Marsch mot GMO över hela världen – Stockholm, Göteborg, Malmö

GMO hotar

Citat:

We will not stand for cronyism.
We will not stand for poison.
That’s why we March Against Monsanto.

Vi tar ställning mot svågerpolitik.
Vi tar ställning mot gifter.
Därför marscherar vi mot Monsanto.

.
Marsch mot Monsanto i Göteborg 24 maj 2014

Marschen i Göteborg samlade dubbelt så många som året innan, uppskattningsvis ett drygt hundratal, när det borde varit tusentals eller rättare sagt tiotusentals. Problemet är att de flesta fortfarande inte vet vad GMO är för något, vilket inte är konstigt med tanke på att gammelmedia tiger.

Ett mycket bra tal hölls av en engagerad kvinna vid namn Lydia Green. Talet hölls på engelska på Kungstorget i Göteborg. Nedan följer en översättning av detta upprop som alla bör läsa och reflektera över. Vi och våra barn är inga experimentobjekt att hänsynslöst utnyttja för att få makt över mat. över folk och att på köpet bli mycket rik.

Vi säger bestämt NEJ till GMO och de politiker som inte förstår detta bör inte få förnyat förtroende. Och om ändå GMO kommer över svenska gränsen, så bojkottar vi GMO-livsmedel, även mejeriprodukter som kommer från kor utfodrade med GMO. Det som räknas är förlorade röster och förlorade kunder, som båda slår mot plånboken..

Det finns inga fördelar alls med GMO för producenter, konsumenter eller länder – bara elände. Så det är konstigt att det alls får förekomma. Det finns dock länder som vaknat till liv, medan Sverige via sina ”forskare” och okunniga politiker tillhör en av EUs värsta GMO-förespråkare. Det är folkets ansvar att rätta till detta missförhållande.

Doktor David Suzuki är väl insatt i vad GMO handlar om och han säger att de politiker eller forskare som påstår att GMO är en säker teknik eller som menar att det går att kontrollera, de är antingen urdumma eller så ljuger de (dvs. de gör det för att det gynnar deras egen karriär.). Eller så uppfyller de både kriterierna.

Dessa politiker måste bort innan vi blivit kontaminerat med GMO, som inte går att återställa och som förs vidare till nästa generation. Även Monsantos växtgifter har hittats i navelsträngsblod, så barnen påverkar innan de ens är födda. Även djur och miljön far illa. Och vårt lantbruk kommer att dö sotdöden om GMO kommer in i Sverige, men det verkade inte vår dåvarande landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) förstå eller så bluffade han.

Vad är det som är så svårt att förstå för politiker?

Allt detta för att några få privata företag ska få makt över vår mat och bli ännu rikare. Nästan alla kan tydligen duperas eller köpas för pengar.

Endast folket kan stoppa detta vansinne. Läs på och stoppa GMO innan det är för sent. Börja gärna med att läsa uppropet nedan, en översättning av det tal som Lydia Green höll på engelska på Kungstorget i Göteborg 24 maj 2014.

Lydia Green

Hej alla och tack för att ni kom idag.

I dag har vi gått med 2 miljoner människor, i hundratals marscher runt om i världen , enade mot alla de stora jordbrukskemiföretagen. Företag som Monsanto , Bayer , DuPont och Syngenta,

Företag vars första och främsta prioritet är vinst, följt av makten .

Monsanto har en lång lista med farliga produkter som de har släppt och påtvingar världen. Produkter som skadar vår hälsa och miljö. Listan är så lång och så skrämmande.

Jag kommer bara att nämna några:

Monsanto är ett ansikte av konstgjorda sötningsmedel, inklusive en av deras tidigaste produkter, Sackarin, som har visat sig framkalla levertumörer hos råttor.

Monsanto är också ansvarig för aspartam, ett annat konstgjort sötningsmedel som fortfarande är tillåtet i dag, trots att det har visat sig vara kopplat till hjärntumörer, fosterskador och kramper.

Bayer och Monsanto var producerar PCB – polyklorerade bifenyler. PCB användes till färg , pigment och gummi, kylar vätskor och elektrisk överföring . Dessa icke brännbara, kemiskt stabila, värmebeständiga, elektriskt ledande kemikalier har förknippats med en flertal av sjukdomar från cancer, effekter på immunsystemet, nervsystemet, reproduktionssystemet samt hormonproducerande systemet, och absorberas lätt genom huden . Nämnde vi att PCB är kemiskt stabila? Det bryts inte ner i naturen.

Under andra världskriget, producerade Monsanto DDT, ett potent insektsmedel för att hjälpa till att kontrollera sjukdomar som malaria och tyfus, men många insekter utvecklat en resistens mot det. Och som alla dessa potentiella dödande medel, effekterna var inte bara mot insekterna. DDT orsakar förtunning av äggskal hos fåglar, och i människor stör det viktiga biologiska funktioner genom att skada ditt DNA och stör dina hormoner. DDT har visats orsaka reproduktions-och utvecklingsproblem inklusive missfall, och har visat sig orsaka levercancer. DDT är mycket stabilt, och det gör att det inte lätt bryts ned i naturen, och ännu mindre när den är på DIG.

Under Vietnamkriget , Monsanto och Dow var båda ansvariga för att producera Agent Orange, för att döda växter så att de lätt kunde hitta fiendens soldater. Men denna kemikalie som användes för att rikta sig mot växter, drabbar också djur, inklusive människor. Agent Orange dödade och lemlästade människor. Agent Orange har lett till missbildningar, som fortfarande förekommer i dag i Vietnam. Agent Orange har lett till högre dödsfödslar och missfall hos både människor och kreatur. Agent Orange ledde till en hög förekomst av sjukdomar som cancer. För att inte nämna, de permanenta skador som Agent Orange har gjort i skogen och djurlivet i Vietnam, som sannolikt aldrig kommer att återhämta sig från den skada som Agent Orange har gjort.

Monsanto har också tillverkat ko tillväxthormon, korna som injicerats med det producerar mer mjölk. Kor som injicerats med tillväxthormonet är också mycket mer benägna att en smärtsam infektion i juvret, och så ges ännu mer antibiotika. Dessa infektioner kan också leda till en stor ökning av halten av mjölk var. Men det är inte allt. Den injicerade tillväxthormonet leder till att korna producerar ett annat tillväxthormon IGF – 1. Kornas IGF- 1 är identisk med människans IGF- 1, och detta hormon bidrar starkt till cancer. Och nej, dessa bryts inte ner i våra magar. Hormoner är skapade som kraftfulla signalmolekyler. Så när du dricker mjölk från kor som injicerats med tillväxthormon, så får ni en extra stor dos av antibiotika, var och cancerfrämjande hormoner.

Monsanto ansvarar för ogräsdödande Glyphosphate, allmänt känd som Round Up. Glyphosphate registrerades först som ett tungt rengöringsmedel på grund av dess egenskaper att binda metall mineraler. Metall mineraler såsom magnesium, järn, kalcium och koppar som alla är viktiga mikronäringsämnen för vår hälsa. Det visade sig, att glyphosphate var också riktigt bra på att döda ogräs.

Glyfosat registrerades av Monsanto som ett antibiotika under 2010. Ett antibiotika! Så när du äter glyfosat täckt mat, föreställ dig den inverkan den har på dina tarmbakterier som är tänkta att hålla dig frisk! Glyfosat har visat sig orsaka utvecklingsproblem i embryon hos grodor och höns – embryo utveckling skiljer sig inte så mycket mellan ryggradsdjur.

Om glyfosat var så säkert, varför måste bönderna skydda sig själva, huvud till tå vid applicering av glyfosat på sina grödor? Det är inte ok att få den på huden, men det är bra att äta?

Hur lätt är det att ta bort dessa kemikalier från maten om FDA utförde en studie där de både tvättade och skalade mat och kunde fortfarande kunna upptäcka bekämpningsmedel?

Monsanto tillverkar genetiskt modifierade livsmedel. Mat från grödor som producerar sitt eget bekämpningsmedel, besprutas med betydligt mer bekämpningsmedel, eller båda.

Det betyder gift i dig!

Om du bara tillsätter ”en liten motstånds”-gen i grödan leder det till någon annan förändring i maten, varför finns det många rapporter av djur, från kor till gnagare som äter icke-GM-mat när de får välja, och bara äter minimala mängder av motsvarande GM-innehållande mat om det är allt som finns?

Och har du hört det senaste? På grund av att ogräs blir resistent mot glyfosat, har de nu börjat släppa grödor som är resistenta mot den viktigaste komponenten i Agent Orange.

Agent Orange i vår näringskedja!

Församling, luras inte av dem som talar om ”det drabbar bara växter” eller ”det påverkar bara insekter”. Nej, det betyder inte att det är säkert för oss. Människor kan verka som något som är helt separat från växter, insekter, även bakterier, men jag till säger er, på grundläggande biologisk nivå är vi inte är så annorlunda!

Om Monsanto …

Om Monsanto var ett ärligt företag, varför behöver de ”sitt” folk som arbetar i FDA, EPA, i regeringen och även rättsväsendet?

Om Monsanto var ett ärligt företag varför har USA undertecknat en Monsanto skyddslag så att ingen kan bojkotta dem. Om Monsanto, Syngenta, Bayer, Dupont var ärliga företag med världens bästa i sitt intresse, varför stämmer de om deras produkter bojkottas, blir förbjudna, eller tvingas att märkas?

Om Monsanto var ett ärligt företag, varför behöver de sitt folk som sitter på redaktionen för vetenskapliga tidskrifter ? Varför ropar de ”blodigt mord” när någon försöker publicera någon form av negativ forskning mot någon av deras genetiskt modifierade eller kemiska eller övriga produkter?

Om Monsanto var ett företag som var ärligt och testade grundligt och undersökte deras egna produkter innan de släpps till allmänheten, varför gömmer de sina negativa resultat? Om en råtta som utfodras med deras produkt blir sjuk och kontroll råttan som äter icke GM-mat förblir frisk, ärlig vetenskap utesluter inte de sjuka eller döda råttor. Om Monsanto var ärlig, skulle de ta studier som visar djur som utfodrats GM- mat över motsvarande icke GM-mat.

Var är våra regeringar bland detta? Var är de regeringar som vi har folket valt att ta hand om våra intressen och reglera verksamheter? Skall inte EU bevaka vad som händer i Europa? Är det en demokrati, eller är det företag som styr?

Vad kan vi göra? Var en av oss är vi bara en person. Men var och en av oss har en röst. Vi har en röst att tala om för våra vänner, vår familj, våra kollegor om dessa frågor. Var och en av oss har möjlighet att ringa eller skriva till våra ministrar, och överrösa media med vår oro. Om alla är informerade, och alla talar upp, då kanske vi har en chans att göra en förändring .

Folk bör inte frukta sina regeringar, regeringarna bör frukta deras folk.

Kommentar

GMO går ut på att genmanipulera växter och djur, patentera dem och på så sätt får kontroll över världens livsmedelsproduktion. Problemet är bara att dessa genmanipulerade organismer (GMO) i det längre loppet är förödande för djur, människor och allt levande. GMO och de tillhörande växtgifterna orsaker ett helt spektrum av sjukdomar (t.ex. cancer) och sterilitet. Hela mänskligheten riskerar att slås ut – för ingenting.

GMO-kramare (”forskare och politiker som är dumma eller som ljuger”) måste belysas och deras inflytande begränsas. Kort sagt så ger vi dem sparken, de får söka sig annat jobb.

Denna GMO-galenskap är möjlig för att Monsanto och andra GMO-företag har infiltrerat myndigheter, forskare och politiker. Tydligen kan det mesta och de flesta duperas eller köpas för pengar. Endast ett kunnigt folk kan stoppa detta vansinne, helst innan vi alla blivit förgiftade eller kontaminerade.

Nästa val 2018 så ryker alla partier och politiker som är GMO-kramare och de nya politikerna får städa upp i våra universitet och myndigheter, och precis som när man städar trappor, så början man uppifrån. En överlevnadsfråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen