LRF visar sitt rätta ansikte i GMO-frågan

.

LRF-visar

ζ

Thomas-Magnusson-LRFThomas Magnusson
..

LRF visar sitt rätta ansikte i GMO-frågan

Det började med att LRF:s vice ordförande Thomas Magnusson i en debattartikel i LAND skrev att det är:

”Dags att ompröva GMO-friheten”

Han såg inga nackdelar med att odla GMO-grödor eller använda genmanipulerat foder till djuren (!).

ζ

LRF-mjölk

Nu har sveket mot Sveriges bönder
och konsumenter fullbordats när
LRF Mjölk tar ställning för
GMO-foder i Sverige.

ζ

Dråpslag för svenskt lantbruk

Överklass-2

Detta är ett fullkomligt dråpslag mot den hittillsvarande svenska linjen om LRF får med sig de branscher som har ingått en överenskommelse med GMO-förbud vid produktion av fläsk, nötkött, matfågel, ägg och mjölk.

Tyvärr är jag inte helt överraskad. LRF Ungdom vars ledare både Timbro och Mc Donald har utbildat (läs hjärntvättat) har sedan ett par år tagit ställning för GMO och motionerat till LRF-stämman om ett slopat GMO-förbud.

LRF är inte på minsta sätt representativ för jordbruket och landsbygden då styrelsen med några få undantag består av godsägare med stora djurfabriker och spannmålsodling på arealer som varierar från Magnussons 150 hektar åker till Carl Wachtmeisters 566 hektar och drygt 1000 (ettusen) hektar skog. Medelarealen åker i Sverige är 40 hektar. För skog 40.

Det är landsbygdens överklass som styr LRF i dag. Precis som alla andra gamla folkrörelser som bildat av solidaritet av småfolket har dessa inget som helst inflytande längre. Nu är det de som köper upp gårdar, avfolkar, spekulerar i fastigheter, aktier och fullkomligt struntar i att landsbygden avfolkas som har makten och kanalerna in till riksdag, regering och myndigheter.

Det är också detta kapitalstarka skikt som är mycket mer direktörer än bönder som är representerat i EU och i internationella bondeorganisationer. Thomas Magnusson är t ex vice ordförande i den europeiska jordbrukskooperativens intresseorganisation, Cogeca. Inte konstigt att 80 procent av EU:s miljardbidrag till jordbruket går till de största jordägarna.LRF_ungdom

LRF Ungdom är helt blinda för miljön och farorna med GMO. De driver på LRF för att säga ja till GMO på alla områden. Då är det bara alla vi som vill ha GMO-fria livsmedel som tillsammans med den majoritet bönder som är emot GMO i foder och i odling som kan sätta stopp för Monsanto och Co.

.
Rune Lanestrand
Småbrukare och debattör

Krönikör ... http://www.kostdemokrati.se/runelanestrand/
Blogg ... http://runelanestrand.wordpress.com/
Facebook ... klicka här
Upprop NEJ till GMO ... klicka här

 ζ
.

Tidigare inlägg i GMO-frågan … Hur dum får en riksdagsman vara?

.

.

david suzuki -gmo

4 svar på ”LRF visar sitt rätta ansikte i GMO-frågan”

 1. Norrmejerier nobbar genmodifierat foder

  Klicka på bilden för att lyssna på inslaget eller klicka här

  Mjölkbranschen lämnar nu den gemensamma policy man haft att säga nej till genmodifierat foder. Det meddelade branchorganisationen LRF Mjölk och Mjölkdelegationen igår. Men Norrmejerier fortsätter att säga nej till genmodifierat.

  Publicerat tisdag 15 april P4 Västerbotten

  Det gör också Åke Fredriksson som är bonde i Tväråmark.

  – Man vet inte vilken effekt det kan få på djuren, menar han.

  Mjölkbranschen har fram till igår haft en gemensam policy att inte mata djuren med GMO-foder som det kallas. Men från och med nu är det alltså upp till varje företag att bestämma om mjölkkorna ska äta GMO-foder eller inte. Flera har redan meddelat sin ståndpunkt, att man inte tänker börja använda fodret, bland annat Norrmejerier.

  1. Kloka ord från Norrmejerier och bonden Åke Fredriksson. Men på en punkt har han fel och det är vi visst vet vilken effekt det har på djuren, miljön och mänskligheten. Facit finns redan och det är en KATASTROF (läs mer…).

   Parallellt kommer svensk matproduktion att konkurreras ut och till slut finns bara GMO för vanligt folk som självfallet inte informeras om detta. Därför ska vi gå man ur huse den 25 maj och endast rösta på EU-politiker som klart och tydligt säger NEJ till GMO. De övriga ger enkel biljett från Bryssel. Läs mer …

 2. Nu är det kris!

  Alla bör maila LRF och kräva absolut GMO-frihet, enligt tidigare överenskommelse med GMO-förbud vid produktion av fläsk, nötkött, lammkött, matfågel, ägg och mjölk.

  De som inte tror att GMO är farligt, bör läsa boken ”Hotet mot livet” av William Engdahl.

  Engdahl har gjort djupgående efterforskningar till sin bok och fakta är fruktansvärda.

  Lektor Pia Hellertz har gjort en innehållsrik sammanfattning av boken. http://www.piahellertz.com/Hotet_mot_livet.pdf

Kommentera