Öppet brev till regeringen: Stoppa GMO nu!

.

Hej regeringen

Hur många larm behövs för
att regeringen ska vakna?

ζ

GMO

Genmanipulerade äggplantor har orsakat missväxt två år i rad i Bangladesh. Nu föreligger stor risk för spridning av manipulerade gener, gifter och sjukdomar till andra inhemska växter – med en miljökatastrof och hungersnöd som konsekvens på grund av GMO.

BangladeshGMO-plantor över hela Bangladesh dör av sjukdom i förtid eller bär inte frukt. Genmanipuleringen har misslyckas med att skydda grödan mot skadegörare.

Det är en ytterst brådskande fråga att införa ett moratorium för att förhindra spridning av nya sjukdomar till andra inhemska sorter. I värsta fall kommer de att smitta hela landet, sedan kommer angränsande länder att smittas, med onaturliga manipulerade gener, gifter och nya sjukdomar, som sprider sig med vinden och med insekter.

Ett kapitalt misslyckande, som nu hotar även andra inhemska grödor. Det betyder att GMO är på väg att orsaka en miljökatastrof och massvält.

En manipulation av livets byggstenar som svårligen kan återställas när manipulerade gener väl har kontaminerat naturliga gener i växter, djur och människor.

lie-big-bwDet har visats att det saknas fördelar med GMO. Istället är det skadligt för växter, insekter, djur och människa. De företag som utsätter Jorden för GMO borde ställas till svars för det elände de orsakar.

I Indien har plantering av GMO-bomull också totalt misslyckats, vilket utlöst en våg av självmord bland grundlurade bönder. Utlovade större skördar blev istället missväxt, precis som nu i Bangladesh.

 • Våg av självmord bland indiska bönder på grund av GMO … klicka här

Detta vansinne måste nu stoppas helt innan det gått för långt – en politisk fråga av dignitet, även i Sverige.

ζ

Öppet brev till regeringen i en fråga som rör liv och död

– för människan, djur och miljön.

skrivmaskin_antik

Från: Björn Hammarskjöld
Skickat: den 20 april 2015 21:32
Till: Registrator; sven-erik.bucht@regeringskansliet.se; alexandra.wessman@regeringskansliet.se; klara.granat@regeringskansliet.se; stig.orustfjord@slv.se; Registrator@slv.se; Urban.Wigert@jordbruksverket.se; Leif.Denneberg@jordbruksverket.se
Kopia: redaktionen@tt.se; red@daladem.se; redaktionen@dagensmedicin.se; redaktionen@sjukhuslakaren.se; red@tidningenland.se; NEWSVOICE; Expressen; Aftonbladet; 72018@unt.se; svtnyheter@svt.se; Svenska dagbladet; rapport@svt.se
Ämne: Bt Brinjal Fails Two Years Running Risks Spreading Disease

 

Hej Regeringen!

Jag begär att regeringen beordrar Livsmedelsverket och Jordbruksverket att förbjuda all form av användning, import och export av GMO såväl som djurfoder som människoföda.

Läs om du vågar!

BT Brinjal är en GMO som producerar neonikotinoider.

BT står för att plantan producerar ett insektsgift som kort sikt slår ihjäl alla bin och humlor och andra pollinerande insekter i omgivningen. Då saknas helt plötsligt pollinerande insekter som gör att växter som kräver pollinering dör ut och kan inte producera några nya frön eftersom blommorna inte blev befruktade.

JordenGenteknologi i form av GMO är helt oprövad teknik med okända konsekvenser för alla organismer på jorden. Vi har inte en susning om hur genteknologi egentligen fungerar eftersom vi saknar kunskap om vilka genetiska element som införs i andra organismer.

Detta är synnerligen allvarligt för planetens överlevnad.

Jag begär att den svenska regeringen visar sig vuxen det ansvar som man i verkligheten har att förhindra en hungerkatastrof i Sverige genom att förbjuda import av all form av GMO som föda för djur och/eller människa. GMO ska inte ingå i livsmedelskretsloppet på någon nivå, någonstans.

.
Vänligen
Björn Hammarskjöld
Assisterande professor i pediatrik
Filosofie licentiat i biokemi
F.d. Post doc i biokemi/molekylärbiologi vid SUNY@Buffalo, NY. (Jobbat med HIVs höljprotein)

P.S. Jag står gärna till förfogande med helt oberoende sakkunskap inom genteknologiområdet då jag har arbetat inom området och saknar alla former av bindningar till industrin. D.S.

7 svar på ”Öppet brev till regeringen: Stoppa GMO nu!”

 1. För dig som ännu inte gjort din läxa (vilket innebär att du riskerar att bli grundlurad) finns här en sammanfattning om vad GMO (genmanipulerade organismer) är för något och vad det ställer till med. Viktigt att alla läser på om vi ska kunna stoppa det största hotet hitintills mot miljön, djur och människor.

  GMO är så tokigt att det är svårt att förstå hur detta vansinne överhuvudtaget kunnat accepteras. Bakom detta bedrägeri ligger professionell lobbyism och korruption. Och om inte folket vaknar så kommer vi snart alla vara kontaminerade med onaturliga gener som gör oss sjuka för att till slut stänga av vår reproduktionsförmåga (vi blir sterila). Grisar, hamstrar och råttor för cancer redan inom ett år och efter tre generationer blir de sterila.

  Klicka på bilden nedan

 2. MONSANTOS PROFESSION ÄR MANIPULATION

  Företaget har tillräckligt med pengar att köpa de flesta och de är proffs på att manipulera inte bara växter, utan även forskare, universitet, myndigheter och politiker. De har t.o.m. hel avdelning som smutskastar forskare som kritiserar GMO

  – Monsanto har en hel avdelning som smutskastar forskare som kritiserar GMONEWSVOICE

  Om sanningen om GMO kom till allmänhetens kännedom skulle industrin rasa ihop på en vecka och många forskare, tjänstemän och politiker skulle förpassas till skamvrån. Därför är det viktigt att ”mota Olle i grind”.

  Notan för detta globala bedrägeri betalas av medborgarna mångfalt; med att mista kontrollen över landets livsmedel, med livskvalitet och med ökade kostnader. Barn och barnbarn får finna sig i att många råkar ut för ofrivillig barnlöshet, förutom stor risk utveckla sjukdom som t.ex. cancer.

  Att Miljöpartiet som slår sig för bröstet säger JA till GMO visar att partiet seglar under falsk flagg.

  – Miljöpartiet säger JA till GMO !? klicka här

  Läs även … Nu har politikerna satt sin sista (GMO-) potatisklicka här

  Hög tid att ta placera dessa okunniga eller köpta politiker/tjänstemän på avbytarbänken. Fram tills dess röstar vi med plånboken och köper inte livsmedel som varit i kontakt med GMO (som t.ex. kött eller mejerivaror från djur utfodrade med GMO).

 3. Regeringen består av ett (som alltid) gäng omedvetna politiker, varav hälften av dem är medlemmar i frimurarna eller rebeckorna eller motsvarande föreningar. Sådana människor är ointresserade av folket, om det inte gäller att suga ut skatterpengar ur dem – pengar som när politikerna och deras representation. inte fan bryr de sig om GMO-frågan. De tjänar ju pengar på att driva GMO-frågorna mot att alla ska äta giftig GMO och bli sjuka.

 4. Bra skrivet av dr Hammarskjöld!
  Om ingen av våra beslutsfattare tar intryck av detta så måste man tvivla på deras förstånd. De har väl också barn och barnbarn.
  Förstår inte våra beslutsfattare att vi håller på att överlämna makten över förutsättningen för livet både för människor och djur – till några få skurkföretag.

Kommentera