Socker och stärkelse göder cancer – på sjukhus

.

cancer-göds

socker-gift

ζ
.

warburg

.
Nobelpristagaren Warburg visade att cancerceller svälter ihjäl utan glukos.

Jag fick äran att tala inför ett gäng verkligt initierade forskare i en grupp som brukar samlas i Vålådalen. Där talade Sveriges ledande cancerforskare Ingemar Ernberg om bland annat Otto Warburg och om hur han kartlade cancercellernas metabolism.

Warburg visade att cancerceller svälter ihjäl utan glukos,som ju inte bara finns i det vita processade sockret, utan även i stärkelse (potatis,pasta,ris och bröd) och i många matvaror vi köper där detta socker har många olika namn.

P1010108Kafeteria på sjukhus

Summan av kardemumman är att alla olika socker och kolhydrater blir glukos eller fruktos väl inne i levern. Jag drog slutsatser av detta, jag frågade och jag fick acceptans:

– OM man nu skall behandlas för en cancer och står i väntan på t.ex. strålning eller cellgifter, skulle man inte då under tiden innan behandlingen stå på en mat helt utan socker i alla dess varianter? Detta för att försvaga eller döda så många cancerceller som möjligt. Då tar rimligen behandlingen bättre.

– Jovisst, svarade han, det är helt riktigt tänkt.

Professorn molekylärbiologen och kirurgen Tore Scherstén berättade då om en bekant som genom en strikt kost utan alla kolhydrater fått bort alla metastaser från sin cancer genom denna kost, utom en liten en.

Om två slika kunskapskolosser inser det kanske dietisterna kunde ta det till sig. Men dom får pengar till sin utbildning från ILSI som är ett samarbetsorgan för Livsmedels-och Läkemedelsindustrin och då blir det som det blir.

Sprid detta så vitt som möjligt.

.
Nisse Simonson

Läkare, författare, föreläsare och debattör
Facebook ... https://www.facebook.com/groups/297469260385851/
Bloggarkiv ... http://www.kostdemokrati.se/nissesimonson/
Böcker ... Adlibris ... Bokus

ζ

APPENDIX – MISSA INTE DENNA VIKTIGA FILM

Dr Mercola intervjuar professor Thomas Seyfried

Publicerad den 12 jun 2013

Läkaren för naturlig hälsa och och grundaren av Mercola.com (världens största sajt för naturlig hälsa), Dr Joseph Mercola intervjuar Dr Thomas Seyfried, om hur man kan bekämpa cancer med hjälp av metabolisk terapi och en ketogen diet.

Här finns en Googleöversatt textning av intervjun …. Metabolic terapi och en ketogen diet svälter cancerceller, en kunskap i glömska.

 • Varför är inte detta förstasidenyheter?klicka här  (Googleöversatt)
  (originaltext på engelska … klicka här).

.EXTRA-NEWS

7 svar på ”Socker och stärkelse göder cancer – på sjukhus”

 1. DET FINNS MER ÄN SOCKER SOM TRIGGAR CANCER – OCH TÄNK OM VI VÄNDER PÅ KUTTINGEN …

  Det finns mycket som stimulerar cancertillväxt, som t.ex. högt insulin som visat sig vara en signifikant riskfaktor. Även brist på D-vitamin är en riskfaktor. Även olika typer av gifter och kemikalier ökar cancerrisken.

  Det som är utmärkande för cancer och svampväxt är att de inte kan omsätta fett, utan kräver socker, cirka tjugo gånger mer än en normal cell. De gillar inte heller syre, som Otto Warburg fann i sina studier.

  Det betyder att Dr Erik Enby genom att lösa upp blodklumpning ökar syresättningen och genom att med olika näringsämnen återställer en mer normal balans, hjälper kroppens immunförsvar att bekämpa ohälsa i alla dess former. Miljön för friskhet stärks.

  När cancer/svampar förbränner socker anaerobt (utan syre) bildas mjölksyra som försurar runt cancern, vilket är ett försvar mot vårt immunförsvar. Tullio Simoncini sköljer cancern med bikarbonat som gör cancern basisk och då kan immunförsvaret verka.

  Det låter logiskt och inger hopp om en mer effektiv behandling utan biverkningar. Att cancerindustrin inte vill forska vidare längs dessa spår indikerar att det fungerar. Anledningen är att det inte går att patentera och tjäna stora pengar på bikarbonat, mineraler och vitaminer. Om det inte hade fungerat hade det varit enkelt att visa detta, men istället skickar man ut sina medlöpare att försvara en sjuk vård och misskreditera med medias hjälp. Om sedan patienterna blir friskare så minskar ju också antalet kunder.

  Och socialministern jamsar med (läs mer…).

  Nog borde socialminister Göran Hägglund (KD) vara mer initierad och insatt i det ämnesområde han ansvara för än så. Även folkhälsoministern Maria Larsson (KD) har uttryckt att hon måste lita på experter och myndigheter. Som att be räven vakta hönshuset.

  Det som förvånar mig stort är att de inte verkar se RESULTATET av förd politik, för tydligare kan det ju inte bli (larmklockorna ljuder nu högt varje dag). De gör ju ingenting åt grundproblemen. Två extra miljarder är inte lösningen … klicka här

  Enby och Tullio kommer att presentera sin forskning under en föreläsning i Partille (Göteborg) onsdagen 23 april …. klicka här Observera att webbiljetten under dagen (23/4) även gäller som värdekupong om man vill prenumerera på 2000-Talets Vetenskap.

  I Stockholm blev det snabbt slutsålt och de fick byta till en större lokal, men det finns fortfarande biljetter kvar i Partille (Göteborg). Läs mer om ”Giro di Svezia” … klicka här

  TÄNK OM VI I TANKEN SKULLE BYTA ROLLERNA

  Sjukvården behandlar utan biverkningar med relativt billiga kosttillskott som stärker patienternas naturliga immunförsvar, medan alternativmedicinen köper in extremt dyra cellgifter och strålkanoner (finansierade av riskkapitalbolag, som även kontrollerar myndigheter och politiker).

  Cellgifterna dödar även friska celler och slår ut patienternas immunförsvar. En bieffekt med gifter är att de kan orsaka cancer.

  Strålkanonerna orsakar också stora skador, bland annat kan strålning orsaka cancer.

  Cancern kommer ofta tillbaka då de inte behandlar grundorsakerna och de förlorar varannan patient (fler än den skonsamma behandlingen) och de tar hutlöst betalt för sin behandling (men det märker inte patienterna då allmänna medel betalar). Men de får ändå 99 % av alla patienter, trots länga köer, sämre behandlingsresultat och mångfalt dyrare behandling – då de har kontrollen.

  Här skulle det finnas goda skäl för myndigheter och media att rycka ut. Och för politiker att kritisera i skarpa ordalag. Nu får istället folket rycka ut den 14 september 2014 och säga sin mening.

  – – –

  MIN SLUTSATS: Självklart borde man forska vidare längs de spår doktorerna Erik Enby och Tullio Simoncini stakat ut (istället för att som idag blockera) och man borde inleda med en naturlig behandling som stärker immunförsvaret, tidigt, där så är möjligt (sex månaders väntetid för att få en malignt melanom bedömt i Göteborg är en stor skandal, läs mer…).

  Det optimala vore om skolmedicin och alternativmedicin samverkade betydligt mer än vad som är fallet idag. Då skulle patienterna kunna erbjudas det alternativ som är mest gynnsamt för patienterna, även om det skulle innebära en lägre försäljning av patenterade läkemedel (vilket även blir billigare för samhället).

 2. ÄVEN EN HORMONELL OBALANS KAN TRIGGA EN CANCERUTVECKLING

  Även hormoner påverkar risken för cancer, liksom bakterier och virus. Det mesta påverkar risken för cancer, där livsstilen och miljön betyder mycket, sannolikt betydligt mer än vår genetiska disposition. Och att hålla vårt immunförsvar intakt är mycket viktigt.

  Cancer är inte EN sjukdom utan mer ett samlingsbegrepp. Det utvecklas genom att vi försvagar eller belastar vårt system över den gräns vi klarar av (då behöver vår kropp hjälp utifrån). Om vi då kan förstärka vårt eget immunförsvar så är det självklart det allra bästa, och mycket pekar på att vi kan göra mycket där.

  Det anmärkningsvärda är att vårdens företrädare försvar sitt monopol genom att varken vilja se, vilja höra eller prata om något annan än det som de tjänar pengar på; operation, cellgifter och strålning. Det handlar också om att värna sin samhällsposition, som bygger på traditionell skolmedicin. När det gäller alternativmedicin är man novis.

  Därmed inte sagt att skolmedicinen inte är berättigad, kanske i många patientfall, men inte i ALLA patientfall (=monopol). Om vi sedan jämför resultaten så kommer vi relativt snabbt att få reda på styrkan och svagheten hos respektive behandlingsmetod. Men detta vill vården inte alls veta av, de vill ha fortsatt monopol oavsett hur detta drabbar patienterna och samhället. Det kallas att värna ”ego business”.

  Vår nuvarande Socialminister Göran Hägglund (KD) känner ”avsky” inför alternativ till skolmedicin … Göran Hägglund: ”Jag känner avsky” … Eller är han förledd till att tro att det rör sig om verkliga skojare?

  Det kan vara så att vår Socialminister blivit förd bakom ljuset av Expressen, vars syfte inte synes vara att avslöja bluffmakare inom alternativmedicinen, utan avsikten var snarare att misskreditera alternativmedicinen i stort. I Expressens serie med dold kamera bedrevs en oseriös ”häxjakt” på seriösa aktörer inom alternativmedicinen, på ett sätt som är oacceptabelt.

  Självfallet känner vi alla avsky för oseriösa aktörer som profiterar på människor olycka och rädsla, vare sig det är legitimerad vårdpersonal eller ej. Att t.ex. diabetiker luras in i ”naturalförloppet” av legitimerade sköterskor och läkare som patienterna litar på, det väcker också känslor.

  Göran Hägglund har själv tillämpa LCHF med gott resultat (fast han kallade det GI) och märkligt nog så verkar han inte dra några slutsatser av detta. Det finns fler som skulle må bra av kostbehandling, även patienter inom vården.

  Folkhälsoministern Maria Larsson (KD) menar att ”vi måste lita på våra experter” och på våra myndigheter … Maria Larsson: Vi måste lita på experterna

  En bekräftelse på att läkemedelsindustrin kontrollerar våra politiker.

  Att vi måste lita på våra myndigheters experter sade Maria Larsson och uppmanade svenska folket att vaccinera sig mot svininfluensan 2009, trots att ALLA politiker var informerade i förväg (JK-, JO- och KU-anmälan) om att det fanns vetenskapligt belägg för att hela folket (mer än fem miljoner svenskar) skulle kunna drabbas av allvarliga neurologiska skador, innan kampanjen drogs igång … ”Varningarna fanns där före vaccineringen”

  Ska vi medborgare acceptera detta och betala för detta? Har vi råd med ansvariga ministrar som synes vara dåligt insatta i vad de ansvarar för? Politiker som uppenbarligen kontrolleras av ekonomiska särintressen.

  Min politiska karta har helt ritats om det senaste året. För mig är det otänkbart att rösta på GMO-kramare (där rök de flesta partier), på de som inte förstår att Livsmedelsverkets kostråd är livsfarliga (där rök Centerpartiet) och inte på de partier som inte förmår att ta befälet över vården och rättsväsendet. Larmsignalerna ljuder högt varje dag och dagens ansvariga politiker gör INGENTING (för att lösa de grundläggande systemfelen).

  Vilka partier blir kvar? Inte många.

  I EU-valet är det viktigt att ge GMO-kramarna enkel biljett hem, så det är viktigt att ALLA går och röstar 25 maj …. Vi kan INTE ha EU-parlamentariker som säjer ”JA till GMO”

  Mer info kommer snart inför EU-valet.

  Vården värnar i första hand sitt monopol och politikerna hukar sig.

  Återstår för folket att ta befälet – annars står det oss dyrt.

  Välkommen att lyssna på Erik Enby och Tullio Simoncini onsdagen den 23 april i Partille (Göteborg). Bilda dig sedan en egen uppfattning, för de ”experter” som bland annat Maria Larsson sätter sin tillit till, de verkar har en alldeles egen agenda och deras egna kunskaper verkar det vara skralt med.

  En fullsatt lokal skulle sända en tydlig signal till de etablera partierna om att det är hög tid att lyfta blicken om de vill vinna val. Boka biljetter här … ÄR CANCER EN SVAMPVÄXT?

  Dessutom specialerbjudande den 23/4 för de som vill läsa mer i 2000-Talets Vetenskap – ett måste för vetgiriga medborgare som bryr sig och som inte vill bli lurade på pengar och livskvalitet.

  Var med om att skriva medicinhistoria.

  Läs mer och kolla video … Giro di Svezia

  Klicka på bilden ovan för klickbara länkar

 3. Föreläsning torsdagen 24 april: ”DEN LÖNSAMMA OHÄLSAN”

  Huvudarrangör: Kostdemokrati.se

  På plats kan man också ställa frågor om probiotika, om Omega-3-tillskott av världsklass och om verkningsfulla ögonprodukter som bland annat skyddar mot förändringar av gula fläcken (läs mer…).

  För dig som vill både bredda och fördjupa dina kunskaper om hur det funkar.

  Dagen efter att Erik Enby och Tullio Simoncini berättat om sina upptäcker vad gäller cancer och svampväxt har Frank Nilsson en föreläsning i samma lokal med rubriken ”DEN LÖNSAMMA OHÄLSAN” i samverkan med Diabetesorganisationen i Sverige, som en del i Partille kommuns hälsoprogram.

  En ögonöppnare för många som idag riskerar att bli grundlurade på både livskvalitet & pengar.


  Råttor som ätit GMO utvecklar cancer stora som golfbollar och inom tre generationer blir de sterila.
  Varför ska vi äta det? (klicka på bilden ovan för att läsa mer)

  Om du ännu inte vet vad GMO (genmanipulerade organismer) innebär för barn och barnbarn så ingår det i föreläsningen 24/4 att berätta om detta. Därefter kan inte ens ”vilda hästar” hindra dig från att ge GMO-kramarna enkel biljett hem i EU-valet den 25 maj (från Bryssel) … klicka här

  Läs Rune Lanestrands krönika … Hur dum får en riksdagsman vara? Svaret är att det inte finns några begränsningar. Politikers ståndpunkter vad gäller GMO, ett val mellan LIV eller DÖD, är ett talande bevis på detta.

  De flesta av dagens svenska politiker lägger sin röst på DÖDEN (och därigenom dömer de också svenskt lantbruk till sotdöden). Sannolikt sätter de ett handelsavtal framför allt annat. Undra hur de tänker?
  .

  Föreläsningen 24/4 – ”Den lönsamma ohälsan”

  Frank Nilsson som är en uppskattad föreläsare kommer att ge en överblick och ”knyta ihop säcken” så att man ser sambanden och så att man själv kan ta befälet över sin egen och sina närmastes livskvalitet. Och man får en förståelse för hur lurade vi blir om vi överlåter det ansvaret till andra.  Idag styr pengar – och din och dina barns hälsa väger lätt i detta sammanhang.

  – – –

  BILJETTER

  – Webbiljetter köper du här (24 april *Den lönsamma ohälsan med Frank Nilsson Ihop med Hälsodisken) … klicka härObs. att du som redan är DiOS-medlem köper biljett vid dörren till rabatterat pris (se flyer nedan).

  NOT: På denna webbplats köper man också webbiljett till *Är Cancer en svampväxt? Doktor Erik Enby och doktor Tullio Simoncini” den 23 april, samma lokal (föreläsningen innan ”Den lönsamma ohälsan”).

  Bägge biljetterna utgör värdekuponger. Den 23/4 om man tecknar en prenumeration på 2000-Talets Vetenskap (kostar då bara 100 kr) och den 24/4 om man blir medlem i DiOS under 2014 (kostar då bara 50 kr). Med tanke på att mer än en miljon svenskar är diabetiker eller prediabetiker, så är ett medlemskap en bra idé (vare sig man är diabetiker eller ej). Medlemskap tecknas lämpligen på plats med webbiljett som värdekupong.

  Med ett medlemskap i DiOS stöder man kampen mot diabetes och genom att ta fighten mot diabetes så tar vi också fighten mot fetma, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar, demens, ögonsjukdomar, nervskador, cirkulationssjukdomar som ofta leder till amputation, med flera andra kost- och diabetesrelaterade sjukdomar. Trycket på sjukvården skulle minska markant. Det har ALLA glädje av.

  Tänk om 100.000 hushåll tecknar ett medlemskap (från 150 kronor per år), då skulle vården kunna räddas. Och under denna föreläsning kostar ett medlemskap bara 50 kronor då webbiljetten är värd 100 kr (medlemsrabatt på entré i efterskott). Observera att detta är en samhällsfråga som berör ALLA medborgare, inte bara diabetiker.

  Klicka på bilden nedan för att förstora den

  Webbiljett: https://event.webbiljett.se/partille/

 4. MÅLET ÄR SAMVERKAN MELLAN SKOLMEDICIN OCH ALTERNATIV MEDICIN OCH I DETTA AVSEENDE ÄR SVERIGE ETT U-LAND.

  Italien ligger t.ex. långt före och etablerar nya kliniker där skolmedicin och alternativmedicin samverkar på samma premisser, dvs. den allmänna sjukförsäkringen gäller båda disciplinerna. Här har patienterna en helt annan valfrihet och förutsättningar etableras för en kostnadseffektiv vård, där patienterna har ett stort inflytande.

  Enligt en rapport som Eurohope släppte idag har Sverige den lägsta produktiviteten i Europa när det gäller akutsjukvården. Såväl Finland, Danmark och Finland har en produktivitet som är 20 % högre än i Sverige. En bidragande orsak till att vi har orimligt långa köer på akuten. Men vem bryr sig?

  I Sverige verkar inte vården bry sig om vare sig kostnader eller resultat, de värnar istället med emfas läkemedelsindustrins monopol. De verkar inte ens vilja pröva, se eller höra talas om något som inte är sanktionerat av läkemedelsindustrin. Därför krackelerar nu vården.

  Det som är oroväckande med konventionell behandling är att cancern har en tendens att komma tillbaka sju resor värre när man tror att man är botad. Vilket kan bero på att cancern inte alls har försvunnit, utan snarare har spridit sig när immunförsvaret legat nere, för att sedan blossa upp igen (dock inte för alla), när man tror man är frisk.

  Det kan också bero på att man inte åtgärdat miljön inne i kroppen som fick cancern att etablera sig från början, som t.ex. ett klumpat blod, höga nivåer av socker, höga nivåer av insulin, brist på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Vilket kan bero på en felaktig kost eller annan obehandlad sjukdom som t.ex. prediabetes.

  Detta är märkligt nog inte utforskat på ett oberoende sätt, utan istället blockeras studier som inte gynnar läkemedelsförsäljning. Något 100 % bot finns inte, men det finns många lovande erfarenheter som måste tas tillvara om vi ska kunna vända på dagens epidemiska utbredning av cancer och för att finna bättre botemedel.

  Jag tror att konventionell behandling kan passa många patienter, men INTE ALLA (lika lite som alternativmedicin passar alla). Här måste vi bli mer flexibla och erbjuda fler alternativ. Att varannan cancerpatient som får cancer dör av sjukdomen trots konventionell behandling tycker jag inte är tillfredsställande. Vi får inte luta oss tillbaka och nöja oss med det.

  Sedan måste vi bli bättre på att FÖREBYGGA cancer och därför måste Livsmedelsverket snarast befrias från uppdraget att utfärda kostråd. Deras tallriksmodell med 50 – 60 E% kolhydrater lägger grunden till diabetes, fetma, hjärt- och kärlsjukdomar, och cancer.

  Vi måste välja politiker som förstår detta och i år är det valår.

 5. Göran Hägglund borde känna avsky för svensk sjukvård som totalt motarbetar alla alternativa hälsometoder inklusive vedertagen forskning som den av Otto Warburg. Att vården misslyckas med 25.000 cancerpatienter varje år (som dör av sin cancer) är tydligen helt OK, men att Erik Enby lyckats läka många cancerpatienter, det straffas omedelbart!

  Svenska politiker måste tänka om och få skolmedicin och alternativ medicin att samverka på lika villkor. Sätt stopp för Big Pharmas ohejdade makt över sjukvården.

 6. Trött på sjuklövern. Jimmy Åkesson är ett nytt oprövat kort. Hur tänker Sverigedomkraterna? De vill ju värna om Sverige och kallar sig Sverigevänner. Löfven och Reinfelt verkar mest jobba på sin internationella karriär, och vi här hemma i Sverige är helt oviktiga för dem.

 7. Ketogen kost för att stoppa tumörtillväxt

  Pablo fick ta emot fruktansvärda nyheter då han bara var 25 år gammal: han hade en dödlig tumör och hade mellan 6 och 9 månader kvar att leva. Läkarna föreslog behandling med cellgifter – trots att det inte fanns något hopp om att han skulle bli botad.

  Efter att ha läst på online bestämde Pablo sig för att börja använda ketogen kost istället. Två år senare är han mirakulöst fortfarande vid livet. Dessutom har tumören tydligen slutat växa.

  Läs mer … Kostdoktorn

  – – –

  KOMMENTAR

  När ska vården lära sig? Kanske den dag ansvariga politiker tar befälet och inte låter läkemedelsindustrin styra hela vårdkedjan. Fast då krävs ju kompetenta politiker som vågar ta ansvar istället för som idag gömma sig bakom ”auktoriteter” (så kallade ”post turtles”) som i sin tur står under läkemedelsindustrins befäl.

  Post turtles är högt uppsatta personer som inte nått sin position av egen kraft (någon har lyft upp dem) och de kan inte göra så mycket mer än att prata och sprattla med benen. De flesta av dem är rädda för att deras inkompetens och oförmåga att göra ett bra jobb ska bli avslöjad. De har fina titlar, de är medlemmar i ansedda organisationer, de har ett stort samhällsinflytande bara genom att prata och de har bra betalt.

  Men trots deras oförmåga känner de sig säkra då de är uppbackade av mängd andra ”post turtles” inom vården, myndigheter och inom politiken som alla har makt och talets gåva – och de är uppbackade av läkemedelsindustrin så länge de säger rätt saker (den industri som lyft upp dem).

  Vanliga medborgare eller enskilda politiker som inser vansinnet har ingen möjlighet att komma åt dessa ”post turtles” (även om de bevisligen gör stor samhällelig skada). Det krävs nya kompetenta politiska krafter för att ställa dessa ”post turtles” till svars och avkräva dem att de redovisar den sakliga grund utifrån de agerar. Idag räcker det ju att de bara ”tycker så” och när det inte passar så lägger på bara på luren.

  KBT används exempelvis vid behandling av tinnitus och hyperakusi (överkänslighet för ljud) som 1,3 miljoner respektive 600 000 svenskar lider av. KBT leder i genomsnitt till 8 dB förbättring vid hyperakusi, men har bara stöd av en enda existerande studie. Enligt en annan studie är laserbehandling i kombination med repetitiv transkranial elektromagnetisk stimulering och kontroll av fria radikaler drygt 30 gånger bättre men landstingen nonchalerar metoden eftersom den kommer ˮutifrånˮ.

  Det betyder att två miljoner svenskar som lider av hörselproblem nekas en verksam behandling som är 30 gånger effektivare för att auktoriteter inom vården ”tycker så” (!). Ingen avkräver dessa ”post turtles” en vettig förklaring och notan hamnar hos två miljoner medborgare i from av ett onödigt lidande.

  Den offentliga vården är sjuk och det krävs en bot.

Kommentera