Äntligen!

Äntligen kan jag läsa i GP att läkare börjar förstå att insulinvärdet är viktigare än BMI.

Ja, så är det. Insulinvärden i blodet är viktigare än BMI. Man kan se förhöjda värden många år innan man får andra symptom. Att redan då börja med LCHF innebär att de flesta slipper att gå vidare in i sjukdom.

Detta fick jag lära mig av Dr Calle Carlsson redan för över 15 år sedan. Jag fokuserar alltid på insulinvärdet i blodet på mina klienter. De som håller sig till LCHF sänker alltid insulinvärdet.

Solveig

Artikeln i GP … Högt insulin farligare än högt BMI

– ◊ –

PS. Andra bloggar om ”nyheten”:

Doktor Dahlqvist … Fetmaoperationer och insulin … (med kommentarer)

Kostdoktorn … Högt insulin farligare än fetma?  Han avslutar med:

”Personer med viktproblem kanske kan förbättra sin hälsa på två sätt:
.Med eller utan magsäck”

 

40 svar på ”Äntligen!”

  1. Solveig förstår och Dr Calle Carlsson här länge förstått och många av oss andra har också så småningom lärt sig om sambandet kolhydrater – insulin – övervikt.

    Jag har inga illusioner om de läkare som utför magstympningar, att de skall se någon annan lösning än att avlägsna stora delar av magsäcken på människor för att få ner insulinnivån. De får ju inte betalt för att inte operera.

    Men jag blir så fruktansvärt besviken på media. Det gäller både tidningsmedia och etermedia. Jag hörde inte en enda journalist ställa frågan om vad det är som orsakar det höga insulinet. Det är ju en självklar följdfråga. Nu fick de magsäcksstympande kirurgerna fritt marknadsföra sin verksamhet som den enda lösningen.

  2. Om jag förstod saken rätt var den här nyheten i första hand avsedd att skapa förutsättning för ännu fler GBP-operationer. Nu behöver kirurgerna inte vänta tills patienten passerar 35 i BMI, i ställlet räcker det med förhöjda insulinvärden 🙁
    Business as usual.

    1. Ja, så var det säkert meningen, det förstod jag också men bra ändå att fler läkare förstår att förhöjt insulin inte är bra och att man bör åtgärda det redan på ett tidigt stadium. Det hade ju varit ännu bättre om de begripit att de flesta fixar att sänka sitt insulin med LCHF, men då blir det ju som sagt ingen big business.

Kommentera