”Vi kanske inte tänker på det med dagens välfyllda livsmedelsbutiker, men Sverige är fortfarande ett kargt land med kort odlingssäsong, med undantag av några öar av slättbygder. Men en sak växer dock riktigt bra här: gräs. Det här är ett…
”Vi kanske inte tänker på det med dagens välfyllda livsmedelsbutiker, men Sverige är fortfarande ett kargt land med kort odlingssäsong, med undantag av några öar av slättbygder. Men en sak växer dock riktigt bra här: gräs. Det här är ett…
Vetenskapens Värld på SVT2 handlade om hur IGF-1 (InsulinLikeGrowthFactor1) är en förutsättning för cancer. Och när cancer har bildats så stimulerar IGF-1 tillväxten av cancercellerna. Bildningen av IGF-1 i levern stimuleras av insulin, vilket frisätts beroende på blodsockernivån. Kolhydratintag (socker…
Vi har tidigare rapporterat om hamstrar som blivit sterila av GMO-soja, redan i tredje generationen. Nu kommer motsvarande rapporter om grisar som ätit GMO-majs. Jerry Rosman, en grisbonde i Iowa, odlade GMO majs, (Roundup Ready och BT) och matade denna…
Kostdoktorn, läkaren Andreas Eenfeldt, har gjort en utmärkt sammanställning om en fördom, en process som sakta men säkert sänker människor och hela kontinenter. Dagens vanligaste fördom (t.ex. en av våra auktoriteters erkännande av ”30 års konstant misslyckande”) Hur det startade…
Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"