Bikarbonat (bakpulver) mot förkylning och cancer, samt C-vitamin mot hjärtsjukdom.

bakpulver

Bikarbonat-DrFinns i Livsmedelsaffären, på bakhyllan..
.

.

Bikarbonat (bakpulver) mot förkylning och cancer

 • Bikarbonat botade min svåra hosta. Läs mer … NEWSVOICE

 • Bakpulver mot cancer! Läs mer … Sanna Ehdin

ph-scale-baking-soda

Bikarbonat (bakpulver) kallas ibland för ”fattig mans cancermedicin” – inte för att det saknar effekt, utan för att det är billigt.

Bikarbonat reducerar försurning i blodet, hjälper till att återställa syra-bas balansen.

Kan det vara så att cancer/svampar kräver surt och gärna sött blod för att växa och frodas?

Erik-EnbyDoktor Erik Enby: Cancer är svamp

Är det detta doktor Erik Enby funnit och forskat på? Lyssna här… och en presentation av hans bok här…

frågetecken2Varför är inte etablerade forskarna och vården intresserade av nya välgrundade forskningsresultat? De verkar ju själva kört in i en återvändsgränd. De synes värna ”business as usual” och nya rön riskerar att störa verksamhetens lönsamhet.

Tänk om … de har haft fel under tre decennier!

Hur mycket har det kostat och hur många liv har då gått till spillo ,i onödan?

sek-dollar-money-bagOrsaken till oviljan att ens försöka finna enkla och billiga botemedel, som inte är patenterbara läkemedel och som inte innebär en generös forskningsbudget, är kanske att cancerforskning och cancervård idag är en mycket lönsam industri, som växer i takt med att antal cancerpatienter ökar.

Galenskaparna har fångat industriella särintressen och verkligheten som den är, på ett mycket träffande och underhållande sätt. Bara byt ut ordet ”förkylning” mot ”cancer”.

ζ

Tandborstning

Förr i tiden använde många vanligt salt att borsta tänderna med.

Bikarbonat kan man också lägga på tandborsten, istället för fluortandkräm. Precis som salt och många av dagens tandkrämer har bikarbonat en mild slipeffekt som hjälper till att avlägsna plack och tandsten. Nyttigt istället för giftigt, läs mer … Har Du läst vad som står finstilt på Dina barns fluortandkräm?

All borstning sliter lite på emaljen så borsta med förstånd. Den allmänna rekommendationen att borsta två minuter, två gånger om dagen, gäller fortfarande. Överdrivet borstande kan ha motsatt effekt. Bäst är att undvika att äta och dricka hela tiden (drick vatten), undvik socker och kolhydrater. LCHF har god effekt på tandhälsan.

ζ

Juice fräter

JuiceTänk på att juice är surt och frätande (se pH-värde på bild ovan) som gör emaljen i någon mån mjuk och känslig för mekanisk berabetning, varför man bör avvakta att borsta tänderna timman efter att ha druckit juice. Men vem har tid med det på morgonen?

 • Juice fräter mer på tänderna än läskSVT
  .
  Nu har forskare hittat ett nytt hot mot våra tänder: Sura drycker med ett PH-värde under 5,5. I gruppen finns de drycker som vanligtvis anses vara skadliga för tänderna, som till exempel läsk.Men enligt experimentet ger till exempel juice och sportdryck ännu större skada.
  .
 • Juice farligare för tänderna än colaSvD
  .
  Juice fräter mer på tänderna än Coca-Cola. Det visar SvD:s experiment tillsammans med Karolinska institutet om hur sura drycker påverkar våra tänder. Medan karies har minskat kraftigt de senaste årtiondena har frätskador seglat upp som en ny folksjukdom.

Lösningen är att borsta tänderna INNAN frukost. Då blir tänderna rena och nattens bakterier göds inte av socker från frukosten. Sedan kan man bara skölja munnen med vatten efter frukosten.

ζ

C-vitamin

C-vitamin är bra, men fruktosen i juicen bör vi inte dricka för mycket av. Lösningen är att nöja sig med ett litet glas juice som man spetsar med ett kryddmått askorbinsyra (C-vitamin) vilket motsvara ett gram C-vitamin, lika mycket som det finns i tre liter apelsinjuice! Många tycker också att juicen blir godare med askorbinsyra. Finns i kryddhyllan, t.ex. en en påse med 35 gram från Santa Maria för 10 – 15 kronor.

Askorbinsyra-Santa-Maria

35 gram Askorbinsyra (C-vitamin)

Diabetiker och sockerberoende kan istället lösa upp ett kryddmått askorbinsyra i ett glas kallt vatten till frukosten. Smakar som citronvatten. Med askorbinsyra som C-vitamintillskott slipper man alla tillsatser som finns i C-vitamin-brustabletter och det blir billigt.
.

Varför-djur-inte-får-hjärtattacker.
Enligt hjärtforskaren Matthias Rath (och enligt nobelpristagaren Linus Pauling) bör vi få i oss minst 600 mg C-vitamin per dag (0,6 gram), Läkare, forskare och författare till boken … Varför djur inte får hjärtattacker, men människor dör av dem (men dessa forskningsresultat mörkas).

ζ

Livsmedelsverket (SLV)

Livsmedelsverkets rekommenderade dagbehov är enligt följande (dagsbehovet av C-vitamin varierar med bl.a. ålder och kön):

 • Livsmedelsverket_hög_logoVuxna behöver 75 milligram
 • Gravida behöver 85 milligram
 • Ammande behöver 100 milligram

SLV´s råd må förebygga skörbjugg, men om man vill förebygga hjärt- och kärlsjukdom ligger SLV en tiopotens fel, fast de försöker framställa det som vetenskap med differentierade mängder för olika folkgrupper. Siffror som sannolikt röstats fram med handuppräckning.

budcykel-BigPharmaLivsmedelsverket utför industrins ärenden

Många seriösa och oberoende forskare och vetenskapsmän menar att optimala nivåer ligger på ett par gram C-vitamin om dagen., medan SLV rekommendera vuxna 0,075 gram. Ett verk som blivit kost- och läkemedelsindustrins postkontor, som okritiskt vidarebefordrar de kostråd som industrins lobbyorganisationer utarbetar. SLV kan liknas vid industrins springschasar.

.
Team KOSTDEMOKRATI

Programförklaring ... läs mer..

ζ

Se även (klicka på löpsedel)

3 svar på ”Bikarbonat (bakpulver) mot förkylning och cancer, samt C-vitamin mot hjärtsjukdom.”


 1. Dr Mark Pagel

  Baking Soda Cancer Studies and pH Medicine

  Googleöversättning här…

  – – –


  Dr. Tullio Simoncini

  Citat:

  Dr. Tullio Simoncini var den första att upptäcka Candida albicans (en svamp) som orsak till cancer (elakartad tumör). Efter år av forskning, kunde han utveckla en egen behandling med natriumbikarbonat för att behandla Candida albicans cancersjukdomar. Denna behandling, som kallas ”Simoncini Protocol”, har snabbt vunnit ryktbarhet genom det talade ordet från från cancerpatienter.

  Även doktor Tullio Simoncini blev berövad sin läkarlegitimation, då han inte förstått sin roll som läkemedelsagent.

  Läs mer … Welcome to Simoncini Cancer CenterIntroducing a revolutionary cure for Cancer.

  Googleöversatt

 2. Gurkmeja hjälper mot mycket, bland annat mot hjärncancer visar nio av elva studier (81 %).

  Läs mer … Dr. Mercola: Fight Cancer with CurcuminGoogleöversatt

  Natural News skriver att gurkmeja ersätter minst 14 registrerade läkemedel:

  Sacred herb turmeric may make at least 14 pharmaceutical drugs utterly obsolete. Learn more…

  – Den välsignade örten gurkmeja kan göra minst 14 läkemedel helt föråldrade, läs mer…

  Varför använder inte vården dessa medel i sin behandling och varför forskas det inte mer (denna kunskap bekämpas istället)? Svaret på denna fråga är pengar.

  Gurkmeja hittar man på kryddhyllan i alla livsmedelsaffärer och finns i hälsokostaffärer. Gurkmeja kan inte patenteras och det går alltså inte att tjäna STORA pengar på gurkmeja.

  Användning av effektiva naturläkemedel, utan biverkningar, skulle ju också minska antalet patienter, vilket innebär mindre forskningsanslag och en lägre läkemedelsförsäljning. Man skulle också tappa en del av sitt monopol på vård. Således bekämpas detta, med våra myndigheters medverkan.

  Detta är något för folket att ta tag i.

  En bra början är att själv skaffa sig kunskap och sedan ställa krav på ansvariga politiker att agera. Teckna gärna ett medlemskap på Kostdemokrati – många medlemmar (opinion) gör att politiker tvingas att lyssna och de som inte förstår att de måste ta befälet (göra sitt jobb helt enkelt), de sitter löst nästa val.

  I nästa val röstar vi på innehållet i politiken och inte slentrianmässigt på ett parti, vilket innebär att man mycket väl och med goda skäl kan rösta på ett parti i riksdagen, ett annat i kommunen och ett tredje i landstinget.

  T.ex. kan väljarna i Dalarna rösta på Dalarnas Sjukvårdsparti, och därigenom korta köerna och spara pengar. Läs t.ex. hur lätt det är att spara 50 miljoner och lindra mångas lidanden … DT

  Det duger inte längre för politiker att åka snålskjuts med något parti, nu gäller att prestera RESULTAT.

Kommentera