Glad Påsk

.

ζ

Ät ägg med gott samvete
– det är t.o.m. nyttigt.

Bekymra dig inte om kolesterol
– det sköter kroppen om själv.

Ägg är inte farligt

2015-09-17 skriver Livsmedelsverket:

Det finns en missuppfattning om att det skulle vara farligt att äta ägg. Det stämmer inte, ägg är tvärtom bra mat. Ägg är en källa till protein och mycket annan näring. Äggulan innehåller en del fett, både mättat, enkelomättat och fleromättat fett, vitaminerna A, D och E, B12, riboflavin och folat, och mineraler som jod, järn, kalcium, zink och selen.

Ägg innehåller också kolesterol. Men de flesta kan äta flera ägg om dagen utan att kolesterolvärdena påverkas negativt. Anledningen är att friska människor har en kontrollmekanism som gör att kroppens egen produktion av kolesterol minskar när man äter mat som innehåller kolesterol.

Som kuriosa kan nämnas att rådet att kraftigt begränsa mängden ägg kom 1971, från Socialstyrelsen som då hade hand om rekommendationer kring mat, men försvann lika snabbt igen 1976.

Källa … Livsmedelsverket


KOMMENTAR

Köp svenska ägg – gärna ekologiska. Ägg producerade i utomlands har ofta sämre djurskyddslagar vilket gör att fler djur blir sjuka, de använder mer antibiotika och djuren kan vara matade med GMO. Vem vill äta sådana ägg?

Livsmedelsverket gick ut smyg ut med denna information redan 2015 och de flesta dietister har fortfarande inte fattat – utan de varnar alltjämt för att äta för många ägg som de säger höjer kolesterolvärdet (som de påstår ökar risken för hjärtinfarkt – vilket är falskt).

Vad de INTE vet om är att lågt kolesterolvärde ÖKAR risken för hjärtsjukdom och att de med högt kolesterol lever längst. Kolesterol reglerar kroppen själv och om man äter mycket kolesterol så producerar kroppen mindre (inte ens detta känner de flesta dietister till). Dietisternas kostråd är således sjukdomsframkallande och det verkar som om läkemedelsindustrin i detta fall är överordnad Livsmedelsverket i inofficiell rang.

Att våra egna myndigheter och att vårdens tjänstemän legaliserar ”kvacksalveri” som drabbar en miljon svenskar som luras att ära statiner är ett rejält underkännande av de etablerade partiernas ansvarstagande.

OmstartSverige kommer (om de får folkets förtroende) att sluta med att subventionera statiner och kommer att instruera Läkemedelsverket och Socialstyrelsen att revidera sina instruktioner så att de överensstämmer med sann vetenskap och beprövad erfarenhet. Läkemedelsindustrin ska serva vården – inte styra den.

OmstartSverige är partiet för dig som är trött dagens inkompetens när det gäller vård, skola, rättsväsende, bostadsbyggande, okontrollerade invandring, nedläggning av svenskt lantbruk, mm. mm.

Bli medlem du också och syna ”folkets parti” i sömmarna. Delta i kampen mot politisk dumhet … klicka här

Kommentera