Kolesterolsänkande läkemedel – en ”ballong” som snart sprängs

00:59, 1 november 2013 in Okategoriserad by midi

kolesterolmyten

Sammanfattning

AUSTRALIEN TAR TÄTEN

Förra veckans program av ”Catalyst” sågs av flera miljoner i Australien. I programmet ifrågasattes hela hypotesen om mättat fett och kolesterol som orsak till hjärtsjukdom och kallades för den största medicinska skandalen någonsin.

Australiens Hjärtfond ville att det statliga tv-bolaget ABC skulle stoppa del två av programmet. Kolesterolballongen är på väg att brista och det är en statlig tv-kanal som håller i nålen. Nu kan du själv se bägge programmen och själv bedöma.

Idag äter 850 000 svenskar statiner (kolesterolsänkande läkemedel) för en miljard kronor i Sverige, bara för att läkarna säger så. Nyttan är försumbar (och för kvinnor ingen alls), men biverkningarna är allvarliga och det ger upphov till ytterligare läkemedelsbehov för några miljarder kronor till. En lysande affärsidé – för läkemedelsindustrin. Inte konstigt att vården och folkhälsan kraschar.

exhaustedOm du upplever några av följande symptom, då är det sannolikt en biverkan:

Trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, hjärtsvikt, impotens och diabetes, som är några av de vanligaste biverkningarna. Detta för att en man av 400 ska få sin hjärtinfarkt uppskjuten mindre än två dagar. Kvinnor har ingen nytta alls enligt studier, däremot får de biverkningarna.

Och alla går på detta utan att tänka efter före. Tänk efter före!

ζ

Australiens Hjärtfond försöker stoppa tv-program om statiner

Den största medicinska skandalen någonsin

needle-ballonFörra veckans program av ”Catalyst” sågs av flera miljoner i Australien.

I programmet ifrågasattes hela hypotesen om mättat fett och kolesterol som orsak till hjärtsjukdom och kallades för den största medicinska skandalen någonsin.

Australiens Hjärtfond vill nu att det statliga tv-bolaget ABC ska stoppa programmet. Kolesterolballongen är på väg att brista och det är en statlig tv-kanal som håller i nålen.

Vad har SVT sysslat med det senaste decenniet, de har ju haft möjlighet att punktera denna ballong under decennier, då vi har en av världens främsta experter inom landet – docent Uffe Ravnskov, vars senaste bok alla som äter statiner borde läsa – ” Hur kolesterolmyten hålls vid liv”.

Svensk media och svenska politiker sover, och svensk sjukvård leker motståndsrörelse mot all form av utveckling (mot allt som hotar ”business as usual”), medan Norge och nu Australien verkar ta initiativet, som kan lägga grunden till en helt nu näringsgren och många jobb – i Norge och Australien.drunka-1

Detta är en politisk fråga och därför måste vi ställa höga krav på RESULTAT från våra förtroendevalda politiker och byta ut de som inte håller måttet – detta är valfrågor med tyngd i.

Vi (folket, myndigheter, läkare, politiker) är kapade av ekonomiska särintressen som håller på att sänka oss.

Vi måste helt enkelt ta befälet, eller gå under!

Idag äter 850 000 svenskar statiner (kolesterolsänkande läkemedel) för en miljard kronor i Sverige, bara för att läkarna säger så. Nyttan är försumbar (och för kvinnor ingen alls), men biverkningarna är allvarliga och det ger upphov till ytterligare läkemedelsbehov för några miljarder kronor till. En lysande affärsidé – för läkemedelsindustrin.

dollar-cirkelÖver 40 miljoner människor på jorden tar idag droger för att sänka kolesterolhalten i blodet. Men nu finns det belägg för att flertalet av dem inte kommer att gynnas. Under årtionden har läkemedelsföretag haft ett enormt intresse av statiner.

Det är den mest lönsamma grupp av läkemedel i världshistorien. Något i stil med $ 15 till $ 25 miljarder, per år, spenderas på dessa droger. Så det är högre än bruttonationalprodukten i många länder runt om i världen.

Lipitor är det mest sålda läkemedlet i historien. Och när det gäller pengar, har den totala försäljningen av Lipitor varit i intervallet $ 140.000.000.000 sedan den kom ut på marknaden år 1996.

Det handlar om pengar och inte att läka (tvärtom), en ballong som nu håller på att stickas hål på av statstelevision  – i Australien.

SVT. Något sådan skulle SVT i Sverige inte ens våga drömma om att göra (trots att de inte är beroende av industrins reklam). Det finns skäl till att ifrågasätta om SVT ska finansieras med skattemedel (egen beskattningsrätt). De gör ju inte sitt granskande jobb, trots att de haft information om detta serverat på silverfat under decennier (de har valt att tiga). Men i Australien kan man.

AustralienSe TV-diskussionen om försöket att censurera australiensisk tv:

Citat:

Medicinska experter som intervjuades för ”Catalyst” kallar kolesterolsänkande ”läkemedel” för det största vetenskapliga bedrägeriet i vår tid.

En hjärtläkare beskrev hur hans tänkande förändrats efter år av arbete med patienter med högt kolesterol och ingen hjärtsjukdom – och patienter med lågt kolesterol och hjärtsjukdomar.

ζ

Varför vi äter statiner

Observera att de som har högst kolesterolvärden lever längst och är friskast. För lågt kolesterolvärde är livsfarligt.

statin-drug-therapy-dangersMer än 90 % av alla över 65 år har ett totalkolesterol som är över 5 mmol/L, vilket är en godtycklig övre gräns satt av läkemedelsindustrin (jämför normalt kolesterolvärde som är 4,0 – 8,8). Ju lägre gräns, ju fler kunder (patienter). Om 90 % av alla över 65 år ska knapra statiner varje dag blir bara i Sverige 1½ miljon kunder, livet ut (plus alla läkemedel som ska kurerar biverkningarna). Inte konstigt att vården kraschar.

Läkemedelsindustrin har bestämt att de med ”höga” kolesterolvärdet ska äta kolesterolsänkande statiner och få trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, hjärtsvikt, impotens och diabetes bland alla andra biverkningar, för att en man av 400 ska få sin hjärtinfarkt uppskjuten mindre än två dagar. Kvinnor har ingen nytta alls, däremot får de biverkningarna.

Och alla går på detta utan att tänka efter före. Tänk efter före!

Om du är en av de 850 000 svenskar som äter statiner och upplever trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, hjärtsvikt, impotens eller är diabetiker. Då är det en god idé att titta på nedanstående TV-inslag, som miljoner australiensare just sett, som Australiens Hjärtfond försökte stoppa. Uppenbarligen ska medborgarna föras bakom ljuset., tycker de som tjänar på det.

ζ

Heart of the Matter – Dietary Villains

 Är rollen av kolesterol som orsak till hjärtsjukdom verkligen en av de största myterna i medicinens historia? Under de senaste fyra decennierna har vi fått höra att mättat fett sätter igen våra artärer och att högt kolesterol orsakar hjärtsjukdom. Det har gett upphov till en flera miljarder dollar drog- och livsmedelsindustrin för ”kolesterol fria” produkter som lovar att sänka vårt kolesterol och minska vår risk för hjärtsjukdom.

Tänk om det hela inte är sant? En bluff för att tjäna STORA pengar.

Tänk om det aldrig är bevisat att mättat fett och kolesterol orsakar hjärtsjukdomar?

Tänk om det är tvärtom – vilket det faktiskt är. Således är vi grundlurade (av våra läkare)!

ζ

Kolesterol – ett livsviktigt ämne eller är det ett farligt ämne?

Docent Ralf Sundberg reder ut begreppen … ”Kolesterolets roll i åderförkalkningen”

De 850.000 svenskar som äter statiner kommer att bli förvånade och ifrågasätta varför de ordinerats en drog som ÖKAR dödligheten.

 ζ

Klicka på böcker och snabbguide
för att lära mer om hur det fungerar.

Hur-kolesterolmyten-hålls-vid-livForskningsfusket_Ralf_Sundberg


Appendix

Statiner gör mer skada än nytta

Trots att försäljningen av kolesterolsänkande mediciner tredubblas i Sverige går det inte att se någon minskning av antalet hjärtinfarkter eller antalet dödsfall i infarkt. Behandlingen i sig är inte ofarlig utan kan ge svåra biverkningar. Det är dags att ifrågasätta ordinationen av en farlig medicin som inte gör nytta skriver Uffe Ravnskov med flera.