Sungazing – Ett föredrag med Evert Wängberg 8 maj 2016 i Göteborg

15:11, 3 maj 2016 in Okategoriserad by Produkter & tjänster

.

Sungazing

ζ

Sungazing

.
Sungazing

– Ett föredrag med Evert Wängberg söndag 8 maj 2016 i Göteborg

VAD ÄR SOLEN och vad gör den? Vi vet förvånansvärt lite om vår stjärna och det mesta som levereras som fakta och etablerad kunskap är faktiskt bara hypoteser. Ingen vet vad som egentligen händer inuti solen eller var den får sin energi ifrån. Men några saker vet vi.

ALLT LEVANDE FÅR, direkt eller indirekt, sin energi och näring från solen. Idag är det nästan ett trivialt påstående men om vi tittar lite närmare på detta faktum kan vi se några intressanta detaljer. Den mat som vi äter får sin energi från solljus. Till och med svampar som inte behöver ljus för att växa får sin näring från träd och andra växter som är beroende av ljus. Växterna omvandlar solljus till energi genom fotosyntesen. Människor kan omvandla en del av solens ljus till D-vitamin med hjälp av huden.

Hela näringskedjan, från encelliga organismer t ex plankton, till däggdjur fortplantas, utvecklas och hålls vid liv tack vare solsystemets centrala punkt, solen. Men det finns ett problem med detta för oss människor. Vi får vår näring, så att säga, i ”andra eller tredje hand” eftersom vi väljer att ta vår näring högre upp i kedjan, med undantag för såvitt vi vet, det där med D-vitamin.

D-vitamin är absolut nödvändigt för att vi ska kunna behålla hälsan och vi kan nästan inte få det på annat sätt än att vistas i solljus. Hur är det med andra vitaminer?

Citat:

”En av de effekter som kommer relativt tidigt är,
förvånande nog, att ögonen blir bättre och
många kan ta av sig läsglasögonen.”

Info:


Kommentar

Människan, naturen och kosmos är ytterst komplex – som vi bara begriper en bråkdel av (om ens det). Det kan vara klokt att inte ha några förutfattade meningar och lyssna med ett öppet sinne. Observera att man INTE ska titta direkt in i solen mitt på dagen – inte ens en kort stund.

Ett axplock om man Googlar på ”Sungazing”.

 • Wikipedia (är kritisk) … klicka här
  .
  censoredMen när det gäller kontroversiella ämnen så är Wikipedia inte tillförlitlig (”kapad” av särintressen) – så vi ska kanske inte lägga för stor vikt vid detta. Detta gäller speciellt artiklar om alternativmedicin – där läkemedelsindustrins lobbyister är framme och censurerar redan ”innan bläcket torkat” (då rekommenderas istället Vetapedia.se).
  .
  – Befria Wikipedia från sabotörer … Humanism & Kunskap
  .
 • Mer om solskådning / sungazing… klicka här
 • Sun-blicken: Varför? … klicka här

ζ