Humlor och bin – viktigare än du tror

.

Bi-döden

Missa inte filmen nedan, så förstår du att Du måste stoppa det GMO-
vansinne som pågår. Om du vill att du själv, dina barn och barnbarn
ska ha en framtid eller om du bryr dig om djur och miljö.

kanariefågel-i-gruva

.
Kanariefåglar dog av gruvgas

– när kanariefågeln dog förstod gruvarbetarna att det läckte ut dödlig gas och att det gällde att snabbt lämna gruvan om de inte ville gå samma öde till mötes som kanariefågeln!

Kanariefågeln tjänade som ”larm” respektive som beskyddare för bergarbetarna i Tyrolen och på 1800-talet även i Harz. I det svaga ljuset från en oljelampa fördes sångkanarierna, särskilt harzerfåglar, under jorden och fästes där i små burar vid gruvtaket. När luftens syrehalt minskade blev fåglarna oroliga. Det var för bergsarbetarna tecknet på att arbetet genast skulle avslutas, för att undgå kvävning.

Från år 1911 till 1986 användes kanariefåglar för varningsändamål även i brittiska kolgruvor. Fåglarna var känsligare än människor för gruvgaser och medfördes i burar i gruvgångar där man misstänkte förekomst av giftiga gruvgaser. Vid utfasningen 1986 fanns 200 kanariefåglar ’anställda’ i kolgruveindustrin. De är nu ersatta av elektroniska gasvarnare.

Nu dör istället våra bin på grund av gifter i miljön, där GMO och tillhörande växtgifter utgör en stor bov i dramat, såpass stor att Ryssland nu vill vill jämställa GMO-företagen med organiserad kriminell terrorism.

Ett utdrag, fritt översatt::sovjet_symbol

”När en terroristhandling begås, är det ett mindre antal människor som brukar drabbas. Men GMO kan skada hundratals. Konsekvenserna är mycket värre. Och straffet ska stå i proportion till brottet. Ryska brottsbalken tillåter ett straff som börjar med 15 år i fängelse och upp till ett livstidsstraff för terrorism.”

I själva verket kan GMO slå ut hela mänskligheten och allvarligt skada miljön.

ζ

NU ÄR DET PÅ ALLVAR

Om vi ändå inte förstår eller väljer att förbli passiva, trots en massiv bi-död och tusental andra varningssignaler, då kommer vi att fara mycket illa, både hälsomässigt och ekonomiskt.

fem-i-tolv-

De flesta av våra politiker i ansvarig ställning, ett flertal tjänstemän och forskare är redan ”kapade” eller så förstår de inte bättre än så. Klockan klämtar fem i tolv och det är inte säkert att GMO går att stoppa redan vid gränsen, men det är väl värt mödan att göra allt för att lyckas.

Om vi misslyckas återstår en köpbojkott av alla livsmedel som varit i kontakt med GMO, direkt eller indirekt (via djurfoder). Och att rösta bort GMO-kramare så snart tillfälle erbjuds. Kampen mot GMO måste utkämpas tills den är vunnen.

ζ

140529-Humlor-och-binUtan humlor och bin skulle en stor del av vår livsmedelsproduktion vara omöjlig. Dessa pollenspridare skapar förutsättningar för allt levande.

Runt om i världen växer nu oron för att naturliga pollinerare håller på att dö ut och ersättas av snabbproducerade bin och humlor i stora fabriker. Vi står inför ett hot vilka konsekvenser vi inte kan föreställa oss, en tyst miljökatastrof.

Bieffekten sänds den 29 maj 20:00 i SVT1 – och i SVT Play t.o.m. 26 juni.

Klicka på bilden ovan för att se en trailer och på bilden nedan för att se hela filmen, förutsättningen för att allt liv, som nu GMO och dess växtgifter hotar.

140529-Humlor-och-bin-58minζ

Kommentar

dumstrutGMO har utvecklats av kemiföretag med växtgifter som specialitet och som plattform. Utifrån denna produktplattform har de bland annat genmanipulerat fram växter som tål deras växtgifter. På köpet har de manipulerat andra gener som de inte har en aaaning om.

Ungefär som att släppa in en elefant i en porslinsaffär och tro att inget kommer att krossas. Om man förstår komplexiteten hos djur och växter så inses hur naiva dessa forskare och politiker är som säger att denna teknik är precis och säker, eller så ljuger de.

Denna genmanipulering och dess gifter slår nu ut bin i massor och skadar allvarligt miljön i övrigt. Det ger människor och djur cancer och andra sjukdomar innan det gör oss infertila. Allt detta för att några privata bolag som Monsanto ska kunna kontrollera vår mat och på köpet bli snuskigt rika – på vår bekostnad. Har vi blivit spritt språngande galna, som tillåter detta?

Om vi inte tar bi-döden på blodigt allvar och omedelbart stoppar GMO så kommer vi att gå samma väg som bina. Det märkliga är att det inte finns några som helst fördelar med GMO för oss – ZERO – NADA.

Bara elände. Ändå har GMO lyckats infiltrera och kontaminera en stor del av världen. Det är tydligt att tillräckligt mycket pengar kan köpa det mesta och de flesta, på alla nivåer.

ζ

Hur ska Du kunna stoppa GMO?

Du röstar bort alla GMO-kramare som inte verkar veta vad de håller på med eller så ljuger de (= köpta). Sedan måste LRF som släppt GMO lös i Sverige städas. Precis som när man städar trappor så början man uppifrån, med ordförande och och vice ordförande som är ytterst ansvariga för ett beslut som slår undan fötterna för våra lantbrukare och som hotar allt levande.

rött-kort-enkeltI riksdagsvalet röstar Du endast på partier som säger NEJ till GMO. Övriga får RÖTT KORT.

Som konsument köper Du endast livsmedel som inte varit i kontakt med GMO. Du kräver kunskaper och allra helst en tydlig märkning av Livsmedel som varit i kontakt med GMO, även av mejerivaror och kött från djur som utfodrats med GMO. Då kommer GMO att självdö och det blir en renässans för svensk matproduktion. Mycket viktigt för folkhälsan i Sverige.

Alternativet är att inte göra något alls. Då kommer Sverige att förlora kontrollen över maten och Du kommer att förlora kontrollen över din och dina barns livskvalitet, din och dina barns framtid.
.

david suzuki -gmo

 ζ

Rune Lanestrand såg programmet och skrev följande på sin blogg:

Rune-Lanestrand-roddbåt-sv

Småbrukaren Rune Lanestrand

När utrotningshotade humlor och bin blev en handelsvara

29 maj 2014

Jag är så upprörd att jag knappt kan formulera min avsvky för det jag sett. Har just tvingat mig att se det lika hemska som oerhört angelägna programmet Bieffekten i SVT 1.

Alla måste se denna film för att på allvar inse hur oerhört allvarligt situationen är för bin och insekter i det högindustriella moderna industrijordbruket som framtvingats av politiker som vull fria till väljarna med låga priser på livsmedel. Allt annat får kosta men inte maten.

Jag rekommenderar programmet särskilt till alla konsumenter, men också till alla jordbrukare som fortfarande fnyser åt ekologiskt jordbruk och som vill fortsätta med det för bin, insekter och miljön så förödande storskaliga gift-och kemijordbruk. Se filmen och du inser att det krävs en gigantisk omläggning till småskaligt ekologiskt jordbruk med massor av arbetsintensiva småbruk om vi inte ska gå mot en ren katastrof när bin och insekter är utrotade.

Hade aldrig trott att jag skulle behöva uppleva vad som visas i denna film; att bin och humlor blivit en handelsvara, ja rent av en slit och slängvara som bara kastas när pollineringen är över. Ja gode Gud!

Rune Lanestrand

Källa … http://runelanestrand.wordpress.com/

ζ

2 svar på ”Humlor och bin – viktigare än du tror”

 1. ”Skribent Det Sovande Folkets” bjuder på hårdvaluta – fakta.

  Utdrag från Kostdemokratis Facebooksida:

  ”Här gräver vi en egen grav om vi inte ser över GMO-gröda, pesticider och utsläpp ovan samt den allt mer ökande mikrovågsstrålningen från trådlösa nätverk/mobilmaster, med mera…regnvattenprov upprepat tagna 2012 talar ett tydligt språk om giftigt nedfall.”

  – Regnvattenprov september 2012 … klicka här

  – Regnvattenprov oktober 2012 … klicka här

  – Analys av regnvatten i södra Sverige 2012 … klicka här

  – En hårmineralanalys från 2012 som visar höga värden av bla barium inlagrat i mänskligt hår, jämför med ovan fynd i nederbördsprover … klicka här

Kommentera