Nytt system för nyckelhålsmärkning på restaurang

Pressmeddelande från Livsmedelsverket 2012-04-23

Livsmedelsverket ska ta fram ett nytt system för nyckelhålsmärkning på restaurang. Målet är att det även framöver ska vara enkelt för alla att välja hälsosamma alternativ både i butik och på restaurang.

Kommentar:

Första tanken när man läser ”hälsosamt alternativ” är LCHF, men så lär det inte bli.

Det gamla SLV-konceptet som ökat diabetes och fetma på ett epidemiskt sätt på bara tjugo år verkar fortfarande gälla, där nyckelhålet är centralt.

Nyckelhålet står för:

[vår kommentar under]

  • mindre och/eller nyttigare fett.
    [mindre fett är fel och växtoljor med omega-6 är onyttigt].
  • mindre socker
    [helt rätt. Obs. att kolhydrater = socker]
  • mindre salt
    [mindre salt är fel – läs mer… – däremot är saltbrist farligt]
  • mer kostfiber och fullkorn
    [fel. Vi behöver inte äta kostfiber, som kan skada tarmarna] i jämförelse med andra livsmedel av samma typ.

Resultat: ett rätt av fyra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen