Barn ska skyddas mot LCHF-kost

Finländska myndigheter hotar att tvångsomhänderta barn i familjer som äter ensidig kost utan kolhydrater.

Uppgifterna kommer från Ursula Schwab, docent i näringslära vid Östra Finlands universitet. Hon vill inte avslöja några detaljer om det aktuella fallet men uppger att det rör sig om en familj där barnen fått kolhydratfattig kost.

Enligt Ursula Schwab är LCHF-dieten för ensidig för personer som fortfarande växer.

– Ifall barnets utveckling blir långsammare på grund av en dålig diet måste man undervisa föräldrarna. Ifall det inte fungerar måste barnet flyttas till en plats där det får tillräckligt med näring, säger hon till Hufvudstadsbladet.

Källa: DAGENS MEDICIN

PS. Läs också artikeln i ÖSTERBOTTENS TIDNING, där docent Ursula Schwab ger uttryck för en häpnadsväckande ”logik” (naturlig energirik mat är riskfylld för barn riskerar att bli mätta för länge). Om den uppfattningen är allmänt rådande inom NNR5 Working group, är det ett tydligt symptom på ”groupthink”, vilket bör tas på största allvar.

En kommentar i DAGENS MEDICIN

(som togs bort av moderatorn men lades in igen några timmar senare)

Ursula Swab sitter som medlem i NNR5 Working group (kommande Nordiska Närings Rekommendationer). Hon har för sin forskning fått livsmedel till försökspersoner från åtminstone 12 olika företag som Unilever med flera. Hon har enligt sin egen jävsdeklaration hållit föredrag mot ersättning från Unilever. Arbetar med forskning om fett och kolhydrater.

Livsmedelsverket hävdar med rätta att protein och fett är livsnödvändigt och hävdar med lika stor rätta att kolhydrater är ”tomma kalorier”.

Livsmedelsverket visar i sin databas över livsmedel att animalisk mat innehåller oftast minst flera gånger mer mikronäringsämnen (vitaminer och mineraler) än vegetabilisk mat.

Schwab påstår alltså mot bättre vetande att LCHF är en ensidig kost.

Jag vill kalla det gourmetmat i form av den gamla hederliga svenska husmanskosten och det gamla franska köket för en perfekt balanserad kost, så långt man kan komma från en ”ensidig kost”. Denna gourmetmat är baserad på animaliskt protein och animaliskt fett med samtliga nödvändiga mikronäringsämnen i perfekt mängd. Djuren som vi äter består av samma typ av proteiner och fetter som vi själva har.

Med mina 70 kg kroppsvikt så har jag ungefär 15 kg animaliskt fett i cellmembraner, underhudsfett, skyddskuddar av fett runt ömtåliga organ som ögon och njurar med mera.

Man kan bara spekulera varför en forskare inom området verkar vara så totalt okunnig inom sitt område att man påstår att den nyttigaste maten kan ge näringsbrist. Jag är förundrad, men inte förvånad, eftersom NNR kommer att fortsätta rekommendera de politiskt korrupta kostråden som varit legio sedan McGovernkommittén 1977 lät en arbetsmarknadsreporter, tillika vegan, på egen hand skriva de gamla kostråden som sedan SBU 2010 fann sakna vetenskapligt underlag.

Björn Hammarskjöld

Reflektion:

Ursula Schwab, docent i näringslära vid Östra Finlands universitet, har tydligt visat sin okunnighet (alternativt sin oärlighet), missbrukat sin ställning och visat bristande respekt för andra människor, för vetenskap och beprövad erfarenhet. Hon vanärar både sin profession och Östra Finlands universitet. Hon förbrukar sitt förtroendekapital.

Om någon behöver sättas i skolbänk så är det Ursula som behöver lektioner i gammal hederlig fysiologi, biokemi och hormonlära (som verkar ha glömts bort). Hon behöver också uppdatera sig vad gäller den senaste vetenskapen.

Observera kostpyramiden i bakgrunden (motsvarar vår tallriksmodell) som har fått fetma och diabetes att öka epidemiartat och som gör att tiotusentals viktopererar sig för att åstadkomma en inre svält. Denna företrädare för en extremkost har mage att hota en familj som väljer att servera riktig mat, som de flesta åt när övervikt, diabetes, magsjukdomar, astma, allergi, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar var relativt ovanligt. Detta är förtroendeställningsmissbruk av grövsta art! Sammantaget torde detta vara tillräckliga skäl för att entlediga Ursula Schwab från vidare arbete inom ”NNR5 Working group”. Annars riskerar ju NNR5 att inte tas på allvar.

Enligt en Demoskopundersökning äter 5% av svenskarna strikt LCHF-kost och 23% en mer liberal variant. De har upptäckt att de mår bättre och vikten normaliseras, utan hunger. De skulle om Ursula fick bestämma riskera att förlora sina barn, på grund av att de serverar sina barn naturlig mat (!). Vansinne och dumhet har fått ett ansikte.

Om detta grova övertramp skett inom näringslivet, inom den konkurrensutsatta sektorn, som är beroende av sitt renommé, sina kunder, då hade vederbörande fått söka sig en annan tjänst. Men inom offentlig nutrition gäller andra normer och regler. Brott som strider mot ”mainstream”, mot industriella intressen, bestraffas däremot hårt.

Läkare, dietister och sjuksköterskor står under hot om att bli av med sin legitimation om de avviker från ”mainstream” – även om de har rätt i sak. Nu skall föräldrar som har rätt i sak – kunna fråntas sina barn? Ännu ett sätt att försöka skrämma kvar konsumenterna där industrin vill ha dem?

Att vetenskapen och samhällsintressen får stå tillbaka för särintressen (”ego business”) är tyvärr inte ovanligt när det gäller kost och läkemedel, något som docent Ralf Sundberg belyser i sin bok ”Forskningsfusket! – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”. Efter att ha läst boken inses att Ursulas agerande är vanligt – men inte desto mindre anmärkningsvärt! Att nå en position och tjäna pengar har högsta prioritet – till varje pris.

Läs boken och förundras över hur det går till bakom kulisserna, en tankeväckande ”thriller” om verkligheten. Boken ger bakgrunden och orsaken till att vi blir allt sjukare och fetare, en styrd manipulerad utveckling.

Boken är skriven så att även medborgare utan medicinsk skolning lätt kan läsa den och den avslutas med ett appendix som bara det är värt bokens pris. Alla pusselbitar faller på plats och bilden klarnar. Boken för tanken till H.C. Andersens ”Kejsarens nya kläder” när den lilla pojken ropar ”men han är ju naken” – varvid alla vuxnas ögon öppnas och ser det uppenbara.

Boken inger på samma gång hopp – Om vi slutar att göra det vi vet inte fungerar så våras det för Sverige och resten av världen. Det handlar om att ta befälet över situationen, det handlar om politik och inte om medicin.

Du ansvarar själv för din och Din familjs hälsa och Du måste själva skaffa Dig kunskap. Om du istället väljer att förlita Dig på auktoriteter blir det lätt fel. Oavsett hur Du gör blir det Du och Din familj som får leva med konsekvenserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen