IGF-1 är en förutsättning för CANCER

Vetenskapens Värld på SVT2 handlade om hur IGF-1 (InsulinLikeGrowthFactor1) är en förutsättning för cancer. Och när cancer har bildats så stimulerar IGF-1 tillväxten av cancercellerna.

Bildningen av IGF-1 i levern stimuleras av insulin, vilket frisätts beroende på blodsockernivån. Kolhydratintag (socker och stärkelse) göder alltså cancer.

De som gillar kolhydrater och är rädda för naturligt fett kan fortsätta att äta hög andel kolhydrater enligt Livsmedelsverkets tallriksmodell och hoppas på att läkemedelsindustrin hittar en medicin som motverkar IGF-1.

[Källa: Dr Annika Dahlqvist]

Alternativet är att äta riktig mat (LCHF) och helt enkelt minimera kolhydraterna och på så sätt minska risken för cancer. Även risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar då, plus en hel mängd andra kostrelaterade sjukdomar.

Hjärt/kärlsjukdomar och cancer är våra främsta dödsorsaker och varje timma dör i snitt sju svenskar av dessa sjukdomar.

Det är GODA NYHETER att dessa sjukdomar kan förebyggas genom att äta GOD MAT och genom att utesluta skräpmat, som t.ex. den extrema högkolhydratkost (50 – 60 E%) som Livsmedelsverket rekommenderar.

Så fungerar det

Observera att kolhydrater (flingor, pasta, bröd, ris, potatis, frukt, …) är långa sockermolekyler som snabbt bryts ner till enkla sockermolekyler (glukos) i magen.

DVS. KOLHYDRATER = SOCKER

Hur göder man cancer?

Man äter mycket socker/kolhydrater som får levern att producerar insulin och IFG-1, som i sin tur stimulerar cancertillväxt. Nedan en insulinkurva efter att ha ätit en skål godis (med det hade gått lika bra med en portion pasta eller några smörgåsar).

De som är vältränade får dock inte lika stor höjning av insulinnivån med samma mängd mat, men de äter mer än medelsvensson, vilket gör att de riskerar att få liknande problem.

Dvs. SOCKER/KOLHYDRATER ökar blodsockret som kroppen måste dra ner snabbt, annars dör vi.

Levern producerar då insulin och IGF-1 som dock båda göder cancer. (och skapar inflammationer i våra blodkärl)

IGF-1 tränger in i cancerceller och får dem att växa.

Utan IGF-1 kan cancer inte existera.

Cancerceller kan inte omsätta fett eller protein, de är helt beroende av glukos (socker).

Cancer förökar sig snabbt när nivåerna av glukos, insulin och IGF-1 är höga.

Om man dessutom har tryckt ner immunförsvaret med omega-6 rika margariner och växtoljor, då förökar sig cancern ännu snabbare.

VAD GÖRA?

Undvik Livsmedelsverkets extrema högkolhydratkost (tallriksmodellen), en kost som också innefattar margariner och omega-6 rika växtoljor (som t.ex. solrosolja, majsolja), som ger inflammationer som stimulerar cancertillväxt genom att trycka ner vårt immunförsvar.

Därtill bli man lättare ett offer för influensa och förkylningar.

När man började transplantera njurar så användes omega-6 växtoljor för att trycka ner immunförsvaret så att kroppen inte skulle stöta bort den främmande njuren. Det fungerade bra på så sätt att kroppen inte stötte bort njuren, men de fick sluta med metoden, för patienterna fick cancer i stället.

Livsmedelsverket menar att vi skall servera våra barn lättprodukter gjorda på växtoljor och kemikalier (lättmargariner), istället för smör. För att industrins organisationer sagt så.

”Mättat fett skall understiga 10 E%” säger Livsmedelsverket

Att mättat fett skall ligga under 10 energiprocent är ett påhitt som den militanta vegetarianen och arbetsmarknadsjournalisten Nick Mottern hittade på för 35 år sedan när han utarbetade kostråden i USA 1977 – ” U.S. Dietary Goals”.

Det saknades helt evidens för de förslag han kom med; t.ex. är siffran maximalt 10 energiprocent mättat fett helt taget ur luften. Siffran är inte mer rätt än 15, 30 eller 40.

Dåtidens forskare protesterade, men politikerna hade bestämt sig och satsade bara pengar på de projekt som stödde redan politiskt fattade beslut.

Det finns fortfarande ingen vetenskap som stödjer max 10 E% mättat fett. T.o.m. FAO och WHO har gått ut och deklarerat att set saknas evidens för att mättat fett skulle vara farligt – Radikal förändring av WHO:s syn på fett.

Denna siffra, max 10 E% mättat fett, är fortfarande lag på Livsmedelsverket (SLV), en ”helig” siffra som utgör grundfundament för kostråden. Därför skall skolbarnen påtvingas lättmjölk och lättmargarin. Ganska fantastiskt att detta kan ske år 2012.

Postkontor, väktare och brottsoffer

Livmedelsverkets bedriver ingen egen forskning och den avdelning som arbetar med kostråd består av drygt fyrtio tjänstemän (8 % av SLV:s verksamhet). De fungerar mer som ett ”postkontor”, de stämplar ”OK” och skickar direktiven vidare till kostchefer och dietister.

Kostråden och direktiven utformas av mäktiga och inflytelserika organisationer, styrda av industrin. Som ”väktare” fungerar sedan Dietistförbundet som ser till att dietisterna följer industrins kostråd, annars hotar uteslutning.

”Offer” utgörs av våra skolbarn, våra sjuka och äldre som skall tingas äta lättprodukter som gör dem sjuka, feta och trötta (p.g.a. energibrist och felnäring).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen