Kolesterolsänkande läkemedel – en ”ballong” som snart sprängs

kolesterolmyten

Sammanfattning

AUSTRALIEN TAR TÄTEN

Förra veckans program av ”Catalyst” sågs av flera miljoner i Australien. I programmet ifrågasattes hela hypotesen om mättat fett och kolesterol som orsak till hjärtsjukdom och kallades för den största medicinska skandalen någonsin.

Australiens Hjärtfond ville att det statliga tv-bolaget ABC skulle stoppa del två av programmet. Kolesterolballongen är på väg att brista och det är en statlig tv-kanal som håller i nålen. Nu kan du själv se bägge programmen och själv bedöma.

Idag äter 850 000 svenskar statiner (kolesterolsänkande läkemedel) för en miljard kronor i Sverige, bara för att läkarna säger så. Nyttan är försumbar (och för kvinnor ingen alls), men biverkningarna är allvarliga och det ger upphov till ytterligare läkemedelsbehov för några miljarder kronor till. En lysande affärsidé – för läkemedelsindustrin. Inte konstigt att vården och folkhälsan kraschar.

exhaustedOm du upplever några av följande symptom, då är det sannolikt en biverkan:

Trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, hjärtsvikt, impotens och diabetes, som är några av de vanligaste biverkningarna. Detta för att en man av 400 ska få sin hjärtinfarkt uppskjuten mindre än två dagar. Kvinnor har ingen nytta alls enligt studier, däremot får de biverkningarna.

Och alla går på detta utan att tänka efter före. Tänk efter före!

ζ

Australiens Hjärtfond försöker stoppa tv-program om statiner

Den största medicinska skandalen någonsin

needle-ballonFörra veckans program av ”Catalyst” sågs av flera miljoner i Australien.

I programmet ifrågasattes hela hypotesen om mättat fett och kolesterol som orsak till hjärtsjukdom och kallades för den största medicinska skandalen någonsin.

Australiens Hjärtfond vill nu att det statliga tv-bolaget ABC ska stoppa programmet. Kolesterolballongen är på väg att brista och det är en statlig tv-kanal som håller i nålen.

Vad har SVT sysslat med det senaste decenniet, de har ju haft möjlighet att punktera denna ballong under decennier, då vi har en av världens främsta experter inom landet – docent Uffe Ravnskov, vars senaste bok alla som äter statiner borde läsa – ” Hur kolesterolmyten hålls vid liv”.

Svensk media och svenska politiker sover, och svensk sjukvård leker motståndsrörelse mot all form av utveckling (mot allt som hotar ”business as usual”), medan Norge och nu Australien verkar ta initiativet, som kan lägga grunden till en helt nu näringsgren och många jobb – i Norge och Australien.drunka-1

Detta är en politisk fråga och därför måste vi ställa höga krav på RESULTAT från våra förtroendevalda politiker och byta ut de som inte håller måttet – detta är valfrågor med tyngd i.

Vi (folket, myndigheter, läkare, politiker) är kapade av ekonomiska särintressen som håller på att sänka oss.

Vi måste helt enkelt ta befälet, eller gå under!

Idag äter 850 000 svenskar statiner (kolesterolsänkande läkemedel) för en miljard kronor i Sverige, bara för att läkarna säger så. Nyttan är försumbar (och för kvinnor ingen alls), men biverkningarna är allvarliga och det ger upphov till ytterligare läkemedelsbehov för några miljarder kronor till. En lysande affärsidé – för läkemedelsindustrin.

dollar-cirkelÖver 40 miljoner människor på jorden tar idag droger för att sänka kolesterolhalten i blodet. Men nu finns det belägg för att flertalet av dem inte kommer att gynnas. Under årtionden har läkemedelsföretag haft ett enormt intresse av statiner.

Det är den mest lönsamma grupp av läkemedel i världshistorien. Något i stil med $ 15 till $ 25 miljarder, per år, spenderas på dessa droger. Så det är högre än bruttonationalprodukten i många länder runt om i världen.

Lipitor är det mest sålda läkemedlet i historien. Och när det gäller pengar, har den totala försäljningen av Lipitor varit i intervallet $ 140.000.000.000 sedan den kom ut på marknaden år 1996.

Det handlar om pengar och inte att läka (tvärtom), en ballong som nu håller på att stickas hål på av statstelevision  – i Australien.

SVT. Något sådan skulle SVT i Sverige inte ens våga drömma om att göra (trots att de inte är beroende av industrins reklam). Det finns skäl till att ifrågasätta om SVT ska finansieras med skattemedel (egen beskattningsrätt). De gör ju inte sitt granskande jobb, trots att de haft information om detta serverat på silverfat under decennier (de har valt att tiga). Men i Australien kan man.

AustralienSe TV-diskussionen om försöket att censurera australiensisk tv:

Citat:

Medicinska experter som intervjuades för ”Catalyst” kallar kolesterolsänkande ”läkemedel” för det största vetenskapliga bedrägeriet i vår tid.

En hjärtläkare beskrev hur hans tänkande förändrats efter år av arbete med patienter med högt kolesterol och ingen hjärtsjukdom – och patienter med lågt kolesterol och hjärtsjukdomar.

ζ

Varför vi äter statiner

Observera att de som har högst kolesterolvärden lever längst och är friskast. För lågt kolesterolvärde är livsfarligt.

statin-drug-therapy-dangersMer än 90 % av alla över 65 år har ett totalkolesterol som är över 5 mmol/L, vilket är en godtycklig övre gräns satt av läkemedelsindustrin (jämför normalt kolesterolvärde som är 4,0 – 8,8). Ju lägre gräns, ju fler kunder (patienter). Om 90 % av alla över 65 år ska knapra statiner varje dag blir bara i Sverige 1½ miljon kunder, livet ut (plus alla läkemedel som ska kurerar biverkningarna). Inte konstigt att vården kraschar.

Läkemedelsindustrin har bestämt att de med ”höga” kolesterolvärdet ska äta kolesterolsänkande statiner och få trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, hjärtsvikt, impotens och diabetes bland alla andra biverkningar, för att en man av 400 ska få sin hjärtinfarkt uppskjuten mindre än två dagar. Kvinnor har ingen nytta alls, däremot får de biverkningarna.

Och alla går på detta utan att tänka efter före. Tänk efter före!

Om du är en av de 850 000 svenskar som äter statiner och upplever trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, hjärtsvikt, impotens eller är diabetiker. Då är det en god idé att titta på nedanstående TV-inslag, som miljoner australiensare just sett, som Australiens Hjärtfond försökte stoppa. Uppenbarligen ska medborgarna föras bakom ljuset., tycker de som tjänar på det.

ζ

Heart of the Matter – Dietary Villains

 Är rollen av kolesterol som orsak till hjärtsjukdom verkligen en av de största myterna i medicinens historia? Under de senaste fyra decennierna har vi fått höra att mättat fett sätter igen våra artärer och att högt kolesterol orsakar hjärtsjukdom. Det har gett upphov till en flera miljarder dollar drog- och livsmedelsindustrin för ”kolesterol fria” produkter som lovar att sänka vårt kolesterol och minska vår risk för hjärtsjukdom.

Tänk om det hela inte är sant? En bluff för att tjäna STORA pengar.

Tänk om det aldrig är bevisat att mättat fett och kolesterol orsakar hjärtsjukdomar?

Tänk om det är tvärtom – vilket det faktiskt är. Således är vi grundlurade (av våra läkare)!

ζ

Kolesterol – ett livsviktigt ämne eller är det ett farligt ämne?

Docent Ralf Sundberg reder ut begreppen … ”Kolesterolets roll i åderförkalkningen”

De 850.000 svenskar som äter statiner kommer att bli förvånade och ifrågasätta varför de ordinerats en drog som ÖKAR dödligheten.

 ζ

Klicka på böcker och snabbguide
för att lära mer om hur det fungerar.

Hur-kolesterolmyten-hålls-vid-livForskningsfusket_Ralf_Sundberg


Appendix

Statiner gör mer skada än nytta

Trots att försäljningen av kolesterolsänkande mediciner tredubblas i Sverige går det inte att se någon minskning av antalet hjärtinfarkter eller antalet dödsfall i infarkt. Behandlingen i sig är inte ofarlig utan kan ge svåra biverkningar. Det är dags att ifrågasätta ordinationen av en farlig medicin som inte gör nytta skriver Uffe Ravnskov med flera.

5 svar på ”Kolesterolsänkande läkemedel – en ”ballong” som snart sprängs”

 1. Det finns fler goda nyheter.

  I ett färskt nummer av British Medical Journal, en av världens mest ansedda medicinska tidskrifter, kan du läsa en artikel av hjärtspecialsten Aseem Malhotra med titeln ”Mättat fett är inte problemet” … Saturated fat is not the major issue – Let’s bust the myth of its role in heart disease

  Se även … Världsberömd hjärtkirurg talar ut om vad som egentligen orsakar hjärtsjukdom

  Med tanke på att cirka 60.000 svenskar varje år drabbas av hjärtinfarkt eller stroke (i snitt 165 per dag), så är det ett problem att ta på allvar. Om vi ska lyckas med att rädda våren från en kollaps måste vi jobba med rätt saker.

  Att 850.000 svenskar ska knapra statiner för en miljard kronor per år som gör dem sämre, för att gynna läkemedelsindustrin, är inte bara dumt, det är ju ett skolexempel på organiserad brottslighet (vilket också poängterades i programmet), ett spel där våra myndighetstjänstemän och läkare deltar.

  Ett enormt slöseri med livskvalitet och skattepengar. Så här kan vi inte ha det.

  Hög tid att ansvariga politiker gör sitt jobb, annars byter vi ut dem. Detta är en het valfråga.

  Team Kostdemokrati

  1. Det kommer att vara intressant om man lyckas blunda den här gången lika mycket som när Allan Smith från Nya Zealand fick svininfluensan 2009,höll på dö och med advokathjälp räddades tillbaka till livet med hjälp av massiv C-vitamininfusioner. Sjukvården ville absolut inte befatta sig med sådant kvacksalveri och ville stänga av respiratorn med tvingades till 2 dagars uppskov-det räckte. Då var det stor uppståndelse ”down under” i både australisk och nya zealändsk tv-men här ingenting! Jag har personligen försökt att få Karolinska Sjukhuset att pröva C-vitaminterapi på en bekants döende patient för 2 år sedan,men icke. Här finns ingen hjälp från juridiken att vänta. Han dog förstås.Bo Zachrisson känner till fallet.

 2. FORUM – MINIBLOGG

  Läs mer om kolesterol på vårt FORUM (tryck på ”Forum” på menyn och sedan på ”Mini-blogg”).

  Läkartidningen: ”Ett statinpiller för mycket”

  En av våra medlemmar lade nyligen in två intressanta ”trådar” om kolesterol.

  Matthias Rath´s och Paulings teori angående kolesterol, del 1

  Rath´s och Pauling`s teori om kolestrol, del 2

  Det är således gammal kunskap som läkemedelsindustrin lyckats mörka under flera decennier.

  – – –

  TIPS – Medlemsinformation

  KOSTDEMOKRATI. Inloggade medlemmar slipper vyn med ”kartong över huvudet” och om man kryssar i ”kom ihåg mig” när man loggar in så är man alltid inloggad om man lämnar genom att släcka sidan (utan att logga ut).

  Men spara inloggningsuppgifterna för ibland händer det att man måste logga in igen.

  Strategiska tillskott för optimal hälsa; Omega 3

  Vi är stolta över att ha funnit en leverantör av kanske värdens bästa (? ) och bäst dokumenterade Omega-3-tillskott, med en specialprodukt som skyddar gula fläcken där vårt skarpa seende sitter.

  Samtliga av Nilalfs Omega-3-produkter genomgår en rigorös kvalitetskontroll (därför också lämpliga till gravida och ammande mödrar) och dessa omega-3-tillskott har en kraftfull ”anti-aging” effekt, en kliniskt visad antioxidationseffekt som skyddar celler mot oxidationsskador.

  Nilalf AB har ett avtal med det forskningsinriktade spanska bolaget Brudy Technology med forskningen förlagd till bl.a. Universitetet i Barcelona, avdelningen för Biokemi och Molekulärbiologi, som har utvecklat specialprodukter med DHA och har investerat över 100 miljoner i forskning runt enzymatiskt producerat DHA. En patenterad process som ger mycket goda egenskaper som liknar den i naturlig bröstmjölk, en stabil produkt med nära 100 % upptag (vilket visats i humana studier). Ett Omega-3-tillskott som bildar en helt egen kvalitetsklass (läs mer … PDF).

  Ett Omega-3-tillskott som nu Nilalf AB via sin webbshop gjort tillgänglig för hela Sverige (portofritt). Genom direktförsäljning via Internet blir priset konkurrenskraftigt och om man tittar på innehållet så kostar inte kvalitet mer (kr/100 mg DHA), det kan t.o.m. vara billigast.

  – Produktguide … PDF

  Skyddar bland annat huden mot förtidigt åldrande, inifrån, på samma gång som alla andra celler skyddas. Läs mer…

  Vi lät Omega-3 från BrudyLab gå en match mot de mest populära tillskotten som visas på TV (som t.ex. VitaePro) och det blev knockout – så frågan är varför så många sponsrar TV-reklam istället för att ta hand om sin egen hälsa och syn på bästa sätt.

  – VitaePro, MegaRed och Optivital MOT Algatrium Plus och BrudyRetina … klicka här

Kommentera