Studie: Fet mat gör diabetiker friskare, smalare och motverkar farlig inflammation

Studie: Fet mat gör diabetiker friskare, smalare och motverkar farliga inflammationer

Idag skriver Expressen om att ”Fet mat gör diabetiker friskare – och smalare.” Det handlar om den studie som nyligen visade att en lågkolhydratkost dämpar den inflammation som typ 2-diabetiker har i sina kroppar.

Inflammation är kopplat till hjärtsjukdom, demens och cancer.

Medicinjournalisten Ann Fernholm avslutar sitt inlägg med:

Jag hoppas att den här studien får genomslag i vården också. Den är viktig.

Mats Lindgren

Även Mats Lindgren har nyligen skrivit några intressanta inlägg om kopplingen mellan kost, inflammation och olika sjukdomar.

Det handlar om inflammation!

Nu börjar det äntligen droppa in studier som bekräftar tesen att en viss sorts kost stimulerar inflammation och en annan sorts kost hämmar inflammation. I en ny svensk studie har man jämfört två olika kostmodeller, LFD (Low Fat Diet) och LCD (Low Carb diet). I bägge kostmodellerna kunde deltagarna, diabetespatienter, i studien gå ner i vikt – men bara LCD hämmar inflammation.

Stoppa inflammationerna!

Först vill jag nämna att alla ”kroniska” inflammationer läker sig inte helt och fullt med strikt ketogen kost. Men de blir avsevärt mycket bättre i nästan alla fall som jag vet om eller hört talas om.

Om du lider av en ”kronisk” inflammation eller ibland kallad autoimmun sjukdom, så har ofta sjukvården och läkare berättat för dig att det inte går att bli frisk från dessa sjukdomar. Detta beror på att sjukvård och läkare i allmänhet har fel utgångspunkt till dessa inflammatoriska tillstånd i kroppen.

Den inflammerade golfaren!

Min vän, som jag spelade golf med i helgen, har börjat med LCHF-kosten. Han har nu ätit denna typ av mat i snart 6 månader. Saken är den att han har varit mycket kritisk till LCHF i allmänhet och extra kritisk till mina teorier om att en viss typ av kost göder inflammatoriska tillstånd i kroppen.

Han är numera ”troende” eftersom han blivit av med cirka 10 kilos onödig övervikt bl.a. Nu har hans vikt stabiliserat sig efter en tid med LCHF-kosten som den gör på de allra flesta.

Hans allmänna hälsotillstånd är också klart bättre och någon förkylning har inte synts till de sista 6 månaderna. Det var annorlunda tidigare. Detta känner de flesta LCHF-are igen som en naturlig effekt av LCHF-kosten.

Immunförsvaret verkar läka sig och stärka sig självt med hjälp av den minskade kolhydratmängden i maten.
Inflammationen i tandköttet var borta!

Inflammationsdrivande mat kopplas till depression

En ny stor Harvard-studie kopplar samman risken för depression med inflammationsdrivande mat som sockrade drycker, vitt mjöl och margarin. En diet med bland annat vin, kaffe, olivolja och gröna bladgrönsaker tycks däremot skydda mot inflammation.

Kommentar

Men…

Myndigheter och sjukvården styrs indirekt av kost- och läkemedelsindustrin vars intresse är ökad marknad och större förtjänster. Därför bryr sig inte vården och inte heller verkar dagens förtroendevalda landstingspolitiker bry sig – de bara betalar med skattemedel.

Därför måste vi den 14 september 2014 välja politiker som bryr sig och som har kompetens att ta befälet över vården! Annars kraschar ju både folkhälsan och vården!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Fyll i vad du vill söka på och tryck "Enter"

Till toppen