Studie: ALLA får läckande tarm av gluten!

.

vete-orsakar

ζ
.

Studie … Gliadin, zonulin and gut permeability: Effects on celiac and non-celiac intestinal mucosa and intestinal cell lines.

ζ

ALLA får läckande tarm av gluten!

Ny forskning visar att inte bara glutenintoleranta, utan alla människor drabbas av läckande tarm när de äter gluteninnehållande spannmålsprodukter som bröd och pasta.

Dr Alessio Fasano har forskat om detta och det visar sig att vi människor, till skillnad från alla andra primater har ett förändrat protein som de saknar. Proteinet i fråga heter haptoglobin två, även kallat zonulin. Fördelen med detta protein som finns i vårt tarmsystem var att det hjälpte oss under vår eveolution när vi drack bakteriellt förorenat vatten från något vattenhål.

Zonulinet reagerar på bakteriegifter i till exempel salmonella- och kolerabakterier. Zonulinet möjligör då att vatten läcker ut från kroppen till tarmen och vi får diarréer och kan på så sätt snabbt bli av med de giftiga bakterierna.

Problemet för människosläktet som är den enda primat som äter spannmål, är att zonulinet även reagerar på gliadin, en del av glutenkomplexet i spannmål, framför allt vete. Denna reaktion skiljer sig dock på ett avgörande sätt från reaktionen på bakterigifter. När zonulinet reagerar på gluten så blir resultatet inte enbart att vatten läcker ut ur kroppen till tarmen, utan också att tarmen läcker åt andra hållet, in i kroppen. Därmed kan allehanda proteiner från vår föda, som definitivt inte hör hemma i vårt blodomlopp få fri passage in.

mage-ont-jeans[Kommentar: Drabbar många unga som
är uppvuxna på välling, pasta och bröd]

De som lider av glutenintolerans drabbas av ett mycket högre läckage från tarmen och in i kroppen men alla drabbas mer eller mindre, även de som inte visar tecken på glutenintolerans. Dr Fasanos forskning har kopplat detta läckage till en lång rad autoimmuna och inflammatoriska sjukdomar som reumatoid artrit, Chron’s och diebetes typ 1.

Läs mer på Dr William Davis blogg här… (engelska)

Källa: Karl Hultén

Om författaren

Karl-HultenKarl Hultén

Har en magisterexamen i Biomedicin, är författare till boken “Hjärnhälsa, kost och motion för hjärnan”, är licensierad Crossfit-tränare och expert för SvD-bilagan ”Sport & Hälsa”. Karl har tidigare forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet och arbetat som medicinjournalist för ett flertal tidningar. En långvarig kronisk inflammationssjukdom har motiverat mig att söka egna svar när det gäller kopplingar mellan mat och hälsa. Nu vill jag hjälpa andra att ta kontroll över sin egen hälsa. Blogg … http://karlhulten.se

Läs även … Så undviker du de inflammationsskapande fetterna

becelhjärtaObservera att solrosolja och majsolja som saluförs som nyttiga, är inflammationsdrivande, liksom margarinet Becel (läs mer…). Inflammationer som i sin tur orsakar hjärt- och kärlsjukdomar, så det är högst anmärkningsvärt att Becel får saluföras som nyttigt för hjärtat i TV-rutan, där man framför att Omega-3 och Omega-6 är essentiellt, livsnödvändigt (vilket är korrekt).

Vad man INTE säger är att vi äter alldeles för mycket Omega-6 och således bör undvika det så gott det går (får ändå i oss för mycket) och därtill är Omega-3 i Becel vegetabiliskt, som vi bara kan tillgodogöra oss några futtiga procent av (som vi behöver mer av).

Således rent lurendrejeri som understöds av 1,6 & 2,6 miljonersklubben (mot sponsring). Läs mer om kopplingen mellan inflammationer och hjärt- och kärlsjukdom i artikeln nedan. Allt är inte som det verkar eller sägs i TV. Klubbens medicinska rådgivare heter Mai-Lis Hellénius vilket förklarar beslutet.

Varning_Becel

ζ

Medicine Doktor Dwight Lundell

Vi läkare med all vår utbildning, kunskaper och auktoritet skaffar oss ofta ett ganska stort ego som tenderar att göra det svårt att erkänna att vi har fel.

Så, här är det. Jag medger gärna att jag haft fel. Som hjärtkirurg med 25 års erfarenhet, och efter att ha utfört över 5.000 öppna hjärtoperationer, är det nu dags att rätta till vad som är fel med medicinska och vetenskapliga fakta.

Jag utbildade mig i många år tillsammans med andra framstående läkare som betraktades som auktoriteter. Jag bombarderades med vetenskaplig litteratur, deltog oavbrutet i utbildningsseminarier och som experter påstod vi bestämt att hjärtsjukdom helt enkelt berodde på ett förhöjt kolesterol i blodet.

Det enda accepterade behandlingen var läkemedel för att sänka kolesterolet och en kost som kraftigt begränsade fettintaget. Den senare skulle sänka kolesterol och förhindra hjärtsjukdomar framhärdade vi naturligtvis. Avvikelser från dessa rekommendationer ansågs vara irrlära och innebära felbehandling.

Det fungerar inte!

Läs mer…. (delat på mer än 34.000 Facebooksidor)

Läs även snabbguiden … Kolesterolmyterna

ζ

Kommentar

Per Wikholm 2Per Wikholm

Mycket intressant forskning! Det tragikomiska är att Livsmedelsverket med flera som förordar mycket spannmål och spannmålsfibrer i födan gör det med motiveringen att det är bra för vår mag-tarm-hälsa, att tarmtömningen skyndas på. Den nya forskningen visar att denna snabbare tarmtömning på grund av vattenläckage från kroppen till tarmen samtidigt sker till ett högt pris av att främmande substanser tar sig in i vårt blodomlopp.

Det är ett ödets ironi att vi, den enda primat som frivilligt äter spannmål samtidigt är den enda primat som har ett protein som gör att tarmen läcker åt båda hållen. Nu mår inte andra primater heller bra av spannmål, även om de saknar proteinet zonulin i sina tarmar. De blir feta och hjärtsjuka när de på zoo utfodras med spannmålsbaserade kakor. Något jag skrivit på engelska om här i ett långt inlägg om gorillor, läs mer… (Googleöversatt)

/Per Wikholm

– – –

Om Per Wikholm

Per Wikholm, född 1966 och trebarnspappa. Har en bakgrund som molekylärbiolog och forskarstuderande inom området cancer och transkriptionsreglering i början av 90-talet. Snart tog politiken överhand och Per Wikholm sadlade om och började arbeta som politisk sekreterare i Uppsala kommun och därefter i landstinget i Uppsala län. Därefter följde en anställning som omvärldsanalytiker på Socialdemokratiska partistyrelsens expedition under åtta års tid. Under den tiden kom Per i kontakt med en GI-metod som var snarlik Atkins lågkolhydratmetod i sin inledning.

Likt många andra runt 40-årsåldern hade Per Wikholm noterat hur vågen tenderade att lägga på något kilo per år. Det hjälpte inte hur mycket man än ansträngde sig för att hitta nyckelhålsmärkta alternativ med låg fetthalt i butikernas mathyllor. Och trots att barnen blev fler och därmed också de dagliga cykelturerna till dagis och skolor så vägrade vågen att samarbeta. Först med en kolhydratsreducerad kost så hände något på vågen. För Per blev det något av en ahá-upplevelse. Hur kunde det komma sig att viktnedgång plötsligt blev så enkelt när man gjorde precis tvärtemot allt det som myndigheter som Livsmedelsverket och Socialstyrelsen rekommenderat i flera årtionden?

Källa: Optimal förlag

– – –

Översättare:

Författare:

ζ

APPENDIX

 

Läs en bra krönika av Margareta Lundström (en översättning) som beskriver vilka gifter som finns i den mat de flesta svenskar har som basföda, helt enligt Livsmedelsverkets instruktioner … Ditt dagliga bröd…

En läskig läsning!

Inte alls konstigt att var femte svensk har ont i magen!

ζ

Jonas Colting skriver initierat om idrottssrörelsens sjuka fixering vid spannmål … Svensk idrotts sjuka fixering vid spannmål!

ζ


CBS: Modern wheat a ”perfect, chronic poison,” doctor says

Read more … CBS News

– – –

CBS: Modernt vete är ett ”perfekt kroniskt gift”, säger Dr William Davis, hjärtspecialist.

Läs mer … Goggleöversatt

”Om tre människor tappar 4 kg, big deal”, sade han. ”Men vi ser hundratusentals människor förlorar 15, 40, 75 kg. Diabetiker blir inte längre diabetiker,.. Människor med artrit får en dramatisk lättnad, människor förlorar bensvullnad, sura uppstötningar, IBS, depression och så vidare varje dag.”

Davis sade att vetet vi äter idag är inte det vetet din mormor hade: ”Det är en 18-tums hög växt som skapats av genetisk forskning på 60 och 70-talet”, sade han på ”CBS i morse.”

”Det moderna vetet har många nya funktioner som ingen berättat om, till exempel att det finns ett nytt protein i det moderna vetet kallad gliadin. Det är inte gluten. Jag pratar inte om personer med gluten känslighet och celiaki. Jag talar om alla andra eftersom alla är mottagliga för gliadin protein som är en opiat, som reagerar med opiat receptorerna i hjärnan och hos de flesta människor stimuleras aptiten, så att vi konsumerar 440 fler kalorier per dag, 365 dagar om året.”

Att byta vitt vetemjöl mot fullkorn är ungefär som om en rökare som röker cigaretter utan filter, skulle gå över till ”hälsosamma” filtercigaretter.
.

Eller varför inte ekologisk tobak? Ännu nyttigare!.

.
ζ

Ett svar på ”Studie: ALLA får läckande tarm av gluten!”

 1. Både kost och genetik spelar in när det gäller magtarmfloran.

  Nya kunskaper om betydelsen om mag-tarm­kanalens bakterieflora (mikrobiota), från munnen till tjocktarmen, har kastat nytt ljus över biologiska mekanismer av betydelse för hälsa och sjukdom. Hos friska individer finns det en större variation mellan olika tarmbakteriestammar, medan det vid fetma och vissa sjukdomar finns en mindre uttalad variation. Dessa fynd har samband med kostintaget samt med olika genetiska faktorer.

  Det finns sedan tidigare belagda samband mellan mikrobiota mönster och vissa av kroppens normala fysiologiska processer, till exempel ämnesomsättning samt immun­system.

  En ökad förståelse kan öppna vägen för en ny riktad behandling för att försöka förbättra mikrobiota sammansättningen i tarmen, till exempel via så kallade probiotika och ”functional food” produkter. Sådan behandling testas experimentellt och verkar lovande.

  Läs mer … medicinskaccess.se

  Artikeln … klicka här

Kommentera