Minus 40 kg på 6 månader – utan operation – bara riktig mat

Minus 40 kg, från 137 kg till 97 kg, på bara 6 månader.

Minus 40 kilo sedan Carin började med LCHF i sommaren 2011. Det gick väldigt snabbt! Målet för året är fortsatt LCHF, ytterligare ett tjugotal kilo och sedan att springa Göteborgsvarvet med sin fru.

Det bästa med LCHF är de hälsofördelar som brukar komma redan efter någon vecka och många betraktar viktkontrollen som en bonus.

Carin kommer säkert att klara Göteborgsvarvet med bravur. LCHF är helt rätt kost för dem som vill prestera vare sig det är motionsidrott, på elitnivå, i konferensrummet eller bara orka med vardagen utan att bli trött.

Detta resultat är snarare regel än undantag. En normal viktnedgång vid kraftig övervikt ligger på mellan 0,5 – 1,0 kg, med strikt LCHF. Carin har dock haft ett snitt på 1,7 kg per vecka, vilket kan vara väl snabbt om man vill att resten av kroppen skall hänga med.

Observera att män oftast har det lite lättare än kvinnor att minska i vikt. Kvinnor får beväpna sig med lite tålamod och kanske vara extra strikta. Det fungerar dock, det går bara lite långsammare, vilket inte alltid är en nackdel. Hälsofördelar kommer däremot snabbt, även för kvinnor.

Se fler bilder på bloggen här…

Ganska fantastiskt att man kan normalisera sin vikt bara genom att äta sig mätt på god mat och utesluta skräpmat. Fast det vet ju varenda däggdjur som äter sin artegna föda.

Kommentera