehandling och vilka biverkningar jag kan komma att få och meddelade mig samtidigt att jag nog inte kommer att träffa honom mer då han är engagerad i ett forskningsprojekt. Efter läkarbesöket blev jag presenterad för min ”kontaktsjuksköterska”, xxx xxx. Hon gick igenom den kommande behandlingen och vad jag skulle tänka på… jag hade fått en lång lista av läkemedel utskriven utifall att jag skulle drabbas av än den ena, än den andra biverkningen, alltifrån illamående, förstoppning, nedstämdhet, diarre… men inga tips förutom läkemedel… sedan fick jag en vårdplan där det stod en del. Bland annat kunde jag äta vitt bröd mot diarre….?

Vänta nu… jag har ju cancer och vitt bröd är ju som att äta socker vilket göder cancer…? När jag tog upp detta tittade sköterskan lite frågande på mig, för att sedan titta ner på vårplanen. ”Jag kan stryka den meningen, om du vill” sa hon.

Jag tror inte riktigt att jag kunde ta in allt just där och då, eftersom det gick upp för mig att det nu inte fanns någon återvändo. Jag gick hem gråtandes. Om jag hade vetat då det jag vet nu kanske jag hade valt en annan väg för min behandling?

Startdatum för min cellgiftsbehandling var 23/8. Jag åkte kommunalt till radiumhemmet då jag inte riktigt var säker på hur jag skulle må efteråt och om jag kunde köra bil. På radiumhemmet blev jag väl omhändertagen och placerad i en säng med droppställningen hängandes bredvid.

Personalen kommer och frågar om jag vill ha något att dricka. Även här serveras söta drycker…? Konstigt, tänkte jag, på en avdelning med bara cancerpatienter…?!

Efter och under cellgiftsbehandlingen förväntar jag mig att få alla möjliga tips och råd hur jag ska kunna stärka kroppen för att klara av all cytostatika på bästa sätt och hur jag efteråt ska avgifta kroppen och stärka mitt immunförsvar. Inte heller här har de läkare några råd att komma med. När jag letar kunskap i litteratur och på nätet hittar jag massvis med goda råd som bygger på fallstudier.

Vad ska vi med läkare till om de endast är till för att skriva ut läkemedel?

Jag och många med mig vill inte utsätta kroppen för syntetiska medel som ger biverkningar, utan föredrar naturliga ämnen utan biverkningar även om symtomen tar längre tid att läka på det sättet. Inte en endaste gång har någon av de sex läkarna som jag kommit i kontakt med pratat om orsaken till varför jag kan ha fått cancer eller om hur jag ska gå tillväga för att inte drabbas igen.

Här börjar mitt förtroende svikta rejält för behandlingen som erbjuds av sjukvården.

Läkare som jag haft kontakt med på Karolinska sjukhuset under min behandling av bröstcancer:

 • Jan Frisell – Kirurg
 • Helena Sackey – Kirurg
 • Salomon Tendler – Onkolog
 • Meis Omran – Onkolog
 • Louise Eriksson Bergman – Onkolog
 • Dr Tobias Lekberg – Onkolog (Ett av Tobias citat: ”Alla mediciner är naturliga”, ”du vill väl inte att vi ska hugga ner alla träd och växter på jorden för att göra mediciner…”)

Vid ett föredrag (www.amazona.se) som hölls 2014 av Dr Tobias Lekberg föreläser han om hur man kan förebygga för att slippa få tillbaka bröstcancer. Råden om hur man förebygger bröstcancer kokas ihop till dessa 5 punkter: Cytostatika, Strålbehandling, Antihormonell behandling, Antikroppsbehandling och Bisfosfonater.

Märk att inget naturligt preparat presenteras som inte är patenterat… inget D-vitamin, ingen motion, inga naturliga hälsosamma fetter, ingen livsstilsförändring….

I slutet på föredragen säger Dr Lekberg, ”Jag är lite osäker på om vi har låga doser med D-vitamin i den svenska befolkningen… det tror jag inte..? man ska inte överdosera, det vet man i alla fall”. Hans uttalande stämmer dåligt med verkligheten.

– – –

För att gå vidare i min process så har jag kontaktat en klinik i Tyskland som kan erbjuda en mer mångfacetterad vård där jag själv kan få välja den eller de behandlingar som känns bra för mig i samråd med legitimerad läkare. Tänk om jag hade kunnat få den hjälpen hemma i Sverige…

Jag bokade en två dagars resa till Arcadiakliniken i Tyskland. Jag hade konsulterat kliniken på telefon innan jag åkte så jag hade en grundplan. Första dagen fotades mina bröst med en sk thermografikamera som ”ser” om det finns någon pågående inflammation / värmeutveckling i området. Jag fick ”väl godkänt”! Läkaren kollade också snabbt mitt blod i ett mikroskop. Inga inflammationer. Ser så fint ut. jag fick även själv se mitt blod på skärm. Intressant och enkelt. Sköna besked. Imorgon blir det lite fler undersökningar, jodhalt bl.a. som är en viktig faktor för bröstcancer.

En ny universitetsstudie visar att broccoligroddar kan vara bland det bästa jag kan äta. Vilken tur att jag precis beställt hem en stor burk och har börjat grodda! Känner att jag är på rätt spår. Väldigt skönt att prata med en engagerad legitimerad läkare som har många års erfarenhet av cancerbehandling som är vetgirig och tar del av de allra senaste rönen.

Nästa dag fick jag lokalbehandling med hypertermi. Man ”hettar” upp det berörda området (bröst, körtlar) till 41-43 grader med hjälp av radiovågor. 400 watt! Samtidigt fick jag en hög dos, 50gram, C-vitamin intravenöst. Man ”lurar” cancercellerna att C-vitaminerna är glukos som de drar till sig som en magnet. C-vitamin och glukos är nästan identiskt uppbyggda därför ”lurar” man cancerceller. C-vitamin avger sedan syre i eventuella cancerceller och det klarar cancerceller inte av, utan dör.

Henning, läkaren har också gjort ett test där man ser eventuella brister på olika ämnen. Hur smidigt test som helst! Jag har låga halter av magnesium, kisel och jod. Jod är ett nyckelämne när det gäller bröstcancer har man kommit fram till på senare tid. Ska äta tillskott av det. Sedan har jag höga halter av aluminium i kroppen. Det är vanligt i vårt västerländska samhälle… ska försöka få ner halterna. Vi avslutade med ytterligare ett avancerat prov som ska skickas till labb där man kan se hur mycket cancerceller som tagit om hand av mina vita blodkroppar. Himmel och pannkaka så intressant alltsammans!

Jag har bestämt mig för att åka ner om ca ett halvår igen och följa upp. Det känns riktigt bra och tryggt. Jag är så glad att jag hittat Arcadia-PraxisKlinik. Synd att det inte finns möjlighet att få denna typ av vård hemma i Sverige och vansinnigt att läkemedel ska vara subventionerade men inte naturliga preparat som STÄRKER kroppen…?! Riktigt tröttsamt.

Vid ett samtal med en annan cancerpatient blev jag varse om att jag eventuellt kunde få tillgång till rehab som cancerpatient. Intressant, tänkte jag. Det skulle verkligen vara skönt efter all anspänning och alla jobbiga behandlingar med cellgift. Kroppen blir rätt så slut, för att inte tala om levern…

Vid läkarbesök inför eventuell strålbehandling frågade jag därmed om det stämde att jag kunde få tillgång till rehab. Jodå, det skulle Läkaren, Louise Eriksson, undersöka och i så fall skicka en ansökan om. Tack för det!

Jag fick beviljat 12 dagars onkologisk rehab och valde då att boka in mig på Vidarkliniken i Järna som var ett av alternativen på min lista. Vilket underbart ställe att komma till! Detta borde alla få uppleva! Fantastisk personal där man verkligen känner förtroende. Kunskapen sitter bokstavligen i väggarna på Vidarkliniken. Miljön och behandlingarna känns otroligt välgörande. Men DÅ fick jag veta att Stockholms landsting har sagt upp avtalet med Vidarkliniken!?

HUR tänker man?! Tröttsamt… VEM sitter och bestämmer det? Har dessa människor själva någonsin vart i behov av professionell hjälp? Hur fel får man göra som politiker egentligen?

Minimum det som alla inom sjukvården BORDE ge råd om till sina cancerpatienter, och som det finns outtömligt med forskningsunderlag att tillgå via böcker och internet om, för den som är intresserad är:

 • Nr 1. Minimera sockerkonsumtionen / Begränsa kolhydrater.
  .
 • Nr 2. Tillföra D-vitamin, och C-vitamin.
  .
 • Nr 3. Se till att konsumera bra giftfria, kallpressade fetter. Exempel Omega 3, Kokosolja, Linfröolja.

Övrigt att önska inom den närmaste tiden inom cancervården:

 • Thermografi – Ett billigt alternativ att upptäcka eventuell cancer på ett tidigt stadium till skillnad mot Mammografi som upptäcker cancer när den funnits ett antal år i kroppen. Thermografi kräver dock en mera noggrann uppföljning vilket blir mer kostsamt vad gäller personal. I längden tjänar man troligen på detta ändå eftersom tidig upptäckt av cancer inte kräver de kostsamma behandlingarna kirurgi, cellgift,strålning, medicinering.
  .
 • Hyperthermi – frekvensbehandling av cancertumörer som gör att de dör. Jag har förstått att det pågår studier vid chalmers universitet, men varför finns det inte på alla universitetssjukhus redan då detta finns som ett alternativ i våra grannländer och i övriga Europa?! Denna behandling ger inga biverkningar! Att som patient själv få möjlighet att välja mellan den skonsamma hyperthermin eller den brutala strålbehandlingen vore högst önskvärt!
  .
  Det är ett stort svek mot oss skattebetalare att man inte kan erbjuda ett större utbud av cancerbehandlingar och att läkarna på vårt största universitetssjukhus har så dålig kunskap i dessa frågor.
  Här borde utbildningsministern ta krafttag!
  .
  Framtida forskningsmedel bör fördelas annorlunda än de gör idag. Här bör tas med förebyggande forskning, dvs friskvård, forskning på orsak till sjukdom, inte endast symtom. Patentsystemet för läkemedel är förödande för oss patienter då vi ej får tillgång till något som helst läkemedel med naturliga ingredienser.
  .
  Jag fick utskrivet det godkända ”natur”läkemedlet Iscador på Vidarkliniken. Medlet ger inga biverkningar och det finns en uppsjö studier som påvisar positiva resultat mot cancer. Denna ”medicin” är INTE subventionerad… Varför? Staten och politiker bör ta ett större ansvar och jobba för befolkningens hälsa och inte låta sig styras av vinstgivande företag i hälsofrågor. Inom detta område finns så mycket kunskap att hämta, det gäller bara att öppna ögonen och vara intresserad.

Tack för att du tog dig tid att läsa ända hit. Jag är tacksam och hoppas att du fått ett litet uppvaknande vad gäller Sverige och vår cancervård.

Mvh
Christina


APPENDIX

Vidarkliniken – ”Ta ställning för mångfald inom det medicinska området”

”Regeringen måste ta ställning för ett samhälle med mångfald även inom det medicinska området, också för att den nya patientlagen på allvar ska ge patienterna valfrihet”, skriver läkaren Ursula Flatters.

Läs mer … NewsVoice


Henning Saupe rapporterar från Medizinische Woche – Europas största alternativmedicinska läkarstämma (2009) …

Det är ett känt faktum att legitimerade läkare i Sverige har stora problem när de vill använda alternativa terapier för att hjälpa sina patienter. I övriga Europa råder en öppnare attityd.

Henning Saupe rapporterade från den stora alternativmedicinska läkarkongressen i Tyskland där 5000 läkare varje år strålar samman för att utbyta erfarenheter. Men svenskarna lyste med sin frånvaro …

Se själv en föreläsning av Henning Saupe (på svenska) – med ”hemlig” fakta om cancer:

Efter 15 minuter (↑) presenteras en stor studie som visar att kemoterapi ökar 5-års överlevnad med endast 2,1 % respektive 2,3 %. Det betyder att 98 % går igenom en brutal cellgiftsbehandling till ingen nytta alls. I Sverige lägger vi alltså alla skattemedel på något som inte fungerar – på samma gång som vi motarbetar det som ger betydligt bättre resultat till ett lägre pris och utan biverkningar. Har vi blivit galna?

 • Läs mer (2000-Talets Vetenskap nr 1 2009 sid 6-8) … PDF
 • Häxjakten på Dr Saupe och Arkadiakliniken … klicka här

Kan cancer vara en svampväxt?

Efter att ha mikroskoperat blod och andra kroppsvätskor från sjuka patienter i många år, har Erik Enby kommit fram till att alla kroniska sjukdomar har samband med mikrobiologisk växt i kroppsvätskor och vävnader. Efter att ha hittat svampliknande växt i cancersjuka patienter har han börjat utforska teorin att cancer i själva verket är svamp.
Skulle denna teori stämma, skulle det innebära en revolutionerade syn på den behandling som cancerpatienter får idag. Och ny kunskap, kan vara hotfull mot ett stort etablissemang.

”Ny kunskap stör mer än folk egentligen
har en aning om”, säger Erik Enby.

Enby förlorade sin läkarlegitimation 2007, efter att ha botat cancer med alternativa behandlingsmetoder.

Se gärna biofilmen ”Läkaren som vägrade ge upp” … klicka här

ζ

Genombrott …

 • Genombrott för naturlig kontroll av hjärt- och kärlsjukdom … klicka här
 • Världsberömd hjärtkirurg talar ut om vad som egentligen orsakar hjärtsjukdom … klicka här
 • Genombrott för cellforskningen i kampen mot cancer … klicka här

Men varför bry sig?

Politikerna bryr sig inte! De får sin lön och varför bråka?

 • Kemoterapi ger mer cancer … klicka här
 • Cellgifter och strålning minskar tumörer, men stamcellerna består … klicka här
 • Kemoterapi orsakar cancertumörer … klicka här
 • Visste du att kemoterapi misslyckas till 97 procent? … klicka här

Varför bry sig?

Det är ju bara 60 000 svenskar som varje år får sin cancerdiagnos och snart drabbas varannan svensk av cancer (idag var tredje svensk). Det innebär klirr i kassan hos cancerindustrin – som dagens politiker inte vill bråka med (då är ju karriären spolierad efter politiken).

Cancer är business – fattar inte politikerna det?

Vad är det som är svårt att förstå?

Om man tar sig besväret och tittar på dokumentärserien The Truth about Cancer – a Global Quest så blir det solklart att cancer är business och allt som hotar denna affärsverksamhet bekämpas (med hjälp av våra egna myndigheter och politiker).

Första filmen i en serie om nio filmer:

När man sett dokumentärserien förstår man också att cancergåtan till stor del redan är löst – men det ska medborgarna absolut inte få reda på (då faller ju hela den kommersiella cancerindustrin ihop som ett korthus).

Ett vansinne som drabbar hela folket både mänskligt och ekonomiskt – som kommer att fortsätta tills vi byter ut de politiker som styr landet.

ζ

Exempel på hur förtroendevalda politiker och våra egna tjänstemän bekämpar alternativ till kemoterapi. Är de kapade?

Nyligen var det razzia på tre stycken GcMAF-laboratorium – samtidigt i UK, Frankrike och Holland.

En razzia som utfördes av våra egna ”demokratiska” rättsväsenden i respektive EU-land (som klart och tydligt visar vem som styr vården i länder inom EU).

Självklart stod det inget i media om detta (som också kontrolleras av läkemedelsindustrin). Även public service var dödstyst.

GcMAF – ett av världens mest potenta cancermedel

GcMAF är ”olönsamt” för läkemedelsindustrin då det ej går att patentera och dessutom skadas ju försäljningen av andra läkemedel mot biverkningar eftersom GcMAF inte ger biverkningar. Industrin förlorar också kunder när cancerpatienterna blir friska. Således måste GcMAF bort och man måste sätta ”munkavle” på de som kan något.

Har du någonsin hört talas om GcMAF?

Vet du att det är ett av världens mest potenta immunmedel och som har visat sig vara mycket verksamt på en rad olika sjukdomar inklusive cancer? David Noakes har till och med dokumenterat tillfrisknande från bukspottkörtelcancer i terminalskedet – vilket är en ytterst svår cancerform.

Det finns 120 vetenskapliga forskningsrapporter, av 200 forskare i åtta länder som har påvisat att GcMAF har en överlägsen immuneffekt. Men varför är det då så tyst om GcMAF?

Men varför bry sig? Cancer drabbar ju bara alla svenskar – direkt eller indirekt via en anhörig eller vän. Är det så vi svenskar tänker?

ζ

7 svar på ”Brev till ansvariga politiker om min upplevelse av cancervård”

 1. Min cancerresa … Svara Doktornhttp://www.svaradoktorn.se/425407360

  Ett utdrag:

  Här följer en mycket kort sammanfattning av en lång historia med många intressanta detaljer…

  I början av juni 2014 opererades jag för min cancer på den plats i landet som har den största erfarenheten och kunskapen om just min form av sjukdomen. Den drabbar endast drygt 100 män varje år, så erfarenheten generellt på våra sjukhus är begränsad. Därför har man valt att behandla dessa fall huvudsakligen på ett ställe i landet, där man alltså skall bygga upp en kunskapsbank, som kan komma alla patienter till del.

  Ett par veckor efter operationen fick jag beskedet att man hittat cancerceller i den lymfkörtel som opererats bort i höger ljumske – och att jag därför måste genomgå ytterligare en mycket omfattande operation, där man bl.a. skulle ta bort alla lymfkörtlar i ljumsken på höger sida. Men nu hade jag hunnit ”läsa på”, och trots intensiva övertalningsförsök vägrade jag. Läkaren förklarade att mina dagar nu var räknade. Man tog sin hand ifrån mig, och uppföljningen överlämnades till kirurgen på min hemort. Där kollades jag sedan med ultraljud var tredje månad, och vid varje tillfälle såg man förstorade lymfkörtlar i ljumskarna – dock omväxlande på höger och vänster sida.

  Redan efter att jag fått min diagnos och hunnit skaffa mig kunskaper, så hade jag lagt om min kost till närmast ”ketogen” sådan (mycket fett och minimalt med kolhydrater) …. http://www.svaradoktorn.se/425407360

  Är det klokt att alltid skära bort lymfkörtlar?

  Normala lymfkörtlarhttp://www.svaradoktorn.se/427029039/3903448/posting/

  Ett utdrag: Denna läkare var ärlig nog att erkänna, att hon aldrig hört talas om vare sig ketogen kost eller kolloidalt silver. Heder åt hennes ärlighet, men det är förstås gräsligt, att dagens läkare har så bristfälliga kunskaper om enkla kostinterventioner, som dramatiskt kan påverka vår hälsa – t.o.m. överlevnaden i cancer…

  Varför ta bort lymfknutorna, när de gör sitt jobb!http://www.svaradoktorn.se/427029039/4005596/posting/

  Ett utdrag:

  Nu funderar jag alltså så här:

  Man vet att lymfan är oerhört viktig för vårt immunförsvar, och att lymfocyterna (B-, T-, och NK-celler) i stor utsträckning sköter sitt jobb i våra lymfknutor. Där dödar t.ex. NK-cellerna de celler som inte signalerar att de är ”friska” (ej infekterade av virus celler bakterier) eller som är cancerogena. När de jobbar med detta blir lymfknutorna hårda och förstorade. Svullna lymfknutor är alltså tecken på infektion eller cancer – och på att immunförsvaret är aktivt.

  När det gäller infektioner av bakterier eller virus tycks läkarna inse detta, och de blir inte förvånade om de hittar bakterier eller virus i lymfknutorna. Om det däremot gäller cancer och man hittar cancerceller i en lymfknuta, så tycks läkarna direkt betrakta den som en metastas. Åtgärden blir då ofta att avlägsna aktuell lymfknuta – och ibland lymfkärl och lymfknutor i hela den aktuella regionen. Så opererar man alltså ofta bort hela lymfsystemet i armhålan hos kvinnor som drabbats av bröstcancer – och i ljumskarna hos män med penis- eller prostatacancer. Resultatet blir i båda fallen smärtsamma och handikappande ödem – förutom att man slår ut en synnerligen viktig del av immunförsvaret, vilket gör patienten mer mottaglig för infektioner av olika slag och ofta komplicerar sjukdomsbilden avsevärt, ibland med tragiska följder. I stället för att på olika sätt stärka immunförsvaret och hjälpa detta att ta hand om cancercellerna, så förstör man den möjligheten – och försöker i stället bekämpa cancern med cytostatika och strålning, vilket ytterligare bidrar till att skada immunförsvaret … http://www.svaradoktorn.se/427029039/4005596/posting/

  :

  Detta förefaller mig synnerligen märkligt. Och om man vore konsekvent, så skulle man väl också operera bort lymfknutor med virus eller bakterier i – för att bli av med dem. Men vad jag vet förekommer detta inte (lyckligtvis)…

  Alltså – sammanfattningsvis – är det smart att kirurgiskt avlägsna lymfknutorna, när de uppenbarligen fungerar adekvat?

 2. OPERATION MÖRKLÄGGNING HAR FUNGERAT OCH CANCERINDUSTRIN BLOMSTRAR

  Att väl fungerande metoder som botar cancer förföljs om de konkurrera med ”skolmedicin” är ingen nyhet. Det har också under decennier funnits väl fungerande metoder som kurerar cancer på ett skonsamt och kostnadseffektivt sätt (men de har alla stoppats och man har förföljt de som kunde något).

  Hur detta har gått till och vilka fantastiska metoder som sopats under mattan finns beskrivet i boken ”Överlista din cancer” som ALLA borde läsa – vårdpersonal, myndighetstjänstemän, politiker och vuxna medborgare (det gäller ju livet).

  Överlista din cancer : alternativa icke-toxiska behandlingar som fungerarbokus

 3. SVARET FRÅN POLITIKERNA

  Christina berättar:

  Nedanstående svar fick jag strax efter att jag skickat brevet.

  – – –

  Tack för ditt mejl till landstingsrådet Anna Starbrink.

  Du verkar ha satt dig in i hur det fungerar inom cancervården.

  ”Vi har överlämnat ditt mejl till chefsläkaren för cancervården och bett honom undersöka om han kan ge dig några ytterligare förklaringar om de frågar du har kring cancervården.

  Med vänliga hälsningar
  Mårten Wallenström
  Landstingsrådssekreterare”

  … och detta:

  ”Hej Christina,

  Tack för ditt utförliga mejl till ansvariga politiker i Landstinget, jag har fått i uppdrag att svara för Alliansen. Att få en cancerdiagnos och genomgå behandling måste vara en av de tuffaste sakerna man kan få vara med om i livet och hoppas att du nu mår bättre.

  Ditt brev är långt och du tar upp många saker. Jag ska försöka sammanfatta det som jag förstår är den viktigaste frågan i ditt mejl; och det är frågan om skolmedicin kontra alternativ medicin.

  Du undrar varför naturläkemedel inte subventioneras av skattepengar, samt varför landstinget på tjänstemannanivå valt att inte förlänga del av avtalet med Vidarkliniken som löpte ut nu i mars.

  När det gäller läkemedel subventioneras de som har tillräcklig evidens och genomgått för läkemedel internationellt överenskomna tester, samt genom Läkemedelsverket genomgått ordnat införande.

  När det gäller Vidarkliniken hade Stockholms läns landsting tre avtal med kliniken. Dessa omfattade husläkarverksamhet, planerad onkologisk rehabilitering samt rehabilitering och behandling med integrativmedicinska inslag. Beslutet om att inte förlänga avtalet gäller inom rehabilitering och behandling med integrativmedicinska inslag och är bestämt på tjänstemannanivå på hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Detta gäller från 2017-03-31.

  På landstingets hemsida kan du läsa mer om varför hälso- och sjukvårdsförvaltningen valt att inte förlänga avtalet http://www.sll.se/verksamhet/halsa-och-vard/nyheter-halsa-och-vard/2016/06/Ingen-forlangning-av-Vidarklinikens-rehab-avtal/ Där kan du även läsa den utvärdering som Helseplan gjort om Vidarkliniken och som ligger till grund för beslutet.

  Med vänlig hälsning
  Lisbeth Friman
  Landstingsrådssekreterare (KD)
  Sjukvårdsfrågor
  Landstingshuset, Hantverkarg. 45″

  … ett ganska så tafatt svar om du frågar mig.

  1. SVARET

   ”När det gäller läkemedel subventioneras de som har tillräcklig evidens och genomgått för läkemedel internationellt överenskomna tester, samt genom Läkemedelsverket genomgått ordnat införande.”

   ”Beslutet om att inte förlänga avtalet gäller inom rehabilitering och behandling med integrativmedicinska inslag och är bestämt på tjänstemannanivå på hälso- och sjukvårdsförvaltningen.”

   – – –

   KOMMENTAR

   Det är läkemedelsindustrin som dikterat vilka ”för läkemedel internationellt överenskomna tester” som ska gälla. Det är som ett gigantisk monopolspel där de har skrivit spelreglerna och där de har tolkningsföreträde.

   Folket står för notan som uträknat i snitt är 180.000 kronor per år för ett hushåll där två arbetar. För vad? En kölapp? Sedan erbjuds cellgifter som i studier misslyckas till 97 %. Så kan vi inte hålla på – då kraschar vi ju.

   – – –

   EVIDENS

   Det är vården som saknar evidens för det de sysslar med (så de kastar sten när själva de sitter i ett glashus).

   30–40 procent av vården sker inte i enlighet med aktuell vetenskaplig evidens! klicka här

   Mer än hälften av sjukvårdens metoder saknar vetenskapliga bevisklicka här

   Kallar de 97 % misslyckande vad gäller kemoterapi för en ”evidensbaserad” behandlingsmetod? … klicka här

   Visste du att man kan upprepa en ”evidens”-studie hur många gånger som helst och sedan välja ut de som ”lyckas”.

   Skojares och svindlares bransch klicka här

   Visste du att …

   De flesta nya läkemedel måste visa sig mer effektiva än placebo i minst två tester. Först ett lyckat test, och sen ett till för säkerhets skull – antar vi i vår oskuld. Men så går det inte till. Bolagen har lov att testa allt vad de orkar, tills de kan visa upp två där medicinen klår placebo – som när en roulettspelare satsar på rött ända tills rött kommer upp.

   De bägge lyckade testen figurerar sedan i reklam och i facktidskrifter, medan de där drogen visat sig overksam eller skadlig syltas i arkiven, och sällan hörs av mer.

   – – –

   SVERIGE – ”SISTA SOVJETSTATEN”

   Sverige är sannolikt unikt med att det räcker med ”integrativmedicinska inslag” för att dra in alla skattemedel – som ”skolmedicin” har monopol på. Vem tusan har bestämt det?

   Medan Europa i övrigt mer och mer integrerar integrativ medicin i den offentliga vården för att det fungerar – så backar Sverige in i framtiden.

   Smakprov nedan på Integrativ Medicin där skolmedicin bara är en ”pusselbit” – men inte i Sverige där politikerna bestämt att ALLA skattepengar ska gå till endast skolmedicin. Politikerna t.o.m. aktivt bekämpar allt som hotar detta monopol. Det ligger inte i folkets intresse att berövas sin hälsofrihet och det är inget som folket bestämt.

   Framtidens sjukvård utvecklas utanför Sverige medan vi alltmer riskerar att räknas som ”den sista Sovjetstaten” när det gäller sjukvård … klicka här

   Om detta är vad vi önskar behöver vi inte göra någonting och det finns många partier att rösta på (samma skrot och korn). Om vi önskar HälsoFrihet så måste folket byta politiker september 2018 och OmstartSverige har ett program för hur vi ska lösa de systemfel som drabbat sjukvården (dvs. hur vi ska RÄDDA VÅRDEN).

   OmstartSverigehttp://www.omstartsverige.se

 4. CHEMOTHERAPY GENOCIDE

  ”95% would rather die than think.” ~ GB Shaw

  ”To sell chemotherapy as a ’therapy’ is most likely the biggest deceit in the history of medicine. Whoever masterminded this chemo-torture deserves a monument in hell.”—-Dr. Hamer

  Read more … click here

Kommentera