Allt går att sälja med mördande reklam

.

mördande-reklam

Inledning

frågetecken-knockoutKostdemokrati har fått flera frågor runt Algatrium Plus och BrudyRetina, Vi har också fått flera frågor om Omega-3-tillskott och om ögontillskottet Optivital, främst om Omega-3-tillskotten MegaRed och om VitaePro som båda går som TV-reklam.

Reklam i TV har stor genomslagskraft.

Vi var därför tvungna att titta på vad produkterna innehöll och vi förvånades över hur lite man fick för pengarna (men TV-reklam kostar ju en del).

Så vi beslöt att jämföra med två slagkraftiga nytillskott:;

 • Algatrium Plus och BrudyRetina som bildar en egen kvalitetsklass bland omega-3-tillskott och som har en dokumenterat god effekt vilket är kliniskt visat – och det är ju resultatet som räknas.

Det visade sig också att kvalitet är billigast, om man tittar på innehållet och räknar på det.

Vi kommer att låta Optival gå en match mot BrudyRetina, som utformats efter krav från ögonläkare och baseras på all tillgänglig forskning. Ligger spanske ögonläkare och apotek före svenska eller är det tvärtom?

En angelägen fråga att belysa då cirka 350.000 svenskar har drabbats av gula fläcken förändringar, som gör att man gradvis förlorar sitt skarpa seende. Då är kvalitet A och O.

BrudyLab - Medical-Nutrition-Specialist

Vi kommer att presentera underlaget så att var och en själv kan döma.

Brudy Technology (som utvecklat Algatrium Plus och BrudyRetina) har på kort tid erövrat cirka 15 % av världsmarknaden för specialtillskott för ögonhälsa – utan TV-reklam eller kändisar – bara hårda fakta.

Algatrium Plus och BrudyRetina finns sedan ett halvår nu även i Sverige, och kan beställas fraktfritt inom Sverige … klicka här

ζ

Becel

Nu till Becel som får fightas mot sann vetenskap. Vad de flesta inte vet är att det är farligt att sänka sitt kolesterolvärde med mediciner eller margariner. Läkarordinationer och reklam är således inte alltid tillförlitlig.

MargarineOil

.
”Allt kan säljas med mördande reklam”

VitaePro synes ha en reklambudget i klass med Becel, varför vi inleder vår jämförelse med en ”uppvisningsmatch” där margarinet Becel är TV-stjärnan.

Det finns dock en väsentlig skillnad mellan Becel och VitaePro. Becel är ohälsosamt och då speciellt Becel pro-activ, medan VitaePro är en hälsosam produkt vad vi kan bedöma och här står fighten mer om kvantitet, effekt och vad man får för pengarna (mer än reklam).

becel-varning

Becel

Becelreklamen för fram att deras produkter innehåller de essentiella fettsyrorna Omega-3 och Omega-6, livsviktiga fettsyror som måste tillföras via födan. Sant så långt. De gör också reklam för Becel pro-activ som aktivt sänker kolesterolvärdet (=sant), vilket de påstår är hälsosamt för hjärtat (vilket är falskt).

Vad de INTE talar om är att:

 • Vi äter idag alldeles för mycket Omega-6 som är inflammationsdrivande och det trycker ner vårt immunförsvar. Alltså bör vi undvika Omega-6 så mycket som möjligt, dvs. undvika växtoljor som solrosolja, majsolja, tistelolja och margariner i alla dess former. Läs mer … Aftonbladet
  .
 • Becel innehåller Omega-3 i vegetabilisk form som vi bara kan tillgodogöra oss någon procent av och som således är tämligen värdelöst jämfört med animaliskt omega-3 (som finns i fisk, ägg och i kött från gräsbetande djur), Läs mer … SvD
  .
 • PAH. Becel är en kemisk sörja som bland annat innehåller polyaromatiska kolväten (PAH) som är cancerframkallande. Läs mer … Sveriges Konsumenter i SamverkanSanna Ehdin
  .
 • Becel pro-activ innehåller växtsteroler som sänker både kolesterol och Q10 (som är viktigt för att bibehålla en god hjärthälsa). Således har det en motsatt effekt än den som påstås i reklamen vilket fått docent Uffe Ravnskov (Sveriges ledande kolesterolexpert) att anmäla TV-reklamen …. Vilseledande reklam och ojust marknadsföring … KO-anmälan

Fördjupning:

 • Forskningsrapport: Välj Bregott framför Becel för kärl och hjärta …. klicka här
 • Forskare: Värsta alternativet används på svenska skolor … klicka här
 • Snabbguide Kolestermyterna … klicka här
 • EU: Becel pro-activ får inte påstås minska risk för hjärtsjukdom … klicka här
 • Becel bötfälls – behöver varningstext … klicka här
 • Becel pro-activ: kemiskt och dyrt … klicka här
 • Hjärt-Lungfonden dumpar Becel … klicka här
 • Margarin som miljöfara … klicka här

ζ
.

”1,6 & 2,6 miljonerklubben”

– har sålt ut sina medlemmars hälsa

.

1_6-2_6-klubben

.
Kvinnoklubben
1,6 & 2,6 miljoners klubben har nu tagit över kontraktet som Hjärt/Lungfonden dumpade (för att de inte ville svärta ner sitt varumärke). Nu ska istället alla svenska kvinnor luras att äta den kemiska sörjan Becel i tron att det är bra för hjärtat. Sannolikt ett mycket lukrativt kontrakt för klubben. Så mycket var den klubben värd! Tragiskt.

Men med professor Mai-Lis Hellénius (sponsrad av Pfizer) som sakkunnig i livsstilsfrågor, så var det kanske inget annat att vänta. Vilket klipp att få till en säljkanal direkt till svenska kvinnor (som litar på klubbens omdöme och sakkunskap). Suck!

ζ

Kolesterolmyten.

Doktor Björn Hammarskjöld om kolesterolsänkande medel

Björn-Hammarskjöld-2013

Bara se vad som händer om man tar ett kolesterolprov. De som har högsta kolesterolvärdet lever längst och är friskast.

Mer än 90 % av alla över 65 har ett totalkolesterol som är över 5 mmol/L (godtycklig gräns satt av läkemedelsindustrin, normalt kolesterol är 4-8,8).

Därför ska de med högsta kolesterolvärdet äta kolesterolsänkande statiner och få trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, hjärtsvikt, impotens och diabetes bland alla andra biverkningar, för att en man av 400 ska få sin hjärtinfarkt uppskjuten mindre än två dagar.

Kvinnor har inga fördelar alls, de får bara biverkningarna.

Och alla går på detta utan att tänka efter före. Tänk efter före!

Gong-gong

Här går gong-gongen för Becel som visar att allt kan säljas med mördande reklam.

ζ

Kommande tre matcher

Reklambudskap möter hårda fakta

PS. Matchen i form av en konsumentupplysning kan nu ses … klicka här

VitaePro-MegaRed-Optivital

2 svar på ”Allt går att sälja med mördande reklam”

 1. Flera bordsmargariner innehåller giftiga ämnen

  Längd: 1,55 min I TV4 Play sedan: 19 jun 2014

  Det är inte bara Coops lättmargarin som innehåller rester av lösningsmedel, vilket Livsmedelsverket slog larm om i förra veckan. En ny kartläggning som TV4nyheternas Linda Berglund tagit del av, visar att en rad bordsmargariner innehåller giftiga ämnen och kemikalier.

  Se inslaget … klicka här

  – – –

  Smör är namnskyddat och innehåller endast: Grädde, salt och mjölksyrakultur.

  Läs vad lättmargarin kan innehålla … LÄTTA

  – – –

  ”MARGARIN LUKTAR VEDERVÄRDIGT”

  ”Våra förfäder på savannen använde säkert även luktsinnet att avgöra om det var ätligt eller inte ätligt. Lukten från kärning av smör i mejerierna kändes redan i dörren till kärningsrummet. Det luktade gudagott. …

  Likväl som lukten från margarintillverkning luktade vedervärdigt, innan deodoriseringsanläggningen (luktborttagningsanläggning) tillkommit. Andra industriprocesser jag upplevde var t.ex. avloppsverk. Till och med lukten från skrapgallren i avloppsverken var lättare att stå ut med än margarintillverkningen.”

  Läs mer … klicka här

  – – –

  Gunnar Lindgren berättat hur man tillverkar margarin

  Livsmedelsverkets tjänstemän måste vara okunniga eller korrupta som vill PÅTVINGA skolbarn, patienter och äldre margarin, när det finns riktigt svenskt smör. Och varför tillåter ansvariga politiker och vi medborgare detta vansinne?

  Tänker Du tillåta att dina barn påtvingas denna kemiska sörja?

Kommentera