Pressmeddelande från Livsmedelsverket 2012-04-23
Livsmedelsverket ska ta fram ett nytt system för nyckelhålsmärkning på restaurang. Målet är att det även framöver ska vara enkelt för alla att välja hälsosamma alternativ både i butik och på restaurang.
Kommentar:
Första tanken när man läser ”hälsosamt alternativ” är LCHF, men så lär det inte bli.
Det gamla SLV-konceptet som ökat diabetes och fetma på ett epidemiskt sätt på bara tjugo år verkar fortfarande gälla, där nyckelhålet är centralt.
Nyckelhålet står för:
[vår kommentar under]
- mindre och/eller nyttigare fett.
[mindre fett är fel och växtoljor med omega-6 är onyttigt]. - mindre socker
[helt rätt. Obs. att kolhydrater = socker] - mindre salt
[mindre salt är fel – läs mer… – däremot är saltbrist farligt] - mer kostfiber och fullkorn
[fel. Vi behöver inte äta kostfiber, som kan skada tarmarna] i jämförelse med andra livsmedel av samma typ.
Resultat: ett rätt av fyra!