Olaglig mjölk sålde som smör

.
Den opastöriserade Åremjölken som lanserades i automat i lördags sålde slut på bara någon timme, skriver Östersunds-Posten.

Åre Bondgård AB, som ligger bakom initiativet hade bara tankat automaten till hälften – 100 av 200 liter – inför lördagens premiär. Förhoppningen var blygsam; att hinna sälja åtminstone en flaska innan polisen kom.

Men lagens långa arm dök upp först på lördagskvällen. Då var automaten tömd på olaglig mjölk för länge sedan.

Enligt Östersunds-Posten försökte polisen forsla bort hela automaten. Den visade sig dock vara för tung och uppdraget fick avbrytas.

På söndagen stod automaten alltså fortfarande kvar utanför Ica-butiken i Åre. Åre Bondgård AB har skrivit ett meddelande på den: ”Här skulle vi vilja sälja färsk mjölk från gården”.

Källa: LANTBRUKETS AFFÄRSTIDNING

Kommentarer i ATL

Mats Wiman:

Utomordentligt initiativ!!!

Monopolmaffians dikterande av vad vi ska dricka och äta måste bekämpas. Bakterie- och viruskontroll måste kunna lösas på annat sätt än genom pastörisering.

Gustaf Segerström:

Javisst, gärna opastöriserad mjölk så länge den kontrolleras. Läs mer…

Underpressure:

Med lite god vilja skulle detta med opastöricerad mjölk kunna snabbehandlas lagmässigt. Vill människor ha obehandlade mejeriprodukter, så borde man kunna både sälja och köpa. Vi har metoder att kontrollera för bakterie- och virusfrihet, det som saknas är vilja från myndighetshåll. Och vi har en mängd förmynderifasoner från vissa av myndigheternas medarbetare.

Våra myndigheter börjar bli oroade, de har inte längre vare sig självklar auktoritet eller något förtroende från medborgarna. Annars hade det inte blivit så mycket väsen kring SLVs påbud om lättmjölk och lättmargariner, försök att lagstadga om lätt-produktstvång till skolor-dagis-äldrevård … folk vill inte ha hitte-på-fetter, de vill ha ”riktig mat”.

Praktexemplet gällande myndigheter med trovärdighetsproblem är SLV, vårt kära Livsmedelsverk som aldrig vågar yttra sig utan att först kolla med EFSA, den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten. Puh, sicket ord!

SLV kollar regelbundet i undersökningar verkets trovärdighet i befolkningen och slår numera knut på sig, i försök att tolka negativa bedömningar som positiva.

Man kan inte dra slutsatser av epidemiologi, bara generera hypoteser som sedan måste bevisas. Att använda epidemiologi inom nutritionen är forskningsFUSK!

En annan speciell form av beslutsunderlag som används frekvent, särskilt vid varning för fett och särskilt mättat fett är just användandet av konsensus-beslut, som ju alla vet bara betyder handuppräckning, alltså helt öppen omröstning, ja eller nej… inte många som vågar säga stopp-och-belägg, vi har haft fel i alla dessa år … och resultaten blir därefter, ingen ändring och lögnerna manifesterar sig som sanningar.

Våra av läkemedelsindustrin betalda så kallade forskare, läkare, såväl som paramedicinare svänger sig med häftiga uttryck som ingen definition har, och läser och tyder studier som F-n läser Bibeln, favorituttrycket är ”vetenskap och beprövad erfarenhet”, en gång endast använt av läkare, grundat på långvarig klinisk erfarenhet, idag mest ett alibi för att slippa förstå och ta in ny kunskap eller repetera god gammal erfarenhet och i helt andra yrkesgrupper.

Dags för svenskarna att låta myndigheterna anpassa sig efter verkligheten och inte tvärtom. För den som vill veta mer, rekommenderar jag varmt docent Ralf Sundbergs bok ”Forskningsfusket, så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin.
.

Bokbeskrivning här…

Fler länkar

Kommentar

Alltför steril miljö framförs ofta av myndigheter som orsak till ökningen av diabetes, tarmsjukdomar, eksem, astma, allergier och andra autoimmuna sjukdomar.

I nästa andetag skall naturlig mjölk med naturliga skyddande levande bakterier och vitaminer förbjudas, endast mjölk som pastöriserats skall få säljas, gärna också homogeniserad där fettet och även proteiner till viss del tryckts sönder. En mer lättprocessad industriprodukt, som tyvärr tappat mycket hälsosamt.

Om vi bara skall äta steril mat kommer vi att utarma vårt immunförsvar och råka ut för allehanda autoimmuna sjukdomar och bristsjukdomar redan som barn. Ett dödligt hot.

Läs … Naturlig mjölk

Bokbeskrivning här…

Enligt uppgift har ingen dött av opastöriserad mjölk i USA under mer än ett decennium och självklart skall vi kunna köpa naturlig mjölk även i Sverige, från certifierade gårdar.

Naturlig mjölk skulle stärka folkhälsan och svenska bönder. Ett förbud däremot är ett utslag av överförmynderi, ett undergrävande av folkhälsan och av svenskt lantbruk.

Tack Åre Bondgård AB för att ni utmanar ett destruktivt överförmynderi. Dags för valfrihet och kostdemokrati även i Sverige.

.
Team KOSTDEMOKRATI
.

PS. Politiker och tjänstemän kör över folket på de mest graverande sätt. Nu var det naturlig mjöl och under veckan avslogs ett medborgarförslag i Svedala kommun, där politiker och tjänstemän menar att barnen skall påtvingas lättmjölk och lättmargarin mot barnens och föräldrarnas vilja, som vill ha ett naturligt alternativ (som dessutom blir billigare). Har politiker och tjänstemän helt tappat markkontakt?

Dags att reagera och agera mot myndighetsmissbruk och dumheter. Dags för kostdemokrati som folket själva måste återerövra.

Om vi inte själva bryr oss om vår livskvalité så kommer ingen annan heller att bry sig.

3 svar på ”Olaglig mjölk sålde som smör”

 1. I PASTÖRISERAD MJÖLK:

  Inaktiveras bl.a enzymerna lipas, proteas och fosfatas.

  Proteinernas upptag och biologiskt värde är markant försämrat. Vassleproteinerna är väldigt värmekänsliga och denatureras av pastörisering. A-vitaminerna förstörs helt samt en större del av vitamin B6, B12, tiamin, folat och C-vitamin.

  Kalciumet minskar med hälften.

  Pastöriseringen förstör enzymet lipas som behövs för att smälta fett.

  Pastöriserd mjölk är dessutom mycket känsligt för bakterier eftersom de inneboende antibakteriella egenskaperna hos den naturliga mjölken förstörts av av uppvärmningen.

  Professor Stephanie Seneff MIT, säger att den bästa källan för D-vitamn är solen, därefter kommer solarium (med UVB strålar) följt av opastöriserad mjölk och först därefter kommer kostillskott.

  Man får gratulera dem som fick chansen att köpa den naturliga mjölken under denna korta försäljningstid.

 2. Redan idag kontrolleras mjölken mycket noga.

  CELLTAL
  Man mäter celltalet som talar om friskheten hos kon. Om kon t.ex. får en inflammation i en juver aktiveras kons eget försvar och då ökar celltalet.

  BAKTERIER
  Man mäter bakteriehalten, vilket ger besked om renlighet vad gäller mjölkutrustning och mjölktank.

  SPORTAL
  Man mäter om det finns sporbildande bakterier, som bland annat kan bero på smutsiga spenar, som ödelägger ostproduktion..

  ANTIBIOTIKA
  Man kontrollerar att mjölken inte innehåller antibiotika.

  VATTENHALT
  Man kontrollerar att mjölken inte är utspädd med vatten

  VAD HÄNDER OM MAN LIGGER UTANFÖR GÄLLANDE NORM?
  Vid smärre avvikelser blir det avräkning på mjölkpriset enligt tabeller och vid allvarliga avvikelser får man inte leverera mjölk.

  SLUTSATSEN ÄR ATT GÅRDSMJÖLK ÄR ETT VÄL KONTROLLERAT LIVSMEDEL – SOM NU MYNDIGHETERNA AGERAR RAPPT OCH KRAFTFULLT EMOT.

  RUNT OM I LANDET HAR DÄREMOT SMUGGELSPRIT SMUGGLATS OCH SÅLTS HELT ÖPPET UNDER ÅRATAL TILL MINDERÅRIGA UNGDOMAR UTAN ATT MYNDIGHETERNA ALLS AGERAT. MEN NÄR DET GÄLLER NATURLIG MJÖLK FINNS DET RESURSER.

  IMPORT AV SALMONELLASMITTAT KÖTT ÄR INTE HELLER EN PRIORITERAD MYNDIGHETSFRÅGA.

Kommentera