GMO-majs gör grisar sterila.

Vi har tidigare rapporterat om hamstrar som blivit sterila av GMO-soja, redan i tredje generationen.

Nu kommer motsvarande rapporter om grisar som ätit GMO-majs.

Jerry Rosman, en grisbonde i Iowa, odlade GMO majs, (Roundup Ready och BT) och matade denna majs till sina grisar. Resultat: hans suggor blev infertila, och redan efter ett år gick han i konkurs. 

(Ordförklaring: Grödor som är Roundup Ready är genmanipulerade till att tåla Monsantos växtgift Roundup. BT-grödor är grödor som är genmanipulerade så att de själva tillverkar gifter som dödar ogräs och annat i omgivningen)

Vi har också rapporterat att EU nu godkänt ett antal GMO-grödor och att jordbruksministern Eskil Erlandsson är positiv till detta.

I USA är situationen akut. Där har GMO-grödor i stor omfattning redan nått butikerna och frukostborden:
Goo
gleöversatt

– majs
– soja
– kött
– fläsk
– ägg
– mjölk
– ris
– lax
– potatis
– honung
– socker (både från betor och sockerrör)
– tomater
– bananer
– papaya
– Zucchini Squash
– Alfalfa
–  canola oil
– bomull
– Aspartam

GMO, det huvudlösa projektet från ett antal kemikalieföretag (Monsanto Du Pont m.fl) att göra om hela naturen, är det största hotet mot vår och våra barns framtid.
EU:s och jordbruksministerns liberala och naiva inställning är illavarslande. Det är snart bara  en tidsfråga innan denna eftergivenhet för industriintressen sprider frukostflingor gjorda på GMO-majs på våra barns filtallrikar!

Lyckligtvis finns det de som inte är lika förstockat insmickrande mot kemijättarna som den svenske jordbruksministern: Ungern förstör alla GMO-majsfält!

Vi kräver att Sverige görs till en GMO-fri zon!

TEAM KOSTDEMOKRATI

6 svar på ”GMO-majs gör grisar sterila.”

 1. Bra Rolf!
  Jag vill gärna uppmana våra medlemmar och besökare att göra detsamma!
  Har du möjlighet att lägga ut hans mailadress så underlättar det. Vi måste skapa en folkstorm mot GMO. En jordbruksminister som inte tar avstånd från detta vansinne kan inte få sitta kvar!

 2. Tack Rolf!
  Vi måste fundera ut hur vi på bästa sätt kunna ge röst åt den stora opinion som finns mot GMO.
  Det börjar bli akut. Försöksodlingar är nu på gång i Sverige och forskarna på SLU samarbetar öppet med Monsanto. Det kommer nog ett blogginlägg om det…

 3. Det är mycket viktigt att det sätts press på våra politiker att stoppa GMO-hanteringen. Vidare måste märkningen av GMO-produkter i bli tydligare, framför allt när det gäller kött och mjölkprodukter. Det ska framgå klart och tydligt om GMO-foder har använts.

Kommentera