TTIP – handelsavtalet mellan EU och USA

.

Oligarker

Missa inte filmen nedan som visas t.o.m. 12 maj 2016.

ζ

Klipp från Facebook

TTIP, handelsavtalet mellan EU och USA

En bakdörr för GMO

TTIP, handelsavtalet mellan EU och USA som ger monopolen rätt att stämma stater för utebliven vinst, om t.ex. deras produkter är så dåliga att de hindras av miljölagar eller andra lagar. Så skulle till exempel Monsanto kunna stämma Sverige för utebliven vinst om vi stoppa deras GMO-grödor. Det rör sig om miljardbelopp och naturligtvis om vår hälsa och vår miljö.

Kort video på 2 1/2 minut om TTIP – Direktörsdomstolen som hotar vår demokrati.

Publicerades den 7 april 2016

brev_skrivaAlla vet att storbanker flyttar de superrikas miljarder utomlands. Men visste du att samma personer sen kan komma stämma oss i en särskild direktörsdomstol om vi stiftar lagar de inte tycker om. Här är filmen som avslöjar den lömska planen.

SKRIV UNDER FÖR ATT STOPPA TTIP HÄR: https://kampanj.skiftet.org/page/s/ttip

ζ

En film på TV om TTIP som alla bör se

TTIP-STOPPA

– obs visas gratis under en begränsad tid (t.o.m. 12 maj 2016)

OBS! Missa inte att se ”Frihandels pris” som nyligen visades i svensk tv … klicka här
 ζ

Detta är en politisk fråga av stor betydelse

Hälsopartiet-logo
.

ZZZSannolikt kommer inte de etablerade partierna att lyssnar på folket nu heller – speciellt inte när större delen av folket sover. Mörka krafter tar över rodret medan folket aningslöst är fullt upptagna med sina vardagliga ting.

Därför måste vi byta politiker – som gör sitt jobb.

Dock gäller det då att se upp – så att man inte hamnar ur askan i elden. Om man synar Hälsopartiet så finner man att de har både en sakpolitik och en värdegrund – som skulle tilltala många väljare som är trött på de ”lekmän” som idag mest pratar och som låter sig ledas av ekonomiska särintressen. Sakpolitiken växlar och inte sällan infrias inte vallöften – men värdegrunden består och förändras mycket långsamt.

Dags att vakna – innan avtalet är signerat (av lekmän som gjort politisk karriär). Lekmän som främst värnar ”ego business” är ett lätt byte för professionella lobbyister som har tillgång till obegränsade resurser. Vi behöver kompetenta politiker som lyssnar på folket.
.

Astrid Lindgren - när männsikor med makt slutar lyssna på folket

ζ

Uruguays frihandelsavtal

  • Uruguays frihandelsavtal visar varför vi ska vara livrädda för TTIP … Skiftet

ζ

TTIP – Läckor

Greenpeace Nederländerna har släppt hemliga TTIP förhandlingsdokument. De har gjort det för att ge välbehövlig öppenhet och utlösa en debatt om fördraget. Detta fördrag hotar att få långtgående konsekvenser för miljön och livet för mer än 800 miljoner medborgare i EU och USA.

makt-underdånigOavsett om du bryr dig om miljöfrågor, djurskydd, arbetstagares rättigheter eller internet integritet, bör du vara bekymrad över vad som finns i dessa läckta dokument. De understryker de starka invändningar civila samhället och miljontals människor runt om i världen har uttryckt:

TTIP handlar om en enorm maktöverföring
från människor till storföretagen.

Du kan ladda ner alla dokument nedan, i sin helhet och per kapitel. För mer bakgrundsinformation om innehållet i dessa dokument och TTIP i allmänhet, klicka på länken nedan.

Om inte folket vaknar upp så kommer det att kosta oss skjortan – både hälsomässigt och ekonomiskt.

ζ

PRESSMEDDELANDE 1 MAJ 2016:

  • megaphoneLeaked TTIP documents confirm major risks for climate, environment and consumer safetyclick here

Googleöversatt:

  • Läckta TTIP-dokument bekräftar stora risker för klimat, miljö och konsumentsäkerhet ... klicka här

Omöjligt uppdragLäs mer … SVT

ζ

Kommentera