Monsanto och truster styr USA:s jordbruk och livsmedel

.

usa-ägs-av

.
ζ
.

monsanto-we-own

.
Monsanto och truster styr USA:s jordbruk och livsmedel

Går det av ledande politiker och fackliga ledare inkl LRF hett efterlängtade handelsavtalet mellan EU och USA igenom, översvämmas vi av GMO, hormon- och antibiotikastinna jordbruksprodukter som kommer att tas som förevändning för att vi ska släppa lös allt detta elände också i Sverige. Allt i den i den heliga globala konkurrensens namn.

Skriv och bilda opinion mot denna kvalificerade galenskap. Amerikanerna är världens fetaste och mest sjukliga folk på grund av den dåliga maten. Och de har världens högsta sjukvårdskostnader.

Jordbruket och livsmedelsproduktionen är i ett fåtal händer. Koncentrationen inom jordbrukssektorn i USA är helt förfärlig.

 • Fyra företag äger 83,5 % av marknaden för nötkött.
  .
 • Fyra företag äger 66 % av svinbranschen.
  .
 • Fyra företag kontrollerar 58,5 % av slaktkycklingbranschen.
  .
 • När det gäller GMO-grödor har ett företag, Monsanto, kontroll över 85 % av USA:s majsareal och 91 % av amerikansk sojabönareal.

Även distributionen av mat kontrolleras av ett fåtal företag, tio stora, se bild nedan. Klicka på bilden för större text. Där återfinns även en del f d svenska märken.

GMO-varumärkenLäs mer:

Googleöversättning

 ζ

Handelsavtal

TTIP-VARNING-2Handelsavtal mellan EU och USA är tänkt att öppna upp EU för en invasion med GMO och på så sätt kan ett fåtal privata företag ta kontroll över vår mat och vårt folk. Att GMO förstör miljön, ökar risken för sjukdomar som t.ex. cancer det bryr sig dessa företag inte om och våra politiker verkar inte förstå vad handelavtal går ut på.

 • EU:s handelsavtal med USA – dödsstöten för svenskt jordbruk … klicka här
 • TTIP – anteckningar om ett farligt handelsavtal med USA … klicka här

Namninsamlingar:

 • skriv-påFör ett GMO-fritt Sverige: Stoppa GMO i jordbruket och i livsmedel … klicka här.
 • Namninsamling för ett GMO-fritt Sverige … klicka här

.

Rune Lanestrand
Småbrukare och debattör

Krönikör ... http://www.kostdemokrati.se/runelanestrand/
Blogg ... http://runelanestrand.wordpress.com/
Facebook ... klicka här
Upprop NEJ till GMO ... klicka här

 .

HenryKissingerControl

2 svar på ”Monsanto och truster styr USA:s jordbruk och livsmedel”

 1. Idag kom två skrämmande artiklar från Natural News – National Health News and Scientific Discoveries

  – Chemical company lobbyists ’weaving their webs’ as Coke, Pepsi, Kraft and General Mills pony up millions to kill New York GMO labeling billklicka här

  – Gooogle-översatt … klicka här

  GMO-industrin lägger ner miljontals dollar på att stoppa märkning med GMO. Men om nu GMO är så säkert och bra, så kanske man istället borde skylta med GMO? Men de vet mycket väl att märkning med GMO skulle innebära sotdöden för GMO, för ingen som vet vad det är för något vill ha det. Inte heller djuren mår bra av det och väljer bort det om de kan (och det klarar de utan märkning).

  Nästa artikel som också kom idag är ingen nyhet, men kanske för någon. Avslöjar vad som sker bakom de fina fasaderna. Men det är först när liknande information kommer från flera oberoende och betrodda källor som man orkar ta till sig detta (för kan det verkligen vara så illa?). Att det finns kopplingar är det dock ingen tvekan.

  – Biotech genocide, Monsanto collaborators and the Nazi legacy of ’science’ as justification for murder
  klicka här

  – Googleöversatt … klicka här

  Det enda som erfordras för att GMO-företagen ska lyckas är att folket förblir okunnigt och passivt. Enstaka forskare, tjänstemän och politiker på nyckelpositioner kan de lätt duperar eller köpa. Pengar har de i överflöd och de har infiltrerat myndigheterna i USA med sitt eget GMO-folk. Så vi kanske borde frukta hotet från väster och rusta oss för det.

  Observera att endast ett upplyst och engagerat folk kan stoppa detta vansinne.

  Nedan en kartläggning av GMO-lobbyister som även sitter på nyckelpositioner inom väsentliga myndigheter. USA är ockuperat av ekonomiska särintressen som långsamt men säkert sänker hela landet. Och nu står EU på tur.  Kost-, läkemedelsindustrin och kemiindustrin
  har tillsammans bildat ILSI (International Life Sciences Institute), där även tobaksindustrin finns med. De utger sig för att vara en oberoende vetenskaplig organisation, men av deras gärningar att döma är de en lobbyorganisation som verkar för att industrin ska tjäna mer pengar, och det mest lönsamma idag är skräpmat, läkemedel, gifter och GMO.

  Notan får medborgarna betala fyrfalt; med ohälsa, enorma sjukvårdskostnader, ett utslaget jordbruk och till SLUT en raserad välfärd då ett sjukt folk inte kan hävda sig på den internationella jobbmarknaden (jobben och välfärden hamnar någon annanstans). Men det bryr man sig inte om. Man kan säga att vi är grundlurade.

  Inom Sverige verkar föreningen VoF med det vilseledande namnet ”Föreningen Vetenskap och Folkbildning” för att försvara bland annat läkemedelsindustrins lukrativa monopol på hälsa. Vetenskap och Folkbildning blev utsedd till Årets Förvillare 2011 … NEWSVOICE

  Om svenskt (ekologiskt) lantbruk slås ut, vilket kommer att ske om inte folket ingriper, då kommer vi inte undan GMO. Riktig mat är viktigt för vår hälsa och med GMO inleds en nytt mörkt kapitel i mänsklighetens historia, som främst kommer att drabba våra barn och barnbarn. DAGS FÖR FOLKET ATT BRY SIG.

Kommentera